Van Gelder: 'Gravenberch heeft corona gehad'

JesseTH, 25-09-2020 om 20:30, 22278 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens Jack van Gelder, presentator bij Ziggo Sport, heeft Ryan Gravenberch het coronavirus onder de leden gehad, zo vertelt hij tijdens Paniekvoetbal. Tegen RKC Waalwijk was de middenvelder afwezig en na de wedstrijd liet Erik ten Hag zich er niet duidelijk over uit.

De Ajacied blonk zondag uit in afwezigheid en als vanzelfsprekend kreeg Ten Hag er na het duel tegen RKC Waalwijk vragen over. De oefenmeester zweeg echter en vertelde enkel zich er niet over te uiten vanwege privacyredenen. Overigens was het uitblinker Mohammed Kudus die zijn plek overnam tijdens de 3-0 overwinning.

Gravenberch was op vrijdagmiddag alweer op het trainingsveld van Ajax te vinden, zo is te zien op foto's van de training. Het is niet geheel duidelijk of hij ook alweer meetrainde met de selectie en dus is het ook nog niet te zeggen of hij zaterdag tegen Vitesse aan de aftrap verschijnt.

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van Vitesse? Zet dan in en krijg 8,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Deepblue
Lijkt me sterk, het is een killervirus wat bijna niet te overleven is
1 -1
ajax4ever01
Doe ff normaal man
0 0
Zuiderling
Was ook voorspeld door Valentijn Driessen !
0 0
MankeNelis
Jack Zonnebank weet ook wat Victoria's secret is.
2 0
14Abdelhak14
Niet zo kleinzerig jongens. Deze gasten verdienen bakken met geld. Dan is het toch niet zo gek dat hun fysieke situatie nieuwswaardig is als iemand niet in actie kan komen. Ik ken de AVG maar die is op dit punt doorgeslagen. Zou bijvoorbeeld toch ook heel raar zijn als psv het hele seizoen niks zou zeggen over de blessure van Romero en elke week een wazig verhaal gaat houden.
Privezaken vind ik een ander verhaal. Daar moet je niet over beginnen als journalist.
2 -1
Drukwerk1968
En wat is de meerwaarde om het te weten?
0 0
Schip
Klopt. Wie haalt de AVG er dan bij?
0 0
mgtow
De AVG trekt gewoon een duidelijke lijn. Er staat niks in de weg van speler en club die op papier overeenkomen dat blessures gewoon gemeld mogen worden. Schijnbaar gebeurt dat niet massaal.
0 0
OpaVerteld
Uhhh....dus geen 2 weken quarantaine..?
1 -3
Thedude
10 dagen tegenwoordig, had hij in België gespeeld dan was het per 1 okt 7 dagen geworden, dat virus is zo geniaal dat het ook per land weet hoe lang je in quarantaine mag blijven.
Mensen die het nu over AVG regels hebben zijn ook lachwekkend maar hebben natuurlijk ook wel gelijk, tijdens deze hele crisis liggen je gegevens etc. gewoon op tafel, maakt ineens niet meer uit (kijk naar de horeca, hoewel natuurlijk en gelukkig veel mensen hun gegevens niet serieus opschrijven)
2 -1
RuffRhythim
Dus heeft ie geen corona gehad toch?
1 0
ElPistolero9
Kan niet, heb net geleerd van een paar ‘kritische denkers’ op AS dat corona niet bestaat
11 -7
wieweet
Ik hoop oprecht voor je dat je baan zometeen nog bestaat als er een tweede lockdown komt.. of ben je een ambtenaar en voel je de druk niet die 90% van de mensen wel voelen dat hij/zij en hun partner zometeen mogelijk zonder werk komen te zitten en de hypotheek niet meer kunnen betalen en hun kinderen moeten vertellen dat ze moeten verhuizen omdat papa en mama geen centjes meer hebben?

Blijf mensen lekker belachelijk maken man! Sterk bezig!
6 -14
DonAdam
Cruyff zei ooit: “Er is nu eenheid, iedereen doet in principe wat ik vraag. Het zijn namelijk geen Hollanders, die als je begint met ademhalen al zeggen: ja maar…”

Het andere uiterste is Noord Korea. Een stukje verderop op het spektrum, nog steeds heel ver van onze manier van doen, zit China. In China heeft de Overheid het virus praktisch uitgeroeid. Als mensen daar wat zeggen dan heeft dat kwalijke gevolgen en daarom doet men wat de Overheid opdraagt.

Het virus kan snel en efficient uitgeroeid worden, maar niet in Nederland waar mensen te egocentrisch zijn en de hele dag lopen te miepen.
0 -1
ElPistolero9
Ik weet niet hoeveel zin het heeft met jou hierover in discussie te gaan, maar er is uit onderzoek tot nu toe gebleken dat hoe beter en strenger de Corona aanpak, hoe minder schade aan de economie. Het is geen of of. Als je corona vrij laat rondgaan stort de economie ook in en waarschijnlijk harder. Want ondanks wat de virusontkenners beweren, gaat het hier niet om een ‘griepje’. Jonge, fitte mensen gaan idd niet dood, maar velen krijgen ‘long covid’ en kunnen 6 maanden later nog steeds niet werken. Juist degenen die ‘milde’ klachten hadden, en niet in het ziekenhuis gelegen hebben, zijn nog niet opgeknapt. En dat zijn er niet een paar kan ik je vertellen
5 -6
diamanti
Heb je ook cijfers omdat ‘long covid’ verhaal te onderbouwen? Ik heb toevallig wat mensen in mijn omgeving met Covid gehad geen van allen heeft nog ergens last van. Ben benieuwd wat de cijfers hier over zeggen.
3 -1
DonAdam
Dit soort onderzoeken druppelen binnen, doe ermee wat je wil: https://www.nd.nl/leven/sport/992117/hartschade-door-corona-bij-topsporters-in-vs
0 -1
ElPistolero9
Het is nog te vroeg voor onderzoekscijfers, maar bijv de facebookgroep ‘Corona patiënten met langdurige klachten’ heeft al 15.000 leden. Gegeven dat lang niet iedereen die dat heeft of op Facebook zit of bij zo’n groep gaat zitten zal het werkelijke totaal een veelvoud zijn daarvan
0 -3
wieweet
Kun je mij vertellen welk onderzoek aantoont dat strenger beleid tegen Corona beter is voor de economie en wat ‘velen’ zijn die longschade overhouden? Hebben we het dan over 1% van de jongeren?(onder de 50?) 2%? 5%? 10%?

Ben oprecht benieuwd.
1 0
ElPistolero9
Er zijn meerdere onderzoeken die ik voorbij heb zien komen, ik heb zo gauw even deze gevonden:

https://ourworldindata.org/covid-health-economy

Citaat: ‘Comparing the COVID-19 death rate with the latest GDP data, we in fact see the opposite: countries that have managed to protect their population’s health in the pandemic have generally also protected their economy too.’
0 -3
wieweet
Ik vind dat je betreft je Facebook groep met de long term COVID nogal insinueert. Je gaat er vanuit dat alle 15000 vrienden last van deze problematiek hebben en omdat vast niet iedereen die er last van heeft in die groep zit zal het daadwerkelijke aantal wel een veelvoud zijn.

Het zou aan de andere kant ook zo kunnen zijn dat een groot deel van de mensen die in die groep zitten sympathisanten zijn. Of familieleden/vrienden/kennissen van mensen die er last van hebben zijn? Bij voetbalclubs hoor je ze altijd over percentages van fakeaccounts die de social media accounts volgen, hoe groot kan dit percentage zijn?

Ik ken persoonlijk helemaal niemand die positief is getest op Corona, laat staan langdurige klachten hieraan over gehouden heeft. Dus ik besef me terdege dat ik er anders in sta dan mensen die iemand hieraan verloren zijn of iemand kennen met enorme ziekteverschijnselen.

Wat ik wel vreemd vind: ik werk in de zorg. (Forensische psychiatrie, ambulant werkend), ik kom bij veel mensen thuis, met name mensen die zich niet heel sterk houden aan de regels en maatregelen. Helemaal niemand van heb heeft ooit COVID-achtige klachten gehad. Mijn schoonouders zijn beiden huisarts in een dorpje met voornamelijk oudere bevolking. Ook zij hebben weinig drukte gehad door de COVID. Mijn vriendin is verpleegkundige in de psychiatrie in Amsterdam, hier hadden ze speciale Corona afdelingen opgericht in april, een maand later konden deze weer dicht omdat er weinig gebruik van gemaakt werd. Mijn moeder werkt op de medische registratie in een ziekenhuis, zij ziet voorbij komen waarvoor alle patiënten in het ziekenhuis liggen. Ook zij zegt dat het meeviel betreft COVID patiënten. Betreft patiënten die eraan overleden zijn zegt ze dat je op 1 hand kan tellen hoeveel patiënten er AAN COVID zijn overleden ipv MET COVID. Ik heb nog een aantal tantes werken in de verpleging (waaronder 1 in het Antonie van Leeuwenhoekziekehuis) zij geven aan het in de reguliere zorg enorm rustig gehad te hebben omdat alles stil lag..

Vind je het heel vreemd dat ik het maar een vreemd verhaal vind allemaal?

Betreft je economische cijfers: ik vind het een vreemde stelling dat de landen met zwaardere maatregelen het economisch beter doen. Nederland was een land wat Europees gezien mildere maatregelen had dan andere landen, we hebben overal kunnen lezen dat Nederland minder krimp had in het tweede kwartaal dan landen als Frankrijk, Duitsland België Italië en Spanje.

Zweden had nog minder maatregelen en ook zij deden het economisch veel beter:

https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5175498/zweedse-economie-krijgt-hardste-klap-ooit-tijdens-coronapiek

China heeft weliswaar kort zware maatregelen gehad maar is al weer tijden volledig open, daar hebben ze alweer economische groei:

https://www.google.nl/amp/s/www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5171617/china-economie-groei-coronacrisis?amp

Op de lange termijn valt er uiteraard nog niks over te zeggen maar dat kan niemand. Het lijkt me evident dat als je je economie stil zet, dat dit economische stilstand oplevert. Op het moment dat de economie stilstaat gaat hij stuk. Als de economie stuk gaat heb je minder inkomsten als overheid. Heb je minder inkomsten als overheid kun je minder uitgeven. Dat kan weet ten komst gaan van de zorg (ligt eraan waar ze gaan bezuinigen uiteraard).
1 0
JariJari
Bestaat wel. Net zoals griep bestaat. En verkoudheid.
5 -2
MPAjax
klopt, zitten erg veel goed gelovige op dit forum dat elke vaccinatie zou nemen van een wild vreemde alleen al om van het angst gevoel af te zijn
7 -7
Turbo
Pfff wat een schaap die Gravenberch
2 -9
RayJordaan
Haha idd, lekker de hele wereld op slot doen voor Jan lul, en dat de meeste bedrijven in zwaar weer zitten is natuurlijk ook geklets :,)
3 -6
Ron6
Man, wordt wakker, ga over paar weken even in een ziekenhuis langs, even langs de afdeling waar de Corona patiënten liggen. Dan praat je wel anders...
1 -2
Arek Milik
Ziekenhuizen zijn nagenoeg leeg, er is geen tekort!. jij laat je angst in praten door de media.

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken

IC capaciteit zit nu op ongeveer 1400. Belachelijk eigenlijk he als het zo killervirus is dat ze hun streven tot 2000-2500 IC bedden niet hebben behaald!
2 -1
Ron6
Beter lezen zou ik zeggen, ik zeg over paar weken, dan praten we weer verder als je dan tenminste nog de ballen hebt om toe te geven wat je vandaag schrijft. Schijnbaar heb je weinig verstand van data en grafieken lezen.
0 0
Vlieske
Gravenberch heeft dus geen corona gehad.
3 0
Web
Dat kan niet, vandaag bevestigd op AS door de kenners.
2 -2
AFCA.
Vind Jack nogal vervelend met het verkondigen van zijn mening als waarheid.
0 0
Labrador
Jack heeft de ziekte van hedel
3 -2
JanBiesbos
Meer haar op zijn ballen dan op zijn schedel ;-)
2 -2
Redrum
Meer haar op zijn lul dan op zijn schedel.
3 0
Ajacied33
Rare gast man van Gelder. Wat voor toegevoegde waarde heeft deze info nou?
2 -1
Thedude
Je kunt idd beter zeggen dat je aids hebt dan corona tegenwoordig. Als je zegt dat je corona hebt schrikken mensen zich rot, dankzij de bang en angstmakkerij van de overheid en pers.
1 0
preme
Dank voor de gossip tante Jack
3 -1
036AFCA97
Apart dat je zoiets gewoon roept, terwijl Ajax het vanuit respect en privacywetgeving niet doet.
6 -1
EersteAanname
Precies wat ik ook dacht. Jack zit weer eens verlegen om aandacht
5 -1
Redrum
Fijn dat je dat even wilde melden Jack! Heel sympathiek van je.
9 -1
Ajaxxxisdebeste
Staat die bekend om, geheimen zijn altijd veilig bij hem...
5 -1