Brobbey in discussie over schwalbe: 'Moeten toch winnen?'

JesseTH, 16-10-2020 om 21:50, 5740 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Brian Brobbey en de verslaggever van FOX Sports zijn vrijdagavond in een opmerkelijke discussie terechtgekomen. De spits versierde een penalty middels een schwalbe, zo gaf hij later zelf toe, maar de verslaggever kan er niet over uit dat Brobbey er geen spijt van heeft. De aanvaller zelf denkt er niet zo negatief over. Hij wilde Jong Ajax de zege bezorgen.

Allereerst krijgt de jongeling het beeld te zien en geeft hij na het bekijken ervan toe dat het een schwalbe was. 'Oh, het was een schwalbe, klopt. Ik zie het nu pas. Dat heeft de scheidsrechter verkeerd gezien. Op dat moment dacht ik dat het een overtreding was, serieus. Ik dacht dat de keeper me aanraakte. Hoe ik het nu zie, was het wel echt een schwalbe.'

De verslaggever van dienst vond het voorval niet sportief en vond het bovenal niet bij Ajax passen. Brobbey is er niet zo rouwig om en gaat er recht tegenin. 'Als ik een penalty moet veroorzaken, dan doe ik dat gewoon. Ik vind het heel slim. We moeten toch winnen? Klaar, simpel. Ik kan er zeker van genieten.'

Overgaand op de orde van de dag, weet Brobbey dat hij met Jong Ajax in een zwaar programma zit. Vrijdagavond won het met tien man van Jong AZ en de volgende wedstrijd komt er alweer in een rap tempo aan. 'Ik heb een beetje kramp, maar voor de rest gaat het goed. Maandag moeten we alweer', aldus de goalgetter.

Denk jij dat Davy Klaassen scoort en Ajax wint van sc Heerenveen? Zet in en krijg 2,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aJaxppy
We hadden gewoon meer geduld met dolberg moeten hebben....
0 0
DiAngelo
Was volgens mij niet echt een Schwalbe, hij probeert gewoon niet tegen de keeper te botsen. De scheidsrechter maakt gewoon een flinke fout. Vond t intervieuw van Brobbey niet echt handig, wel zou ik het handig vinden als Brobbey 2e spits voor 1 wordt, achter Tadic. Hij heeft de actie naar voren, die Traore ontbeert...schuift ze dus makkelijker binnen, heeft body, snelheid en techniek....Europees zal hij nog te kort komen maar dat hoeft niet lang te duren. De vraag is alleen waarom zou je hem een kans geven als hij toch niet bij wil tekenen ? Wanneer hij tekent zou hij wel eens snel kunnen doorstromen...
0 -1
Dubbelvla
Haha, wat een geniaal interview. Vooral het eind: 'tuurlijk joh... gaan we doen, meneer, joe.'
Had die Brobbey eigenlijk nog nooit in een interview gezien, heeft echt al de kop van een 32-jarige. Ben benieuwd wanneer deze knul een kans krijg i.p.v. Traore.
2 -2
jutter
Brobbey heeft die wedstrijd gisteren voor Jong gewonnen, en niemand anders. Bij de VAR was het meer dan waarschijnlijk geen penalty geworden, maar de uitleg van Brobbey is gewoon professioneel en dus mede beslissend voor de uiteindelijke winst. Als Brobbey zich blijft ontwikkelen zoals momenteel het geval is, snel, fysiek erg sterk, aanspeelpunt etc, kan hij, ik herhaal kan, hij op de iets langere termijn de centrumspits van het A team worden. Een positie die momenteel kwalitatief ondermaats bezet is bij de hoofdmacht, daar weten we inmiddels alles van,
2 -2
AFCA.
Het wordt tijd om Brobbeast in het 1e los te laten. Laat hem lekker zijn minuutjes maken ipv Traore. Traore moet zich echt ontwikkelen in zijn balbehandelingen. Aannames zijn vaak matig. Brobbey is fysiek zo ongelofelijk sterk dat zijn voordeel niet meer weg zal gaan. Zelfde als Lukaku. Brobbey doet het ook tegen volwassen voorstoppers die op alles wat beweegt schoppen in de KKD. Verder voetbalt hij veel makkelijker mee dan Traore.
0 -2
Radie125
FOX de anti Ajax zender moet weer zagen
0 -2
komop
Goede gast. Maar wie is deze verslaggever?? Ik vind dat hij Brobby wel heel erg kinderachtig aanpakt en als een kleine jongen op de vingers wil tikken.
Vraag me af wat daar de reden van is, want dit soort acties komen heel vaak voor (hoe vaak heeft bv een Lozano dit niet gedaan).
1 -2
AlexIbarra
Alsof het een Onder-17 toernooitje is idd..
Ik vond zowel de reactie van Brobbey als de keeper van AZ wel mooi.

Interviewer: 'Zaagzaagzaag.'
Spelers: 'Dat is voetbal.'
2 0
cantharel
Hij heeft goed geluisterd naar de woorden van Arne Slot want die vertelde een paar weken geleden na een penalty mee in de laatste sec van de EL voorronde dat je ook slim moest zijn , aldus
2 0
JariHeijden
Ik begrijp de Schwalbe eigenlijk niet. Hij was voorbij de keeper, de keeper raakt hem niet, hij kan gewoon doorlopen en scoren in een lege goal.

Met een Schwalbe heb je (los van wat je van een Schwalbe vindt) altijd het risico dat de scheids er niet in trapt. Waarom zou je dat risico nemen als je gewoon bij de bal kunt komen en kunt scoren?
1 0
Alexander40
Ik denk niet dat deze jongen het eerste gaat halen. Technisch gewoon te zwak. Wel goed genoeg voor de eredivisie dus zal na dit seizoen vast zijn heil elders zoeken want zal jong dan ontstegen zijn
0 -2
Afcatobias
Geweldige gozer! Haha
Ik hoop dat Brobbey het haalt als 1e spits.
7 -1
cantharel
Hoe zet je een verslaggever die in zijn commentaar pro AZ was voor lul ? Bekijk het interview
2 -1
Afcatobias
Geweldige gozer! Haha
Ik hoop dat Brobbey het haalt als 1e spits.
4 -1
Noxin
Schitterend interview. Ook het einde. "Is goed, meneer. Is goed. Je hebt helemaal gelijk." Met een ondertoon van "Lul maar lekker een eind weg."
11 -1
Lazell
Die intro ook: "Ajax gewonnen met 10 man, maar na afloop ging het alleen maar over die schwalbe". Vervolgens geeft die keeper hem groot gelijk en heeft Brobbey er helemaal geen zin om over te praten.
12 0
Elayais
Alle spelers doen dit in deze situatie. Meeste voeren het beter uit door een been te laten hangen en daarmee de keeper raken, maar iedereen doet dit. En 99% van de tijd worden die spelers slim, of professioneel, etc. genoemd. Maar bij Ajax is het altijd zeiken.
6 -1
ram
Okay, dit is geniaal.

Ik heb denk ik nog nooit gelachen om een interview van een voetballer maar lag hier echt een paar keer in een deuk. Vooral "Scheids verkeerd gezien". Prachtig. Wat een mooie kerel is dit! Met z'n expressieve kop en houding. Lekker uitgesproken; hou ik van.

Maar... Ik ben wel blij dat er VAR is voor dit soort dingen. Dit is lachen als we hem meekrijgen maar als je hem tegen krijgt in de Champions League, dan worden we allemaal gek. Zo eerlijk moet je ook zijn.
10 -1
MankeNelis
Ze geven voor minder een penalty. Keeper komt als een kamikaze in, je kan er alleen maar overheen duiken anders breek je je ellende.
5 -2
ST
Wat een kut journalist.
6 -2
cantharel
Ik heb de 2e helft gezien maar wie was die " journalist "?
1 0
de-Ajacied
Het was inderdaad een berghuisje
5 0
AjaciedRK
Gewoon een winnaar. Mooi.
6 -1
Sterretje73
Hahaha zelfs mijn vrouw, die niet van voetbal houd, moest hier smakelijk om lachen. Leuke kerel en die reactie is goud. Een echte killer in woord en daad. Kan niet wachten om hem in het eerste te zien. Al ben ik bang dat het veel te kort zal duren.
7 -1
trooop
Klik vooral even op de link, dat interview is leuk. Die verslaggever probeert brobbey op zijn fatsoen aan te spreken, maar dat interesseert hem werkelijk geen reet. Heerlijk, die houding.
16 -1
ddavidd99021
Eerlijk is eerlijk, als een tegenstander dit zou doen zou ik goed over de zeik zijn. Wel mooi dat hij heel beleefd en fatsoenlijk blijft aangeeft dat die journalist de pot op kan.
1 0
fanforeffer
Dom omdat direkt toe te geven ,je zet de scheids voor lul en wordt zelf als onsportief bestempelt.
4 -6
ram
Tsja... Wat moet ie dan?

Als je vol gaat houden dat je keihard wordt geraakt, wordt je bestempelt als leugenachtige debiel.
5 0
stopperspil
Eens
0 -5
Juichtoon
Ja en krijgt hij straks nooit meer een strafschop mee....
2 -4
Joseph
Haha toch mooi dat hij het toegeeft, maar een keeper die zo uit komt maakt het hem ook wel erg makkelijk. Als hij de Schwalbe niet had ingezet, had hij de penalty ook gekregen volgens mij, want hij tikte hem langs de keeper dacht ik..
0 0