'Ajax-RKC grootste evenement sinds coronacrisis'

BartVeenstra, 14-09-2020 om 15:20, 5548 views, NRC |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Aankomend weekeinde wordt een grote test voor het betaalde voetbal, zo vertelt Paul Depla - de woordvoerder namens alle burgemeesters - tegenover het NRC. In voetbalstadions zijn toeschouwers weer welkom, al gaat het hierbij vanwege het coronavirus wel om een beperkt aantal.

'Dat dit weekend goed is verlopen, is belangrijk, maar in feite wacht volgende week de grootste test', blijft Depla waakzaam. 'Dan spelen Ajax, PSV en Feyenoord thuis. Bij Ajax komen zo’n 13.000 bezoekers, het is waarschijnlijk het grootste evenement sinds de uitbraak van het virus. En dat in een stad waar de besmettingsgraad is opgelopen. Erbinnen zal alles veilig zijn. Maar al die mensen moeten ook weer naar huis, in metro’s, treinen en bussen. Dat wordt interessanter.'

Dat er weer gevoetbald wordt met publiek is een enorme winst die is geboekt, zo vindt Depla. 'Ik ben woordvoerder van de 31 burgemeesters met een profclub in hun gemeente. De meeste burgemeesters zijn blij dat er weer gevoetbald wordt. Een profclub geeft een stad uitstraling. Het is een theater voor het volk. En ja, het was even spannend, de eredivisiestart, maar de Eerste divisie had al bewezen dat clubs bezoekers kunnen ontvangen, op een veilige manier.'

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Labrador
Zullen we het dan ook meteen over de grootste grap hebben? Feyenoord laat zich sponsoren door Disney + en er zou zelfs een documentaire uitkomen.
0 0
Ajaxxxisdebeste
We moeten tegen die kakkies in mei volgend jaar thuisduel staat al ver daarvoor gepland, zul je zien dat wij in halflege corona JC Arena moeten spelen en zij misschien wel in een volle kuip. Tamelijk bizar gepland.
0 -4
niquedegraaff
Kans
0 0
niquedegraaff
Grote hans dat deze crisis hype compleet is overgewaaid na de Amerikaanse verkiezingen.
4 -3
Luck76
Ja, het is wel duidelijk wat de KNVB wil.
Maar ja, dan moeten wij, als het grote Ajax, maar bewijzen dat we, zelfs met tegenwerking vd KNVB, gewoon kampioen worden.
1 0
driesterren***
Blijf nog maar ff thuis kijken!
0 0