Mazraoui: 'Antony qua techniek hetzelfde als Ziyech'

JesseTH, 15-09-2020 om 18:45, 7000 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Noussair Mazraoui is blij met Antony, zijn nieuwe partner op de rechterflank van Ajax. De jongen van de club was het gewend om met vriend en collega Hakim Ziyech samen te werken op die flank, maar sinds diens vertrek naar Chelsea doet hij dat met de Braziliaan en dat stemt hem meer dan tevreden.

'Ik heb wel een klik met hem, ondanks dat we elkaar communicatief niet zo goed verstaan', zo spreekt Mazraoui tegenover Ajax TV. 'We doen het een beetje met gebarentalen, ik praat tegen hem in het Engels, af en toe roepen we Neres erbij. Voetballend heb ik een klik met hem. Die jongen zit vol techniek en heeft een goed overzicht.'

Het is niet de eerste keer dat Mazraoui samenspeelt met een groot technicus. Ziyech had het als geen ander en volgens Mazraoui doet Antony op dat vlak niet voor de oud-Ajacied onder. 'Qua techniek is hij hetzelfde. Hij kan een mannetje voorbij spelen, dan hoef ik er alleen maar overheen te lopen en hij speelt de bal mee. Ziyech is one of a kind, dat is iedereen met me eens.'

Zonder onder anderen Ziyech en Donny van de Beek doet Ajax het met een gedeeltelijk nieuwe spelersgroep. De selectie staat er goed op bij Mazraoui. 'Deze groep is in staat tot mooie dingen. Dat hebben we in de voorbereiding en ook gisteren (Zondag tegen Sparta Rotterdam, red.) laten zien. We hebben laten zien dat we met tien man kunnen vechten. Het is een eenheid. Ondanks het feit dat er spelers weg zijn gegaan, valt dat gelukkig niet uit elkaar.'


'Wat oudere boys met mij deden, probeer ik met hen te doen'

Ook enkele jonge talenten voegen zich langzaam maar zeker bij de groep en dat vindt Mazraoui mooi om te zien. 'Als die jongens voor het eerst meetrainen, daar heb ik niet heel lang geleden ook gestaan. Je herkent jezelf erin. Wat oudere boys toen met mij deden, probeer ik met hen te doen. Ik probeer ze op hun gemak te stellen en met ze te praten, zodat ze zich welkom voelen.'

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Antony is niet te vergelijken met Ziyech. Antony kan zo 3 man passeren en is technischer dan Ziyech
Maar Ziyech is zeker net zo creatief kan ballen afpakken en is een leider, was ook beter op het middenveld.
1 0
Ozymandias
Antony is technischer dan Ziyech? De fluwele pass- en traptechniek van Ziyech geven hem volgens mij nog een voorsprong op gebied van techniek. De functionele techniek van Ziyech was ook fenomenaal. Antony is een betere dribbelaar maar verder moet hij het volgens mij nog laten zien.
2 0
trooop
Antony is veel technischer. Ziyech heeft een hele rommelige dribbel, is matig in kleine ruimtes, zeer matig onder druk, kan voor geen meter schieten. Aanname op snelheid is ruk. Z'n passing is van wereldklasse, daar houdt het ook meteen mee op.
0 0
ghouleseddik
Eigenlijk vreemd dat die jongens in Zuid-Amerika niet alvast Engels gaan leren, al is 't op eigen initiatief. Uiteindelijk willen ze het toch allemaal gaan maken in Europa.
12 0
ajax1981
Is volgens mij toch simpel, als je slaagt gaat de club wel zorgen dat je een beetje Engels leert, als je niet slaagt heb je er niet zoveel aan.
Een club beoordeelt je niet op het feit of je Engels spreekt, dus waarom zou je daar tijd in investeren?
0 0
Ajax114
Pure luiheid.
1 0
Patrick-19
Is het geen idee om Antony op de aanvallende middenvelder positie te proberen. Qua passing, inzicht en werklust lijkt hij me op die positie van veel meer waarde dan Promes.
2 0
Schip
Hij heeft oog voor anderen en overzicht. Maar centraal moet je ook veel omschakelen. TH deed daar heel moeilijk over. Wilde Ziyech niet op 10 zetten om die reden. Tot hij er stond. Toen mocht hij niet meer weg.

Op termijn zeker een optie. Neres niet, die moet die ruimtes in op snelheid en dan lekker passeren en schieten.
0 0
AFCA-B93
Je kan veel dingen vinden van Promes, maar dat hij qua werklust onder doet voor Antony is echt onzin. Quincy werkt zich een slag in de rondte, of hij nou een goede of slechte wedstrijd heeft.
3 0
Schip
Klopt. Is ook geen nare gozer, maar ook geen middenvelder.
1 0
ajaxwestland09
Ik zie liever kudus op die positie
3 0
Mözil
Inderdaad en dan lekker Neres op rechts en Antony op links. Neres speelde zijn beste wedstrijden op links gedurende het champions league seizoen. Heb je snelheid, diepgang en individuele acties.
0 0
Mözil
Bedoelde uiteraard Neres links en Antony rechts
0 0
Ozymandias
Antony maakte een goede indruk toen hij in een oefenwedstrijd op links werd uitgeprobeerd. Neres en Antony zouden regelmatig van flank kunnen wisselen.
1 0
Mözil
Ja dat kan zeker, brengt ook weer wat meer diversiteit in de wedstrijd
1 0
Schip
Is zo moeilijk te verdedigen. En al helemaal als Tadic daaraan meedoet.
1 0
Ajax4life16
Nee Antony lijkt me nou net een speler die floreert met ruimte, die hij aan de zijkant krijgt. Zal vast ook wel op 10 kunnen spelen, maar in tegenstelling tot aan de zijkant word je op die positie van alle kanten aangevallen en is het veel lastiger om acties te maken. Zelfde geldt overigens voor Lang
2 0