Van der Sar: 'Vergelijk hem met Paul Scholes'

ThijsZwagerman, 16-09-2020 om 20:10, 4774 views, Manchester United |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Edwin van der Sar is erg onder de indruk van het spel van Donny van de Beek. Van der Sar vergelijkt de naar Manchester United vertrokken middenvelder zelfs met voormalig middenvelder Paul Scholes, een clublegende van Manchester United. 

Op de officiële website van de Engelse club zoomt Ajax-directeur Van der Sar in op het spel van Van de Beek. ‘Hij kan op verschillende posities op het middenveld spelen. Hij heeft een fantastisch neusje voor de goal, zijn techniek is briljant en hij kan van box to box spelen. Ik neem aan dat hij het met Ole (Gunnar Solskjaer, red.) ook over zijn verschillende posities heeft gehad. Hij is multifunctioneel, maar ik vind hem het beste als hij iets dieper speelt.’

Vervolgens trekt Van der Sar de vergelijking met Scholes. ‘Ik vergelijk hem weleens met Paul Scholes, alhoewel Scholes ook doelpunten kon maken met afstandsschoten van een meter of veertig. Dat is niet per se een kwaliteit van Donny, maar Donny houdt er wel van om het strafschopgebied in te komen en daar zijn doelpunten mee te pakken’, aldus Van der Sar, die de verwachtingen vervolgens wel ietwat tempert. ‘Misschien is het trouwens niet eerlijk om Donny nu al met Scholes te vergelijken, maar hij is een goede speler en ik weet zeker dat hij een versterking voor Manchester United is.’

'Dat is het moment om de volgende stap te maken'

Van der Sar gaat in gesprek met Manchester United ook in de op werkwijze van Ajax. Volgens de voormalig doelman is de Amsterdamse club erg bezig met het ontwikkelen van jonge spelers.  ‘Ik denk dat we in goed vertrouwen met de speler, de zaakwaarnemer en de familie samenwerken om de juiste club te vinden en het juiste ontwikkelingsplan uit te stippelen. Via dat plan ontwikkelen spelers zich bij ons tot spelers van een zeer hoog niveau. Op een gegeven moment is het niveau van de speler zo hoog dat clubs van wereldklasse de speler van ons willen kopen. Dat is voor onze spelers het moment om de volgende stap te maken’, aldus Van der Sar. 

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
vergelijken met paul scholes haha grappig maar ja wie weet kan hij hetzelfde bereiken met manu
0 0
PierreHeno
Is Sar nu toch al in dienst bij MU? Zo te horen in elk geval van wel.
0 -1
Joodhannus73
Flikker toch op met die klote club. Probeer er gewoon iets aan te doen dat zulke spelers in de toekomst wel blijven. De Franse competitie is ook niet top hoor. Maar PSG kan het wel. Regel ook een geldschieter met behoudt van de eigen club identiteit en filosofie. Dat moet gewoon kunnen. En verkoop je toppers niet voor fooitjes. Allemaal Calimero gedrag. Who the fuck is Man U? Hoeveel Europacup I bekers hebben zij dan? Ajax hoort bij de top 10 clubs van de wereld. Ga je daar eens naar gedragen en niet zo klein en likkerig opstellen. Die advertentie in de krant was wel het toppunt van onderdanigheid. Manchester mag de schoenveters van Amsterdam niet strikken. Zo liggen de verhoudingen! We hebben prutsers aan het roer!
1 -2
afcas
Je begrijpt er weinig van, dat is wel duidelijk.
0 0
jutter
Allemaal leuk en aardig wat van der Sar zegt, maar ik vind hem net iets te veel met dat Man U bezig,zijn gezien zijn laatste berichtjes gericht aaan de supporters van die club en nu dat bericht m.b.t. van de Beek. Misschien enigzins begrijpelijk gezien zijn verleden bij die club. Maar het lijkt wel of hij zich al een beetje een vertrek naar dat United aan het voorbereiden is in de toekomst is m.b.t. een evt. positie bij dat United. Dan heb je de schijn tegen en wek je ergernis althans dat is mijn mening. De man is Algemeen Directeur bij Ajax en dat moet ten alle tijde absolute prioriteit hebben. In dat licht bezien passen die berichtjes niet hoe begrijpelijk dus ze op het oog ook lijken, .
0 -2
Web
Mooie woorden van vd Sar, maar Scholes vond ik echt goed
Zover is Donny ( nog ? ) niet
0 0
ovdw
Scholes was een van de beste Engelse middenvelders aller tijden. Dat niveau gaat Donny niet aantikken.

Bovendien is Scholes echt een ander type dan Donny. Scholes was de schijf waarop heel Man Utd liep. Donny bemoeit zich echt veel minder met het spel.
2 0
AFCAMM
Dat laatste vind ik wel een beetje jammer. We hebben een geweldige opleiding, maar we willen toch wel meer zijn dan puur een opleidingsclub? Anders kun je die terugkeer naar de top wel vergeten.
0 0
afcas
Dus jij denkt dat iedere speler die vanuit de opleiding door komt de rest van hun carrière bij ajax wil spenderen? Zelfs in de wereldtop gebeurd dat vrijwel nooit. Het maakt niet uit of je een opleidingsclub bent of niet, op een gegeven moment willen spelers gewoon een nieuwe uitdaging. Misschien dat we spelers nog 3 a 4 jaar langer kunnen houden dan donny nu, maar op een enkeling na willen ze toch ooit een nieuwe uitdaging. Veltman is een mooi voorbeeld. Een speler die nooit naar een grotere club als ajax kan gaan waarbij eigenlijk iedere stap naar het buitenland een stap terug is qua club. Ook hij wil toch een nieuwe uitdaging aangaan. Je hele carrière bij 1 club spelen is niet iets dat vaak gebeurd. Juist zoals het bij donny gegaan is, is de perfecte manier. Je mag er gewoon niet vanuit gaan dat een club een speler langer dan 5 jaar kan behouden. Vooral niet als ze uit de jeugdopleiding komen. Dat is alleen weggelegd voor uitzonderingen.
1 0
Gajes
Zolang je in de eredivisie speelt zal dat niet veranderen, topspelers willen in een topcompetitie spelen. Zelfs als kan je de salarissen van Barca /Manu enz matchen.
0 0
3*stars*3
Mee eens.
Grootste “vijand” van Ajax Is de ED.
Clubs als Celtic, Porto en Benfica hebben zelfde met Schotse en Portugese competitie.
Leuk voor ff maar snel uitgekeken en dan willen ze snel die stap maken naar de topcompetities.
0 0
Schwalbino
Donny de betere kopper. Scholes is 2 cm kleiner dan Messi.
0 -1
willycicci
Scholes zijn traptechniek alleen al was van een klasse die ik Van de Beek niet zo snel zie aantikken.
4 -1
Schwalbino
Het voordeel van kleine voetjes. Je raakt een bal veel zuiverder.
0 0