Vierklapper Konadu bij monsterzege Ajax O15; O16 onderuit

BadembaBarrie, 26-09-2020 om 17:35, 10626 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax O15 heeft gehakt gemaakt van de leeftijdsgenoten van NEC. Op Sportpark De Toekomst werd het maar liefst 8-1. Don-Angelo Konadu nam de helft van de Amsterdamse doelpunten voor zijn rekening. Ajax O16 verloor met 0-2 van AZ. Ajax O17 zou tegen Feyenoord spelen, maar die werd uitgesteld vanwege meerdere zieke spelers bij de Rotterdammers. Zij oefenen nu tegen FC Utrecht. Ajax O18 won vrijdagavond al bij Sparta Rotterdam (1-2). 

FT | Ajax O16 - AZ O16 (0-2)


Opstelling Ajax O16:

Mateyo, Bierens, Verschuren, Agougil, Strok, Vos, Voûte, Jansen, Gesser, Gorter, Rijssel

Doelpunten:

0-1 AZ O16 (15')
0-2 AZ O16 (69')

FT | Ajax O15 - NEC O15 (8-1)


Opstelling Ajax O15:

Nog niet bekend.

Doelpunten:

1-0 Giandro Sambo
2-0 Don-Angelo Konadu
3-0 Don-Angelo Konadu
4-0 Mark Verkuijl 
4-1 NEC O15
5-1 Don-Angelo Konadu
6-1 Dies Janse
7-1 Don-Angelo Konadu
8-1 Mex Winters

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DrFootball
AZ 014 - Ajax 014 3-0
1 0
DrFootball
Ajax O13-1staat met 5-0 voor tegen AZ. Doelpuntenmakers: Acheampong 2x, Nash, Unuvar (idd broertje van) en Steur.
1 0
wolterx
8-0 al schijnt. O13 competitie is lachwekkend. Ajax o13-1 en o13-2 staan in hun competities wekelijks er tussen 7 en 13 in te schieten, krijgen amper goals tegen ook. Dat is nadeel van hoogste niveau in 2 competities opdelen.
0 0
DrFootball
Beide winnen; 8-1 en 8-0.

Overigens de O15 haalt ook de 8. 1-0 Giandro Sambo, 2-0 en 3-0 Don Angelo Konadu, 4-0 Mark Verkuijl, 4-1 bij rust. 5-1 Angelo Konadu, 6-1 Dies Janse, 7-1 Angelo Konadu en 8-1 Mex Winters
0 0
wolterx
Konadu dus 6 goals laatste 2 potjes? Speelde vorig seizoen vaak op middenveld toen Vink spits stond. Leuk dat Janse goaltje meepakt, stond centraal achterin neem ik aan? Op middenveld plek voor de nieuwe jongens of veelal groep van vorig jaar die speelde? Bij o14 staat Acheampong nu op 15 goals in 4 potjes oid. Kan niet lang meer duren voor Nash en Acheampong bij o14 aansluiten met dit soort cijfers.
1 0
DrFootball
Het enige wat telt voor de jeugdopleiding is hoeveel jonge talenten er worden afgeleverd bij het 1e elftal. En verliezen van jeugdteams van AZ en PSV zegt mij daarom niet veel. Neemt niet weg dat AZ goed bezig is met de jeugd. Ook dat is goed, want dat houdt ons in Amsterdam scherp.
2 -1
Persian07
Wauwwwww in de eerste helft al 6-1 voor tegen AZ onder 15. Weet iemand meer over de onder 15 lichting van Ajax??
0 -1
DrFootball
Ajax 015 speelt tegen NEC.
2 0
wolterx
Vorig jaar kampioen o14, fysiek sterke groep waar de 2 fysiek sterkste spelers naar o16 zijn met Hato als CV en Vink (Ja, zoontje van) als spits maar die is afgelopen weekend geblesseerd geraakt. Hebben paar jeugdinternationals gehaald bij Feyenoord, Sparta en Twente. Hebben paar fysiek sterke jongens en paar technisch sterke spelers die fysiek minder zijn (O'Niel en Moester bijvoorbeeld) maar zijn prima gestart aan seizoen daar. Strok die bij o16 in basis staat is ook van die 2006 groep maar dus niet erbij lijkt me.
0 0
Champy
Ik vind het zelf geen speciale lichting, maar meestal breekt er van zo'n lichting juist wel een grote speler door.

Jeugdvolgers zullen Don O'niel wel noemen als de meest opvallende speler. Een technische speler die opvalt door z'n bos krullen.
Ik vind hem typisch een speler die bij de onderbouw opvalt en daarna niet meer. Je ziet dat die het elk jaar steeds moeilijker en moeilijker krijgt. Je kan hem het best vergelijken met Ben Sallam, LLansana, Campagne toen ze zo oud waren.
Misschien dat ze in de tussentijd een speler hebben gehaald die wel de potentie heeft.
1 0
de_pitbull
wat zeg ik...we verliezen meer van AZ dan dat we winnen.
0 0
dianaajax
DELTA PLAN AJAX JEUGD MAKEN
1 0
Farenza
Aan de opstelling te zien, denk ik dat het verstandig is om de uitslag te relativeren. Als je bedenkt dat in de o16 spelers als Kalokoh, Misehouy, Rijkhoff en Van Axel Dongen hadden kunnen spelen, maar al doorgeschoven zijn.
AZ heeft er vaak wel een handje van om bij wedstrijden tegen Ajax doorgeschoven spelers terug te halen (waar ook iets voor te zeggen valt). Ajax doet dit niet, waardoor het vaak net lijkt alsof AZ betere lichtingen heeft. Ondanks dat valt niet te ontkennen dat de AZ jeugd (al jaren) erg sterk is.
3 -1
wolterx
Nieteens per se dat. Net samenvatting gezien maar dat is best een pot die je kan winnen lijkt het daar. Ajax haalde Vos en Agougil terug, bij AZ de doelman is normaal 2e doelman bij de o17, Addai is ook doorgeschoven normaal. Allebei met een betere ploeg op papier dan normaal,
0 0
Redrum
Precies, AZ heeft na Ajax de beste jeugdopleiding van Nederland. Maar zij halen inderdaad wel oudere jongens terug voor onderlinge potjes, terwijl Ajax dit niet doet. Dat geeft een vertekend beeld.
3 -1
mv
Klopt niet helemaal wat jullie zeggen. Ajax heeft voor deze wedstrijd Agougil en Vos teruggehaald uit de O17 en Jansen is ook een O17 speler. Geen idee waarom hij meedoet met de O16, vorige week ook al, hij is gewoon te oud. Het is wel overduidelijk niet het sterkste O16 team wat ze kunnen opstellen. Steur ontbreekt, evenals Van Driel, Speksnijder, Hamouchi, Bijnoe. Easmon.en Vink. Bovendien is Strock een O15 speler en geen linksback, maar een middenvelder
1 0
wolterx
Janssen is daar als dispensatie, voldoet aan de benodigde criteria met betrekking tot lengte en biologische leeftijd. Verder heb je helemaal gelijk natuurlijk.
0 0
Vlieske
jeugd van Az i s met een enorme inhaalslag bezig geweest de afgelopen jaren. Alle hands aan dek voor onze jeugdopleiding anders worden we voorbij gestreefd als we dat al niet zijn. Als Gravenberch vanavond niet speelt dan staat alleen Mazaroui in het basis elftal die de afgelopen jaren is door gebroken. Dit is veel te mager. Ouaali mag van mij per direct vervangen worden Je ziet alles behalve verbetering de afgelopen jaren. Wordt tijd dat er iets gaat gebeuren. Nu is het nog niet te laat.
1 -7
Ozymandias
Jong Ajax en de bovenbouw van de jeugdopleiding barst van het talent en de afgelopen jaren ontwikkelen spelers zich in die elftallen geweldig. Ouaali doet het fantastisch als hoofd jeugdopleiding maar omdat hij niet zo mediageil is als Jongkind is hij niet de helft van zijn tijd bezig met self-promotion waardoor we veel minder horen over de dingen die Ouaali doet.

Dat er momenteel weinig eigen talenten in de basis staan komt doordat op een paar grote talenten na de 1998-2000 lichting helemaal is leeggeroofd (voordat Ouaali hoofd jeugdopleiding werd) door Europese topclubs. Ik zie niet in hoe je Ouaali daar verantwoordelijk voor wil houden. Sterker nog, het feit dat Ajax nu veel minder talenten verliest spreekt in het voordeel van Ouaali.
0 0
DonQ
Wat een onzin, meneer de ultra pessimist. Er komen fantastische talenten aan in nagenoeg alle lichtingen. Echt een enorme dooddoener door te kijken naar de spelers uit de opleiding die nu in het 1e elftal spelen. Één a twee spelers per jaar die in de BASIS doorbreken is echt al ruim voldoende, zeker als je kijkt naar de slagkracht op de transfermarkt in de laatste jaren. Zelfs daarvoor heeft het altijd rond dat gemiddelde gelegen met hier en daar een paar uitschieters. Gravenberch en Mazraoui is prima, wetende dat Taylor en Rensch ook al op de deur kloppen.
Ik weet niet in welke fantasiewereld jij leeft, maar elk jaar 5 jeugdspelers die doorbreken is onmogelijk.
Overigens typisch dat je dit post na de nederlaag tegen AZ. Ik ben benieuwd wat je te zeggen hebt over de jongens van o15 of past dat niet in je straatje?
1 -2
AjaxHoorn
Kijk je het wel eens of roep je weer eens wat
1 0
Vlieske
ik kijk bijna alles. Was ook vaak op de toekomst te vinden. Helaas op het moment niet meer mogelijk. Het gaat gewoon niet goed. Als jullie allemaal denken van wel. Prima. ook goed. Spreek jullie over een paar jaar wel weer.
0 -1
AjaxHoorn
Ik vind dat jij een hoog roep gehalte hebt. Maar als dit je constatering is, moet het gewoon meegenomen worden.
0 0
Farenza
Vind het wel erg pessimistisch hoe jij het schetst. Komen talentvolle lichtingen aan. Ajax heeft niet voor niks afgelopen jaren bijna 200 miljoen binnen gehengeld met jeugdspelers. Is momenteel gewoon overbruggingsjaren naar de volgende talentvolle lichting (Taylor, Hansen, Unuvar etc). Daarna komt er ook weer genoeg moois aan met Rijkhoff, Van Axel Dongen, Kjaer, Misehouy en ga zo maar door.
0 0
Vlieske
er zit genoeg talent. Klopt. Maar jeugd opleiden is niet alleen talent hebben.
0 -1
Ozymandias
Welke grote talenten ontwikkelen zich volgens jou niet goed?
0 0
AjaxHoorn
Wat moet er concreet gebeuren dan? Ipv die en die moet weg.
0 0
Champy
Als je puur de 1997 met de 2002 lichtingen met elkaar wilt vergelijken, zie je dat Ajax zijn toptalenten al heeft verkocht en dat die van AZ nog bij de club spelen.
Je kunt moeilijk je beste spelers van 19-23 jaar verkopen en hopen dat uit diezelfde lichting weer nieuwe spelers opstaan.
3 -1
Hollister
Ik wacht wel op de comments van Wolterx ... deze kale uitslag zegt natuurlijk niet alles, kan ook prima zijn dat het spelbeeld totaal anders is. Constatreing is alleen wel dat wij doorgaans het lastig hebben tegen jeugdteams van AZ en PSV .. blijkbaar ligt hun manier van spelen ons iets minder
1 -1
SpursAjax
Wat zijn de grote talenten van o15 en o16?
0 0
Jojo49
Valt me op dat az steeds wint, leeftijden verschil ? dan kan het .
1 0
aissati
Huh is de jeugd van az op het moment beter of is het gewoon toeval dat er altijd van az word verloren?
1 0
3sterrenAjax1
betekent de achterstand van u16 dat az toch tkv ons de cl in mag?
1 0
ajax4altijdamsterdam
O17 met 3-0 gewonnen van Utrecht
2 0
wolterx
Prima vrije trap van Jermoumi bij zag ik net, stond hij weer rechtsback of als buitenspeler vandaag?
0 0
ajax4altijdamsterdam
Die speelt tegenwoordig op rechtsback en doet het goed . Het staat erg sterk achterin met Aning, Milanovice , Gooijer en Jermoumi. Heb de tweede helft tegen AZ en de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Heerenveen gezien . Spelen heel goed voetbal o17.
0 0
dongenfrank
was dit een oefenwedstrijd?
0 0
ajax4altijdamsterdam
Ja tegen de o18 .. uiteindelijk 4-0 gewonnen. Eerste helft leek het wel Barcelona.
2 0
appeltje
Was het zo slecht dan? ;)
0 0
ajax4altijdamsterdam
haha ja had beter Ajax 1 kunnen zeggen .
0 0
Hollister
Wat hebben wij het toch altijd lastig tegen de jeugd teams van AZ
2 -1
JBM
Dit geef ik al jaren aan. Az wint 3 van de 4 wedstrijden tegen ons.
Mensen beginnen dit eindelijk eens in te zien.
1 -1
ElPistolero9
Yep, en dan te bedenken dat onze jeugdopleiding op 4x het budget van die van AZ draait. Beschamend
1 0
RayJordaan
Ook tegen PSV lijkt het.
0 0
Redrum
Psv countert ons altijd weg. Het is echt bizar gewoon. Ajax heeft standaard het meeste balbezit, de meeste kansen, de meeste schoten op goal en psv frummelt er altijd een paar pisgoals in uit corners, vrije trappen of counters.
1 -2
Hollister
Dat is totaal geen excuus.. alsof winnen door te counteren niet telt en of minder mooi is? Dat is een Calimero opmerking...veel belangrijker vind ik andere data zoals leeftijdsverschillen, wedstrijdverloop bv door vroeg opgelopen rode kaart zoals vorige week van de onder 17 tegen AZ, etc
5 -2