Kuipers noemt opties: 'Stoppen van publiek bij sportwedstrijden'

BartVeenstra, 28-09-2020 om 12:25, 9499 views, NPO Radio 1 |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De clubs uit het betaalde voetbal wachten in enorme spanning af welke maatregelen het kabinet neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, laat bij NPO Radio 1 weten dat het stoppen van publiek bij grote sportwedstrijden een optie is.

'Met de snel oplopende besmettingen is duidelijk dat de maatregelen die tien dagen geleden ingevoerd zijn, niet voldoende zijn. Dat betekent dat je drastisch moet ingrijpen', zegt Kuipers. Volgens hem zijn rigoureuze maatregelen zoals een mondkapjesplicht in publieke ruimtes nodig om een nieuwe lockdown te voorkomen.

Kuipers laat bovendien weten dat 'beperkte' aanvullende maatregelen zoals het eerder sluiten van kroegen of restaurants niet voldoende zijn om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Drastische maatregelen zijn nodig, zo stelt hij. 'Je kunt aan een heel scala denken. Waaronder mondkapjesplicht in publiek toegankelijke ruimtes. Maar ook het verder verkleinen van groepsgrootte, het stoppen van publiek bij grote sportwedstrijden en opnieuw oproepen om thuis te werken.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanBiesbos
Tuurlijk die kut studenten maken er een zooi van die moet je opsluiten !
0 0
Ajaxadept
Besluit is nal genomen, geen publiek meer bij het voetbal. Eerst krijgt ook Ajax volop complimenten over de aanpak met publiek, blijkbaar moet de hele voetballerij het nu ontgelden. Gevolg is straks wel dat meerdere clubs kunnen “ omvallen”!
0 0
stopperspil
Iedereen een mondkapje in het stadion
0 0
debarbaar
Dat wordt een gezellig werkoverleg bij het EMC tussen Casper van Eijk en deze geheimschrijver van het OMT.
0 0
Ajaxadept
Wellicht handig om eerst vast te stellen waar de meeste besmettingen ontstaan/vandaan komen, voordat je direct een uitspraak over sportevenementen doet. Lijkt me tamelijk voorbarig, maar ook stemmingmakend. Test binnenkomende passagiers op Schiphol en andere vliegvelden eens, die vanuit rode landen eerst, voordat je direct weer naar de sport wijst!
0 0
debarbaar
Nee dat onderzoek heeft Klaver al gedaan. Die roept nog steeds dat Atalanta een besmettingsbom geweest is. De kleffe Jan Joker heeft nog niet begrepen dat er geen besmettingen in het stadion waren maar dat die kwamen door het busvervoer en de feesten in de kroegen en thuis.
0 0
voorkennis
ZO ! dat was het dan weer met het publiek, wat een klotezooi
0 0
debarbaar
Wat verwacht je van een crimineel nalatige overheid die 16 jaar waarschuwingen heeft genegeerd. Die keurig de GGD's hun goddelijke gang hebben laten gaan en die gewoon vanaf juli geen personeel meer hebben opgeleid voor contact tracing. Dit kabinet verstaat maar een taal en dat is dreigementen en geweld. Kijk maar naar de boeren. Die rijden de dieren eruit bij provinciehuizen en krijgen twee weken later huh zin.
0 0
ajax4altijdamsterdam
De belangrijkste punten uit het ACC:
* Het gaat niet goed met het aantal besmettingen, IC- en ziekenhuisopnames. Deze getallen zullen in de komende dagen zeker oplopen. We moeten nu maatregelen nemen om de R-waarde (1,3) weer onder de 1 te brengen (0,9).
* Landelijk worden extra maatregelen genomen. Het doel is hierbij: “een lock down voorkomen door de komende 3 weken de (sociale) contacten drastisch te beperken. Hiertoe nemen we landelijke maatregelen die hard ingrijpen in ons leven. Veel mensen en (sport/horeca)-locaties hebben zich goed gehouden aan de richtlijnen, maar het is niet genoeg om de R-waarde naar beneden te krijgen. Vandaar de maatregelen, niet als straf, maar omdat het moet.
* Landelijk de norm voor gezelschappen (ook thuis) wordt max 4.
* Landelijk: thuiswerken is de norm. Werkgevers dienen dit strikt te handhaven. Zij worden aangesproken op overtredingen. Sluiting tot 14 dagen van een locatie kan een gevolg zijn van een overtreding.
* Landelijk: er komt een registratie bij contactberoepen, zodat de BCO beter uitvoerbaar wordt.
* Landelijk: per ruimte binnen geldt een max van 30 personen (dus met max 4 mensen naar een restaurant, waar max 30 personen zitten). Een voorzitter van de veiligheidsregio mag een ontheffing geven voor een grote zaal die zich bewezen aan de richtlijnen houdt. Hier wordt gedoeld op Ahoy, Melkweg.
* Landelijk: buiten geldt een max van 50 personen (uitlegbaar, want buiten veiliger).
* Landelijk: eet- en drinkgelegenheden krijgen een inloop-stop om 21.00u en gaan om 22.00u dicht. Ook de bar in de bioscoop.
* Landelijk: bij doorstroom locaties (musea, dierentuin) moet gereserveerd worden in een tijdvak en geldt een maximum aantal bezoekers (afh. van de locatie).
* Landelijk: geen publiek bij sport, niet bij amateursport, niet bij profs.
* Landelijk: in de supermarkt weer alleen toegang met een karretje, met een deurbeleid. Karretje wordt weer ontsmet. Kwetsbare groepen krijgen mogelijk weer ‘bloktijden’.
* G3: Reizen van en naar Amsterdam (stad), Rotterdam (stad) en Den Haag (stad): alleen noodzakelijke reizen worden gemaakt naar en van de 3 betreffende steden. Vitale processen zijn uitzondering, een ernstig zieke moeder ook. Onderwijs (basis, voortgezet) gaat door. Voor studenten wordt nog vandaag vergaderd met OCW. De reis van leraren naar school is een noodzakelijke reis.
* Op 20 oktober worden de maatregelen geëvalueerd. De herfstvakantie valt in deze periode. Hotel boeken in de G3 zal niet mogelijk zijn. Een huisje boeken in Drenthe wel (maar kan dat ook door iemand uit Amsterdam? Hier wordt nader over gecommuniceerd …). BuZa vraagt aandacht voor een helder bericht aan (buitenlandse) toeristen.
* Vandaag wordt een evaluatierapport over mondkapjes (van de Gemeente Amsterdam) aan het OMT voorgelegd voor een advies. Dit advies zal volgende week komen.
* Vandaag spreken MinJenV en de Voorzitters van de Veiligheidsregio’s nog over de uitwerking van bovenstaande maatregelen. Mogelijk verandert er nog iets in detail.
* De maatregelen worden vanavond bekend gesteld in een persconferentie. Dinsdag 18.00u gaan de maatregelen in.
1 0
Babayaka
Pas in 2024 wordt vakantie weer normaal lees ik net, ( ik ga niet op vakantie, maar iedereen begrijpt wat dit gaat inhouden voor de vakantie bedrijfs tak)
Ook met vaccin nog niet terug naar het normaal...

Zomaar 2 zaken die ik lees. gaat leuk worden ziet er goed uit onder rutten en Co.
0 0
MrAFCA
Hoe kom je aan deze informatie als ik vragen mag?
1 0
ram
Ben ik ook zeer benieuwd naar. Het ziet er wel zeer betrouwbaar/logisch uit, moet ik zeggen.
1 0
OuweDibbes
Overigens zijn de grootste virus verspreiders het openbaar vervoer en Luchtvaart. Als iemand hoest die besmet is, blijft urenlang in de lucht hangen aangezien het niet ventileert. Heeft Kuipers deze overheids bedrijven ook geadviseerd deze te sluiten waardoor die failliet gaan? Is wel dezelfde ruif waaruit hij eet.. maar gezondheid boven alles toch?
0 0
Bky
Behalve dan dat de ventilatie in een vliegtuig best goed is (ventilatie gaat van boven naar beneden). Ventilatie is wel vrij belangrijk principe in gesloten ruimtes.
0 0
beffum
In bepaalde steden gaan mensen die bepaalde andere talen spreken dan Nederlands de straat op om onze kansparels uit te leggen wat Corona is. Ook nu nog na 6 maanden deze ellende. Onder deze bevolkingsgroepen tiert het virus welig. Maar het is toch veel makkelijker om over die asociale voetbalsupporters te zeiken?
0 0
ram
Lijkt me duidelijk dat dat het beste is op dit moment. Helaas. En natuurlijk niet alleen de sport pakken: er moet (en zal, ik denk vanavond) weer een intelligente lockdown komen.
1 -2
Kuningast
Supporters gedragen zich voorbeeldig vergeleken met mensen die je dagelijks op straat, in winkels en in de horeca tegenkomt.
0 0
EuforischeRealist
Weer zo iemand die maar wat roept, als ze nou eerst eens kijken of de mensen die bij sportwedstrijden zijn geweest ook daadwerkelijk besmet zijn geraakt maar nee hoor meteen roepen laten we daar maar mee stoppen.
5 0
OuweDibbes
Kuipers is een incompetente prutser die maandenlang er niet in slaagt om de acute zorg op gang te krijgen. Willen ze de geest er weer in krijgen wordt het tijd om af te rekenen met Kuipers, Gommers, Hugo de Jong, OMT team, Halsema, Jorritsma, Grapperhaus en de ongekozen Hansie Bruls.
4 -2
OuweDibbes
Ernst Kuipers, is maandenlang bezig hoe mensen ze dienen te gedragen, maar in de maanden dat het rustig was qua besmettingen en op de IC ;s slaagde Kuipers er niet om de acute zorg weer op gang te krijgen. Dit is een miljardenstrop voor Ziekenhuizen die door Rutte en co als profit organisaties zijn ingericht. Maar ach.. daar draaien wij dan als belastingbetaler wel voor op.
1 -1
Aspers73
Zo lang er geen bewijs is dat verspreiding van het virus gebeurt in stadions, hoeven ze ook niet dicht lijkt mij. Volgens mij moeten we gewoon doorgaan met leven en rekening houden dat corona gewoon één van de 'griep-seizoen' ziektes is. En ja, daar sterven mensen aan, wat een natuurlijk verloop is.
8 0
14AJAX14
jij snapt het
0 0
bollejan1
Misschien eerst een onderbouwing waaruit blijkt dat de voetbalwedstrijden in de huidige vorm hieraan bijdragen?
4 0
roodwit007
Gek die 10.000 man tegen black maters vormde totaal geen probleem ,of is de lucht in den haag anders dan elders? of heeft famke haar toverstaf gebruikt
2 -2
JariHeijden
Of is dat gewoon toeval?
0 0
BokkieBokstra
Met stijgende cijfers en het feit dat iedereen nu vrolijk zijn gang gaat zal er iets moeten gebeuren, nu of op een moment dat de zorg weer overkookt zoals eerder dit jaar. Nee, ik geloof niet in complotten, van Lange Frans of Bryan Roy.
1 0
Sanalologo
Mooi dat kritische mensen weer wegezet worden als complot denkers. Jij gelooft zeker ook nog in 9/11?
1 0
BokkieBokstra
Wat zou ik moeten geloven van 9/11? De Mossad? Extreem Links? Niet alles heeft een reden, toeval en chaos daar heb ik meer mee.
0 0
Murtagh
goed argument. Stijgende cijfers dus we moeten toch iets doen. Dat is geen rede om mensen hun vrijheid te ontnemen. In de stadions gaat het juist wel goed. Zelfde met die mondkapjes plicht. "Ja andere landen doen het ook" Dus als een ander van een brug springt..... In belgie hebben ze die kapjesplicht en daar hebben de op een na de meeste doden per 100k inwoners
3 -1
BokkieBokstra
Het is lastig, wat nu precies de juiste oplossing is, afstand houden in ieder geval wel dat is eerder wel gebleken. Zijn inderdaad veel soorten oplossingen waarvan je maar moet hopen of dat werkt. Mondkapje zal helpen maar als je en passant toch weer met zijn alleen een cafe of restaurant in duikt helpt het ook weer niet. Ja, vind het wel een goed argument, stijgende cijfers en zeker als ziekenhuizen uit de voegen gaan lopen. Of moet je dan maar denk, he mijn eigen vrijheid is belangrijker dan de zorg die het niet meer aan kan. Vind het ook vervelend hoor en ben erg op mijn vrijheid gesteld maar dat geldt voor meer mensen. En nee, voel het niet als vrijheid die me ontnomen wordt, het is een gevolg van deze toestand. Denk ook niet dat Rutte de boosdoener was, het de schuld is van Soros en Gates of een groot pedofielennetwerk. Een ding is zeker, de corona doet iets met de geest.
0 -1
Murtagh
"Denk ook niet dat Rutte de boosdoener was, het de schuld is van Soros en Gates of een groot pedofielennetwerk. Een ding is zeker, de corona doet iets met de geest."

Ik ook niet dus ik weet niet waarom je dit erbij haalt? Als je kritisch naar het beleid kijkt ben je meteen een aluhoedje?

Daarnaast faalt dit kabinet wel enorm met hun test en mondkapjes beleid
0 0
appiehappie
Lekker makkelijk om openlucht activiteiten zoals voetbal weer in de ban te doen.
Laten we eerst maar eens mondkapjesplicht instellen a la België en Dld.
Protest en Demonstratie verbod, dat tast de economie zeker niet aan.
Supermarkten moeten ook binnen de zaak goed regelen qua éénrichting verkeer in de winkel, Daar is het gewoon een puinhoop.
Kroegen gewoon dicht c.q. sluiten.
Restaurants goed controleren op de 1.5. afstand die men moet bewaren.
0 -2
Web
Zo belangrijk dat je maatregelen neemt die echt helpen, anders niet
Ik blijf zeggen als de mensen nu eens zelf reflectie moeten hebben en zorgen om zo veel mogelijk afstand houden van elkaar, zal niet altijd lukken, dan heb je helemaal geen maatregelen nodig????
Dood zonde dat wij dit niet meer op kunnen brengen
Ouderen zorg dar je de jeugd niet voor de voeten loopt, en laat ze een ding doen, en dan maar hopen dat ze iets ruimte naar de rest houden
Ja er zijn fouten gemaakt, ook grote fouten, maar die kun je niet meer terug draaien
Toen was ik blij dat ze geen complete lockdown hebben gedaan, er was dus toch wel iets goed
Alles valt met respect naar elkaar, dan is er misschien niets nodig aan maatregelen
1 0
Murtagh
Ja ze willen ook met die verplichte mondkapjes komen waarvan het CDC al heeft gezegd dat het niet werkt. Is ook te zien aan Belgie die hebben op een na de meeste doden per 100k inwoners.
1 0
Jaimy26
Niet waar, dat was in het begin, ingegeven door schaarste. Net als hier in Nederland. Fauci van CDC is daar al op terug gekomen en gezegd dat het wel degelijk schaarste was en niet wetenschappelijk onderbouwd. https://www.dailymail.co.uk/news/article-8431815/Dr-Fauci-says-public-werent-told-wear-masks-early-PPE-shortage-concerns.html

Nu geeft hij aan dat mondmaskers wel degelijk de kans op infectie verkleint en dat het virus airborne is. https://twitter.com/DrEricDing/status/1309829079152111616

Dus draag gewoon een mondmasker om ook andere te beschermen. En als dat je niet overtuigd, als je een masker draagt en toch wordt geïnfecteerd, dan is de virusload minder groot waardoor je ook minder ziek wordt als je geïnfecteerd wordt. https://twitter.com/Wim_Schellekens/status/1309896113869262849
1 -1
Murtagh
Als het ergens wel goed gaat is het in de stadions. Voetbal wordt weer is gebruikt om "leiderschap te tonen"
0 0
Arek Milik
Was te verwachten he, na het dreigen van afgelopen vrijdag. Ze voeren hun plan toch wel uit, ook al is het goed gegaan. Allemaal script.
1 0
Bjorn
Dit soort mensen in dergelijke functies kijken puur door een medische bril, dus logisch dat hij dit als serieuze optie ziet.
0 -1
Koningtoto
Hoeveel mensen zijn er besmet in stadions? Zover ik heb vernomen 0,0. Dus dit slaat nergens op.
2 0
Bky
Daar gaan we geen onderzoek naar doen, waarom zou je dat willen weten.
1 0
Ajax The Best
Het gaat niet om het aantal besmettingen in de stadions. Het gaat om de enorme piek in besmettingen en het sterk stijgende aantal doden. Al zijn die dan bij nader inzien niet van nu maar van april. Maar 38 doden doet het nou eenmaal goed als headline...
Alles voor de headlines en alles voor de angstpropaganda. Laat ons maar massaal ziek worden door mondkapjes te dragen. Minder zuurstof, je eigen uitademing weer binnen krijgen, bacterieën, noem maar op. Oh ja, en als je dan zoiek wordt heb je waarschijnlijk dat enge zeer dodelijke virus, waar in NL al 70 mensen onder de 70 in een half jaar aan zijn gestorven.
3 -3
020bornraised
Ziek worden door mondkapjes dragen.. Eigen zuurstof inademen? Denk dat jij vanaf je geboorte al zuurstof naar je hersenen mist. Wat een domme opmerkingen.
0 -1
SammyR
Wat een tenenkrommende domme rechtste complot-theorie zit je hier te delen met je 'ziek worden door maskers te dragen'. Hoe verklaar je het dat er in Japan al heel lang maskers worden gedragen, wordt als normaal aanschouwen daar en daar wordt van je verwacht een masker te dragen als je een beetje ziekjes bent. Je ziet mensen overal met maskers op en Japan heeft een van de hoogste levensverwachtingen ter wereld.

Echt treurig hoe corona heeft aangetoond hoe weinig mensen logisch kunnen nadenken.

Het is een ding om te zeggen dat de maatregelen overdreven zijn, maar om te zeggen dat je ziek wordt door maskers te dragen, dan ben je echt te dom om te poepen.
2 -1
godezoonronnie
Het is gewoon bekend dat het niet gezond is om je eigen zuurstof terug in te ademen, dat je er ziek van wordt is een tweede en dat wordt ook nergens bevestigd. Maar goed voor je is zo’n masker ook zeker niet.
1 -1
020bornraised
Je ademt niet je eigen zuurstof in, zo'n masker is er juist voor gemaakt om zuurstof door te laten.
0 0
Murtagh
Eens met je verhaal maar dat over mondkapjes klopt niet. Je krijgt niet minder zuurstof binnen. Dat mondkapjes niet tot nauwelijks werken dat klopt wel
0 0