Mazraoui, Kudus en Antony in Team van de Week

NickOoms, 28-09-2020 om 08:00, 4028 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Rapporteur en oud-trainer Ernie Brandts heeft drie Ajacieden opgenomen in zijn Team van de Week, zo meldt De Telegraaf. Noussair Mazraoui, Mohammed Kudus en Antony werden beloond voor hun goede spel in de afgelopen speelronde.

Brandts had niet lang de tijd nodig om een keuze te maken voor de rechtsbackpositie. 'Ik koos zonder enige twijfel voor Noussair Mazraoui. Die jongen beschikt over de juiste instelling, hij is snel en bestrijkt de gehele rechterflank. Daarmee is hij ook aanvallend van waarde. Afgelopen seizoen kende Mazraoui een mindere periode, maar hij lijkt terug op zijn oude niveau. Sergiño Dest is op weg naar FC Barcelona, maar met Mazraoui heeft Ajax die positie eigenlijk alweer ingevuld.'

Ook Kudus werd weer opgenomen in het Team van de Week. Na zijn sterke optreden vorige week tegen RKC Waalwijk, liet de Ghanees international zich afgelopen zaterdag weer gelden. 'Kudus blijkt voor Ajax een schot in de roos. Het is een genot om hem te zien spelen. Die jongen ziet het spelletje en is snel met de bal aan de voet. Hij heeft een soepele passeeractie en een uitstekende techniek. Echt een genot om naar te kijken. Dat belooft wat voor de toekomst.'

Opleidingsland

Ook Antony kon op een uitverkiezing rekenen. De Braziliaan kon louter positieve woorden ontvangen van Brandts. 'Een aanvaller die koelbloedig is voor de goal en altijd dreiging heeft in zijn spel. Hij is heel doelgericht en heeft lef. Dat Kudus en Antony zich zo snel aanpassen in Nederland, is goed om te zien. Dat zegt ook iets over de Eredivisie. Voor jonge talenten is het in bijvoorbeeld de Engelse of Italiaanse competitie veel lastiger om zich verder te ontwikkelen. Dat is een ander niveau. Tegelijkertijd maakt dat Nederland wel tot een perfect opleidingsland.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Onana oogt ook weer fris.

Was de vorige wedstrijden een beetje onzeker.
1 0
Henkjanklaas
Waren in één woord geweldig ! Nu nog van soortgelijk niveau een controlerende heerser op het middenveld en een pijlsnelle, kopsterke CV. Aub en snel ook !
0 0
Kingoffdatoilet
Terecht. Speelden alle drie fantastisch
0 0
AjaxHoorn
100% terecht. Ik ben altijd heel erg kritisch geweest op Mazraoui. Vond hem altijd slap ogen, futloos, dromerig. Maar hij speelde echt heel erg goed tegen Vitesse. Zat er een paar keer goed tussen en heeft een klik met Antony.

Antony en Kudus zijn 100% voltreffers. Doe daar nog 2 van.
5 0
Schip
In Mazraoui altijd vertrouwen gehouden als back terwijl ik dat in Dest een stuk minder had. Ja, gek genoeg wel toen hij nog in de jeugd speelde. En Mazraoui speelde toch een pot slecht vorig jaar.

En hij moet ook nog maar bevestigen he. Als hij dit niveau een paar wedstrijden volhoudt, gaat hij hopelijk een heerlijk seizoen draaien. Ajax heeft ook wel een back met wat fysiek nodig.
2 0
Lazell
Wat me vooral opvalt is zijn drive en agressie. Goede tackles, kort erop, scherp en bij die 1-0 een loopactie van een meter of 70.

Goed voetballen kon hij wel, maar als hij met deze agressie blijft spelen wordt dit een hele goede.
0 0