[Update] 'Afwachten wat het virus doet'

FinnDekker, 01-10-2020 om 21:50, 7684 views, UEFA |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Als het aan de UEFA ligt wordt er dit seizoen in de Champions League met publiek gevoetbald. Dit meldt de Europese voetbalbond donderdagavond na de loting van de groepsfase van het miljardenbal via de officiële kanalen

Heel hard juichen kunnen de supporters van Ajax overigens nog niet. De plaatselijke overheden bepalen namelijk uiteindelijk of dit wel of niet mag. En als het mag van de Nederlandse regering, dan is er waarschijnlijk een maximale capaciteit van dertig procent. 

Donderdag werd Ajax tijdens de loting gekoppeld aan Liverpool FC, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland. De eerste wedstrijd vindt plaats in oktober. Wanneer de Amsterdammers precies waar en tegen wie spelen, wordt vrijdag gecommuniceerd door de UEFA.

Update - 21.50 uur (1 oktober 2020) - 'Afwachten wat het virus doet'

Miel Brinkhuis, woordvoerder en perschef bij Ajax, heeft donderdag op de persconferentie een korte reactie gegeven op de aanwezigheid van publiek tijdens de groepsfase van de Champions League. 'Ik denk dat we voorlopig moeten afwachten wat het virus doet. Mocht het realistisch zijn om fans toe te laten, dan ga ik ervan uit dat onze directeur Edwin van der Sar op tijd aanklopt bij burgemeester Halsema en de andere loketten in Amsterdam die daarover beslissen.'

Voorlopig wordt er dus nog niet gestart met de kaartverkoop van de Europese thuisduels. Brinkhuis en consorten willen eerst afwachten hoe de nieuwe maatregelen uitpakken. In Nederland wordt in ieder geval de komende drie weken zonder publiek gespeeld. De thuisduels met sc Heerenveen en Fortuna Sittard komen daardoor voor fans te vervallen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daveajax1976
O Hans !!! De CL league heeft nu ook cojona
1 0
appiehappie
Vergeet het voorlopig maar. Geen publiek bij voetbal.
0 -2
Hollister
Heel simpel, als er toeschouwers mogen komen zal dat nooit volle bak zijn, dus zal er geen pass Partout worden verkocht en slechts "losse kaarten" ... Financieel voor Ajax beter beheersbaar en levert relatief veel meer op. Zeker die businessseats moeten ze proberen aan de man te brengen.
0 0
AFCAjax
Dat hoef ik niet af te wachten.. het is alleen maar logisch dat gedurende het griepseizoen de positieve pcr testen stijgen, de ic opnames stijgen etc. dat is allemaal heel normaal, maar nu word dat een gevaarlijk coronavirus genoemd wat je 24/7 in je gezicht gedrukt krijgt middels de media en word elke stijging aangegrepen om meer onderdrukking van de bevolking door te voeren.
6 -2
Cisco2
Je moet even aan een medewerker op de IC vragen hoeveel griep patiënten er jaarlijks tegelijk op de IC liggen.
1 -6
Daveajax1976
O Hans!!! Hoor je wat Cisco zegt Hans!!!
0 0
Cisco2
Wie is Hans?

Werkt hij ook in de zorg en heeft eigen ervaring op gedaan? Of haalt hij zijn informatie van Youtube filmpjes van Temptation Island Jay, Obese Jensen of die influensers die allemaal geneeskunde gestudeerd hebben?
0 -3
Daveajax1976
Hans is iemand die niet alles zomaar gelooft wat ze op nos en rtl zeggen ! Al jaren niet
0 -1
Cisco2
Oke, dan ben ik het wat dat betreft eens met Hans.

Ik geloof wat ik zie en mee maak tijdens het werk. En baseer daar op mijn mening. Niet op wat andere zeggen of mij vertellen.
0 0
Daveajax1976
Vermeld ook even dat 28% van de zorg naar huis is gestuurd met je snottebel en een kuchje! Misschien moest je daardoor wat harder werken?
1 0
Cisco2
Ik heb niks tegen hard werken.

Als mensen ziek zijn is het onverstandig om bij kwetsbare mensen die net een zware operatie hebben gehad in de buurt te komen. Standaart procedure, niks nieuws aan.
0 -2
Daveajax1976
Geef Rutte de schuld niet de burgers!!!
1 0
NouridolbergNeres34
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/3904471/ziekenhuizen-vol-door-griep-noord-nederland-lanceert

Artikel is van het Griepseizoen in 2018: Intensive Care bedden zijn nauwelijks nog beschikbaar.
toen hadden we geen lockdowns, 1,5 meter afstand, muilkorven, desinfectiemiddel overal, gesloten verzorgingstehuizen, horeca sluitingen, boa’s die intimideren, demonstraties die worden tegengehouden, politiegeweld voor een simpel huisfeestje, 100 duizenden werklozen als gevolg van dit beleid enz
5 -2
Restored
Leuk dat bericht van RTL nieuws, maar pak even de echte cijfers erbij. In 2018 lagen er max. 350 patienten met griep op de IC, eind maart dit jaar 1323 met corona. Bron: https://www.ad.nl/binnenland/waarom-de-griepgolf-van-2018-vooralsnog-dodelijker-was-en-we-ons-nu-toch-meer-zorgen-moeten-maken~adf64efb/
0 -1
NouridolbergNeres34
Als je dan toch gaat citeren uit een krant, zorg dan wel dat je de juiste cijfers overneemt. Er staat namelijk 350 griep tegenover 873 corona en niet 1323 op de IC.

En nog iets waar is de griep dan gebleven dit jaar? Spontaan verdwenen ineens.... bestaat niet meer zeker.

En hoeveel mensen zijn niet zogenaamd besmet verklaard omdat die hele PCR test niet betrouwbaar is en de maker ervan zelf heeft aangegeven dat het niet is om een besmetting te detecteren.

https://www.hpdetijd.nl/2020-09-27/drie-wetenschappers-de-coronatest-is-onbetrouwbaar-en-het-testbeleid-faalt/

Gaan we de hele samenleving platleggen, kinderen psychologisch mishandelen, ouderen opsluiten in verzorgingshuizen en eenzaam laten sterven, iedereen werkloos maken in de horeca en evenementenbranche, armoede creeeren op basis van vals positieve tests.

de economische schade ook nog, wie gaat dat straks terugbetalen dan...... wij! Niet rutte of de jonge of het RiVM, die valse profeten waar iedereen achter loopt.

Weet je daar de gevolgen van al, extra doden aan kanker, en hart en vaat ziektes, depressies, zelfmoorden, ziektes door de stress, scheidingen, huiselijke geweld, eenzaamheid, moet ik ff doorgaan.

https://www.ad.nl/binnenland/deskundigen-slaan-alarm-om-geestelijke-gezondheid-mensen-leven-in-voortdurende-angst-door-corona~a70cea6c/

Angst zaaien wat het kabinet en de media doen maakt mensen juist ziek, geen sociaal contact hebben is ongelovelijk slecht voor een mens en zijn of haar immuunsysteem.

Maar Blijf lekker in je 1,5 meter bubbel en doe vooral je muilkorf om. Succes ermee, ik laat mezelf niet onderdrukken.
0 0
Cisco2
Reageren met feiten wordt niet altijd op prijs gesteld hier,

Ik loop bijna 7,5 jaar op de IC rond, en heb zo iets als in April nog nooit mee gemaakt.

De zorg die mensen zouden moeten krijgen was gewoon niet meer mogelijk. Simpele dingen als borst onderzoeken bij vrouwen, maar ook gecompliceerde operaties moesten worden uitgesteld, en nog steeds is niet alles ingehaald.

Mensen van de oncologie afdeling deden schoonmaak werk op de IC omdat wij het allemaal niet bij konden benen.

Hoe kunnen mensen blijven volhouden dat maatregelen niet nodig zijn? Ik snap daar echt helemaal niks van.
0 -2
Daveajax1976
Je krijgt er voor betaald Debieltje !!!
Niet hier lopen zeiken en de bevolking de schuld geven! ga naar Mark toe en vraag aan hem waarom die de afgelopen 10 jaar op de zorg heeft bezuinigd!!!
1 -1
Cisco2
Bedankt dat je mij debieltje noemt.

Beetje respect voor andere mensen zou je goed doen.
0 -2
Daveajax1976
Lik me reet !!! Zal voor je gaan klappen gekkie
1 0
Cisco2
Je hoeft niet voor mij te klappen als ik gewoon mijn werk doe hoor.

En je reet likken sla ik liever even over.

Wat is nou precies je probleem dat je zo reageert? Kun je er niet tegen dat mensen een andere mening hebben dat gebaseerd is ervaring uit de praktijk?

Of heb je het moeilijk met de 2e dag van Stoptober?
0 -1
Daveajax1976
Dat is jou ervaring heb toevallig een nichtje in de zorg werken en die moest zeker harder werken in april doordat bijna 30% thuis zat met een kuchje
2 0
Cisco2
Dus omdat mensen met een kuchje thuis zitten raakte de IC vol en moest de reguliere zorg opgeschort worden?

Hard werken is het probleem niet, maar veel mensen die in de zorg werken hebben het beste met de patienten voor. En het doet daarom pijn om te zien dat diagnoses niet of te laat gesteld worden omdat alles opgeschort is. Of dat mensen niet de zorg en tijd krijgen die ze verdienen.

Maar ik houd hier over op. Ga maar lekker kont bonken met je wederhelft, Hans. Ik heb respect voor bijna iedereen. Maar mensen debiel noemen, of vragen of ze je reet willen likken.... En dat omdat ik gewoon mijn werk wil kunnen blijven doen.....

Je bent een schande, respectloos. Woorden schieten mij echt te kort bij deze.
0 -2
Daveajax1976
O Hans!!!!!
0 -1
AIR-S
@Cisco. Laat hem maar. dat 'O Hans' zijn is waarschijnlijk een kreet die hij elke avond schreeuwt als hans weer met z'n vuist in dave z'n kont gaat

bij mij in het dorp zijn een aantal mensen overleden tijdens de eerste golf. het was echt een drama periode. veel weten niet waar ze het over hebben en baseren het op mensen als Jay, Famke en andere zelfuitgeroepen specialisten. mensen willen alleen horen wat in hun straatje past. gewoon laten gaan.
0 -3
Daveajax1976
Hoeveel zijn er overleden aan de griep ? Dat weet je niet want want daar word geen reclame voor gemaakt !
1 0
Daveajax1976
O Hans!! Hoor je Cisco niet ? We blijven de hele winter binnen met een mondkapje op Hans
1 0
Daveajax1976
O Hans !!! Kijk wat in het ad staat! O Hans
1 0
AIR-S
Bevestig je nu niet juist dat maatregelen nodig zijn?

Zelfs mét maatregelen raken ziekenhuizen overvol. Kun je na gaan als we er niks aan doen wat er gebeurt..... En 2018 was trouwens een uitzonderlijk jaar, en de IC was misschien voller als normaal, de reguliere zorg kwam niet zo erg in de knel als nu. Wereldwijd liggen ziekenhuizen vol, maar vooral volhouden dat het een gewone griep is.

Maar aan de opsomming die je noemt weet ik al met wat voor persoon we te maken hebben...... Stem Thierry #ikddoenietmeermee
2 -3
NouridolbergNeres34
En nog iets ik heb baudet nooit horen zeggen ik doe niet meer mee, dus praat geen onzin. Hij stelt kritische vragen zou je ook eens moeten doen.

Stem jij lekker op Rutte, de man die het heeft over zorghelden en vervolgens 750 miljard aan Europa weggeeft maar niks overheeft voor het zorgpersoneel in NL.
Jaren lang bezuinigd in de zorg en gekort heeft op IC bedden.
0 0
NouridolbergNeres34
Nee ieder jaar gaan er mensen dood aan de griep, dat hoort bij het leven. De gemiddelde leeftijd van een corona dode is rond de 80 jaar. Nu heet de griep ineens corona en krijgen we lockdowns.

Angst gaat je niet verder helpen in het leven, waarom lees ik nooit op het nieuws of hoor ik op die wekelijkse persconferenties nooit tips om je immuunsysteem te versterken.
Het is alleen maar paniek en ellende verspreiden.

https://www.mediacourant.nl/2020/06/kabinet-verzocht-telegraaf-laat-rivm-een-beetje-heel/
0 0
Daveajax1976
O Hans !!! Weer zo’n iemand die het zegt ! O Hans
0 0
pelevandijk
Je vergeet dat Rutte en consorten het ic bedden tekort zelf hadden veroorzaakt door bezuinigingen.
En inmiddels hebben ze het aantal bedden opgehoogd, dus dat is nu geen argument meer om de samenleving plat te gooien.
2 -1
OuweDibbes
Tja wij hebben hier een aantal prutsers aan het roer. Vandaag maakte het CBS bekend dat in Nederland bij de eerste golf 10,000 doden had. Wetende dat Nederland 17 miljoen inwoners en Amerika bijna 340 miljoen. Das 20 keer zoveel, en gaan wij samen met Belgie ook naar Amerikaanse cijfers. Zijn we Italie en Spanje keihard voorbij.. maar die krijgen miljarden voor Corona hulp waarvan 30 procent is bedoeld voor Frans Timmermans met zijn klimaat doelstellingen. Soms vraag je echt af waar we deze prutsers aan hebben verdiend.
6 0
pelevandijk
10.000 doden met corona niet aan corona....
2 0
Daveajax1976
O Hans!!! 10.000 doden met en aan cojona ! Hansssss
0 0
Arek Milik
Stel dat he, stel dat!! We uiteindelijk toch 15k fans mogen binnenkomen bij deze mooie ambiance in the UCL. Dan moet je je bek houden! ........
2 0
JariJari
Voorlopig spelen ze in Italie met weinig supporters en in Engeland zonder toch?
0 0
MrPink
Dat kan de UEFA wel willen maar de overheid is toch echt de baas.
1 0
debarbaar
Klopt, dus in Oost Europa publiek in Zwitserland publiek en in Nederland niet. Je krijgt nu eenmaal de overheid die je verdiend.
2 0
AlexIbarra
De UEFA kan zeggen dat er Geen publiek mag zijn, daar gaat de overheid niet over.
Of er publiek in komt (en hoeveel) hangt uiteraard wel vd lokale overheden af.
0 0
insectenverdelg
Keiharde competitie vervalsing lijkt me als bij de ene pot wel toeschouwers zijn en bik de andere niet.

Daarnaast mogen uitsupporters ook mee? Lijkt me niet wenselijk dat voetbalsupporters heel europa gaa door reizen.
0 0
debarbaar
Jammer dan. In het ene land hebben ze een domoor als van Dissel en in een land als Italie hebben ze iemand die zorgt voor genoeg testen, voor een mondkapjes plicht etc. Logisch dus dat de een beloond wordt en de ander niet.

In Nederland staan we altijd met het vingertje Klar maar zijn wij wel de slchste leerling (met de grootste bek dat dan wel weer) van de klas.

En anders gaan we toch gewoon in Carre voetballen. blijkbaar verspreidt het virus zich binnen in een theater of een concertgebouw niet. Daar mag wel publiek komen. Of zou de Efteling nog een veld over hebben?

Geloof me het enige wat Rutte en zij consorten verstaan is gewelddadig demonstraties dat zagen we aan de boeren. Die kregen ook hun zin.
Overigens draagt iedereen hier in Azie een mondkapje en zijn gewoon alle stadions en kroegen open. En nee geen besmettingen omdat mondkapjes prima werken.
2 -1
OuweDibbes
Vandaag maakte CBS bekend bij de eerste golf 10.000 doden zijn gevallen. Met 17 miljoen inwoners horen wij met Belgie en de VS met de hoogste dodentalcijfers in de wereld. En onze virologen maar zeggen dat ze het zo goed hebben gedaan. Als je het vaak hardop verteld ga je dat ook misschien geloven.
1 0
7172AFCA7395
17.500 toeschouwers ?
Gaan ze hier wel voor liggen.
1 0
AFCAjax
Dat gaan onze overlords nooit toestaan, griepseizoen begint weer over een tijdje zitten we in een volledige lockdown voor iets wat ieder jaar gebeurt, alleen nu word de schuld aan het gedrag van de bevolking gegeven.. in de zomer gedraagde we ons seizoen heeft er echt niks mee te maken. maar nu heeft iedereen schijt aan de regels en stijgt het weer daar heeft de seizoenswisseling/het griepseizoen niks mee te maken.
4 -7
OuweDibbes
Rutte en co moeten ook hen bek houden..
3 0
Labrador
Mooi. Gaan we dan wel loten onder de seizoenskaarthouders?
0 0
insectenverdelg
F doet niet mee. Wel consequent blijven.
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Lijkt me wel
0 0
Arek Milik
Dan nog ben je afhankelijk van je eigen overheid... en dat is 1+1=2 he!
1 0
Vlieske
Tja, alleen die linkse hoer niet
8 -8
afcas
Treurig...
1 -2
Koscar
Volgens mij heeft Rutte besloten dat er geen supporters komen. Trieste opmerking, ook los daarvan.
4 -2
insectenverdelg
Mss bedoelt hij die wel met linkse hoer. :)
6 0
rsvh88
Hopelijk. Anders is het toch geen reet aan voor niemand.
0 0