Kotarski gaat zo geen transfer afdwingen

FinnDekker, 15-09-2020 om 17:25, 7092 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over de derde verliespartij op rij, thuis tegen Jong PSV.

Jong Ajax vergeet zich wederom te belonen 

Hoewel Jong Ajax na drie duels spelen op nul punten staat, hadden dit er eigenlijk meer moeten zijn. Maandagavond deden de Amsterdammers zichzelf te kort, net als vrijdag tegen NEC. Op momenten was de ploeg van Mitchell van der Gaag een stuk beter. Kansen werden gecreëerd, maar niet benut. Het blijft zodoende een repeterende les bij de beginnende beloften, die pas in het betaald voetbal leren dat leuk spelen niet altijd genoeg is. In tegenstelling tot jeugdvoetbal is het niet meer vanzelfsprekend dat potjes makkelijk worden gewonnen. 

Kotarski gaat zo geen transfer afdwingen

Dat Jong Ajax maandag na het laatste fluitsignaal met lege handen stond, had men deels te danken aan het matige optreden van Dominik Kotarski. Waar de eerste tegengoal een ongelukkige tegentreffer was zonder blaam voor de Kroaat, daar was Kotarski bij de tweede goal van de Eindhovenaren de hoofdverantwoordelijke. De keeper leverde de bal in bij de opbouw en reageerde vervolgens matig bij het schot op doel. Ajax en Kotarski hopen deze zomer nog op een tijdelijk vertrek om ervaring in de Eredivisie op te doen. Het is echter de vraag of een club het aandurft met de druistige doelman.

Ekkelenkamp scoort, maar is te onzichtbaar

Ook Jurgen Ekkelenkamp stond aan de aftrap. De middenvelder hoopt eveneens op een verhuurperiode, als het zicht op veel minuten in het eerste beperkt blijft. Veel indruk heeft Ekkelenkamp echter niet gemaakt, al is FC Twente reeds geïnteresseerd in hem. De rechtspoot was voor zijn status te onzichtbaar. Op een cruciale plek als de nummer tien-positie moet Ekkelenkamp een prominente rol spelen, maar een creatieve oplossing vinden is niet zijn sterkste punt, dat is namelijk zijn diepgang. Scoren deed Ekkelenkamp overigens wel. Hij was het eindstation van een prachtige aanval.

Spelers spelen op de verkeerde positie

Omdat Ekkelenkamp terugkeerde bij de beloften, werd er wat geschoven in de opstelling ten opzichte van NEC-uit. Youri Regeer schoof naar de rechterflank, waardoor Quinten Timber op zijn beurt op rechtsback werd gezet. Het is een terugkerend probleem bij Jong Ajax, dat vaak moet schuiven door jongens die schipperen tussen de beloften en de hoofdmacht. Talenten spelen daardoor op gekke posities. Middenvelders zijn hier vaker dan wie dan ook de dupe van. Zij worden bijvoorbeeld regelmatig 'misbruikt' op de flanken, mede omdat echte buitenspelers niet voorhanden zijn.

Goede invalbeurten van drietal 

Het was ook dat Jong PSV na ruim een uur met tien man kwam te staan, maar drie invallers maakten indruk in het laatste half uur. Zo was Brian Brobbey meerdere keren gevaarlijk met een aantal kopballen. Maar ook Max de Waal en Naci Ünüvar hadden bijna een glansrol te pakken, met prachtige voorzetten op Brobbey. Ünüvar liet zich echter ook van een ietwat donkere kant zien. In de blessuretijd maakte de creatieveling een smerige tackle, die gelukkig voor Ünüvar slechts met donkergeel werd bestraft.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PeterVKV
Kotarski zal wel. Matige keeper. Scherpen heb ik wel goede hoop op.
Unuvar maak ik me meer zorgen om. In de jeugd voor mij een zekerheidje voor de doorbraak. Nu niet meer. Jaar van de waarheid voor hem in JA. Tot nu toe valt het niet mee. Vorig jaar zeker ook niet.
0 0
Sampaoli
Ünuvar is nog steeds maar 17. Al speelt hij nog 2 jaar in Jong Ajax, dan is hij straks 19 of 20 als hij een basisplaats heeft. Laat hem maar wennen aan de intensiteit en laat hem maar inhoud kweken. Voetballend kan hij het al vrij gemakkelijk aan.
0 0
Hollister
Kotarski is een prima keeper met zelfs een hele mooie stijl van keepen, echter is het mee voetballende gedeelte van hem zeer matig .... kijk maar naar de blunders die hij maakte afgelopen jaren.. vrijwel iedere keer iets met uitverdedigen of de opbouw. Bij clubs waarbij dat niet belangrijk is zou hij een prima keeper zijn.
2 0
Peteronline
Helemaal mee eens....prachtige stijl...vooral als hij weer eens de bal uit het doel moet halen....en natuurlijk wat je ook zegt.....een prima keeper voor het niveau ADO den Haag, RKC, en degradatie voetbal......dat bedoel je toch te zeggen .....( hoop ik )
0 0
ram
Het lijkt me niet dat club afhaken na een slechte wedstrijd. Hij heeft vorig jaar regelmatig laten zien wel goed genoeg te zijn voor genoeg clubs.
1 -3
Vlieske
1 slechte wedstrijd? Deze man is nog slechter dan grandel
2 -2
AJAXAFC1
Ekkelenkamp komt echt tekort daar kan je niet op afgaan in de breedte als er wat dragende spelers weg vallen, hij doet vaak leuk mee als het team draait maar als er sterkhouders wegvallen is hij niet de uitblinker...

Zie daarom voor het middenveld wel echt nog graag en ervaren versterking komen type schone bv die ergens gratis of laag bedrag af te halen is met wat extra kwaliteit

Zie het eigenlijk ook nog wel gebeuren hoor alleen de markt is nog 3 weken open dus nu geen haast
2 0
PJK54
Sorry hoor maar zulke blunders mogen keepers, zeker die van Ajax, absoluut niet maken hij had zeeën van tijd om die bal ergens heen te schieten maar zo'n K..bal precies naar de tegenstander kan er bij mij niet in. Misschien had die trainer als een soort van straf hem moeten wisselen dan had hij er zeker over na gaan deneken en zal het niet nogmaals doen.
Ik las trouwens in een krant dat er al paniek is uitgebroken na 2 wedstrijden op de laatste plaats dat is nog nooit gebeurd hahaha hoeveel partijen komen er nog stuk of 32 en nu dat al schrijven pffff.
1 -1
Amp
Lijkt wel of de nrs 10 bij ons tegenwoordig een soort sniper moeten zijn: dodelijk voor t doel maar voor de rest zo onzichtbaar en onbeweeglijk als mogelijk is
6 0
BillSplate
Hahahah perfecte omschrijving.
0 0
Jornnn
Zou je ook niet kunnen zeggen; de begeleiding van de keepers heeft er voor gezorgd dat er sinds Maarten Stekelenburg geen behoorlijke keeper vanuit de jeugd is doorgekomen.
0 0
Hollister
Vandaar dat de helft van de keepers in de eredivisie en KKD uit de opleiding komt van Ajax? Qua topkeepers heb je misschien gelijk....
0 0
AFCA-B93
Aan de keeperstrainer bij het eerste elftal heeft het niet gelegen. L'ami heeft stuk voor stuk 1e doelmannen van het Nederlands Elftal afgeleverd de laatste 10 jaar met Stekelenburg, Vermeer en Cillessen. En niet te vergeten Onana natuurlijk.

Maar wat je zegt uit de echte jeugd, is wel zorgwekkend inderdaad. Zit wel een erg talentvolle keeperstrainer in de onderbouw sinds vorig seizoen meen ik. Benieuwd wat hij ons kan brengen
2 0
Joseph
Het is in de jeugd gewoon lastig, je kan ze nog zo goed opleiden, als een keeper de 1.85 niet haalt, ben je eigenlijk al kansloos. Van Bladeren vind ik daar wel een mooi voorbeeld van, zou het met 10cm extra wel gered hebben. Daarnaast moet je specifieke spierkracht hebben om als keeper te functioneren, dat is moeilijk te trainen. Dus ik vind het niet zo zorgwekkend dat er in de jeugd niks doorstroomd, zo lang een Scherpen of Kotarski dat maar doen.
1 0
AFCA-B93
Ironisch genoeg is die keeperstrainer waar ik het over had vroeger afgekeurd bij Ajax vanwege zijn lengte. Maar aan lengte kan je idd weinig doen behalve groeihormonen (als die al goed aan slaan) inbrengen.
0 0
Joseph
Vind keepers een ander verhaal. Je bent veel afhankelijker van genetische factoren bij keepers. Ik denk dat de begeleiding van de keepers bij Ajax prima is, kijk eens hoeveel keepers uit de jeugdopleiding er elders aan de slag zijn gegaan..
1 0
Amp
Mwah. Steek was sinds vd Sar(?) ook weer een doorgebroken jeugdkeeper.
0 0
BillSplate
Vermeer erna nog.
0 0