'Ik ben drie keer op De Toekomst geweest voor een gesprek'

GinoHaverkamp, 24-09-2020 om 21:20, 13706 views, FeanFan |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Timo Zaal, een jong talent van sc Heerenveen, was zeer dichtbij een overstap naar Ajax. De jongeling koos begin dit jaar echter voor een profcontract bij de Friese club. Bij Ajax lag er echter al een shirt met zijn naam voor hem klaar.

Zaal staat er goed op bij sc Heerenveen, daar waar hij op zestienjarige leeftijd al deel uit maakte van de selectie van het eerste elftal tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen. Het had niet veel gescheeld of dat was nooit gebeurd, zo vertelt hij aan FeanFan. 'Ik had de keuze tussen Ajax en SC Heerenveen, daar heb ik best een tijd over getwijfeld', erkent Zaal.

Hij koos echter voor sc Heerenveen vanwege het perspectief. 'Ik wil zo snel mogelijk bij een eerste elftal komen en ik denk dat dat bij Heerenveen het snelst mogelijk is. Als daarna het moment goed is, kan ik de volgende stap maken.'

Ajax hengelde echter erg graag naar Zaal, want de verdediger werd zelfs uitgenodigd op De Toekomst. 'Ik was thuis toen ik werd gebeld dat Ajax ook interesse had. Ik ben drie keer op De Toekomst geweest om met ze in gesprek te gaan', vertelt hij. 'Ik kreeg daar een rondleiding en had verschillende gesprekken. Op het eind kreeg ik zelfs een Ajax-shirt met mijn naam erop.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DUDE92
Prima keus, alleen maar mooi als er ook andere NL clubs zijn met grote talenten. Daarnaast had hij dan moeten concurreren met Aertssen, en die strijd had hij denk ik niet gewonnen.
2 0
Soccerskins
Het duo Hillen - Aertssen zie ik over een paar jaar in het eerste staan. Erg sterk duo die elkaar perfect aanvullen.
7 -1
Ozymandias
Dirksen maakte vorig seizoen ook een goede indruk (zelfs een betere indruk dan Hillen) maar als er in de toekomst een centraal duo zal staan wat bestaat uit twee zelf opgeleide talenten dan verwacht ik dat het Rensch en Aertssen zullen zijn.
0 -1
Soccerskins
Rensch - Aertssen die ik niet snel gebeuren. Ajax speelt toch meestal met een linksbenige cv en een rechtsbenige cv. Dirksen deed het zeker weten ook goed vorig seizoen. Hopelijk komt hij in die vorm uit zijn blessure.
0 0
Ozymandias
Rensch is tweebenig en heeft in de afgelopen jaren meer als linkercentrale verdediger gespeeld.
1 -1
Soccerskins
Weet ik. Toch denk ik niet dat hij als lcv gaat eindigen bij Ajax. Beetje hetzelfde verhaal als De Ligt.
0 -1
DUDE92
Ik verwacht eigenlijk dat Rensch als rechtsback gaat doorbreken. Hij is voor een centrale verdediger eigenlijk 'te' snel en beweeglijk, en verdedigend niet soeverein genoeg. Maakt dit seizoen een natuurlijke indruk daar. Daarnaast schat ik Dirksen tot nu toe ook hoger in dan Hillen, al speelt laatstgenoemde dit seizoen wel erg lekker. Hopen dat Dirksen snel weer fit is, dan krijgen we daar een mooie concurrentiestrijd te zien.
1 -2
gi0vanni
Goede reactie en Rench doet het vooral aanvallend goed als back. Alleen past het woord soeverein totaal niet in het voetbal.
0 0
Ozymandias
Ik zou het ongelofelijk jammer vinden als ze Rensch als back gaan gebruiken. Als linkercentrale verdediger kan hij de rol invullen die De Jong had toen hij als centrale verdediger werd gebruikt.
1 -1
AjaxDaniel
Beetje off-topic maar aangezien Fitz-Jim tegelijk met Hillen kwam van AZ; weet jij toevallig hoe eerstgenoemde het doet in de jeugd?
0 0
behangdelul
Vind hem tot heden nog zozo, zoek te weinig de ruimte, zit denk ik meer in.
0 -1
Soccerskins
Ik heb niet al te veel van Fitz-Jim gezien, maar tot nu toe vind ik hem een beetje wisselvallig. Je ziet wel duidelijk dat hij talent heeft, alleen komt het er (vooralsnog) niet altijd uit.
2 -1