Blije Mazraoui: 'Speel weer als vanouds'

ThijsZwagerman, 27-09-2020 om 08:10, 3306 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Noussair Mazraoui steekt in blakende vorm. De rechtsback mag zich weer basisspeler noemen en had met een assist op Quincy Promes een belangrijk aandeel in de 2-1 zege op Vitesse. Daarbij viel ook zijn samenwerking met Antony op.

Dat Mazraoui er de laatste weken lekker in zit, doet de vleugelverdediger zelf als vanzelfsprekend ook goed. ‘Ik speel weer als vanouds’, vertelt hij aan FOX Sports, waarna Mazraoui stelt dat hij zijn goede vorm al een tijdje te pakken heeft. ‘Ik denk dat ik dat gevoel vanaf de voorbereiding weer heb. Vanaf het eerste moment voelde ik dat ik sterker was teruggekomen.’

In aanloop naar de 1-0 viel de goede wisselwerking tussen Mazraoui en Antony op. De Braziliaan stuurde Mazraoui de diepte in, waarna de rechtsachter een assist op Promes afleverde. Mazraoui is te spreken over zijn samenwerking met Antony. ‘Ik kan er overheen, buitenom of binnendoor. Nu gaf Antony de bal binnendoor goed mee, maar ik wilde al bijna afhaken. Hij gaf echter een prima bal’, stelt Mazraoui, die na de pass van Antony precies wist wat hij moest doen. ‘Ik weet dat er dan altijd iemand naar de eerste paal gaat gaat. Zaka (Zakaria Labyad, red.) deed dat fantastisch en sleepte een verdediger met zich mee.’

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
heel fijns. sympathieke gozer en speelde erg goed tegen Vitesse. Lijkt ook minder onstuimig. volwassen geworden.
0 0
MankeNelis
Hij is weer helemaal fit en dat zie je. Uitstekende wedstrijd gisteren!
2 0
Ajax68
Prima gespeeld Nous !
1 0
4-3-3
Mazraoui MotM, al waren Kudus en Antony ook weer geweldig. EtH zou toch ook wel zien dat Promes nou eenmaal beter is op links, zoals Tadic nou eenmaal beter is in het centrum. De paar keer dat Tadic in de spits werd aangespeeld, kregen we een glimp te zien van de kwaliteit die Ajax heeft rondlopen voorin. Lijkt me nauwelijks te verdedigen, mits de poppetjes op de goede plek staan. Hopelijk wordt de opstelling van volgende wedstrijd, zonder Alvarez, het nieuwe basis middenveld met Kudus, Ekkelenkamp en Gravenberch. Vitesse had zelfs met elf tegen tien geen antwoord op het voetballende vermogen van de combinatie Ekkelenkamp en Kudus. Tel Gravenberch erbij op en je hebt echt een top middenveld. Toegegeven; Kudus heeft het positiespel nog niet echt onder de knie, maar dat komt vanzelf als hij veel speelt. Dan kunnen ook Alvarez en Martinez zich eindelijk weer volledig richten op de posities waarvoor ze zijn aangetrokken.
2 0
Montana
Speelt dit seizoen heel sterk. Jammer dat Dest weggaat want ik had Maz graag op de plek van Alvarez willen zien. 2 seizoenen geleden speelde hij daar een paar keer heel sterk/dynamisch. Vorig seizoen werd het ook een paar keer gedaan maar dat was geen succes. Maar dat kan ook met de vorm te maken hebben en die zit op dit moment goed.
0 -2
BillSplate
Hij is zeker vorm en dat is mooi om te zien. Lijkt nog beter te spelen dan z'n niveau wat hij in z'n eerste seizoen in de basis liet zien.
0 0
Pauw
Deels verklaar ik zijn huidige vorm door t ontbreken van Ziyech. Mazraoui leek wel onder curatele te staan. Keek in balbezit alleen maar naar waar Ziyech stond. Werd daardoor voorspelbaar en maakte verkeerde keuzes.

Nu is hij veel vrijer en dat spat ervan af. Ik geniet er weer van!
3 0
trainerdv
Dat straalt ook over op je teamgenoten. Veel meer dan iemand die alleen met zichzelf bezig is. Vanaf nu Nous erin houden
2 0
GvanderK
Mazraoui vind ik in alles een completere voetballer dan Dest.
5 0
ErikFrenkHuntelaar
Heerlijk hoe hij weer speelde als in 18/19. Hij kan echt heel aardig ballen. Lijkt ook echt stappen te hebben gemaakt in verdedigend opzicht.
6 0
KlasseLasse
helemaal mee eens! onderschepte elke bal! was een genot om naar te kijken
5 0