Van der Gaag duidelijk: 'Gaan op dezelfde voet verder'

JesseTH, 14-09-2020 om 22:25, 4338 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mitchell van der Gaag baalt van de derde nederlaag op rij met Jong Ajax, maar houdt ook vertrouwen. De oefenmeester zag dat zijn team het maandagavond in grote gedeeltes van de wedstrijd goed deed tegen Jong PSV, maar het missen van de kansen brak hen op.

'Er gaan een aantal dingen fout, maar ook een heleboel goed', zegt hij dan ook in gesprek met FOX Sports. 'De eerste twintig minuten speelden we prima en creëerden we kansen. Daarna lijd je balverlies op eigen helft na een vrije trap. Dat is ongelukkig en dan kom je 0-1 achter, dat kan. Daarna komen we met tien man (door een blessure, red.), wordt er een verkeerde keuze gemaakt en sta je in een keer met 0-2 achter. Toen waren we het even kwijt.'

Vervolgens zag Van der Gaag dat Jong Ajax het tijdens de rest van de eerste helft goed oppakte. 'In de tweede helft hebben we hetzelfde gedaan en kwamen we één keer goed weg met de bal op de paal uit de tegenstoot van PSV. Voor de rest hebben we er alles aan gedaan om minimaal de gelijkmaker te maken. Die ging er vandaag niet in, we hebben genoeg kansen gehad.'

Jong Ajax is een opleidingsteam, maar het begint na een allesbehalve succesvolle seizoensstart toch vervelend te worden voor Van der Gaag en zijn team. 'Het zijn continu dure leermomenten. We hebben er nu drie gespeeld en nul punten. Aan de andere kant gaan we op dezelfde voet verder. We hebben bij hele lange momenten goed gevoetbald, maar we hebben weer verloren. Het gaat vanzelf komen. Dat vertrouwen heb ik.'

'Situatie die weinig jonge spelers van Ajax hebben meegemaakt'

Van der Gaag ziet, ondanks de verliespartijen, voor zijn pupillen een mooie kans weggelegd om te laten zien of ze uit het goede hout gesneden zijn. 'Ze willen allemaal naar 1. Dan moet je stabiel en betrouwbaar gaan worden en het laten zien, ook op moeilijke momenten. Dit is een situatie die weinig jonge spelers van Ajax hebben meegemaakt. Nu moeten ze ook weer boven komen drijven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
Nul op 9 met daaronder 2 thuiswedstrijden en dan zeggen dat je op deze zelfde weg door blijft gaan. Dan heb je in elk geval lef!! ( of ben je niet zo slim...dat zou ook nog kunnen natuurlijk).
0 0
fan36
Niet normaal hoe erg de selectie van Jong Ajax uit balans is. Het ontbreekt voornamelijk aan buitenspelers. Als je mensen op hun beste positie wil zetten dan krijg je het volgende:
11: (Unuvar)
9: Traoré, Brobbey, Hansen
7:
10: Regeer, Ekkelenkamp, Giovanni, (Unuvar), de Waal
6/8: Taylor, Q. Timber, Llansana, Mendez, Jensen

In JO-18 lopen er met Martha en van Axel-Dongen wel 2 echte buitenspeler, maar de 2e vertrekt wss.

Hoe ga je verder komen met Jong Ajax als je vleugellam bent?
0 0
DrFootball
Je benoemt terecht het probleem met de buitenspelers. Ik vermoed dat Kjaer heel snel minuten gaat krijgen in Jong Ajax. Lang en Unvar zijn spelers die het beste tot hun recht komen op het middenveld, echter ze worden nu verkracht als buitenspeler. Of Danilo en Hansen die als centrumspitsen op de vleugel moeten spelen. In Hansen zijn schoenen zou ik niet bijtekenen. Je bent staat in de hiërarchie achter gemaakte centrumspitsen Labyad en Promes. Dan heb je ook nog Tadic, Huntelaar, Traore en Brobbey voor je. Ik blijf het een wonder vinden dat Traore boven Brobbey wordt verkozen. Brobbey heeft naast de fysieke kracht waar ze beiden over beschikken zoveel meer voetballend vermogen.

Echter hét probleem van het huidige Jong Ajax ligt achterin. Met Van der Sloot, Musampa, Douglas en Kasanwirjo beschik je over een aantal spelers die het niveau niet hebben. Daarmee verloopt de opbouw van achteruit dramatisch. Jammer dat Q. Timber snel uitviel. Had hem langer op rechtsback willen zien. Misschien dat ze daar Llassana ook nog kunnen proberen. Hopelijk gaan Rensch en J. Timber snel het centrum vormen. Linksachter moet er wat gehaald worden. Misschien Mendez er een keer proberen, want die heeft het niveau voor het middenveld/aanval niet. Als er spelers uit het linker verdedigingsblok van het 1e elftal wegvallen kan je, buiten Rensch, niemand doorschuiven.

Daarbij zijn er een aantal die als talent in de fase zitten dat ze denken dat ze er al zijn en het op basis van alleen hun talent denken dat ze er gaan komen. Die fase maakt bijna elk talent door. Het mentale aspect bepaald nu of ze doorbreken of dat het eeuwige talenten blijven.

Daarnaast hoop ik dat Ajax en/of de zaakwaarnemers van de jongens die nog moeten tekenen snel de onzekerheid wegnemen door middel van een nieuw contract. Denk dat sommigen daar nu ook teveel door zijn afgeleid.
1 -1
Oeroeboeroe
“Het is waanzin om keer op keer hetzelfde te doen en verschillende resultaten te verwachten.”

-Albert Einstein- / -Oeroeboeroe-
0 -2
NR9
Als op deze voet verder gaat wordt het een dramatisch seizoen.
1 -1
Drukwerk1968
Omdat jij wil dat ze kampioen worden en Ajax het doel heeft om talenten te ontwikkelen.
0 -1
tyzinho
Talenten ontwikkeling is allang niet meer het hoofddoel. Ze moeten allemaal in dat systeem met een tien spelen, terwijl al die jongens hun levenlang met een zes hebben gevoetbald. Alle creativiteit wordt naar de voorhoede gestuurd, zonder de specifieke kwaliteiten daarvoor te hebben. Op de vleugel speel je nu zonder diepte en spelers die 1 tegen 1 kunnen uitspelen. Het lijkt gwn nergens op en datzelfde zie je ook vaak bij het eerste terugkomen.
0 -1
Drukwerk1968
Dan zou ik je eens gaan verdiepen over hoe Ajax talent ontwikkeling ten uitvoer brengt. De stap van jong naar 1 is nog te groot. Weerstand op laten bouwen is dan een wezenlijk onderdeel
0 -1