Supporterscollectief: 'Onderzoek van KNVB komt stil te staan'

JesseTH, 28-09-2020 om 20:05, 2219 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het Supporterscollectief Nederland is erg teleurgesteld over de keuze van het kabinet om voor drie weken geen toeschouwers toe te laten bij sportwedstrijden, zo laat men blijken op de website van het Algemeen Dagblad. Er mist onderbouwing en perspectief en bovendien is men in het voetbal nét bezig met een onderzoek naar de kans op bestemmingen in voetbalstadia.

'We begrijpen de noodzaak om het aantal besmettingen terug te dringen. Wel zetten we vraagtekens bij deze maatregel en missen we perspectief, zeker omdat deze crisis nog wel langer gaat duren dan de drie weken waarvoor de huidige maatregelen gelden', opent voorzitter Matthijs Keuning de boodschap. 'We hadden in het voetbal juist een manier gevonden om op een verantwoorde manier een beperkt aantal supporters toe te laten, en ondertussen onderzoek te doen hoe we dat kunnen opbouwen. We hopen dit snel te kunnen hervatten.'

'Dit is een klap voor het voetbal en voor iedereen die zich heeft ingespannen om van de stadions een veilige omgeving te maken', gaat men even later verder. 'Dit maakt de financiële situatie van clubs nog zorgwekkender. Het maakt ook de kans groter dat mensen in groepen elders gaan kijken, terwijl in het stadion juist een veilige omgeving is gecreëerd.'

Bovendien was men in het betaald voetbal bezig met een onderzoek waaraan ook het kabinet iets kan hebben. 'Ook het onderzoek van de KNVB en clubs naar het risico op overdracht van het virus bij buitenevenementen komt hiermee stil te staan, terwijl dit juist zo essentieel is voor de hele maatschappij, willen we een leefbare manier vinden om met het virus om te gaan.'

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FiberPaste
Hopelijk laten alle seizoenskaarthouders de teruggave van de compensatie bij de club zitten. Mag niet zo zijn dat we onze voorsprong zo grotendeels weggeven..
0 -1
Bky
Ik denk dat de meeste mensen maar eens goed moeten gaan nadenken hoe ze de economische crisis door gaan komen. Geld weggeven hoort daar niet bij.
0 0
Arek Milik
Tijd van kadootjes is voorbij he, vorig seizoen was onverwachts en heb ik 40 euro gedoneerd. Dit seizoen heb ik mijn seizoenskaart verlengd met de toezegging dat er compensatie is, Ajax neemt zelf het risico. Ze hadden ook dit seizoen SCC-houders on-hold kunnen zetten en alleen losse kaarten verkopen.
0 0
Joker
Doneer zelf ff 3000 euro, voordat je een ander verteld wat hij het beste kan doen..
0 0
mickey2602
AS,in de eerste alinea staat bestemmingen,ik neem aan dat dat besmettingen moet zijn...
0 0
ajax2004
Was opgestaan toen fexenoord en w2 supporters zich niet aan de regels hielden. Helaas hebben een paar het voor de rest verpest. Na het zien van die beelden was toch wel duidelijk dat dit zou gebeuren
1 0
Aspers73
Geen enkel bewijs dat voetbalstadions brandhaarden zijn. Lekker zonder enige wetenschappelijke onderbouwing alles kapot maken.
0 0
OuweDibbes
Ach hou op. Grootste besmettingen haarden zijn Nieuw West en de Bijlmer maar Moskee en Kerken blijven open omdat christen unie en het CDA in de regering zitten. En laat ik eerlijk zijn, ik kan mij dat ook nog voorstellen, maar laat de voetbalclubs aub gewoon toeschouwers ontvangen.
1 0