'Ajax bereid om twaalf miljoen voor Klaassen te betalen'

NickOoms, 29-09-2020 om 11:00, 15882 views, BILD |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax is bereid om twaalf miljoen euro te betalen voor Davy Klaassen, zo meldt het Duitse BILD op basis van bepaalde bronnen. Maandagavond werd bekend dat de Amsterdammers naast Sean Klaiber ook Klaassen willen kopen.

Volgens BILD komt het bedrag wat Ajax op tafel wil leggen voor Klaassen, overeen met zijn huidige marktwaarde van rond de twaalf miljoen euro. De oud-Ajacied heeft bij Werder Bremen nog een contract tot medio 2022.

Klaassen kwam in 2018 voor vijftien miljoen over van Everton FC, maar twee jaar later wil de 27-jarige middenvelder alweer vertrekken. Klaassen vindt dat de potentie van zijn huidige werkgever niet is verbeterd ten opzichte van vorig seizoen en ziet daarom weinig in een langer verblijf in Bremen.

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
tijger19
Siem de Jong 2.0, alleen dan vele malen duurder. Absoluut onvoorstelbaar. Ook al zou hij net zoals vd Beek op één van de controlerende posities komen te spelen, hebben we al genoeg spelers die daar kunnen spelen. Waar juist behoefte aan is, is iemand die voetballend technisch is, maar meer verdedigend ingesteld staat van de twee controleurs..
0 0
ajaxiscruijff
Zou heel mooi zijn als hij terugkeert. Hij voegt precies datgene toe wat het team nodig heeft: onverzettelijkheid, gedrevenheid. Met hem erbij heb je een mooie mix van techniek (Kudus, Anthony, Tadic), tactisch inzicht (Blind, schuurs), onverzettelijkheid (Klaassen, martinez en Nico) en scorend vermogen (Promes, Tadic). Bovendien ook een mooie mix van leeftijden. Ik hoop dat hij terugkomt.
0 -1
Professor
Klaassen totaal overbodig is de laatste jaren absoluut niet naar een hoger niveau gegroeid. Ajax daar in tegen wel. Nee als je dan echt niets anders kan verzinnen zet dan in op de jeugd.
1 0
milan-jantje
Zat even te kijken en te denken maar Marc Roca zit nog steeds bij Espanyol die dit seizoen op het 2e niveau spelen in Spanje is dat niet iets voor ons?
1 0
BillSplate
Mogelijk wel, maar lijkt er niet op dat hij een optie is.
0 0
Ajaxbrl
Koop Henrique gewoon voor dat weggegooide geld van Klaassen en Klaiber!
5 0
Stephan1989
Mijn eerste gedachten gingen ook niet uit naar Klaassen,
Maar het is een enorme aanjager en alle ballen gaan altijd vooruit ben hem.
Kudus
Gravenberch Klaassen
0 -3
Cruijffthebest
Martinez vergeten?
3 0
ram
Iedereen, inclusief Ten Hag, vergeet Martinez tegenwoordig. Ik vind het oprecht vrij bizar... Alsof hij vorig jaar niet de hele eerste seizoenshelft Man of the Match of kandidaat Man of the Match was.
1 0
ram
Wat een verschrikkelijk middenveld... Dit lijkt tactisch toch helemaal nergens op?!
En je stelt liever Klaassen op dan een duidelijk betere Promes en een fenomenale middenvelder als Martinez? Bizar...
2 0
Jojo49
Jammer van de 12 miljoen , weggegooid geld
3 -2
VinAmsterdam
ik zie liever koopmeiners komen
2 -1
ram
Klopt. Koopmeiners zou meer toevoegen en heeft meer potentie. Maar ook hem hebben we in mijn ogen niet echt nodig.
1 0
ajaxxcied4life
Dan kun je 10 keer liever nog Klaassen in je selectie hebben. Koopmeiners is zo een type Mendez Da Silva, een type speler dat er goed in is om alles en iedereen te laten geloven dat ze goed zijn door hun loopje of passing.
1 -2
Rinban
Gewoon ipv alvarez. Dan is het goed.
2 -1
LouisVonGoal
Hopen dat City Nico niet wilt..
3 0
behangdelul
Ik denk dat er nog wel wat besmettingsgevallen en blessures gaan voorkomen met het komende schema en ik geloof ik Cruijf die zei dat Klaassen een briljante 6 kan zijn. 12 miljoen voor Klaassen is gewoon een prima deal voor een aanjager en scorende middenvelder.

Klaiber is mijns inziens totaal onbegrijpelijk en een aanfluiting. Je tuft niet alleen de jeugdopleiding in de bakkes maar ook het publiek met iemand die zo'n hekel aan Ajax had/heeft. Dit zal wel weer de jaarlijkse "no questions asked"-speler zijn van ten Hag. Als dat het geval is, ben ik helemaal klaar met Ten Hag en ik roep nooit iets over de trainer.
1 0
ajaxiscruijff
Helemaal eens. Klaassen Uitstekende aanjager Met scorend vermogen. En Klaiber heeft niets te zoeken. Er zijn genoeg goeie jeugdspelers die die plek kunnen invullen. Ten Hag ben ik al vrij lang klaar mee. Nooit zijn ‘hand’ kunnen zien, of het moet die van traag-tempo-op-zekerheid-spelen-uitgaanvantegenstander zijn.
0 0
Ansjo
Ik heb eigenlijk geen flauw idee meer hoe Klaassen zich verhoudt tot de rest in de selectie. Ik zie in hem alleen een 10 in een 4-2-1-3 syteem of in een 4-1-2-3 systeem. Ik weet wel dat hij altijd goed speelde bij Ajax en Oranje als hij daar speelde. Ik was altijd wel Klaassen fan maar ik heb geen idee of hij is afgegleden en of hij uberhaupt nu beter is dan Ekkelenkamp. Geen idee!
0 -1
behangdelul
Hebben de meesten niet maar het is makkelijk schreeuwen zo.
0 -1
LouisVonGoal
Gelukkig loopt het nog stroef tussen Utrecht en Ajax. Vraag en aanbod ze komen er nog niet uit. Hij zou ook naar Parma kunnen gaan. Graag.
1 0
Cesc8
Prima als we persé Nederlandse spelers moeten toevoegen aan onze selectie maar dan heb ik 100x liever Propper + Timothy Fose Mensah dan Klaassen en Klaiber.
1 -2
Joseph
Er komen met Brobbey, Unuvar, Taylor, Regeer en de Timbers genoeg Nederlandse jongens aan. Daarnaast hebben we met Daley en Promes 2 internationals.

Compleet overbodig, kwaliteit moet bovendien altijd de prioriteit hebben.
2 0
ram
Waarom zeggen een aantal mensen dat 'we' per se Nederlanders willen kopen op dit moment? Hoe komen mensen tot dat statement?
2 -1
AFCAjax
Dat was vorig jaar wel een ding met promes toen, toen had overmars volgens mij wel iets gezegd in de richting van we willen geen vreemdelingenlegioen worden ofzo. weet niet waar het nu vandaan komt.
0 -1
ram
Hmm, okay, zou kunnen.

En er zit zeker wat in hoor. Maar Klaiber en Klaassen... Ik weet het niet hoor.
0 0
vdhaas
Je kunt van Klaassen vinden wat je wil, maar 12 miljoen is tegenwoordig echt niet zoveel geld als sommigen doen voorkomen. Denk aan de bedragen die je krijgt voor Botman (0 wedstrijden), Marin (geen perspectief) en Dest (wisselspeler).
2 -2
Henning
ipv een speler van Utrecht halen, moeten er twee terug naar Utrecht. Labyad en Ten Hag.
7 -3
Kingoffdatoilet
Ik vermoed dat je hem voor minder dan 10 ook kan halen.
0 0
ram
Als dat "minder" neerkomt of 1 of 2 miljoen: prima. Anders een onbegrijpelijke aankoop.
1 -1
Joseph
Ik heb bij mij op kantoor zo'n papierversnipperaar staan, kan redelijk wat in. Als Overmars van z'n geld af wilt, kan hij ook even langs komen.
3 -1
ram
Ik begrijp oprecht niet wat hier het idee achter is.

We hebben zat opties op '10' en zat opties voor de '8'. Op '8' is Ekkelenkamp een speler die niet echt aan de bak komt en op '10' komt lang niet echt aan de bak.

Maar is Klaassen echt beter dan Ekkie en Lang? Hij is natuurlijk een heel ander type dan Lang maar redelijk vergelijkbaar met Ekkelenkamp. Ik durf te zeggen dat Ekkelenkamp het bij Werder net zo goed zou doen als Klaassen. Ik vind Ekkelenkamp zwaar onderschat en Klaassen zwaar overschat. In mijn ogen is Ekkelenkamp een technische betere versie van Davy. Davy is iets beter in rennen en schreeuwen. That's it.

Dus ja... 12 miljoen zodat je Ekkelenkamp kunt verhuren? Ik snap er oprecht he-le-maal niets van.
4 -1
behangdelul
Ik juich de aankoop van Klaassen weltoe, prima om er bij te hebben, maar ik snap niet wat ze dan met Ekkelenkamp willen die zaterdag toch echt wel even zijn visitekaartje afgaf.
2 -4
ram
Hoezo dan "Prima om erbij te hebben". Jij wil 12 miljoen op de bank zetten terwijl je Ekkelenkamp al hebt (jonger en misschien nu al wel beter)?

Ik ben oprecht benieuwd hoe mensen de komst van Klaassen zien. Ik kan in geen enkel universum een argument vinden om hem te halen. Ik zou zijn komst alleen toejuichen als je hem kunt krijgen voor 2 miljoen en een laag salaris. Dan kun je Ekkelenkamp gemakkelijker verhuren en heb je een 16e man erbij voor de bank.
5 -1
Hollister
12 miljoen voor een speler die 805 van de supporters niet eens zien zitten... typisch Ajax.
RvC zal Overmars wel weer hebben teruggefloten
3 -3
JOHANisGOD
805 van de?
0 0
atalantanio
Nu nog Onana en Tagliafico verkopen en dan kan Ten Hag langzaam toewerken naar zijn nieuwe favoriete opstelling, namelijk: Stekelenburg; Klaiber, Schuurs, Blind, Kudus; Alvarez, Klaassen, Promes; Anthony, Labyad, Tadic. Zou me echt niks verbazen als we dat gaan zien.
3 -2
goajaxgo
Ik snap wat men tegen Klaassen heeft, toch ben ik voorstander van zijn komst.
De Werder supporters willen hem overigens maar al te graag houden, aan de diverse comments tezien, zegt toch ook wel wat.
https://www.youtube.com/watch?v=JM_l3iLHujc&t=28s
2 -3
ram
Hoe zie jij Klaassen bij Ajax dan? In welke rol en wat heeft hij wat we missen?

Zoals ik eerder al zei: ik zie in geen enkele scenario waarom je hem zou halen (of hij moet 2 miljoen en amper salaris kosten).
0 -1
goajaxgo
Ik had Klaassen bijv afgelopen zaterdag graag in plaats van Alvarez gezien. Sowieso wordt het een lang seizoen, met veel wedstrijden achter elkaar. Wat ervaring scorend vermogen erbij kan dan geen kwaad. Maar goed, ik had zelf liever Veerman gezien of Ihattaren, mist voor de juiste prijs natuurlijk.
1 -2
ram
Maar... hoe dan? Klaassen is toch een heel andere type dan Alvarez?

Met Klaassen i.p.v. Alvarez verneuk je je hele balans. En daarbij heb je daar ook Martinez die zowel verdedigend als aanvallend veel beter is dan Klaassen.

Ik snap ook niet waarom je komt met Ihattaren en Veerman aangezien dat ook hele andere types zijn dan Klaassen. Ik mis lijn in jouw visie.
0 0
geDaante
In een heel andere speelwijze en type tegenstander. En die hebben geen betere alternatieve vanuit de jeugd, en geld voor een betere of soortgelijke aankoop.
0 -1
goajaxgo
Dat snap ik ook wel.
0 0
jutter
Mochten deze berichten op waarheid berusten krijg je onderhand wel de indruk dat die ten Hag nog een beetje met zijn gedachten in dat Utrecht zit, en dus als passant nog even zijn nek uit wil steken. Een trainer die vrij recent heeft mogen meeliften op de prima kwaliteit van zijn elftal, een trainer is immers afhankelijk van zijn beschikbare matariaal. Ik persoonlijk denk dat de houdbaarheidsdatum van deze trainer tegen het einde van dit seizoen verlopen is. Ik vind beide spelers absoluut geen Ajax 1 matariaal, zie ze veel meer als breedte aankopen, Ik had meer aansprekende namen verwacht die er min of meer gelijk zouden staan. Ik denk dat ook die RvC is dwars gaan liggen om niet al te hoog in de boom te gaan zitten wat inkomende transfers betreft met het oog op dat Covid-19, maar toch. Ik vind daarom genoemde 12 miljoen, zeker in dat licht bezien, bijna niet te verkopen en onbegrijpelijk, al helemaal als je het bepaald niet indrukwekkende recente verleden van Klaassen over de grens in ogenschouw neemt. Als je de ambities hebt om wat hoger op de Europese ladder te gaan zitten zijn genoemde spelers ronduit teleurstellend te noemen, en op het oog allerminst een meerwaarde voor de ploeg n.m.m. Dit alles wel onder voorbehoud dat deze spelers ook daadwerkelijk gaan komen natuurlijk.
4 -2
JesperOlsen74
"Ik denk dat ook die RvC is dwars gaan liggen om niet al te hoog in de boom te gaan zitten wat inkomende transfers betreft met het oog op dat Covid-19"
Door zo te denken heeft Ajax in het verleden genoeg middelmaat binnengehaald.
De CL-miljoenen uit de voorrondes zijn al een zekerheid, alleen is het de vraag of je gaat overwinteren of niet.
Door middelmaat te kopen (neem ik Klaiber mee in dit verhaal) loop je groter risico dat je (net) niet overwintert.
Ajax was juist afgestapt van deze redenering en dat betaalde zich meteen uit.
2 0
Vertonghen
Met al onze aanvallende spelers gaat Klaassen echt niks toevoegen.
Weggegooid geld en staat jeugd in de weg, zou voor mij een onbegrijpelijke transfer zijn.
Zo moeilijk is het toch niet om op z’n minst in te zien waar de vacatures liggen?
Elk jaar is er totaal geen balans... teveel op plek a, te weinig op b echt ellende.
1 -1
Gecko
Jammer dat Bakker en Botman zijn weggegaan
Botman was echt zo slecht niet.
Gemiste kans
1 -1
Meerkoet
Ik heb geen enkele reden om te twijfelen aan onze TD.
Ze hebben het de afgelopen 4 jaar geweldig gedaan.
En ja er zal altijd wel een meevaller en een tegenvaller tussen zitten.
Bij Alvarez liep iedereen de polonaise en bij Nico viel iedereen over elkaar heen.
Herinneren we de eerste potjes van Onana nog? .... ik bedoel maar!
1 -4
Lazell
Je moet altijd aan alles twijfelen. Zomaar aannemen dat iemand het goed doet, is nooit goed.
0 0
ElPistolero9
Jij vind Marin, Alvarez, Magallan, Kristensen, Orejuela, etc geen redenen om te twijfelen?
3 -1
NouridolbergNeres34
En Bande, Siem de Jong, Labyad, babel (huur).
2 -1
Duif63
Doe daar Sana, Sanogo, Zimling, Duarte, van Leer, Lamprou, Krul, Westermann en Heitinga ook maar bij om er nog ff een paar te noemen.
1 -1
Gecko
Wat zal Fosu Mensah moeten kosten
0 -2
14AJAX14
Ik kom er nog 1 keer op terug: Klaassen is misschien een prima aankoop voor de breedte; veel wedstrijden + ervaring + echte Ajacied etc. Maar waar het hier om gaat is dat alle ambitieuze Ajax supporters zien dat dit Ajax (met een goede 6!) dit jaar in de CL kan overwinteren zoniet kan verassen. Je bent 1(!) speler verwijderd van een topteam en dan ga je in de laaste transfer week, na zoveel verkocht te hebben, voor Klaassen. Dat is het probleem. Haal je die ene TOP spelmaker, overwinter je wat mij betreft sowieso in de CL wat een behoorlijk bedrag oplevert. Nu met Klaassen ga je er gewoon niet op vooruit want het is niet echt een 6, meer een 8 of een 10 waar we al de nodige kwaliteit hebben. Dus nee, niks tegen Klaassen - over Klaiber wil ik het niet eens hebben, dat is zon twwede Labyad aankoop. Je hebt aan beide spelers dus alleen een breedteversterking en dat is precies wat we NIET nodig hebben. We zijn x aantal BASIS spelers verloren en dus moet je minstens voor de 6 positie een (potentiele) basis speler terughalen.
4 -1
Kunstgrasmaaier
zo zie ik het ook
1 0
Bobbaasje
Van de RvC moeten we perse een Nederlander halen. Fuck de RvC! Daar zitten gewoon Feijenoorders in het bestuur. Haal dan geen 1 speler, of haal dan Joey Veerman van Heerenveen.
3 -2
talent020
Dat zou een kwalijke zaak zijn, kwaliteit hoort altijd de boventoon te voeren ipv nationaliteit,
1 0
Bobbaasje
En als je naar nationaliteit kijkt, dan hoor je Henrique te kiezen boven 'met alle respect' Klaassen.
2 -1
Hollister
Juist.. ook mijn idee is dat de RvC Overmars heeft teruggefloten.. want de aandeelhouders willen niet teveel geld uitgeven en zelf hebben ze eerst de beste nederlandse spelers laten vertrekken en nu lopen zeuren dat de verhouding zoek is
2 0
Bobbaasje
Heel erg krom idd.
3 0
DT10
Davy speelde 180 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 55 keer scoorde en 38 assists gaf. Prima cijfers voor een middenvelder, in een team dat beduidend minder was dan het huidige Ajax. Hij is dan geen groot technicus, maar kan heus wel een balletje trappen en kan, qua instelling, een groot voorbeeld zijn voor de jongere spelers in de selectie. Hij heeft immers de nodige ervaring opgedaan in de Premier League en in de Bundesliga en laat ervaring nou juist het gene zijn dat momenteel ontbreekt op het middenveld van Ajax.
3 -8
Lazell
Dit is vrij simpel geredeneerd. Cijfers, gevolgd door dooddoeners 'voorbeeld' en 'ervaring'.

Ons middenveld rendeert niet omdat we de verkeerde voetballers gebruiken. Alvarez als opbouwer en Promes als 10. Al heeft Alvarez 20 jaar ervaring, een goede opbouwende middenvelder gaat hij nooit worden. Zelfde geldt voor Promes, die gaat nooit kansen creeren.

Klaassen past niet in dit spelsysteem. Er is te weinig opbouwend vermogen en creativiteit in dit team. Dat brengt Klaassen gewoon niet.
1 0
GerardAjax26
De nodige ervaring op gedaan in de Premier League.. ja 249 minuten om precies te zijn
4 -1
Hollister
Nogmaals... dat was 4 jaar geleden.. wij zijn inmiddels verder en hebben destijds besloten de lat hoger te leggen... stop verdomme nou eens met alle koeien uit de sloot te halen... Klaassen is in 4 jaar tijd een andere mindere voetballer geworden en Ajax is ook ander niveau geworden.. dat match totaal niet meer.. en stop eens met worden als ervaring en kind van de club.. kost je nog een vermogen ook
7 -6
johnantoni
Heb je hem weer met zijn 'vier jaar geleden'.
2 -4
JesperOlsen74
Kom jij dan eens met een onderbouwing waarom het wel een uitstekende aankoop zou zijn?
In vier jaar is er in jouw leven niets veranderd?
2 -2
johnantoni
Laatste gaat jou geen hol aan. Maar constant roepen dat het '4 jaar geleden is' dat Klaassen zo fantastisch was is een beetje irritant. En het is niet eens waar. Bij Bremen is hij wekelijks uitblinker en wordt hij op handen gedragen.
3 -3
JesperOlsen74
Jouw eerste zinnetje zegt al genoeg.......
2 -2
johnantoni
Lekker inhoudelijk.
1 -1
JesperOlsen74
Dat je hier een minnetje voor krijgt........
Zoals je zegt, Klaassen is verleden tijd. Destijds werd het al duidelijk dat Donny beter was dat de handelingssnelheid van Klaassen te wensen over liet. Klaassen is er in de afgelopen 4 jaar niet bepaald beter op geworden.
Het Ajax van Klaassen toen (pure middelmaat) en het huidige Ajax is niet met elkaar te vergelijken.
3 -4
DT10
We hoeven ook niet alle koeien uit de sloot te halen. Alleen de oude...
1 -1
milan-jantje
Memphis is op te halen voor 12,5 miljoen is ook een Nederlander toch RVC.
3 -3
036AFCA97
Memphis kost gewoon 30 hoor
1 -2
milan-jantje
Staat gewoon in de Franse media dat de prijs gehalveerd is van 25 naar 12,5 omdat Lyon in financieel zwaar weer verkeerd.
1 -2
Duif63
Klopt. L'Equipe meldt het ook.
0 0
Hollister
Lijkt ineens alsof hier de pro Klaassen supporters even een hart onder de riem willen steken voor deze aankoop... met begrippen als "ervaring" en "maakt meters" en "pikt zijn doelpuntje mee" .. mensen hebben zoals altijd nog de Klaasen van 4 jaar geleden in gedachten toen hij al niet eens mee kon komen op handelingssnelheid... en nu de laatste 4 jaar als een waterdragertje regelmatig gewisseld wordt bij een degradatie kandidaat, die maar heel graag van hem af wil vanwege salaris.. .... je kan hem ophalen voor 6 a 7 miljoen, maar wij beginnen gewoon bij 12 miljoen, want wij hebben geld zat. Dest verkopen wij voor 5 miljoen.. de rest mag je gewoon over 5 jaar uitspreiden...
5 -3
MosesD
3 jaar geleden was Klaassen aanvoerder van het Ajax van Bosz, aanvoerder en won zijn laatste seizoen de Gouden Schoen. En toen kon hij niet mee? Lachwekkend werkelijk. Dest heeft nog niet eens getekend, maar jij kent de voorwaarden over diens mogelijk verkoop tot in detail? Roeptoeteren om het roeptoeteren.
2 -2
geDaante
In opportunistischer spel dat veel op drukzetten en de omschakeling was gericht, daar paste Klaassen wel in ja. Alleen zag je tegen Man U alweer, dat goed georganiseerd stond, dat je in zulke wedstrijden en dus de kleiner ruimte heel weinig aan zo'n speler hebt.

Heel leuk dat voor het doel komen, maar als de bal niet eens voorin komt, vooral ook door toedoen van de zich aan de opbouw onttrekkende Klaassen, heb je daar helemaal niks aan.
0 0
Yeshyeshyall
Ja dat ben ik wel met je eens. Klaassen is slim en ik ben niet per se tegen zijn komst maar was in de opbouw bij Ajax nou niet de best voetballende middenvelder. Uitstekend voor de goal, top mentaliteit maar voetballend en opbouwend wel echt matig vaak. Afwezig zelfs
0 0
JesperOlsen74
We zijn ook 4 keer op rij kampioen geworden onder de Boer, maar die staan mij toch voornamelijk bij als kampioen van de armoede.
Klaassen zijn gouden schoen plaats ik in dat perspectief.
En succes uit het verleden is geen garantie voor de toekomst. Het niveau (van de selectie) van Ajax is behoorlijk omhoog gegaan.
Ajax spreekt de ambitie uit om Europees aan te sluiten. Met het aantrekken van Klaassen zie ik deze ambitie niet.

Klaassen is afgelopen jaren redelijk van de radar verdwenen, dus we kunnen beide niet weten hoe Klaassen het in dit team zal gaan doen, mocht hij teruggehaald worden. De tijd zal het leren en mocht hij komen hoop ik dat je gelijk hebt.
1 0
MosesD
Ah, dus toen we tegen Twente de derde ster pakten, was dat er eentje van de armoede? Waarom werd dat dan zo uitbundig gevierd eigenlijk? Klaasssen won zijn Gouden Schoen na seizoen Bosz toen de EL finale werd gehaald. Het niveau is behoorlijk omhoog gegaan? Dat betekent dus dat Ajax minimaal de EL finale zou halen? Puur speculatief. Een speler van NEC, ene Lasse Schöne was een hele belangrijke schakel bij Ajax die het heel goed deed in de CL. Schöne dat was toch een betrekkelijke nobody van 27 toen die naar Ajax kwam? Ongeveer de leeftijd van Klaassen nu. Klaassen brengt het nodige wat het huidige middenveld ontbeert. Een hele slimme speler bovendien die er meteen staat. Niemand minder dan JC zag in Klaassen de ideale controleur. Sterker nog, als hij Klaassen in zijn selectie had dan zou hij die als eerste op het wedstrijdformulier zetten. Maar ach, JC dat is natuurlijk ook verleden tijd. Ik denk dat Klaassen complementair is aan spelers als Kudus en Gravenberch. In elke linie een routinier, ik meen me te herinneren dat ons dat in 2018-2019 bepaald geen windeieren legde.....
0 0
JesperOlsen74
Tegen Twente was natuurlijk geweldig. Een kampioenswedstrijd, thuis, op de laatste speeldag waarbij Ajax alles in eigen hand had en iedereen snakte naar een titel. Pure euforie. Al had Ajax met 1-0 gewonnen door een eigen doelpunt van Twente, dan nog was er de vreugde van eindelijk weer een titel.
Maar het seizoen kenmerkte zich door achterstand. Halverwege het seizoen stond Ajax 4e en 3 wedstrijden voor het einde 3e. De concurrentie heeft het hier gewoon laten liggen. Qua gevoel niet minder mooi, misschien zelfs nog lekkerder.
Het EL seizoen was net zo. Op pure emotie geweldig, maar wat hebben we ook gezwijnd. Dat elftal had nooit een Real en Juve uit (of Munchen) zo dominant van de mat kunnen vegen.
Ik mag hopen dat jij ook ziet dat dit Ajax een ander Ajax is dan toen.
Ik denk dat als we nu Bosz nog hadden, met deze selectie dat het nog beter zou zijn, nog meer genieten. Maar goed, dat is een andere discussie.

Nogmaals, ik mag hopen dat je gelijk hebt, want uiteindelijk willen we allemaal het beste voor Ajax, maar ik heb duidelijk mijn twijfels. We gaan het zien.
Aan het einde van het seizoen kunnen we het er nog eens over hebben ;)
1 0
Mözil
Kan aan mij liggen hoor, maar speelt Klaassen in Bremen ook niet in een wat meer controlerende rol?
1 -1
036AFCA97
Zul je zien dat Ten Hag straks gaat spelen met Alvarez, Davy en Promes op het middenveld.

Ff janken hahahaha
9 -1
Flipper33
En Kudus linksback pff
0 0
Caparzo
Klaassen altijd goed erbij te hebben, en dat niet vanzelfsprekend als basisspeler. Het gaat een intensief jaar worden, hij heeft de nodige ervaring inmiddels, is een solide km-vreter, pikt ook geregeld goaltje mee. Goed voor naast de jonge jongens, die kunnen het nu nog geen vol seizoen alle wedstrijden brengen. Hopelijk snel rond!
4 -7
Hollister
Hoor wat je zelf zegt.. altijd goed om erbij te hebben... straalt dit ambitie uit? net afscheid genomen van middelmaat en wat doen wij.. meteen de volgende breedtespeler weer aantrekken voor veel te veel geld
2 -2
Caparzo
Naja, wat anders gaat waarschijnlijk niet (meer) doordat de RvC hand op de knip houdt (lastig jaar in financiële zin). Jij en ik kunnen wel ambitieus denken, maar daar hebben we niet zoveel aan. Het is denk ik ofwel Klaassen, ofwel niets, en ja waarschijnlijk voor de breedte, dat is geen probleem zolang je een 1e keus hebt die duidelijk beter is. Die pippo van utreg blijft alsjeblieft maar weg (heeft het zich sowieso onmogelijk gemaakt met zn uitspraak).
1 0
Lazell
Hoezo lastig jaar. We hebben voor 110 miljoen verkocht met Dest erbij.
0 0
Freddy Al
Klaassen is ineens een waardeloze speler geworden begrijp ik, dat vond men een paar jaar terug niet toen hij vertrok.
Sterker; toen Ziyech kwam werd hem gevraagd door de journalistiek hoe het zou zijn om met Klaassen het sterkste middenveld(...) van Nederland te vormen.
Klaassen is gewoon een goede speler met diepgang en een prima mentaliteit, hij heeft voldoende techniek en loopvermogen maar we moeten hem niet met Ziyech o.i.d. vergelijken.
In mijn ogen zou hij wel een aanvulling zijn en daar gaat het om.
Klaiber is als tweede RB een optie omdat we geen jongeling hebben die achter Mazza zit.
5 -12
talent020
Geen jongeling achter Mazraoui? Zowel Timber als Rensch kunnen daar prima als back-up functioneren.
0 -2
Hollister
In 4 jaar kan veel gebeuren in het voetbal... Klaassen kan dit niveau bij lange na niet aan
2 -1
PetrosQ
De gebroeders Timber kunnen allebei als rechtsback gebruikt worden. Ik vind dat een club als Ajax daar op in moet zetten.
2 -2
Yeshyeshyall
Oneens Jurrien is meer centraal, achter Schuurs en Quinten ligt er tijdje uit
1 -1
PetrosQ
Ik vind Klaassen geen waardeloze speler, maar hij brengt iets dat we al hebben. We hebben een speler als Nuri Sahin nodig, zijn collega op het middenveld die op 6 speelt. Klaassen speelt op 8.
4 -1
Gouda
Hele reële reactie. Volledig mee eens. Klaassen is gewoon een goede speler, was destijds zeer belangrijk voor ons en heeft inmiddels nog meer ervaring opgedaan. Vind het vreemd dat er nu gedaan wordt alsof hij het voetballen verleerd is. Alleen puur qua mentaliteit en aanjager is dit een heerlijke speler om in je team/groep te hebben. Klaiber ben ik minder van gecharmeerd, maar snap de overweging wel.
2 -7
Flipper33
Meeste waren juist blij dat die weg was en dat gelde ook voor Blind die werd ook uitgefloten
1 -4
Freddy Al
Nou ,dat heb ik dan anders beleefd maar dat kan met de opkomst van van de Beek te maken gehad hebben die door velen als beter gezien werd, Blind ga ik niets over zeggen is in mijn ogen een gesloten discussie.
0 0
gusanito
Kudus of Martinez op 6, Klaassen en Gravenbergh afwisselen op 8. Promes zal voorlopig wel op 10 blijven staan al zou ik Kudus daar ook wel een keer willen zien.
0 -2
Gecko
Jammer dat er geen alternatieven worden genoemd
Alleen kritiek op Klaassen
Zo een slechte koop is het niet. Alvarez verkopen en Klaassen terug.
Evt alternatieven graag. De rvc wil Nederlanders halen.
Kom er maar in forum
0 -2
goajaxgo
Waar staat dat Alvarez verkocht wordt?
1 0
Flipper33
Die koopt niemand hebben ze ff 27 miljoen weg gepleurd Alvarez en Klaassen neem aan dat je voor dat bedrag wel wat beters had kunnen kopen
0 -1
Gecko
Mijn idee
0 -1
036AFCA97
Maar dat “Nederlanders halen” is al zo debiel. Met spelers als Onana, Nico, Tadic, Schone hadden we toch ook allemaal echte binding? Echte Ajacieden en niet Nederlands. Je moet kijken naar kwaliteit en niet naar nationaliteit. Zoals ik gister al zei, een speler kiezen op basis van nationaliteit is net zo krom als de bondscoach kiezen op basis van huidskleur.
4 0
Gecko
Eens. Maar dat ziet de rvc anders helaas
0 0
Hollister
De RvC wil alleen maar miljoenen onder aan de streep bij de jaarverslagen.. let maar weer op deze week...
Aandeelhouders likkers zijn het.. maar ambities worden ff weer geparkeerd... dit is nooit de keuze van Overmars
0 -1
Flipper33
Dat is 11 miljoen teveel !
5 -2
MankeNelis
Davy is geen zes om in de optiek van Peter Bosz te blijven. Klaassen moet je in de diepte aanspelen dan is hij op zijn sterkst. Tegelijkertijd vraag je je af waar hij dan moet spelen. Wie ga je slachtofferen?
0 0
Freddy Al
Bosz is geen trainer meer bij ons.
0 0
Flipper33
Niemand ja Alvarez maar de rest is allemaal beter dan Klaassen
1 0
Hollister
Natuurlijk, club in de problemen en jij biedt meteen de hoofdprijs.. marktconform... zeer sterk hoor
1 -1
MankeNelis
12M zal wel ingefluisterd zijn door Werder. Klopt op zich wel. Hij is voor 27M vertrokken.
1 -2
Flipper33
En Werder kocht hem voor 14 miljoen omdat die in Engeland er niks van bakte
2 -1
Hollister
Wat interesseert mij nu waarvoor hij vertrokken is? dat was 4 jaar geleden ... naar een Engelse club toen hij een goed seizoen draaide... nu heeft hij geen enkele restwaarde meer, vraagt topsalaris en draagt werkelijk helemaal niets meer toe bij het voetbal.. komt techniek, tempo en power tekort, maar nee.. het toverwoord is .. ervaring!!!!!!!! laat me niet lachen
2 -4
Flipper33
Inderdaad is 12 miljoen weg pleuren en dan nog het salaris wat die verdient en daarbij die verkoop je nooit meer aan een andere club !
1 -2
Bramble1988
Gravenberch-Klaassen en Kudus ervoor. Top middenveld! Voldoende aanstormend talent erachter en tevens voldoende ervaring.
4 -10
ram
Gravenberch-Klaassen kan toch helemaal niet?! Dan heb je totaal geen balans. Ik snap echt niets van dit soort comments. Alsof mensen spelers totaal niet kennen.
0 -1
Bramble1988
Dan ben jij degene die de spelers niet kent. Klaassen heeft de laatste jaren als 6 gefungeert. Gravenberch ia meer de box to box, dus zou niet weten waarom dit niet kan. Ik snap echt niets van deze comments
0 -1
ram
Leuk dat Davy daar regelmatig als '6' heeft gespeeld maar dat is hij natuurlijk niet. Het is een '8' of een '10'.

En hoe dan ook vind ik het onbegrijpelijk dat jij, en anderen, hem liever opstellen dan Promes (duidelijk beter dan Klaassen) en Martinez (overoverduidelijke extreem veel beter dan Klaassen).
0 -1
Bramble1988
Dat zeg ik niet, maar als jij het Duitse voetbal had gevolgd dan had je die reactie niet gegeven. Jij bent degene die schijnbaar het voetbal niet volgt.

Promes rendeert daarintegen voor geen meter op 10, en zoveel beter dan Martinez valt ook wel mee.
0 -1
ram
Jawel, dan had ik die reactie ook gegeven want ik vind Klaassen op '6' horror en jouw opstelling ook.

Promes doet het wel degelijk vrij goed op '10' en zelfs als hij het vreselijk slecht zou doen hebben we zat opties voor die positie.

En Klaassen mag in mijn ogen de veters van Martinez niet eens aanraken. Maar goed... je kunt van mening verschillen.

Ik zie echt geen enkel scenario of opstelling waarin Klaassen ook maar een beetje nodig is. Zeker niet voor 12 miljoen plus salaris. Ekkelenkamp (zwaar onderschat) is net zo goed of misschien wel beter dan Klaassen (meest overschatte speler ooit).
1 0
Bramble1988
Kijk, dit klinkt al beter. Uiteraard mag je het niet met mij eens zijn, maar iedereen doet nu net of Klaassen er niks van kan. Zelfs in de EL(op een aardig niveau) was hij van een hoog niveau. Er is toch geen enkele eredivisie club die zo iemand op de bank heeft? (Laten we in het midden of hij wel of niet in de basis komt)
0 -1
ram
Ik snap niet zo goed waarom dit dan beter klinkt, haha. Ik gaf alleen maar aan dat er geen balans is met Davy en dat ik in hem totaal geen '6' zie.

Ik doe ook niet alsof Davy er niets van kan. Ik vind hem best aardig voor een ploeg als Bremen of iets daarboven. Maar ik vind het vooral schreeuwen en rennen. En vooral ballen die van zijn voet springen. En ja: hij scoorde regelmatig bij ons maar dat is niet zo gek als je achter de spits staat in een topploeg. Zelfs fucking Lex Immers scoorde twee seizoenen op rij 12x voor Feyenoord... Ik vond de Gouden Schoen van Davy dan ook echt lachwekkend.

En ik vind dat er wel degelijk clubs zijn die iemand als Klaassen op de bank heeft zitten. Wij hebben Ekkelenkamp (denk jij oprecht dat hij minder is? Ik niet) en Toornstra, bijvoorbeeld (denk je oprecht dat hij veel minder is dan Klaassen? Ik niet).

Ik zou het echt gestoord vinden als Klaassen komt. Ik zie geen enkel scenario waarin het logisch is om hem in de basis te zetten. En spelers als Lang en Ekkelenkamp zijn van hetzelfde niveau maar kosten niet 12 miljoen plus een flink salaris.
0 -1
Bramble1988
Nja, je begon met dat ik niks volg en je die comments niet snapt. Klopt niet echt, aangezien ik iedere Europese competitie volg.

Nohh, Klaasen met Toornstra vergelijken gaat te ver. Daar zit veel verschil tussen. Ik vergelijk hem liever met niveau Schone.

Ekkelenkamp vind ik te matig, maar miss ook omdat hij nog geen kans heeft gehad.

Maar goed, jij ziet het niet zitten, jk ben wat positiever ingesteld.
0 -1
ram
Ik zei "Alsof mensen spelers totaal niet kennen". Ik denk dat jij de verdedigende en opbouwende kwaliteiten van het duo Gravenberch-Klaassen zwaar overschat; dus ik blijf bij dat statement. Ik vind het een vreselijke 'dubbele 6' als je bijvoorbeeld ook kunt kiezen voor Martinez-Kudus wat in alle opzichten beter is. Ik denk dat zelfs Alvarez beter is op die positie.

En ik vind dus ook dat je Toornstra best kunt vergelijken met Klaassen. En Ekkelenkamp ook. Ik vind Ekkie technisch zelfs beter.

Ik denk dat ik iets realistischer ben ingesteld, haha. Maar goed... Maakt niet uit. Beetje nodeloze discussie. Ik hoop van harte dat Davy niet komt (of het moet zijn voor maximaal 3 miljoen) en als hij wel komt, hoop ik dat jij gelijk hebt en ik hem zwaar onderschat.
1 0
Bramble1988
Laat ik het zo zeggen; ik vond Klaasen onder Bosz de beste middenvelder. Vind de aanwinst dan niet zo gek.

Laten we zien wat er gebeurd, als ik er compleet naast zit ben ik de eerste die je dat laat weten;)
0 0
ram
In de Europa League finale stond Davy naast Lasse en Hakim... Dan vind ik Davy echt de minste hoor, haha.

En zelfs als hij wel echt de beste was, begrijp ik nog altijd niet wat Davy nu zou toevoegen en waar hij zou moeten spelen, etc. Maar dat kan eigenlijk niemand mij vertellen.

Maar goed... Nu is het net of ik het laatste woord wil hebben in deze 'discussie', haha. Laat maar weten als/wanneer je er compleet naast zit.
1 0
Bramble1988
Haha! Nee hoor, deze goede discussies zijn schaars hier dus dikke prima!

Kan ook verschil in inzicht/mening zijn. Ik schaar Klaassen soms boven Schone. Daar waar hij altijd op de bank begon, daar was Davy de captain. (Bij 3 verschillende trainers)

Maar, we gaan het zien!
0 0
ajaxinho
Sorry, ik zie het niet voor me.
Klaassen in de voorste vier of op rechts (met Antony en Mazraoui).

Dit is een 'Babel-aankoop'.
Eentje die de jeugd in de weg staat.
11 -6
JOHANisGOD
ntony voor Ziyech.

Kudus voor van de Beek.

Klaassen voor Alvarez.

Yesssss, we gaan er op vooruit!!!
5 -6
ram
Sorry, duimpje omhoog moet duimpje omlaag zijn.

Ik snap echt niets van dit soort comments. Klaassen i.p.v. Alvarez slaat nergens op. Dat is een heel ander type en hiermee verneuk je je balans. Zet gewoon Martinez op de plek van Alvarez en je hebt een perfect middenveld.
0 0
Marcus
Doe dan Joey Veerman ophalen voor 10 miljoen.
5 -4
Bramble1988
Je hebt genoeg talent, wss zelfs beter dan Veerman. Wat moet je dan met Veerman?
2 0
Flipper33
Wat moeten we dan met Klaassen en denk je dat je met talent kampioen wordt en verder komt in de CL
3 -1
036AFCA97
Het is gewoon zonde dat we in potentie zo’n goed team hebben en voor mijn gevoel was het enige ontbrekende puzzelstukje een hele goede 6. Dan kon je een middenveld neerzetten met Kudus, Gravenberch en die hele goede controlerende aankoop. Het liefst natuurlijk Henrique, maar er zijn over de hele wereld vast wel andere opties wanneer dat niet mogelijk was.

En dan ook nog voor 12 miljoen. Terwijl je voor 9 miljoen een Kudus haalt. En voor 8 miljoen erbij misschien wel Henrique. Ik ben gewoon oprecht teleurgesteld en het is niet zo dat we Davy moeten gaan uitfluiten want hij is een absolute held, alleen hij is stil blijven staan en Ajax heeft stappen gemaakt. Donny verving hem en nu komt hij Donny weer vervangen? Denk even Klaassen zijn Ajax-verleden weg en dan zou niemand hier om hem staan te springen.

Kan me gewoon niet voorstellen dan Erik, Marc en Edwin alle 3 denken: Yes, dit is wat we nodig hebben. Het voelt voor mij gewoon als een gebrek aan ambitie en creativiteit. Zul je zien dat Erik straks met Alvarez, Klaassen en Kudus gaat spelen en dan zitten jongens als Gravenberch en Martinez op de bank. Ongelofelijk. Echt teleurgesteld.
8 -3
Hollister
100% eens met jou ... dit alles komt waarschijnlijk uit de koker van de RvC, die loopt te zeuren over het aantal Nederlandse spelers, nadat ze zelf toestemming hebben gegeven om er meer dan 10 te laten vertrekken voor heel veel centjes... want de heren van de RvC moeten natuurlijk wel de aandeelhouders tevreden kunnen houden.. alles voor het geld.. zoals altijd bij Ajax ..... hoop dat het publiek eens afstand neemt van die RvC met Blind voorop... weg ambitie
Grootste miskopen van Ajax zijn doorgaans de transfers als Ten Hag en of de RvC zich ermee bemoeid door beperking van financiele middelen beschikbaar te stellen.
Ik weet 1005 zeker dat Overmars een hele andere optie in de gedachten had, maar dat hij vanwege Corona is terug gefloten, want winst winst winst is wat telt... let maar op .. volgende week worden weer tientallen miljoen winst gepresenteerd. Walgelijk
0 -4
036AFCA97
Helemaal mee eens. En ondertussen doet PSV er gewoon alles aan om de strijd met ons aan te kunnen gaan.
0 -1
Tonymacaroni
Ik vindt het schandalig hoe hier een stelletje anonieme reageerders met (ex-)spelers denkt om te moeten gaan.
5 -11
Flipper33
Toen wou iedereen onderhand Klaassen weghebben omdat die als een chaotische kip zonder kop rond liep te hollen op het veld en nu zou die een goede aankoop zijn apart hoor !
3 -1
Libero
Jij snapt echt het verschil niet tussen met respect over iemand spreken en het een goede aankoop vinden? Apart hoor!
0 0
GerardAjax26
Hou toch op, iedereen is Klaassen dankbaar voor wat hij heeft betekend voor Ajax. En mocht ie komen zal vast iedereen hem ook gewoon steunen, maar je kan prima ondanks zijn Ajax verleden vooraf zeggen dat je deze aankoop niet ziet zitten. Over Siem de Jong en Babel mocht ook zogenaamd niets gezegd worden, maar die waren ook niet goed genoeg. Nu denk ik dat Klaassen wel beter is dan hun, maar desondanks niet het type speler dat dit Ajax nodig heeft en zeker niet voor 12 miljoen.
2 -1
goajaxgo
Siem en Babel vind ik van een andere orde.
0 0
MosesD
'ik vindt'??
1 0
Tonymacaroni
Excuses voor deze taalverkrachting.
1 -2
036AFCA97
Hoezo? Ik vind Davy een held voor wat hij hier heeft neergezet, alleen ik vind dat hij nu niet het niveau heeft om terug te komen. Dat kan toch gewoon? Gaan we dan nu ook Sightorsson terughalen? En daar mag niemand dan wat van zeggen wat hij is oud-Ajacied.
4 -1
Tonymacaroni
Het gaat me hier om (gebrek aan) fantsoen.
0 -3
036AFCA97
Ja, fantsoen is heel belangrijk.
2 0
Bramble1988
Sorry, wou een je geven! Ben het helemaal met je eens. Echt bizar
1 -3
Gecko
Rvc wilde Nederlanders halen las ik gisteren
Wie halen dan ?
3 0
Flipper33
Raarste is dat een Marokkaan en een Ghanees en een Braziliaan de beste waren van het veld ! Die Rvc spoort niet
4 -1
JariJari
Geen NL? Enorme onzin
0 0
DeKenner
Ik opende vanochtend AjaxShowtime met de hoop dat ik het nieuws van gisterenavond alleen maar gedroomd had... dat het niet waar was. Maar het lijkt er nu toch op dat het echt is. In het geval van Klaassen kan ik dat nog wel begrijpen. Ajax heeft geen ervaren middenvelders die het Ajax spelletje kennen, maar wel een hoop talentvolle middenvelders die dat ooit hopen te worden. Wat dat betreft kan Klaassen ze daar natuurlijk uitstekend bij helpen! Hoe over hem wordt gesproken is zwaar respectloos vind ik. Klaassen was in zijn tijd (een van) de belangrijkste speler(s). Nu komt hij in een geheel vernieuwd maar kwalitatief beter Ajax terecht. Met betere medespelers dus. Dat zou het voor hem ook alleen maar makkelijker moeten maken. Ik denk niet dat wij ons over Klaassen zorgen hoeven te maken. Uiteindelijk zullen de beste spelers spelen.

In het geval van Klaiber kijk ik er toch wat anders tegen. Niet alleen heeft die gozer niets met Ajax, hij lijkt zelfs iets tégen Ajax te hebben (gehad). Niet voor niets kotst iedereen hem hier bij voorbaat al uit. Maar ook al zetten we die emoties even op zij en kijken we puur naar het profiel van Klaiber, dan nog kan ik hier niet al te enthousiast van worden. Veel zal afhangen van de constructie die Ajax voor ogen heeft. Zouden we hem/zo'n speler een jaar kunnen huren, dan sta ik daar zeker achter. De verwachting is echter dat hij gekocht gaat worden en daar zal dan ook een meerjarig contract bij horen. Juist dat laatste steekt! Nous zal onze vast rechtsback zijn, dus Klaiber zal hoogstens als reservespeler fungeren waarbij hij vast zijn minuten gaat maken. Voor het aankomende seizoen is dat prima, maar volgend seizoen loopt hij andere spelers in de weg! Er zijn genoeg spelers die vanuit de jeugd kunnen en willen doorstromen naar de RB positie in Ajax 1. In mijn ogen moet Ajax dus iets zien te regelen waarbij ze hem maar één jaar gaan gebruiken. Wellicht vastleggen voor 3 seizoenen, en nu al afspreken dat we hem in de zomer voor een X bedrag van de hand gaan doen. Het recente verleden heeft al aangetoond dat met Ajax op je CV de verkoopprijs meteen flink omhoog gaat dus dat moet kunnen. En voor die jongen is dat ook een perfecte kans om Ajax zo als springplank te gebruiken. Het kan niet zo zijn dat we straks aan deze jongen vastzitten en dat hij totaal geen uitzicht heeft op een vaste plek in Ajax 1. Ik vertrouw Overmars, maar ben dus razendbenieuwd wat het plan van Ajax is met deze speler!
3 -1
ajaxxcied4life
De RvC moet in plaats van lopen kletsmajoren over het aantal Nederlanders Overmars op de vingers tikken en vertellen dat een trainer een passant is en hij daarom niet zijn oren naar Ten Hag moet laten hangen voor eventuele aankopen. Klaiber is gewoon niet goed genoeg. Dat durf ik met mijn beperkte voetbalkennis prima te beweren.
0 0
Toon meer reacties