Markerink: 'Vervelend, ArenA en Ajax kregen juist complimenten'

JesseTH, 28-09-2020 om 21:55, 3529 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Henk Markerink, directeur van de Johan Cruijff ArenA, baalt van het feit dat er in ieder geval de komende drie weken geen toeschouwers aanwezig mogen zijn in het stadion. Hij begrijpt het, maar het voelt vreemd na eerdere complimenten voor de stand van zaken.

'Dat zorgt voor een heel dubbel gevoel. Het betreft een algemene maatregel van bestuur, waardoor heel Nederland over één kam wordt geschoren', aldus Markerink in gesprek met De Telegraaf. 'De coronasituatie is weer dermate ernstig dat iedereen zich daarnaar moet schikken.'

'Dat is begrijpelijk, maar voor ons wel vervelend, omdat de Johan Cruijff ArenA en Ajax juist complimenten hebben gekregen van de veiligheidsregio, omdat de wedstrijden hier heel ordentelijk en veilig verliepen', vervolgt de directeur. 'Helaas sneeuwen we onder bij de rest.'

Ook vanuit Mark Koevermans, directeur bij Feyenoord, komt er een reactie. De club was bezig om een betere positie te krijgen voor de rest van het Nederlands betaald voetbal. 'De overheid bevestigt zelf ook dat buiten veiliger is dan binnen. Juist om dat definitief aan te tonen, in het belang van het gehele voetbal maar zeker ook van allerlei andere buitenevenementen, waren we met het Erasmus MC en Casper van Eijck net een grootschalig onderzoek onder onze bezoekers begonnen. Ook dat valt direct stil.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
Je sneeuwt onder bij een overheid en tweede kamer die net zo slecht geïnformeerd zijn als onze nationale kwakzalver van Dissel. Volgens van Dissel en ook het OMT zou er geen consensus zijn over gezichtsmaskers de WHO en 95% van de wetenschappers weten wel beter. Feyenoord en de burgemeester van Tilburg (VVD) hebben dit op hun geweten. Er is niets lekkerders voor de VVD en voor Jesse klaver om een voorbeeld te stellen. Die Klaver noemde zelfs de CL wedstrijd van Atalanta nog een bom terwijl iedereen nu weet dat niemand besmet raakte in het stadion maar juist thuis en in de kroeg. Maar ja wat doe je als je incompetent bent, crimineel nalatig bent geweest en veroordeeld zou kunnen worden voor dood door schuld wegens het links laten liggen van 16 jaar pandemie waarschuwingen en je testcapaciteit niet op orde hebt? Dan zoek je een bliksem afleider en dat is altijd het voetbal.
1 0
OuweDibbes
Lekker met zijn alle in de kerk gaan zingen.. Daar wordt een uitzondering voor gemaakt.
3 0
BokkieBokstra
Dat begrijp ik ook niet, alle kerken moeten op slot. Alles waar mensen bijeen komen.
0 0
Kingoffdatoilet
Hier ben ik het simpelweg niet mee eens. De vrijheden van mensen worden nu al veel te ver ingeperkt als je naar de grondwet gaat kijken. Het is heel gevaarlijk als de overheid alles kan gaan sluiten. Nu willen ze het voor een "voor nu aannemelijk" maatschappelijke goede zaak gebruiken. Maar het kan dan ook voor iets wat voor de gewone burger slecht is worden toegepast.

Persoonlijk vind ik de huidige politieke situatie in de gehele wereld heel gevaarlijk worden. Politiek heeft te veel macht.
0 0
mgtow
Grondwettelijk gezien kan je gebedshuizen niet zomaar even sluiten. Iets met vrijheid van geloofsbelijding en shit. En het is ook niet echt bevorderlijk dat er geloofsgroepen zijn die compleet batshit gaan als we ze vertellen wat ze moeten doen.
0 0
Arek Milik
En theaters in een dichte ruimte mogen ook nog bezoekers ontvangen... meten met 2 maten!
2 0
OuweDibbes
Haha hoe verzinnen ze het..
3 0
Koekepeer
De herdertjes lagen bij nachte......
2 0