TG: 'KNVB benadert Frank de Boer voor bondscoachschap'

BadembaBarrie, 17-09-2020 om 00:20, 9830 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De KNVB lijkt in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach uit te zijn gekomen bij Frank de Boer. De Telegraaf schrijft woensdagavond dat de voetbalbond de voormalig trainer van Ajax heeft benaderd en dat er inmiddels al een afspraak is gemaakt om op korte termijn om tafel te gaan zitten.

Men heeft bij de De Telegraaf contact gezocht met zowel De Boer als zijn zaakwaarnemer Guido Albers, maar geen van beiden wilde reageren. De KNVB zou de aanstelling van een nieuwe bondscoach nog voor de nieuwe interlandperiode in oktober rond willen hebben. De Boer had zondag bij FOX Sports al laten weten het bondscoachschap als een eer te beschouwen, maar op dat moment was hij naar eigen zeggen nog niet benaderd.

Met de schijnbare keuze voor De Boer, vallen er meerdere - in de media genoemde - kandidaten af, waaronder Louis van Gaal en Henk ten Cate. Van Van Gaal werd door de NOS geclaimd dat hij voor het bondscoachschap open zou staan bij een eventuele benadering, maar De Telegraaf stelt juist dat hij bedankt zou hebben. Ten Cate zou door de spelersraad naar voren zijn geschoven, maar de KNVB lijkt dat advies te hebben genegeerd, gezien de oud-Ajax-trainer niet benaderd is, volgens De Telegraaf. 


Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van RKC Waalwijk? Zet dan in en krijg 7,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
godlike
Ook onder De Boer zijn er goede wedstrijden gespeeld. Met scouting moet hij zich niet bezig houden maar daar kun je andere mensen voor inzetten. Een team smeden om resultaat te halen kan hij wel in mijn optiek.

Nog steeds verbaasd over hoe mensen De Boer als oud vuil neerzetten in hun reacties. Hij heeft zowel als speler als trainer heel wat betekend voor de club. De selectie is vandaag de dag kwalitatief een stuk sterker en de financiele middelen zijn een stuk beter. Hoe dan ook, mijn mening is: blijf altijd respectvol naar levende legendes. De Boer heeft zich ook nooit negatief geuit naar Ajax.

Ik gun het hem van harte en heb hem zeker nog niet afgeschreven als coach, zeker niet voor een Nederlands sprekend team.
1 0
trooop
Een hoop reacties voor zoiets volkomen logisch'. Zodra je hebt bewezen een prutser te zijn kom je in beeld bij de knvb, voor welke functie dan ook. Zo gaat het al vele jaren.
0 -2
Jornnn
Frank had een top elftal bij Ajax in het eerste jaar. Daarna vertrokken die en had Frank een enorme vinger in de pap met betrekking tot versterkingen. Zo kwam dacht ik duarte tegen het scoutingsrapport in. Maar nog meer drama spelers werden opgepikt. Met geluk ontkwamen we aan Guus Hupperts, de speler die Frank er bijna doorheen geduwd had.
Frank heeft successen behaald, maar ramde tevens al het plezier er uit met als resultaat slecht voetbal. Met minder druk in de eerste fase en oppertunistischer voetbal(vd Hoorn in de spits) kwamen we steeds dieper in het dal.
Gelukkig zagen Marc en de raad van commissarissen het goed en konden ze de boel blokkeren, zodat onder een nieuwe trainer de beslissingen voortaan werden gemaakt door Marc Overmars en de scouting.
3 -1
MankeNelis
De lat lag hoog in Atlanta. ‘De supporters hier zijn verwend,’ klonk een goedbedoelde uitspraak van De Boer, die hem niet in dank werd afgenomen.
0 -1
markk
Ben totaal geen fan van Frank. Is bij vrijwel elke club waar hij gecoacht heeft tekort geschoten. Natuurlijk is hij met Ajax 4 keer op rij kampioen geworden maar dat was meer omdat de hele Nederlandse competitie in een dip zat en dat Ajax met weinig punten toch elke keer weer kampioen is geworden. Als je dan kijkt hoe Ajax internationaal presteerde dan was dat tactisch echt een drama. Bij Crystal Palace en Milan was het net zo dramatisch.
6 0
stopperspil
F De Boer: The Great Communicator: de minst communicatieve innoverende empatische en minst sociale trainer maar misschien heeft hij geluk net als bij Ajax hoop ik
0 0
Ajax27
Als het de Boer wordt, hoop ik voor 'm dat het een succes is en dat z'n carriere als trainer een nieuwe boost krijgt. Heeft Ajax toch 4 x achter elkaar aan een kampioenschap geholpen. En dat na 7 hele droge jaren. En dat heeft ie op een minder mooie manier gedaan dan we hadden gehoopt... maar goed, daar was het materiaal ook niet naar.
2 -1
geDaante
Tsja, er zijn heel weinig smaken wat Nederlandse trainers betreft, maar dit zou wel de meest slechte en visieloze keuze zijn.

Heel apart hoe vooral Nederlands trainers de laatste decennia zo behoudend zijn, zo onavontuurlijk, zo zonder bluf en durf. Zie Van Marwijk, Cocu, De Boer, Van Gaal zelfs steeds meer en meer. Ten Hag is wat aanvallender ingesteld, maar bouwt ook allerlei zekerheidjes in en is ook niet van het goede spel van achteruit.

Alleen Bosz heeft die Nederlandse mentaliteit van weleer. Of Nederlands, soms lijkt het wel alsof een enkeling als Cruijff dat met zich mee heeft gebracht. Zonder hem is er ook nergens visie te bekennen binnen het nederlandse voetbal. Zonder Cruijff waren we waarschijnlijk nooit een groter en innovatiever voetballand geweest dan België of Denemarken.
2 -2
Web
Wat ben je ongelooflijk naïef
Weet waar het bij een land omdraait?
Winnen, winnen en nog eens winnen
Oranje is NIET van Ajax

Van Gaal heeft het beste Ajax ooit laten spelen, heb je dit wel mee gemaakt?
En heeft uit een zeer matig Oranje het beste resultaat gehaald
2 -4
geDaante
Alleen al het geloofdat behoudend voetbal succesvoller zou zijn dan aanvallend voetbal, is niet des Nederlands en zeker niet des Ajax, en slaat helemaal nergens op.

Alle echte successen die nederlandse clubs hebben behaald, zijn behaald met aanvallend voetbal en met overtuiging, en dus niet met behoudend voetbal met twijfel.

Van Gaal in 1995 ja, 25 jaar terug. Is veel degensiever gaan denken, heeft ie zelf ook beaamd.
1 -1
Web
En wie zegt dat De Boer niet gaat aanvallen?
Nu heeft hij de beschikking over veel goede voetballers
Wat je ook zeggen wil
Frank heeft de eerste jaren goed voetbal gespeeld met Ajax
Gewoon blijven ontkennen
2 -1
smokum
Helemaal met je eens Web, vanaf de allereerste wedstrijd speelde de Boer, uit bij Milan (0-2) aanvallend, met Eriksen op 10 destijds.

Bosz ophemelen snap ik ook niet, nooit wat gewonnen en een wegloper. Speelt wel leuk kamikaze voetbal overigens.

De enige titel van Oranje, EK88, werd overigens behaald in een 4-4-2 formatie, rechtstreeks gekopieerd van de lampen
1 -1
geDaante
Bosz is al iets meer zekerheid in gaan bouwen, zonder aanvallend veel in te boeten. Bosz is ook niet alles, maarwel het beste wat Nederland te bieden hzeft
0 0
geDaante
Niet vanaf, hij speelde de eerste twee wedstrijden heel goed met Aissati en De Zeeuw enzo, maar borduurde daar helemaal niet op voort.
0 0
geDaante
Jij mag dat goed voetbal vinden, ik vond dat die eerste jaren ook al niet. Het was volledig gericht op het tactiekje met aangever Eriksen en loper De Jong.

Het ging per toeval van achteruit een beetje lopen, toen derde keus Anita eindelijk op 6 kwam te spelen, doordat Janssen en Enoh wegvielen. Anita speelde daar uitstekend, zoals verwacht door meerdere supporters, en liet met name ook Vertonghen excelleren, door goed ruimte voor hem te maken, waarna die mooie rushes van Vertonghen tevoorschijn kwamen.

Dus nee, niet met je eens.

Zijn eerste twee wedstrijden tegen Milan en Vitesse waren heel goed en heelveelbelovend, maar daar borduurde hij niet op voort, dus was meer vanwege Aissati, De Zeeuw, etc. die nog hun ding konden doen.
0 0
Rinus M.
45Gunstig voor Ajax, kans is groot dat hij ooit weer terugkeert als trainer hier en dan is ervaring als bondscoach van het Nederlands elftal alleen maar meegenomen. Daarnaast behoren voormalig Ajax trainers tot de meest succesvolle bij het Nederlands elftal.
1 0
ÁlvaroRecoba
Pochettino!
0 -3
MisterAFCA
Tja, het verschilt toch of je met Lukoki, Sigthorsson en Boerrigter in je selectie speelt. Of met een de Jong, Depay en een van Dijk. Frank had in de laatste jaren bij Ajax wel een walgelijk slechte selectie ter beschikking. Dat wordt nog wel eens vergeten.

Ja het was verschrikkelijk saai kut voetbal. Maar wat kon hij anders met dat materiaal. Veel zeggen dan ja, maar de selectie stelde hij wel zelf samen. Klopt, maar voor 6mio koop je tocht net wat anders dan voor pak m beet 15mio...

Denk dat Frank met goed materiaal ook weleen heel goed voetbal zou kunnen spelen.
2 -3
Web
Ben ik ook van overtuigd
Een wereld prestatie met die spelers kampioen worden.
0 -1
geDaante
De eerste seizoenen had hij relatief een heel sterk team, met Eriksen, Anita, Alderweireld, Vertonghen, etc., waar je wel kampioen mee moét worden.

Daarna vooral ook door eigen schuld steeds slechtere selecties met vooral steeds minder creativiteit en meer degelijkheid en bikkelaars. Dat is waar hij zelf voor koos. Maar nog steeds beter dan die van de concurrentie. Concurrentie die finaal op zijn gat lag, alleen Twente deed het leuk.

Dus nee, allesbehalve een wereldprestatie. Europees was het ook schandalig wat Ajax liet zien, die lafheid vooral.

Na Ajax is ook gebleken dat ie een coach van niks is. Met betere selecties hetzelfde behoudende, laffe voetbal, en ook weer problemen met de omgang met spelers.

Hij is te degelijk, te nukkig, te intolerant voor karakters.

En dat is allemaal niet erg, heeft zich bewezen als voetballer,kan beter gewoon niet coachen, zeker niet een club of team dat aanvallend wil spelen.
2 0
Web
Ik heb Europees in de CL wel goede wedstrijden gezien
0 0
Bky
Behalve dan dat hij op een gegeven moment ook Milik in de selectie had, maar dat Sigthorsson nog steeds opgesteld bleef omdat hij "betere looplijnen had en beter meeverdedigde". Zulke keuzes helpen niet in jouw argumentatie.

Daarbij koos Frank altijd structureel voor bepaalde type spelers in zijn selectie, het meest schrijnende was de keuze voor Gudelj als toen der tijd vrij dure aankoop. Creativiteit ramde hij stelselmatig het elftal uit. Het transferbeleid was gericht op zijn soort voetbal vanuit de defensieve organisatie.
3 -1
Web
Hoe kom jij op die looplijnen uit.
Zelf bedacht denk ik?
Frank is helemaal niet een trainer die zo praat

Het laatste is gewoon niet waar, met weinig geld haal je GEEN kwaliteit
Zo makkelijk allemaal

Of geef je Bosz de schuld van Westermann?
Want ik geloof namelijk niet dat vd Vaart die aangeprezen heeft bij Ajax, die heeft helemaal niets met die spelers
Niet alles geloven wat de pers zegt
0 0
Bky
Nee, dat met die looplijnen en meeverdedigen is mij altijd bij gebleven. Dat heeft hij letterlijk een keer na een wedstrijd gezegd toen hij die vraag kreeg over Sigthorsson vs Milik.

Verder een beetje rare reactie met "ja maar Bosz met Westermann". Geen idee wat dat met mijn verhaal over Gudelj en de Boer te maken heeft.
1 0
MisterAFCA
Het transfer beleid moest ook wel daarop gericht zijn omdat de spelers waar je lekker aanvallend voetbal mee kan spelen over het algemeen een stukje duurder zijn.

Frank de boer is toch echt degene geweest die Eriksen heeft laten floreren waar hij onder Jol nog een invaller was. Suarez was net vertrokken en de RVC hield de hand op de knip. Dat alles bij elkaar bezien moest hij het wel doen met matige aankopen want er was geen geld voor Tadic, Blind of Neres...

En Milik, wat moet ik daar nou over zeggen. Aardige spits maar niet meer dan dat. Sigthorsson was echt kut, klopt, maar Milik speelde hier ook niet de sterren van de hemel en heb ik geen seconde gemist. Dus het was niet zo dat hij kon kiezen uit een wereldspits en slechte spits. Hij kon kiezen uit slechte spits en een matige en dan ook nog totaal verschillende types. Hij koos vaak voor Sigi idd. Snapt ik toen ook niet. Maar van Milik werden we ook niet veel beter.
0 0
Bky
Het zou ook wel een fucking schande geweest zijn als Frank Eriksen had weten te verpesten.
0 0
wladimir
Hij had een de Jong in zijn selectie;-). Van Dijk had hij kunnen hebben, maar Frank de Boer koos voor van der Hoorn. Zie je Frank de Boer Memphis managen? Niet hè! Ook in de tijd van Frankie had Ajax veruit de sterkste selectie.
0 -1
Web
Waarom zou Frank niet om kunnen gaan met Memphis
Dat baseer je op omdat hij ooit problemen had met een andere speler, ben even zijn naam kwijt
Achteraf is alles makkelijk, ik heb alleen Rene vdGijp vol lof gehoord over van Dijk
Jij wist dat hij deze carrière zou maken?
Ben je wel de enige
Waarom ging hij dan naar Celtic? Dan heeft de rest in Europa ook lopen slapen
Soms gebeurt zo iets
Maar Frank is de schuldige
0 0
MisterAFCA
Waarvoor moet hij een Memphis managen precies? Dat is precies het probleem van die kut voetballers en millennials in het algemeen. Pappen en nathouden... gewoon luisteren naar je coach, doen wat er gevraagd wordt en je bek houden. Zeker voor dat geld wat je verdiend. Dus nee ik zie hem Memphis niet managen. Zie Memphis wel luisteren.

En je haalt precies datgene uit mijn verhaal wat je er niet uit moet halen. Ja hij had de sterkste selectie van Nederland. Maar haalde hij daar dan ook de prijzen niet mee? Wel hè? Maar waren het fantastische spelers waar je dito voetbal mee kon spelen? Niet hè? Dat is het punt hè...
1 0
Lazell
Er is niks mis met millenials, altijd dat gezeur van de oudere generaties. Alsof het slecht is om af en toe eens wat bespreekbaar te maken als er iets verkeerd gaat. Dat braaf luisteren en hard werken is niks waard als dingen structureel verkeerd aangepakt worden.
0 0
Minsc
Jaap Stam zal wel denken "waarom ik dan niet?".
0 -1
geDaante
Hopelijk heeft Frenkie dan totaal maling aan de zeer behoudende De Boer, zodat de bal toch nog eens naar voren geraakt, over de grond.

Frenkie is dan de enige redding.
4 -3
Web
Wat een post
De haat straalt er af
Ja Nederland is Frenkie
Nu lijk je wel een kind wat zijn zin wil hebben

Wist je dat Frenkie blij is met Koeman, bijna de hele selectie, behalve misschien Donny, omdat die niet speelt. Leg dit maar eens uit
Of vind je dat wel een goede trainer
0 -3
geDaante
Haat ja?

Nee, Koeman vind ik ook niks.
0 -1
louis60
Ik zie die twee(Frank en Lodew) meer als de directie van een crematorium. Uitstraling van een oorworm en lachen verboden. Weg swung.
0 -2
rafael32
Frank de Boer ontneemt mensen het plezier in voetbal. Dat was de kern van de boodschap waarmee hij in de VS werd ontslagen. En daar kan ik mij in vinden. Hij schijnt ook niet te leren van zijn fouten. Zowel bij Inter als Crystal Palace verloor hij in recordtijd het vertrouwen van alles en iedereen.

Ben zelf afgehaakt bij Ajax, tenminste als betalende bezoeker, toen met Frank. Voetbal ontdaan van risico, plezier, creativiteit, passie, en het levert ook geen grotere kans op winst op. Het gemiddelde puntenaantal onder De Boer lag op 72, het gemiddelde waarmee je in Nederland kampioen wordt, ligt boven 80. 82 of 83. De Boer haalde nooit meer dan 76 punten met Ajax, en presteerde qua puntenaantal duidelijk minder dan bv. Jol, Ten Cate en Koeman in hun tijd bij Ajax. En dat was nog zijn beste prestaties als trainer. Europees was het niet veel, vooral tegen zwakkere tegenstanders ging het mis. En zijn loopbaan in het buitenland is bekend.
5 -3
wladimir
In zijn laatste jaar eindigde Ajax op 82. Wanneer we wel van de Graafschap hadden gewonnen was Ajax kampioen geweest op doelsaldo. Als Ajax voor de 5e keer kampioen was geworden onder de Boer was hij nooit vertrokken ben ik bang. Volgens mij is hij destijds ontslagen. Dat seizoen konden we niet overwinteren in de Europa League. Het seizoen erop haalde we de finale. Het seizoen daarop kwalificeerde we ons niet eens voor de Europa League.

Dit seizoen zit Ajax in pot 2 en zijn we heel erg teleurgesteld wanneer we dit seizoen niet overwinteren in de Champions League. Er is heel wat verandert bij Ajax sinds het vertrek van de Boer. Hem aanstellen als bondscoach is een slecht idee. Dat zal wel geburen dus.
1 0
geDaante
Europees was het meestal schandalig, en vooral door pure lafheid.

Wat Ajax-onwaardig was dat.

Maar velen blijven altijd wel verblind door lucky kampioenschapjes, mensen kijken dan niet meer verder, naar de omstandigheden, voorwaarden, etc.
1 -1
krachtpatser66
Zelf zou ik helemaal gaan vooooorrrrr: jawel, L.v. Gaal. Eigenlijk de beste keus.
0 0
geDaante
Volledig blijven hangen in '95 qua visie, aanvallend gezien.

Speelde bij Man U Frank de Boer voetbal, bij Oranje kansloos 5-3-2, wat ie steeds tijdens de wedstrijd moest omzetten naar 4-3-3, voordat het ging lopen.

Moet het vooral van overwicht en discipline hebben.
0 -1
Joodhannus73
Slechtste Ajax coach ooit. Had mazzel met de kwaliteit in het elftal en het falen van PSV. Anders had hij die titels niet behaald. In vijf jaar tijd zag je het zienderogen elk jaar slechter worden. Wat een betonvoetbal. Balletje terug en breed. Geen risico nemen. Een verschrikking! Hij kan ook niet communiceren en met mensen omgaan. Vooral niet met vedettes. Dit wordt een drama met Depay. Ook Inhattaren kan het schudden. Die gaat alsnog voor Marokko kiezen. De Boer is altijd boos en is chagrijnig. Motiveert voor geen meter. Stomste keuze die je kan maken. Ik had hoop op een stunt op het EK of anders het WK, maar nu kunnen we inpakken. Over en uit...
2 -3
krachtpatser66
Jij bent echt niet goed bij je hoofd!. 4x kampioen achter!. Dat doet niemand hem na!. Een goede coach, dat wel, maar ik kan er goec inkomen als men twijfeft. Zelf zou ik kiezen voor Ten Cate/de Boer combi of Peter Bosz/de Boer.
0 -2
geDaante
Lees nou eens goed wat ie schrijft, daar kan je niks tegenin brengen. Daarom reageer je er ook niet inhoudelijk op, denk ik.
0 0
BRAMHOUTEN
Wat een belachelijke reacties hier. Waarschijnlijk hebben de meeste die hier allemaal afgeven op Frank met tranen in hun ogen en gek van geluk de 3e ster op het mooie shirt gevierd. Nu zien ze liever Henk ten Cate en Ruud Gullit....lezen jullie het goed, Ruud Gullit. De corona maak meer kapot dan je lief is
2 -3
geDaante
Nee hoor, ik niet, mij is door De Boer jarenlang plezier in het kijken naar Ajax afgenomen. Dat is erger, dan dat de 3e ster fijn was.

Ergste coach ooit. Zelf niks aan de bal durven en balletje eeuwig vasthouden, en dus ook de tegenstander die dan niks kan, met doodsaaie wedstrijden als gevolg.

Dan kan je nog beter cattenacio spelen, dan heeft de tegenstander tenminste nog de bal en die er dan tenminste wat mee probeert.
2 -2
smokum
Frank is een absolute koning en zou een goede keuze zijn als bondscoach. In 2010 als assistent van van Marwijk had hij ook een groot aandeel in het succes. Bij Ajax ook topwerk geleverd. Frank hoort bij de Nederlandse school, niet in Italië, Engeland of op een continent waar ze onder Football iets anders verstaan.
2 -2
Ajacied33
Absolute koning? Op basis van wat als ik vragen mag? Man, de Boer had een geweldige spelerscarriere, maar als trainer een verschrikking. Ik hoop dat we hem nooit, maar dan ook nooit meer in een Ajax functie gaan zien. Ajax onwaardige trainer was dat
3 0
geDaante
Haha, sarcasme I presume?
1 -2
smokum
Nope, ik vind Frank een echte topper. De derde ster is ook één van mijn mooiste Ajax herinneringen, 25 mei was magisch na 7 povere jaren. Dankzij jawel, Frank de Boer. Ajax als club had er nooit zo goed voorgestaan als nu (inclusief de recente successen in Europa) als Frank niet de resultaten had behaald welke hij, met het povere materiaal en budget dat voorhanden was, heeft bewerkstelligd. Frank is een resultaatcoach en dat maakt hem een uistekende kandidaat voor het Bondcoachschap.
0 -1
geDaante
Hij heeft dat puur bewerkstelligd met verschrikkelijk voetbal, en vooral een totaal gebrek aan concurrentie in die jaren. Europees ook steeds op schandalige wijze eruit. Alleen tegen Barcelona durfde hij eens vol druk te zetten en ervoor te gaan, alsof ie zijn visitekaartje aan Barcelona wilde afgeven.

Frank is inderdaad een behoudende, op controle en zekerheid gerichte resultaatcoach, en dat maakt hem totaal ongeschikt voor het leiden van een Nederlands team, of dat nou een club of het nationale elftal is.

Je koppelt die positieve emotie van de derde ster aan De Boer, dat begrijp ik wel, maar als je objectief kijkt is dat niet een bijzondere prestatie geweest.
0 0
wladimir
Ajax haalde het seizoen voor de aanstelling van de Boer veel meer punten. Als tweede kwalificeerde Ajax zich onder Jol voor de Champions League dat seizoen. Suarez en Emanuelson werden verkocht nadat Frank was aangesteld. Ajax was financieel sterker dan de belangrijkste concurrent van dat moment FC Twente.

In de periode de Boer had Ajax al definitief afscheid moeten nemen van de concurrentie. Het feit dat dit niet is gebeurd komt mede door de onervarenheid van van der Sar en Overmars, maar vooral omdat Frank de Boer een slechte coach is. In recordtijd 3 keer achter elkaar worden ontslagen is geen toeval.

Kampioen worden met Ajax is geen wereld prestatie.
0 0
Ajacied33
Precies dit dus
0 0
Red Devil
Dan wordt Oranje niet om aan te gluren en de keeper de man met het meeste balbezit door al dat terugspelen.
Lekker vooruitzicht voor de spelers om steeds weer tegen die chagerijnige kop te moeten aankijken een week lang.
2 -2
Rinban
Hopelijk gaat hij dan eindelijk de Roon eens laten plaats maken voor iemand anders. En Hateboer hoeft van mij ook nooit meer terug te komen.
0 0
Juichtoon
Jammer zo'n talentvolle ploeg overlaten aan een te behoudende coach. Hiermee wordt de meerwaarde die deze spelers hebben tav snel aanvallend voetbal in de kiem gesmoord.
En zal het elftal op 70% van hun kunnen blijven steken.
3 -1
Ansjo
Van Marwijk was mega behoudend. Hij had ook de bijnaam "Bange Bert". Daarna kwam van Gaal en die maakte er een 5-3-2 systeem van en dat is ook behoudend. Daarna 1 grote teringzooi met Hiddink, Blind, Advocaat waar ik niets meer wijs uit kan maken of wellich gewoon uit mijn geheugen heb gebrand. Daarna Koeman die redelijk gebalanceerd probeert te spelen. En de Boer heeft dat ook altijd gedaan.
0 0
BokkieBokstra
Talentvolle ploeg? Een paar talenten, vergeleken met andere land vind ik Oranje niet zo talentvol.
0 0
AFCA-B93
Alsof Koeman geen behoudende coach is, of Advocaat..

Van Marwijk had het geluk dat hij met Nigel de Jong en V Bommel 2 stofzuigers hadden die het balverlies van de voorste 4 creatievelingen opvingen waardoor zij wél risico’s namen. Met het huidige spelersmateriaal zit er ook weinig anders op dan relatief behouden spelen imo
2 -1
Ansjo
Pff wat zijn mensen toch negatief over de Boer. Snappen de mensen dan de context niet waarom de Boer bij die buitenlands clubs mislukt is? Die wilden van hem dat hij eventjes de clubcultuur zou omvormen naar een Ajax model. Nou daar is Inter een te grote club voor en van die Britse volksclubs kan je helemaal niets verwachten. Dus ja het is wel duidelijk dat de Boer daar totaal niet geschikt voor is maar al die tekortkomingen die doen er bij Oranje dus niet toe aangezien de Boer 1 van de personificaties is van het Nederlandse voetbal als speler en als coach.

Hij heeft bij Ajax met zeer matige selecties het uiterste eruit weten te persen en daarmee de basis gelegd voor de financiele situatie waarin we nu met Ajax zitten. En ook in die jaren speelde Ajax het meest verzorgde voetbal van Nederland. Ja natuurlijk kon het spectaculairder maar daar waren de selecties gewoon niet naar met de Sigthorssons en de Lukoki's van deze wereld.

Dus ja ik vind het een logische keus maar ik was ook blij geweest met een Bosz of van Gaal. Ik denk dat als de Boer klaar is dat dan mooi Bosz het stokje mag overnemen.
3 -2
OpaVerteld
Lichtelijk off-topic wellicht, maar wel degelijk nauw gerelateerd.
Koeman was zo geil om bij Barca aan de slag te gaan, dat hij een contract heeft getekend terwijl het contract van z'n voorganger nog niet fatsoenlijk was afgerond.
Vandaar dat Koeman vooralsnog bij officiële wedstrijden niet op de bank kan plaatsnemen.
Dit gaat absoluut in tegen de regels van de CBV (vereniging coaches betaald voetbal) waar Koeman nota bene zelf voorzitter van is .......
Deze club heeft dergelijk gedrag altijd sterk veroordeeld en bij mijn weten is Koeman de 1ste in een lange lange tijd die het vervolgens gewoon wel flikt.
Als voorzitter CBV, jawel :))
3 -1
Sterretje73
Zit je nou te bazelen Opa ! Ontslag is ontslag...de afwikkeling kan soms nog maanden duren dus klinklare onzin wat je daar roept ouweh zemelaar !
0 0
OpaVerteld
Ben jij dat Ronald..?
Ijzer sterke argumenten overigens....proficiat :))
0 0
Raoul14
Een beloning na vele succesvolle jaren.
3 -1
Robeerke
Die gaat Mikey vd Hoorn oproepen en elke wedstrijd dat we iets moeten forceren in de slotfase in de spits erbij gooien
6 -1
pinballmagic
O nee he
Balletje breed , balletje terug , balletje breed Enz.
Was er al bang voor
Pure Armoede
5 -1
De Stift
Ik gun het De Boer, maar het zou wel een rare sprong zijn van de KNVB.
3 -1
Rockpotje
Qua carrière is De Boer natuurlijk geen logische keuze. Maar hij heeft wel het voordeel van 100+ interlands. Dat moet hem als bondscoach in ieder geval wat krediet geven, ook bij de spelers. Laten we nou niet doen alsof Koeman nou zo'n tactisch genie was. Je zet De Boer gewoon neer als het algemene uithangbord en ervaren mentor voor de spelers en naast hem zet je een type Schreuder. Het grote probleem bij Ajax was over het algemeen de wedstrijden tegen verdedigende tegenstanders, maar in de grotere wedstrijden stond het vaak goed. Als hij gewoon kan vertrouwen op de kwaliteit van een aantal goede spelers kan best een goede toernooitrainer blijken.
0 0
Schip
Laten we andersom ook niet doen alsof Koeman een tactische dwarrel was. Koeman heeft het positioneel en tactisch vaak goed neergezet hoor. Dat het 15 meter meer naar achteren is dan wij graag willen zien, maakt dat niet anders. En ook zijn keuze voor De Roon niet.

Koeman was een magistrale verdediger, nog een tikkie beter dan Frank vind ik zelf. Hij had een superb overzicht en dat neemt hij eveneens mee als coach.

Frank heeft bizarre dingen uitgehaald bij Ajax. Zijn theorie om geen druk meer te zetten was onnavolgbaar en leidde tot afgrijselijk saai voetbal. Net als het rondtikken achterin en de aanpak tegen RBS.

Ik hou me vast aan zijn begin. Zijn beste wedstrijden speelde Frank door juist druk te zetten en vooruit te spelen. Ik ben fan van zijn rustige en no nonsense karakter, maar hier moet je of naar de spelers luisteren en TC inzeten. Dan zit je qua chemie en spelopvatting goed. Of je zet Van Gaal erop. Dat zal even wennen zijn voor de boys, maar hij is tactisch ongeevenaard en als hij met de groep 2014 zo kon (over)presteren waar ook vedetten inzaten als Robben, Van Persie en Sneijder (en Depay die prima speelde onder hem!), kan hij prima werken met spelers als Van Dijk, Wijnaldum, Frenkie en Depay, die minder hoog in de boom zitten qua vedette neigingen en moeilijke karakters.
1 -1
PeterVKV
Wordt wel lachen op die bank met de Boer en Lodeweges. Die kijkt net zo uit zijn bril als Spijkerman. Met veel gekleurde spelers bij Oranje zou ik er wel wat anders bijhalen in de staf.....
1 -2
Minsc
Iets met big 'uns? Vinden ze vast wel leuk.
0 0
DulceDesde
Of je krijgt dit de Boer en de Boer en Trustfull want die laatste zal de Boer wel weer naar voren willen duwen.
1 0
louis60
Niet verstandig. Ik zou het als Frank nooit doen.
0 0
Jojo49
Hoeft de Boer niet meer op de trekker , door het land, om te protesteren ,tegen de stikstof beleid.
4 -1
mgtow
Haha wat flauw.
1 -1
ghouleseddik
Je moet het maar durven. D'r gaat vanaf dag 1 aan z'n stoelpoten gezaagd worden door alles en iedereen in de media :(
2 0
Adam24
Dit lijkt mij ook het probleem. Ik denk dat hij een prima bondscoach is maar hij heeft zowel binnen het Ajax publiek als daarbuiten weinig draagvlak.
2 0
BokkieBokstra
Klopt,maar misschien moet de Boer dat maar van zich al laten glijden. Mijn favoriet was van Gaal, maar die wordt week in week uit gesloopt door voetbal inside. En iedere trainer die een Ajax achtergrond heeft heeft de wind tegen uit de rest van het land. Daarom werd Koeman ook zo gepruimd, een echte Feyenoord en lelijke dingen zeggen over Ajax. Dat gaat erin.
0 0
wladimir
Ook Koeman is een waardeloze trainer. Speler en trainer geweest van Ajax, Barcelona, Feyenoord, PSV en Oranje. Dat is toch knap.
0 0
3sterren
Alle drie de kandidaten hebben een Ajax-verleden. Ik kan niet ontkennen dat een gevoel van trots mijn Ajax-hart vulde. Wat is het toch fijn om Ajacied te zijn …
0 0
RJB1979
Zo. Nu op het nieuws dat hij het hoogstwaarschijnlijk wordt. Van KNVB denkt aan naar hij wordt het in amper een uur.
0 0
MeneerJ
Een goede Bondscoach hoeft nog geen goede club trainer te zijn en vice versa. Hij word nu niet met spelers opgezadeld waar die niks mee kan, kan zelf de spelers selecteren waarvan hij denkt dat ze goed binnen zijn systeem passen.
1 0
stopperspil
Tikkiebreedtikkieterug
5 -3
Adam24
Was het onder Koeman anders?
4 0
Sjaakvaak
Precies dit. Ik hoor steeds mensen roepen dat Koeman het plezier weer heeft teruggebracht maar ik zag nog steeds het zelfde behouden bange voetbal, met hier en daar dan een geniale uitspatting van Depay.
1 0
xstaniox
Jammer dat het geen Van Gaal wordt, maar alles beter dan Lodeweges.
2 -1
BokkieBokstra
Vraag is ook wat is het perspectief van Oranje? Er lopen een paar aardige spelers in maar als je het afzet tegen Duitsland, Belgie, Frankrijk, Spanje en ik denk ook Engeland dan komt Oranje tekort. Dus daarom de Boer wel ideaal, presteren met middelmatig materiaal.
3 0
Bjorn
De tirade over Frank de Boer kan hier weer losbarsten gebaseerd op matig voetbal (2013-2016) met een kwalitatief matige selectie (2010-2016).
2 -1
Joseph
Het was slecht voetbal met een matige selectie. Vergis je overigens niet, in Nederland heeft hij altijd de beste selectie gehad. Dan moet je in staat zijn meer te laten zien. Ajax heeft in de geschiedenis wel vaker matige selecties gehad, maar zelden leidde dat tot zulk slecht voetbal..
0 0
DulceDesde
Ja dat was niet om aan te gluren maar het was ook een slecht beleid en er kon toen qua transfers niet veel. Dan is het nog een prestatie dat hij 4 x Landskampioen is geworden. Zie het ten hag maar eens doen.
0 0
Schip
Eens, maar wat hij in zijn laatste jaar met de opbouw heeft gedaan, kan echt niet he. Niet als je jezelf een trainer uit de hollandse school noemt. Daarnaast heeft hij nu drie keer de dynamiek in een groep / club niet weten te managen.

Ik gun Frank in alle opzichten een sportieve rehabilitatie, maar die moet VOOR oranje of Ajax komen.
3 0
Dennisjez
En zijn periodes in het buitenland dan?
0 0
Boer Gijs
Wil ik wel eens zien.
0 0
Schip
Totaal onlogisch, al gun ik het Frank. Maar Frank zou wat mij betreft pas in aanmerking komen voor oranje of Ajax, als hij zichtbaar weer echt aanvallend voetbal wil spelen en niet dat vervloekte trage opbouwen, laffe rondspelen achterin en verbod op risicovolle passing in de opbouw.

Van Gaal is veruit de meest geschikte trainer, daarna Ten Cate. Tenminste, als je langzamerhand naar een aanvallend oranje wilt.
3 0
AFCA1510
W T F
2 -3
oudzuid2
ik zou het toejuichen. heb altijd nog een zwak voor hem. laatste seizoen onder hem bij Ajax was slecht, maar volgens mij werden toen iedere zomer de beste spelers verkocht, en kwamen er koopjes als Zimling voor terug. dan houdt het een keer op natuurlijk.

in het buitenland heb ik hem niet gevolgd. allerliefst Van Gaal natuurlijk, maar ik zie Frank tien keer liever dan een blaaskaak als Ten Cate
1 -1
Schip
Ik zie dat blaaskakerige niet. Hij heeft een mening en komt er voor uit, maar zoekt nooit zomaar de media, werkt goed en rustig bij zijn clubs zonder ontslagen te worden, heeft in de eredivisie een prima staat van dienst opgebouwd door middelmaat teams uitstekend aanvallend voetbal te laten spelen met druk zetten voorin, heeft bij Barcelona als veldtrainer een prima reputatie opgebouwd, liet na een stroeve start met Ajax echt goed voetbal zien - met een bekend zuur eindresultaat.

Hij speelt beter veldspel dan Van Marwijk, die meer vanuit de controle denkt. Ja, hij is aan het zandbakken geweest en is niet actief in de (sub)top. Eens. Maar dat is niemand meer, behalve Bosz.
2 0
oudzuid2
ik herinner me vooral die tijd nadat ie assistent bij Barca was geweest, en in ieder praatprogramma anekdotes aanhaalde over hem en Messi en hoe close ze wel niet waren
1 0
RJB1979
Ik gun het Frank zoals ik het mijn vrienden zou gunnen maar als goede vriend zou ik wel meegeven dat we allebei weten dst hij er niet geschikt voor is.
1 -1
WZAWZDB14
Gun het frank absoluut, maar of het de juiste keuze is?
2 -1
Joseph
Met een paar goede assistenten, zal het best wat kunnen worden. Frank is gedreven en een winnaar, maar zijn kijk op voetbal is natuurlijk zeer beperkt.
0 0
BokkieBokstra
Ik heb een zwak voor Frank de Boer dus gun het hem wel. Maar onder de Ajax fans, ondanks de vier titels, wordt hij ook niet door iedereen gepruimd. Buiten Ajax is de tegenstand nog groter. Hij is van Ajax, en zijn resultaten na Ajax zijn niet goed. Lastig, ook voor de KNVB. De vraag is wie dan wel. Andere namen willen niet als ik het lees. Die beroepsopportunist van een Koeman heeft de KNVB wel voor het blok gezet. Hij heeft Oranje in de steek gelaten.
1 0
DiAngelo
Van de nieuwe generatie trainers is dit denk ik wel de veiligste keuze. Het is in ieder geval iemand die super gemotiveerd zal zijn successen te halen in tegenstelling tot anderen die niet willen of niet bij deze groep of tijd passen. Zijn voetbal was niet mooi, maar als je 4 x kampioen wordt ben je iig geen pannekoek. Ben erg benieuwd naar de assistenten...als FdB het zal worden. De periodes bij Inter en Cristal Palace zeggen me helemaal niks, daar heeft hij te kort gezeten en geen eerlijke kans gehad. Bij Atalanta heeft hij t redelijk goed gedaan..
0 -1
wladimir
Hij werkt in de VS. Niet in Bergamo. Met die prestaties heeft hij niets te maken.
0 0
gerard
Armoede om Frank de Boer te nemen. Ja 4x kampioen geworden maar bij de rest voortijdig weggestuurd. En nergens goed voetbal laten zien.
2 -1
Web
Frank heeft het in Engeland en Italië niet goed gedaan
Vooral in Italië wilden ze heel graag dat hij des Ajax ging spelen, daar had hij nooit moeten doen, waren geen spelers voor
Maar in Amerika heeft hij het behoorlijk gedaan hoor
1 -2
Ajacied33
Met alle respect, maar de Amerikaanse competitie gaan we toch niet serieus nemen?
1 -1
Web
Nee, maar wel de laatste jaren toen hij geen fatsoenderlijke spelers meer had bij Ajax
Dat doe jij dus engelen hier
Bosz kon ze ook niet aan de praat krijgen, kreeg zo even Ziyech, Traore en Sanchez er bij, een De Ligt die doorbrak, Donny een jaar ouder, en een enorme ontwikkeling van Onana
Frank had daar ook mee gepresteerd
Sterker nog kampioen mee geworden
Dat velen dat niet zien, of willen zien
Bosz ging ook op zijn bek bij Dortmund.
0 -2
Bky
Ja, maar Bosz had geen goede spelers en ze verwachtte van hem dat ze Dortmund des Ajax liet spelen maar daar had hij de spelers niet voor.
0 0
Web
Hij had niet weg moeten lopen om geld
Bij Ajax moeten blijven
Alles was voor elkaar
Maas zou bij de staf komen
Lekker naïef blijven denken

Toen Bosz weg moest, zag ik Dortmund heel goed spelen hoor ( zelfde spelers )
Wat is nu je punt?
0 0
GrandMasterFlex
Zoals Frank bij zn laatste jaar bij Ajax idd
0 0
Adam24
"Nee maar hij is ontslagen dus hij was slecht.". Kijken deze mensen geen voetbal? Co Adriaanse zei het al: 'er zijn twee dingen zeker in het leven: de zon komt op en de coach wordt ontslagen.'
0 0
Web
Ik wist het wel
Frank, Cocu en eventueel mag van Bronkhorst er ook bij
Deze jongens verstaan voetballers, wederzijds respect.
En geeft ze maar goede voetballers, en ze laten ze goed voetballen
Ook ervaring bij Oranje als assistenten gewerkt
0 -2
Toon meer reacties