UEFA: Afgelaste CL-wedstrijden naar januari

BartVeenstra, 25-09-2020 om 12:40, 5410 views, AP |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De UEFA kiest ervoor om wedstrijden die in de groepsfase van de Champions League vanwege het coronavirus worden afgelast, worden gespeeld in januari. Dat meldt persbureau AP vrijdagmiddag.

De eerste groepswedstrijden in de Champions League worden gespeeld op dinsdag 20 en woensdag 21 oktober. De zesde en laatste speelronde staat gepland voor dinsdag 8 en woensdag 9 december. Wanneer een wedstrijd niet vóór 28 januari 2021 ingehaald kan worden, resulteert dit in een 3-0 nederlaag voor het team dat verantwoordelijk was voor de afgelasting.

De loting voor de groepsfase staat gepland voor 1 oktober, terwijl men ook een datum heeft voor de loting van de eerste knockout-fase. Die staat gepland op maandag 14 december. Omdat de achtste finales pas half februari beginnen, is er ruimte om indien nodig wedstrijden opnieuw in te plannen. Bovenstaande besluiten gelden ook voor de Europa League.

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Dat vraagt ook om competitievervalsing wanneer de kans groot is dat 1 van de clubs in Januari al gekwalificeerd is waardoor zij wellicht met een B-elftal gaan spelen.
0 0
Ik
Niet veel anders dan bij een normaal verloop. Dan maken clubs ook keuzes.

Ajax ging met een B-elftal naar Luik in 2016/17.
0 0
Zalazar
Er zijn dan al 3 doordeweekse speelrondes in Nederland, 2 competitie en 1 beker. De KNVB zal vast wel weer weinig ruimte hebben om daarmee te schuiven
0 0
Ik
De competitie wordt na de winterbreak hervat in het weekend van zaterdag 8 januari. In het resterende schema komt alleen nog een vrije midweek in de eerste week van februari. Voor andere mogelijkheden tot inhalen is de KNVB afhankelijk van Europese uitschakeling en de bekerresultaten.
0 0