Gravenberch: 'Vink zat kort op mijn huid als ik te slap was'

NickOoms, 09-10-2020 om 13:40, 3299 views, AjaxLife |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ryan Gravenberch heeft veel te danken aan de hulp van oud-jeugdtrainer Gery Vink, zo vertelt hij in de nieuwe editie van Ajax Life. Ook van trainer Erik ten Hag en assistent-trainer Richard Witschge heeft de middenvelder veel geleerd.

'Telkens als ik naar een hoger team doorschoof was dat moeilijk. Ik moest wennen aan het hogere niveau', aldus Gravenberch. 'Daar moest ik me dan even overheen zetten, maar met hard werken lukte dat. Hij (Gery Vink, red.) was mijn trainer bij Ajax onder 17 en zat kort op mijn huid als ik te slap was.'

Van trainer Erik ten Hag heeft Gravenberch veel geleerd op het gebied van zijn positionering in het veld. 'Ik ben een verbindende middenvelder. Ik mag aanvallen, maar moet ook meeverdedigen. Daar werk ik sowieso hard aan en het gaat daardoor ook steeds beter.'

Naast Ten Hag is ook assistent-trainer Witschge erg belangrijk voor de achttienjarige middenvelder. 'Richard leerde mij nog meer ‘open te staan’ en meer oog te hebben voor de man én de bal. Ik moet al weten wat ik met de bal ga doen, voordat ik word aangespeeld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aad82
ik vind deze jongen maar niks.
0 0
jutter
Is pas 18 jaar, zit nog volop in een leerproces. Loopt nu te veel met de bal met als gevolg veel balverlies, moet dus leren meer simpel te spelen., en zeker meer werken aan zijn terug verdedigen want daar valt ook veel winst te behalen. Als mensen hem beoordelen hoor je vaak zeggen dat zijn flegmatieke, op het oog gemakzuchtige, houding hun irriteert, maar dat kan je er moeilijk helemaal uithalen, want dat zit in zijn systeem. Toch kan dat op latere leeftijd een belemmering zijn voor zijn verdere carriere, met name als hij ook over de grens verder gaat ballen. We gaan het zien, maar ben nu dus nog niet overtuigd.
0 0
altijdwelwat
Dat heeft dan tot nu toe niet veel geholpen, ik vind ook nu nog Gravenberch met regelmaat te gemakzuchtig. Gister ook weer bij Jong Oranje veel onnodig gedribbel en balverlies, ik hoop echt dat hij dat eruit krijgt.
1 -1
Benleiden
Nouja, ik ben ook geen fan van hem. Echter heeft ie wel al op zeer jonge leeftijd Ajax 1 bereikt. Ik zie ook geen grote toekomst voor hem weggelegd, maar hopelijk zit ik mis. Hij heeft iig nu nog niets te zoeken in de basiself bij Ajax. Ik vind hem meer een speler als derde keus oid. Als conclusie kan je stellen dat Ajax wederom dezelfde fouten heeft gemaakt door te gokken op een talent die het jaar daarvoor nog niet heeft laten zien. Zelfde met Traore en Schuurs, waarvan ik Traore helemaal niks vind en Schuurs misschien tweede of derde keus.
1 -2
blessure
Heeft inderdaad, nog niet veel bijgeleerd.
0 -1
Ozymandias
Het is opvallend hoevaak Vink wordt genoemd door spelers die uit de jeugd van Ajax komen als een trainer die een grote invloed op hun ontwikkeling heeft gehad. Er wordt vaak teveel aandacht besteed aan de manier waarop jeugdtrainers hun teams laten spelen. De primaire taak van jeugdtrainers is het ontwikkelen van talenten individueel. Als iemand die taak goed uitvoert is hij een goede jeugdtrainer.
5 0
MosesD
Geheel eens. Door enkele hier werd Vink vaak gezet als een prutser, maar hij was voor de mentale begeleiding heel erg belangrijk. Wat mij betreft de ideale assistent, die ook individueel met spelers bezig is. Niet zozeer op technisch als wel het mentale. Erg belangrijk! En niet voor niets is bijna elke jeugdspeler lovend over hem. Het gaat om een goede samenstelling in de opleiding.
2 0
Maxwell_5
Is ook niet zo gek natuurlijk dat de naam van Vink nu genoemd wordt, aangezien die leeftijdscategorie nu de stap naar het senioren voetbal aan het zetten is.
1 0
Ozymandias
De talenten die nu die stap zetten hebben vele jeugdtrainers gehad en toch is het Vink die keer op keer wordt genoemd. Het valt vooral op dat het de grootste (zoals Nouri en Gravenberch) talenten zijn die hem als positieve invloed noemen.
0 0
AFCAMM
Het lijstje van mensen dat zegt dat ze iets aan Vink te danken hebben is inderdaad erg lang. Erg belangrijke man voor veel jonge spelers. Erg fijn als je dit soort mensen bij de club hebt.
1 0
Dennis129
Bij Vink gaat het altijd over het mentale gedeelte en hard werken etc.
Nooit voetbaltechnisch. Ook is de manier van spelen in het speltechnische ook van groot belang. Las laatst een heel interessant artikel dat bij red bull minder spelers doorbreken en goed ontwikkelendoordat het spelsysteem in de jeugd is aangepast naar meer inzakken en dan druk zetten ipv op een moeilijkere manier vergelijkbaar bv met het Ajax systeem spelen waarin spelers meer uitgedaagd worden.
0 0
Ozymandias
Het mentale gedeelte van de ontwikkeling is niet minder belangrijk dan andere aspecten van de ontwikkeling. De mentale ontwikkeling zorgt er ook voor dat talenten hun voetballende vermogen beter ontwikkelen (doordat ze harder aan hun ontwikkeling werken). Iemand die een enorm positieve invloed heeft op de mentale ontwikkeling van talenten moet Ajax koesteren. Het is jammer dat Vink niet langer bij Ajax actief is.
0 0
Sprinter
Helemaal mee eens. Technische spelers met een strijdersmentaliteit zijn helaas maar zeldzaam. Wat dat betreft complimenten aan die Mexicanen die dat, op onze eigen Mexicaan dan weer na, vrijwel allemaal bezitten.
0 0
Dennis129
Het mentale gedeelte is zeker ook een belangrijk onderdeel.
Ik ben het alleen niet met je eens dat het jammer is dat Vink nu Niet meer actief is binnen Ajax. Voetbaltechnisch was het een drama. Er wordt hier wel eens geklaagd over hoe Heitinga zijn teams laat spelen, maar Vink was 3 keer erger. Techniek moet bij Ajax altijd op 1 staan.
1 0
Ozymandias
Het spel was slecht maar de talenten ontwikkelde zich individueel prima onder Vink. De individuele ontwikkeling is het belangrijkste.
0 0
Dennis129
Precies individuele ontwikkeling is het belangrijkste.
Daarom hoort resultaat ondergeschikt te zijn aan opleiding.
Vink was een pure resultaat trainer, waardoor de spelers vaak in een systeem voetbalden wat minder leerzaam was en minder uitgedaagd we4den.
Zonde want de ontwikkeling had nog veel sneller kunnen gaan.
0 0
Ozymandias
De talenten ontwikkelde zich onder Vink individueel goed. Wat maakt het dan uit dat hij het winnen belangrijker maakt? Misschien hebben talenten dat op een gegeven moment juist wel nodig voor hun individuele ontwikkeling. Zeker voor hun mentale ontwikkeling.
0 0
Dennis129
Tevreden zijn met goed (een 8) als het ook beter kan (een 9) past niet bij Ajax. Bij Ajax willen we de beste zijn en goed is niet goed genoeg. Middenvelders die alleen maar ballen over zich heen zien vliegen ipv ingespeeld worden remt spelers in hun ontwikkeling.
Met 11 man op eigen helft de tegenstander opvangen ipv drukzetten is lekker makkelijk maar veel minder leerzaam om maar 2 voorbeelden te noemen.
0 0