Schmidt ziet Ajax als titelfavoriet: 'Hoogste budget vaak kampioen'

BadembaBarrie, 16-10-2020 om 14:00, 5803 views, PSV |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Roger Schmidt beschouwt Ajax dit seizoen als de grote favoriet voor de titel. Zijn ploeg PSV staat momenteel boven de Amsterdammers op de ranglijst en haalde bovendien in de laatste dagen van de transfermarkt nog drie aanwinsten binnen. Toch ziet Schmidt zijn ploeg 'slechts' als uitdager van Ajax.

De oefenmeester benadrukt dat PSV wel degelijk voor de titel zal strijden. 'Het is altijd belangrijk om titels te pakken', zo stelt de oefenmeester op de persconferentie van PSV. Toch tempert Schmidt de verwachtingen rondom zijn ploeg. 'We zijn de uitdager, vorig jaar waren we vierde. Als je het vergelijkt met het budget van Ajax, is er een groot verschil.'

Het verschil in budget tussen Ajax en PSV is volgens Schmidt enorm belangrijk. 'De club met het grootste budget is altijd de favoriet. In Europa is het hetzelfde. Als je die competities bekijkt, worden de teams met het hoogste budget vaak kampioen.'

Support Ajax met deze wedstrijdsjaal voor duels met Liverpool!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Natuurlijk herr Schmidt. Leg die druk maar bij Ajax. De ware druk ligt nu bij psv en daar hebben ze zelf voor gezorgd met hun schaamteloze kamikaze-beleid. Ajax overleeft deze crisis ook wel zonder kampioenschap, psv kan meteen inpakken en zichzelf failliet laten verklaren. Dat gaat echt wel voor druk zorgen daar, of ze het leuk vinden of niet.
0 0
komop
Even los van dit interview. Ik snap niet dat een coach als Schmidt in het algemeen zo positief benaderd wordt door de pers.
Hij heeft nog nauwelijks iets gewonnen in zijn carriere en is gemiddeld rond de 2 jaar weg bij een club. Hij duwt nu een club met een dik negatief saldo iets van 7 aankopen door de strot. En zorgt daarbij ook nog eens dat een hele duitse cultuur ontstaat binnen een nederlandse club. Nu moet ik wel zeggen dat PSV al duits getint was door het feit dat ze regelmatig in de laatste minuut een goal maakte, maar dat terzijde.
Wat ik dus niet snap is dat ze in de pers niet veel kritischer zijn op zo'n man? Ik ben eraan gewend dat spelers en trainers van Ajax veel sneller kritiek krijgen, op een of andere manier schijnt dit normaal te zijn (alhoewel mij dat blijft irriteren), maar ik vind het echt een vorm van slechte journalistiek dat ze deze meneer (en de hele handelswijze van PSVau) met zijden handschoentjes aanpakken. Meten met twee maten door onze 'journalisten'.
0 0
Gronkjaer
Als hij straks 3x verliest kan hij er geen klote van en wordt het onbegrijpelijk gevonden dat een Mario Gotze bij PSVauw speelt. Trekt zich vanzelf wel recht, het feit dat Schmidt nu al de keutel intrekt zegt al voldoende. Die heeft dat zelf ook wel in de gaten.
0 0
fanforeffer
Zeer verstandig van Smid, prijs ze de hemel in .Als ze 3 x winnen denken ze echt dat ze kampioen zijn en verslappen ze weer . Elk jaar bijna het zelfde.
0 0
koppensneller
Gewoon zorgen dat je zo snel mogelijk bovenaan staat . Niet meer tot op het laatst laten aankomen . In ieder geval voor de helft gespeeld is want ik heb sterk het gevoel dat dit seizoen ook niet regulier zal worden afgemaakt. Of wat humor zou zijn : stoppen voor wedstrijd 17 want dan speelt Ajax ook volgend jaar weer CL en PSV EL .
2 -1
Santiago
Voor sommigen is het nooit goed. Als er iemand zegt dat ze een kans maken tegen Ajax beginnen ze te klagen, idem wanneer iemand zichzelf in de underdog positie praat.
0 -3
blessure
Schmidt dekt zich alvast in, voor het geval dat.....
1 -1
PierreHeno
...indekken? ..iedereen zegt toch al dat Ajax de grootste kans heeft de titel te pakken. Daardoor is PSV sowieso al de underdog dit seizoen. Alleen moet Ajax het nog maar zien waar te maken. En onze tussenpaus lijkt voorlopig nog lang niet uitgepuzzeld.
1 -1
Blazehaze
Alleen jammer dat het kapitaal van Ajax niet op het veld staat
2 -2
ST
Ajax heeft verstandig gehandeld, Pisvee onverstandig. Die zijn binnen 3 jaar failliet als t zo doorgaat. Of ze moeten de zandkorrels naast het parkeerterrein aan de gemeente Eindhoven voor 100M kunnen verkopen.
5 -1
MisterAFCA
Of ze worden weer kampioen omdat wij het weer eens laten liggen en zij weer het gat kunnen dichten. Ajax heeft geen goede tegenstanders nodig om te verliezen. Alleen een slechte trainer en een TD die vergeet de selectie in balans te brengen is voldoende.
4 -2
ST
Dit heet “the fear of missing out”. We hebben een betere selectie als ETH de poppetjes op de juiste plek zet.
0 -3
Jornnn
Fomo is heel wat anders.
2 -1
ARUCAMBA
Dan zouden manchester city of paris SG toch ieder jaar de champions league moeten winnen, niets is minder waar, ze zijn al 10 jaar bezig om die te winnen, zonder succes,
3 -1
Frank1978
Toernooi is toch anders dan een competitie, in Nederland wordt de KNVB beker ook regelmatig gewonnen door clubs met een relatief laag budget.
0 -1
markk
Ik denk dat hij het voornamelijk heeft over de competitie. Als je dan kijkt naar de clubs met het grootste budget de afgelopen jaren: Manchester City, Paris Saint Germain, Real Madrid dan heeft hij wel een punt.
1 -1
ARUCAMBA
Dan zouden manchester city of paris SG toch ieder jaar de champions league moeten winnen, niets is minder waar, ze zijn al 10 jaar bezig om die te winnen, zonder succes,
1 -2
ST
Er is een veel groter verschil tussen Ajax en de rest van eredivisie en tussen Man City en PSG en de rest van de CL die de poulefase overleven.
1 -1
ST
En = dan
0 -1
MisterAFCA
Welke van de vier? ;-)
1 -1
migilo
Blijkt het toch een verstandig man te zijn.
0 -1
DaarHoordenZijEngelenZingen
Psv is sterker geworden en wij zwakker. Zal wel op de laatste speeldag beslist worden.
4 -2
Alexander40
Ik denk dat het beslist wordt op de een na laatste speeldag als wij in de Kuip spelen. Beter als we het voor die tijd beslissen want je weet gewoon dat ze daar door een muur gaan als ze kunnen voorkomen dat wij kampioen worden en dan is het toch lastig voor ons. Ik verlang wel eens terug naar de tijd dat we op voorhand al een 2 konden invullen als we in de Kuip speelden. Dat is helaas al een tijdje niet meer zo
0 -1
goajaxgo
Hoogste budget wordt in Nederland gemiddeld 1 keer in de 4 jaar kampioen. Kortom: Ajax heeft 25% kans. En dan reken ik de factor Ten Hag nog niet mee.
2 -2
noppenkoning
Gewoon spannend tot het einde, als er al een einde komt.
2 -1
Ajacied33
Ach, duw jezelf maar lekker in de underdog positie. Het zou me niet eens verbazen als dit seizoen voortijdig wordt beëindigd ivm corona
0 0
rsvh88
Zo van als we geen kampioen worden dan is t geen probleem hahaha. Zogenaamd de druk verleggen. PSV moet echt wel kampioen wirden hoor, anders hebben ze een groot probleem financieel.
3 0
ElPistolero9
‘Als je die teams bekijkt, worden de clubs met het hoogste budget vaak kampioen.’

Ja Roger, welkom in de Eredivisie, waar de club met het hoogste budget er consistent niet in slaagt om regelmatig kampioen te worden
3 0
Schip
Ja, maar we hebben naast een boel geld, ook Ten Hag als trainer hè. Die handicap negeert Schmidt gemakshalve.
10 -1
Drukwerk1968
In één volledig seizoen de dubbel...... hoezo handicap, negatieveling
3 -4
Joseph
Dit jaar nog niet gekeken naar Ajax?
1 -1
Schip
Wow. Echt drukwerk? Een dubbel? Met tientallen miljoenen aan aankopen, een godsgruwelijk goede lichting topjeugd een een al jarenlang gedevalueerde competitie?

Tering man. En in zijn eerste jaar al? Oh nee. Toen was het zaadvoetbal met een veegpartij in EIndhoven als hoogtepunt. Was dat zijn derde jaar? Of wacht even, toen vergooide hij de competitie door al vanaf eind 2019 enkel zaadvoetbal te spelen. Het is iig niet dit jaar, waarin we weer zaadvoetbal spelen en daarmee tenminste continuïteit laten zien.

Elke assistent zou beter spel produceren, als je de spelers logisch neerzet, dommeling.
5 -3
Ginoajax1
En die kale heeft heel dom de CL finale verkloot door de Ligt en Blind niet te corrigeren in de tweede helft. Ten Hag heeft staan slapen. Een toptrainer treedt meteen op.
2 -1
Alexander40
Psv wordt kampioen. Betere aanval, gelijkwaardig middenveld, iets slechtere verdediging. Maar vooral veel hongeriger dan wij
9 -12
Redrum
Hongeriger naar overheidssteun als ze geen kampioen worden ja.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Trolletje komt uit zijn holletje
0 0
Bky
Haha. Leuk die humor.
3 -2
Ferd
Tadic, Antony, Neres, Promes (als aanvaller) is beter dan wat Psv heeft
2 -2
Joseph
Ik vind dat Ajax in elke linie over de beste spelers beschikt. Het gaat alleen mis bij de keuzes van onze trainer.

Dat hongerige vraag ik mij af, het probleem is denk ik vooral dat je niks kan met honger als je je middenveld zo verwaarloosd.
5 -2
Alexander40
Ik vrees dat dat toch een beetje teveel een roze bril is die je draagt. Malen, Gakpo, Götze, Ihattaren, Madueke, Zahavi is echt kwaliteit. Antony is nog jong en grillig. Promes uit vorm. We hebben geen echte spits. Kudus geweldige voetballer maar andere middenvelders meer standaard op dit moment. Ik hoop dat je gelijk hebt...
4 -4
Joseph
Ik weet niet of het dan een angstige bril is waar jij door kijkt, maar als je het over jong, grillig en uit vorm hebt, kom je bij PSV ook niet ver natuurlijk..

Ik zie absoluut veel potentie bij PSV, maar de enige die van PSV bij mij in de basis zou staan is Ihattaren als hij fit is. Malen zou bij mij in de eredivisie in de spits staan, op een niveau hoger zou dat Tadic zijn.

Mijn grootste zorg bij PSV is hun trainer, daar heb ik meer vertrouwen in dan ten Hag.
0 0
Ajacied33
Zahavi kent niemand, ga me aub niet zeggen dat je hem al kende voor hij naar Psv kwam. Gotze heeft 4 jaar geen bal gezien. Mo is zwaar uit vorm. Malen, Gakpo en Madueke zijn goed
1 0
Bky
Neres - Tadic - Antony is tig keer beter dan die gemiddelde troep die jij opnoemt.
1 -1
Ferd
Promes uit vorm en dan ihattaren noemen, Hahaha. Nee, die is lekker in vorm
2 0
Alexander40
Heb je hem zien spelen dan? Nauwelijks want zit vooral op de bank. Ik denk dat er meer aan de hand is bij Ihattaren dan niet in vorm zijn.
1 -2
Libero
Ja? Wat dan? Als je bedoelt dat er mentaal iets niet lekker zit: dat maakt deel uit van vorm.
Maar sowieso lijkt hij me niet fit en dan is in vorm zijn nog een stap verder.
0 0
Alexander40
Raiola en contractverlenging
0 -1
Libero
Ah zo, ja zou kunnen.
0 0
Hollister
haha, deze laffe club durft het zelfs na al het transfergeweld nog niet eens de favorietenrol op zich te nemen en in de underdog positie te kruipen... Maar geloof mij maar.. geen plek in CL betekent voor PSV een enorm, maar dan ook enorm verlies.. dan mogen ze minimaal 2 a 3 echte toppers, als Malen, Dumfries en Ihataren verkopen zonder er ook maar iets voor terug te kunnen kopen.
Met deze onzekere tijd voor de boeg een enorm financieel risico wat men in Eindje is aangegaan.
Ik hoop deze keer echt op een Bad Karma
9 -1
Huntelaar020
Zal nek aan nek worden,
Januari wordt of fantastisch of een hel.
3 0
jeppas
Big boy kruipt graag in de underdog rol
1 0