AD: De Boer sprak met KNVB, vervolggesprek gepland

BartVeenstra, 18-09-2020 om 07:20, 2718 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De KNVB is inmiddels in gesprek met voormalig Ajax-trainer Frank de Boer over het bondscoachschap van het Nederlands elftal, zo meldt het Algemeen Dagblad vrijdagochtend. De KNVB wil voor de komende interlandperiode het liefst een bondscoach aanstellen tot en met het WK van 2022.

Eerder meldde De Telegraaf al dat de KNVB De Boer zou hebben benaderd en het Algemeen Dagblad schrijft nu dat de Nederlandse voetbalbond donderdag een oriënterend gesprek had met De Boer. Een afspraak voor een vervolggesprek zou meteen zijn gemaakt. De KNVB polste eerder Frank Rijkaard en Peter Bosz, maar beide heren zijn niet beschikbaar voor het bondscoachschap.

De Boer is wel vrij en bovendien 'happig op de klus'. Bij FOX Sports gaf de oud-trainer van Ajax aan het een eer te zouden vinden om bondscoach te worden van het Nederlands elftal. 'Naast minister-president is het misschien wel de belangrijkste functie van Nederland', gaf hij aan.

De Raad van Commissarissen van de KNVB vergadert binnenkort over de stand van zaken in het bondscoach-dossier. Volgende week verwacht men meer duidelijkheid, zo besluit het Algemeen Dagblad.

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van RKC Waalwijk? Zet dan in en krijg 7,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MichelBoerebach
Het is wel heel treurig gesteld met Nederlandse trainers... Frank de Boer? Zet Louitje voor die groep, man! Gegarandeerd succes en leuke persconferenties.
1 -2
mgtow
Voordeel voor Frank is zijn ervaring met gevoelige types. Dat komt bij dit oranje echt goed van pas. Succes frank!
6 0
Bensco
Ik betwijfel echt of dit de beste keuze is voor Oranje of dat dit gewoon de enigste optie. Met alle respect naar Frank maar hij komt op een aantal fronten gewoon sterk tekort. Frank zijn voordelen zijn vooral dat hij beschikbaar is voor langere tijd (dat heeft zijn redenen ook), hij mensen goed kan managen en dat hij sterk is in het implementeren van jong talent. Bij Ajax was Frank ook met grote regelmaat te vinden op de toekomst en er zijn veel spelers die onder hen zijn debuut hebben gemaakt. Frank is echter tactisch niet sterk, dat zagen wij bij Ajax al. Iemand die 4-3-3 en aanvallend voetbal bij een ploeg als Crystal Palace wil invoeren snapt er overduidelijk niks van. Bovendien heeft Frank er een handje van om spelers op de verkeerde plekken te zetten zoals we bij Ajax herhaaldelijk zagen. Heeft Oranje deze kwaliteiten nodig? En kan dit Oranje met die zwaktes van deze coach omgaan? Ik denk het eerlijk gezegd niet. Ik denk dat kwalificatie nu weleens een lastig verhaal kan worden.
1 -3
036AFCA97
Had Van Gaal het nog wel een keer willen zien proberen, maar vind Frank de Boer ook prima.
4 0
ram
Die gaat het natuurlijk gewoon worden. Dat was volgens mij al duidelijk toen Koeman vertrok. Ik vind het wel best.

Ik denk dat een bondscoach bij Oranje heel vaak een beetje gokken is. Een hele ervaren man kan floppen en een amateurtrainer kan het prima doen; het ligt heel erg aan persoonlijkheid en de match met de groep. Tactiek is natuurlijk ook belangrijk. Ik kan niet goed inschatten hoe goed Frank tactisch is. Bij Ajax vond ik het niet zo best maar misschien heeft ie een ontwikkeling doorgemaakt.

Als ze Frank nemen: prima. Ik zie het wel.
3 0
Dubbelvla
'De boer is wel vrij, en bovendien happig'.

Dat zijn eigenlijk de enige richtlijnen die doorgaans worden gehanteerd bij een nieuwe bondscoach: 'oké, wie is er op dit moment überhaupt beschikbaar, en wie daarvan is het beste?' want je ziet dat een type Bosz gewoon de voorkeur geeft aan een club.

Dan heb je dus eigenlijk altijd de matige werklozen om uit te kiezen, want laten we eerlijk zijn, veel indruk heeft FdB nog niet gemaakt als hoofdcoach, behalve misschien bij Ajax.
1 -1
Lazell
De meerderheid wil geen De Boer denk ik. Maar wie dan wel?
0 -2
MichelBoerebach
Louitje of een buitenlandse coach, maar dat laatste schijnt met verschrikkelijk te vinden.
0 0
DiAngelo
Wanneer je Frank de Boer neemt heb je daar een peoplemanager bij nodig a la Bert van Marwijk of Co Adriaanse..., assistenten als Van Nistelrooy en Erwin vd Looy vind ik toch wat armoedig...en Dwight Lodeweges, met alle respect vind ik niks zonder Koeman en ook niet matchen met De Boer....maar goed, het is een moeilijke puzzel. Zou n contract aanbieden tm Europees Kampioenschap en als dat niet lang genoeg is om zich te bewijzen, jammer dan...dan moet je (niet mijn voorkeur) Van Gaal nemen.
0 0
DS
Het is hem gegund!
5 0