Onana analyseert: 'Geconcentreerder zijn en meer intensiteit'

BadembaBarrie, 16-10-2020 om 13:32, 2598 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

André Onana werkt vol vertrouwen richting de confrontatie van Ajax met sc Heerenveen, van zondagmiddag. De doelman weet wat er moet gebeuren om een nieuwe misstap zoals tegen FC Groningen te voorkomen en gaat er dan ook vanuit dat het goedkomt. 

'We moeten geconcentreerder zijn achterin en meer intensiteit in de wedstrijd leggen. Dan weet ik zeker dat het beter zal gaan', aldus Onana, op de clubsite van Ajax. De Kameroens international vertrouwt erop dat zijn teamgenoten die boodschap eveneens begrijpen. 'Ik sta elke dag met ze op het trainingsveld. De wil is enorm.'

Onana is dus gefocust op het duel met Heerenveen, maar kijkt stiekem ook al vooruit naar de daaropvolgende wedstrijd: het Champions League-treffen met Liverpool. 'Dat zijn de wedstrijden waarvoor we zo hard trainen. Prachtige uitdagingen. Ik heb zin om te laten zien aan dit soort teams en de rest van de wereld wat voor goede spelers wij weer hebben.'

Support Ajax met deze wedstrijdsjaal voor duels met Liverpool!

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fanforeffer
Ach heb geen vertrouwen meer in die als maar durende slappe hap ! Geen inzet ,gemakzucht, hautain gedrag ,geen visie. weet nog niet of ik ga kijken . Ik zie weinig verbetering in een jaar tijd . Ben diep teleurgesteld !
0 0
trainerdv
Onana presteert ondermaats tot nog toe. Elke wedstrijd vertraagt hij de opbouw tot in extremis en zijn we 20 minuten verder voordat we eens gaan denken aan aanvallen. Vanaf nu graag de wedstrijd beginnen alsof we 0-1 achterstaan ipv 1-0 voorstaan. Dit seizoen is elke wedstrijd zo sloom geweest in het begin en zo hoort het niet. Zeker niet tegen ' mindere' tegenstanders die moet je juist zo snel mogelijk met hun rug tegen de muur hebben.
1 -3
Schip
Zo te horen heeft Onana de teleurstelling over een uitblijvende transfer van zich af geschud. Mooi! Ik vermoed dat hem duidelijk is dat die toptransfer een kwestie van tijd is, zeker als hij goed presteert met Ajax. Als alles logisch wordt neergezet, moet dat lukken, zou je toch denken.
1 -1
VoorAltijdNummer14
De opstelling die ik al een tijdje in mijn hoofd heb, werd vandaag door numbersfreak Pieter Zwart goed uitgelegd op het youtube kanaal van VI. Hij had meteen een komische benaming voor de invulling van het middenrif: 'Het Draaimolenmiddenveld'. ;)

Maar nu to the point. Het zal een opstelling zijn die erg lijkt op de invulling van de meest succesvolle wedstrijden van vorig jaar.

Onana

Nous - Schuurs - Blind - Nico

Klaassen - Gravenberch
Kudus

Antony - Tadic - Neres

Het middenveld heeft met Klaassen een pendelaar die goed duellerend in de controle kan spelen en met 1 keer raken de opbouw kan versnellen en tevens ook naar voren kan pushen(Donny anybody?). En dat bij een 10 als Kudus, die net als Ziyech, meer in de bal komt. Komt daar ook nog eens bij kijken dat Kudus als powerhouse diens controleurs positie uitstekend kan overnemen.
Dan komen we vervolgens uit bij Gravenberch die nu hij niet Alvarez naast hem en Promes voor hem heeft staan, 2 afspeelmogelijkheden meer heeft en meer ruimte heeft voor zijn grote kwaliteit: met de bal aan de voet opstomen en de combinatie aangaan.

Ik was eerst niet helemaal in mijn nopjes met de komst van Klaassen, maar na beelden van Werder terug te hebben gekeken en hem aan het werk zag tegen AZ op de toekomst, is mijn mening bijgedraaid. Hier zit toch wat mij betreft muziek in en bovenal BEWEGING!
1 0
blava
Ajax moet af van het 433 concept. Het is te gemakkelijk te verdedigen. Het huidige voetbal vereist constant bewegende spelers zonder vaste plaats, Juist met Kudus, Anthony, Neres, Gravenberch, Klaassen en opkomende backs heeft Ajax de ideale spelers voor een meer hybride systeem. Het Ajax spel is momenteel te voorspelbaar en gebaseerd op successen uit het verleden.
1 -1
Ginoajax1
Helemaal een goeie conclusie.
0 0
trainerdv
Hehe kijk, eindelijk eens iemand die die nummertje ook zo idioot vind. Ik werk ook altijd met rollen binnen het team ipv posities. Dat doen veel trainers trouwens ook hoor, en vooral juist de toppers, maar die geven voor de camera dan nog wel een lulverhaal over 4-3-3 - 4-4-2 etc. Oranje eergister. Was dat zou 5-3-2, of 3-5-2, of whatever. Blind was meer aanvaller, Memphis eerder 10 dan spits etc. Het moderne voetbal is eigenlijk gestaaft op 90 minuten pressie. Zeker nu we 5 wissels hebben zou dat bij Ajax nog veel meer kunnen. het is vooralsnog een soort half-press wat we spelen en dan ook nog eens na eerst 20 minuten inzakken en aftasten. Veeeel te makkelijk te verdedigen voor de tegenstanders.
0 0
VoorAltijdNummer14
Je moet je ook niet blind staren op de opstelling die je op papier ziet. Ajax speelt namelijk het overgrote deel van de wedstrijd totaal niet in de 4-2-3-1 die ze keurig inleveren bij fox sports. Ik ben van mening dat er ook helemaal veel mis is met de huidige tactiek met dubbele 6/punt naar voren. Onze trainer stelt gewoon de verkeerde mensen op...
1 0
Joseph
Ik snap het enthousiasme van Onana wel dat ze willen laten zien dat ze weer goede spelers hebben. Dat hebben ze ook met aankopen als Kudus en Antony.

Toch hangt alles af van de falende coach, die zal het licht moeten zien en toegeven dat hij fout zat met zijn keuzes.
2 -1
wladimir
Dit is alweer het vijfde seizoen voor Onana in de basis. Europa League finale, halve finale Champions League en slechts één dubbel.
1 -2
Drukwerk1968
En een jaar geen prijzen uitgedeeld. Jij brengt het negatief. In 3 seizoenen el finale, halve finale cl, kampioen en beker. Klinkt positiever he?
3 0
Kuningast
Poppetjes op de juiste plaats zetten.. meer is het niet
1 0
Stephan1989
Toch meer vertrouwen in zondag met Klaassen er bij als
Aanjager.
Onana
Nous schuurs blind Nico
Gravenberch Klaassen
Kudus
Antony tadic neres
1 0