Ajax-huurling Pierie loopt nieuwe blessure op

JesseTH, 15-10-2020 om 14:55, 7532 views, Tubantia |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Kik Pierie is opnieuw tegen een blessure aangelopen bij FC Twente, zo weet Tubantia donderdagmiddag te melden. Vanwege de vaker genoemde privacywet laat de club uit Enschede niets weten over de aard van de blessure.

Een hele ernstige blessure lijkt het niet te betreffen, want Pierie zou donderdagmiddag nog op het trainingsveld van FC Twente gestaan hebben. Aldaar trainde hij apart van de rest van de spelersgroep. 'Het heeft in elk geval niets te maken met zijn vorige knieblessure', zo valt wel te lezen.

Desondanks lijkt Pierie komende zaterdag, wanneer FC Twente het opneemt tegen Willem II, niet in actie te gaan komen. Het betekent een nieuwe klap voor de linkspoot, want hij is pas net hersteld van een blessure. Eerder liep hij een scheur in de buitenband van zijn knie op. FC Twente is zelf ook nog niet volledig op de hoogte van de ernst van de blessure. Later op de dag hoopt de club meer duidelijkheid te hebben.

Op 3 oktober volgde, later dan verwacht en gehoopt, alsnog het debuut voor Pierie namens FC Twente. Als linker centrale verdediger in een viermansdefensie pakte hij in eigen huis een punt tegen FC Emmen. Hij wist de nul niet te houden, maar oud-Ajacied Vaclav Cerny wist wel te scoren. Zodoende eindigde het bij het debuut van Pierie in 1-1.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
godlike
Ik vind hem qua karakter te zacht om bij Ajax te slagen.
2 0
Toeschouwer
Mooie aankoop van Ajax !!
2 -5
Oeroeboeroe
Ja deze soort blessures hoor je vooraf al allemaal te weten!
6 -2
voorkennis
Sinkgraven 2.0
4 -1
Duif63
Het verschil is dat Sinkgraven wel de kwaliteiten had om te slagen bij Ajax.
2 0
Matzet
Zijn 2e blessure pas in z’n carrière. Toevallig 2x achter elkaar. Gevalletje pech.

Wel zonde, want in de 1e wedstrijd die hij voor Twente speelde deed hij het alleraardigst.
3 -1
FelixGassenlicht
Een nieuwe klap voor linkspoot: geen ernstige blessure, stond wel nog gewoon op het trainingsveld. Interessant.
0 0
preme
Ze slaan wel echt door in toepassing van de AVG in het voetbal. Vraag de voetballers gewoon toestemming om in algemene zin over blessures te communiceren t.b.v. de supporters.
0 -2
afcas
En als een voetballer daar geen toestemming voor geeft?
2 0
Ajacied33
Blijkt toch blessuregevoelig te zijn deze gozer. Vind hem sowieso geen Ajax materiaal. F de Boer was ook vrij mager, maar hij had nog inzicht, timing, mooie pass. Deze Pierie heeft niks bijzonders vind ik
4 -4
Rockpotje
Voetballend is hij wel sterk hoor. Verdedigend is het alleen vooralsnog erg ondermaats. Als hij dat niet verbetert houdt het natuurlijk op. Maar hij is nog altijd jong voor een centrale verdediger.
4 -1