'KNVB en De Boer op hoofdlijnen akkoord over bondscoachschap'

JesseTH, 22-09-2020 om 23:10, 3015 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De KNVB en Frank de Boer zijn 'op hoofdlijnen' tot een akkoord gekomen, zo brengt De Telegraaf dinsdagavond naar buiten. Hij zou een contract gaan tekenen tot 2022, het jaar waarin het volgende WK plaatsvindt in Qatar.

Het is een feit dat De Boer de bondscoach van Oranje moet zijn tijdens het verplaatste EK 2021 en daarna zal er een evaluatiemoment zijn. Blijkt de samenwerking door alle partijen als succesvol bestempeld te worden, dan is hij ook tijdens het WK 2022 de eindverantwoordelijke.

De KNVB lijkt nog altijd te wensen dat De Boer aan het werk gaat met de technische staf die er nu al actief is. Met name Dwight Lodeweges speelt een belangrijke rol in die staf, terwijl Ruud van Nistelrooy er voor het EK 2021 in ieder geval al aan toegevoegd zal gaan worden.

De besproken details zijn nog niet contractueel vastgelegd, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Hierna kan de oud-trainer van Ajax het contract ondertekenen en het is de bedoeling dat hij uiterlijk begin volgende week gepresenteerd wordt aan de voetbalwereld. Vervolgens heeft De Boer kort de tijd - tot vrijdag 2 oktober - om zijn eerste definitieve selectie te gaan bepalen.

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Zonde van toch een goede generatie spelers, al wordt de selectie pas écht goed (bij juiste keuzes trainer wat meestal niet het geval is) over een jaar of vier.

Laat Bosz daar de potentie dan maar uithalen. Bosz is ook niet alles, maar heeft in ieder geval de nederlandse mentaliteit van weleer; avontuurlijk, aanvallend, bluf, durf, aantrekkelijk voetbal willen spelen, etc.
0 -1
Ozymandias
Bosz was inderdaad de ideale bondscoach geweest. Hij laat zijn ploegen op een simpele manier volgens de Ajax School spelen. Bij een club is de simplicity van zijn spel uiteindelijk een probleem (omdat tegenstander zich er gemakkelijker op voor kunnen bereiden) maar bij een nationaal elftal hebben ze toch niet de tijd om een complexe speelstijl door te voeren en is het juist belangrijk dat de speelstijl simpel is. Daarom had Van Gaal in zijn laatste periode ook succes omdat de speelstijl in feite "geef Robben de bal" was.
0 0
geDaante
Koeman was ook niks, die Lodeweges nog erger, en De Boer nog wat erger.

Dan maakt het ook niet meer zoveel uit. Alleen Bosz had er wat van kunnen maken, verder lopen er geen goede nederlandse trainers rond die ook werkelijk de Hollandse School voorstaan. Het zijn allemaal behoudende, relatief laffe trainers met een conservatieve kijk op het spel.
0 -1
Ajax68
Bah Bah wat een FARCE, die knvb doet maar wat he.
Krijgen we dat saaie voetbal weer te zien onder de Boer.
Tikkie terug en tikkie breed.
Wat een ARMOEDIG besluit om voor die saaie donder te kiezen, en daar bén je nog niet mee, want zijn broertje, DE WIJSNEUS, zullen we dagelijks moeten aanhoren over zijn broer die NOOIT liegt, of het écht wel goed ziet.
Alleen baal ik al als een stekker , hoe die zich gedraagt als analiticus, wat nog saaier is dan het voetbal van zijn broertje !!!
Die héle knvb is gewoon NIET capabel, dat hele zooitje moet eruit, stelletje dwazen !!!
0 0
Ferd
Opa jenevertje is er weer met z’n haperende toetsenbord. Mocht je weer ff online vanuit de gesloten afdeling ouwe?
0 0
AFCA7
Dit kwam echt diep van binnenuit of niet?
0 0
wladimir
Emmen mag niet zijn eigen shirtsponsor kiezen, terwijl de hoofdsponsor van de KNVB wederom is betrokken bij een enorm witwas schandaal. Frank de Boer wordt de bondscoach. Incompetent zooitje daar in Zeist!
1 -1
Ozymandias
De Boer lijkt me een geweldige assistent trainer voor de rol die Bogarde momenteel bij Ajax heeft. Iemand die ervoor zorgt dat de intensiteit waarmee er wordt getraind en gespeeld op het gewenste niveau is en af en toe als 'bad cop' kan fungeren zodat de hoofdtrainer de 'good cop' kan zijn. Ik hoorde Van Gelder op Rondo zeggen dat De Boer zijn relatief met Trustfull heeft verbroken omdat hij vond dat Trustfull teveel macht over hem had gekregen. Ik schrijf al jaren dat De Boer te veel naar Trustfull heeft geluisterd en zijn speelstijl door Trustfull heeft laten veranderen in iets negatiefs. Daarmee wil ik niet zeggen dat de speelstijl van De Boer daarvoor geweldig was maar het moment dat hij Trustfull als assistent nam is zijn speelstijl steeds minder geworden.
2 -1
Babangida83
Interessante gedachtengang. Nooit aan gedacht, maar nu je het zegt is het vanaf Trustfull wel behoorlijk verergerd. Ik vind persoonlijk dat hij 2 redelijk goede jaren heeft gehad. Daarna was het dweilen met de kraan open op voetbalgebied. Maar ook die 2 eerste jaren hielp met name Eriksen hem toch wel om er nog wat van te maken met het voetbal.

Ik denk ook dat hij als assistent trainer perfect zou zijn. Mits hij zich schikt aan die ondergeschikte rol. Zijn dominantie is een plus, maar moet niet omslaan naar dat hij de hoofdtrainer straks gaat ondermijnen.
0 0
geDaante
De speelstijl van De Boer pre-Trustfull was natuurlijk verschrikkelijk. Toen ook de resultaten gingen tegenvallen (of beter gezegd: toen PSV weer eens een beetje uit het dal kroop) begon ineens massaal de roep om aantrekkelijker en beter voetbal, want het was ineens doodsaai. Dat was het al, maar de meeste supporters zijn toch resultaatsupporters.

Het was daarom dat Trustfull bij het eerste werd gehaald, om het spel 'spectaculairder' te maken. Dat hield uiteindelijk slechts in dat de bal sneller en vaker naar voren werd gepeerd, om dan voorin druk te zetten, Salzburg stijl. Het was iets leuker om naar te kijken, want er gebeurde tenminste wat, maar het was nog net zo slecht voetbal. Er werd namelijk nog steeds niet opgebouwd of verzorgd van achteruit gespeeld over de grond.

De Boer lijkt me totaal ongeschikt voor wat voor trainersfunctie dan ook. Communicatief is het een hork. Hij heeft trekjes van een narcist; het moet zoals hij het wil, je moet voldoen aan zijn wensen, en als er iets fout gaat, ligt het altijd bij de ander, het team, of de (weers)omstandigheden. Het ligt nooit aan hemzelf.
1 -1
Ozymandias
De speelstijl van De Boer in zijn eerste 2.5 seizoen bij Ajax was juist een verademing ten opzicht van de periode daarvoor. Daarna werd zijn speelstijl zeker veel minder (de bal werd veel te lang achterin rondgespeeld) maar het werd pas echt "verschikkelijk" toen Trustfull assistent werd.
0 0
Lagasj
Precies zo !
1 0
ajaxminimax
Succes Frank! Hij heeft gewoon 2 verkeerde keuzes gemaakt: Inter en Crystal Palace. Inter is gewoon een trainerskerkhof en met het materiaal van toen was ook niks te beginnen. In de VS heeft de Boer het niet heel verkeerd gedaan.
Wel is het natuurlijk zo dat hij echt moet gaan presteren bij Oranje, anders is zijn carrière over. Ik zelf blijf hem geen hele slechte trainer vinden. Tuurlijk bij ajax was het spel vaak niet om aan te zien, maar dat lag ook wel aan het materiaal toen. Zeker de laatste 2/3 jaar was het heel slecht qua materiaal. Hoop voor hem dat hij slaagt!
2 0
mgtow
Zeker niet verkeerd gedaan in Amerika. In het laatste seizoen was z'n spits geblesseerd en was het halve elftal vertrokken. Op gegeven moment was de beste linksback een stijve hark van 2 meter en Lamprou een betere keeper dan dat hij tot zijn beschikking had... Tja...
1 0
AFCAsphere
In Atlanta waren ze al vrij snel klaar met hem, omdat het contrast tussen Frank en zijn succesvolle voorganger te groot was. Ik las het laatst weer onder een YouTube video, waarin Atlanta fans zeiden dat het probleem voornamelijk bij Frank zijn speelwijze lag. Daardoor beleefde men er minder plezier aan.

Daarna kwam naar buiten dat het niet boterde tussen de spelersgroep en Frank, waarschijnlijk vanwege meningsverschillen over de tactiek. En Brad Guzan staat overigens al sinds het begin bij Atlanta tussen de doelpalen, nu nog steeds, en ik acht hem beter dan Lamprou.

Ik hoop wel dat Frank deze nieuwe kans met beide handen aanpakt en voetbal laat zien zoals we zagen in zijn eerste paar wedstrijden toen hij leiding had over Ajax.
0 0
Afca85meer
Als de Boer hier weer faalt, kan hij zijn trainerscarrière wel vergeten.
0 0
Rentokill
De KNVB is een zelfgenoegzaam clubje mensen die graag hun mooie erebaantje willen houden.

Van Gaal had zeker weten voor onrust gezorgd en terecht. Dan maar ja knikker en better safe than sorry coach de Boer.

So what dat met al dat talent en de juiste instelling je misschien prijzen had kunnen pakken. Daar gaat t toch niet om?
3 0
MPAjax
hoofdlijn:
gewoon voeballuh
1 -1
BokkieBokstra
Als je geen eigen staf mag meenemen is dat een slecht begin. Dat de beste keus van Gaal niet gewenst is, is geen goed teken . Niet aan beginnen laat Lodeweges het maar doen
1 0
Lagasj
Flop de Boer, de genadeklap voor Oranje.
Was al niet om aan te zien maar nu hoeven we helemaal niet meer te kijken.
0 -2
JariHeijden
Hartstikke mooi voor Frank. Ik gun hem het allerbeste!
3 0
AFCA-B93
Louis van Gaal is de enige bondscoach van de afgelopen 10 jaar waar ik een bepaalde kwaliteit in zie, en dat zijn tacticus en peoplemanager. Van V Marwijk, Hiddink, Blind, Koeman en nu De Boer heb ik echt geen flauw idee wat ze nou kunnen. Al kan Frank nu wel mijn ongelijk gaan bewijzen
3 0
Lazell
Van Marwijk is niet mijn favoriet, maar heeft het meer dan prima gedaan met het NL-elftal.
0 0
fanforeffer
Kan maar zo goed uitpakken. Kan ook geen andere /betere bedenken die beschikbaar zijn.
2 0
MrPink
Dit is ook zijn laatste kans als coach.
2 -1
Babangida83
Toch heel merkwaardige move. Dus als je ongeveer overal gefaald hebt, dan ben je een prima kandidaat voor Oranje. Het is dat hij een topselectie heeft, maar anders... Het eerste wat hij gaat doen is Frenkie leren op zijn eigen helft niet meer te dribbelen en vooral die bal eerder te passen.
2 0
Ferd
Daar heeft hij te weinig tijd voor bij Oranje. Hij kan spelers niet verpesten. En daarom is De Boer theoretisch een potentieel goede bondscoach. Alleen moet hij ook de juiste spelers selecteren, gezien zijn aankoopbeleid is dat nou geen sterk punt.
0 0
Leviathan
Ajax 4 keer kampioen. Inter stapte hij toen op een zinkend schip in en crystal palace is nou ook niet echt een garantie op succes.
0 0
Babangida83
Dat mocht ook wel, hoor. De Eredivisie was echt van niveau Cyprus op dat moment. Waarmee ik zijn prestatie niet wil bagataliseren. Maar het voetbal hield vanaf het begin niet over op een aantal westrijden zoals tegen City en Barcelona-thuis na. Wel erg knap hoe hij ondanks alle interne strubbelingen (waar hij zelf ook een belangrijke factor in was) toch 4x kampioen is geworden. Zijn elftal was altijd gefocusd op voetbal.
0 0
Lazell
4x kampioen klopt. Maar bij de laatste kampioenschappen ging de glans er al vanaf en daarna werd het nog minder.
0 0
Suarez16_
Achja persoonlijk vond ik Koeman ook niks, maar die kreeg alle veren in de reet omdat hij uit het niks een paar toppers kreeg (De Ligt, De Jong en vvd). Die had het met Klaassen, strootman en martins indi net zo goed gedaan als hiddink en co daarvoor.
2 0