Ten Hag: 'Daar speelde Tadić met Promes een belangrijke rol'

BartVeenstra, 14-09-2020 om 12:45, 9919 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft tegenover Voetbal International uitgelegd wat de tactiek van Ajax was na de rode kaart van Nicolás Tagliafico. Daarbij speelden Dusan Tadić en Quincy Promes een belangrijke rol, zo geeft de trainer aan.

Toen Ajax met tien man kwam te staan, bracht Ten Hag Sergiño Dest in voor Zakaria Labyad. 'Over de rechterkant zijn we back op back blijven pressen', zegt Ten Hag. 'We hebben Sparta geprobeerd naar onze linkerkant te dwingen. Daar speelde Dusan Tadić met Quincy Promes een belangrijke rol, speelden ze drie-tegen-twee.'

Achterin hield Ajax een blok, zo vervolgt de trainer van Ajax. 'Waarbij we Dest lieten doordekken. Tadić moest daarbij slim zijn in zijn keuzes, want hij moest zowel druk zetten op de back als doorgaan op rechter centrale verdediger Bart Vriends. Daar slaagden we in, want er kwam bij balbezit vanuit Sparta niet veel voort. We kozen bewust voor de linkerflank, zodat we op de rechterflank met Antony en zijn snelheid de dreiging in de diepte hadden.’

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanBiesbos
Goed gedaan th zat dus wel een gedachte achter....
0 0
Yeshyeshyall
Tja, stond toch wel wat druk op en dan snel die rode kaart. Dan is het op zich knap dat je alsnog met 1-0 wint maar ik hoop wel dat we weer wat leuk voetbal gaan zien straks
0 0
megaonion
Betonvoetbal is weer terug! Maar om beton voetbal echt te perfectioneren, vind ik nog dat Alvarez op 10 moet komen en Gravenberch op linksbuiten en zelfs nog minder balletje breed spelen. I know you can do it Ten Hag!
0 -1
Hollister
je meent het
0 0
Pauw
Overanalyseren, dat is de valkuil van Ten Hag. Natuurlijk zijn tactische foefjes belangrijk, maar je moet ook durven vertrouwen op verschil in individuele kwaliteit. Dat mis ik bij Ten Hag én zeker als je Ajax coacht.
1 0
WZAWZDB14
In een uitdwedstrijd 70 minuten met 10 man spelen en alsnog winnen.
Dikke 10 voor Erik.
2 -3
Joseph
Bijna een half uur niks presteren tegen een ploeg die minder waard is dan het salaris van je aanvallers. Had jou toch graag voor mijn scriptie gehad..
5 -4
Knalpot
Oh jgossie, Joseph is niet vermaakt. Oh wacht we hadden een tegenstander ook die niet mee wilden doen aan ons spelletje en een kunstof stroopveldje waar de bal alleen rolde als je er een teringtrap tegenaan gaf.
1 -2
RRL
Daar spelen zij ook op. Kom op man, je bent Ajax supporter, je mag toch wel een klein beetje voetbal van die gasten eisen? Eerste half uur was verschrikkelijk. Daarna inderdaad oke opgelost, met drie punten. Geen reden om Joseph af te gaan lopen zeiken
2 0
Lane 8
Nagging nancy
1 -2
trooop
Aldus een symbolische verklaring voor het feit dat wedstrijden onder ten hag pas leuk worden als de spanning en adrenaline tot zulke grote hoogten stijgen dat alle spelers in het veld zijn beroepsgedeformeerde gezwam eventjes totaal vergeten.
3 -5
Lagasj
Kan die man die ons de laatste tijd ons plezier in het Ajax voetbal vergalt niet onmiddellijk weg?
Hoelang moeten we het ergerlijke gepruts van deze clown nog aanzien.
Of weer een jaar verspillen met het aankijken van hele goede voetballers die kapot gemaakt worden door absurde opstellingen.
Anti-Voetballers die niet goed genoeg zijn en toch in het eerste spelen?
Verlos ons van de Ten Hag, Alvarez, Promes, Labyad.
Hoe lang nog TD?
4 -19
Biss
Nou inderdaad. Staan we zo wéér in de halve finale Champions League, nadat we Juventus en Real Madrid voetbal les gaven.
2 -1
geDaante
Blijf vooral verblind door prestaties van twee jaar terug joh. Zonder Schreuder blijft er weinig over van deze trainer, die na dat succesvolle jaar het ineens heel anders neerzette.
2 -3
Web
Ja Scheuder was de sleutel
Die heeft voor het succes gezorgd
Ok
Jij weet niet dat er 6 belangrijke spelers weg zijn
1 -1
Libero
Dát was het! Ten Hag had vorig seizoen natuurlijk gewoon Frenkie en de Ligt op moeten blijven stellen.
1 0
geDaante
Alvarez en Martinez zijn nogal tegenpolen vind je ook niet? Van twee goed voetballende middenvelders, naar twee CV's, waarvan er eentje nog redelijk kan voetballen.

Maar blijf vooral in je waan.
3 -1
Libero
Ik in mijn waan en jij in de veronderstelling dat TH een vergelijkbare selectie tot zijn beschikking had en spelers 1 op 1 kon vervangen.
1 0
Lagasj
Al de minnetjes bewijzen slechts dat er een hoop onbenullen op AS zitten, niets meer en niets minder. Ik kan er om lachen.
Enig inzicht hoe het Ajax spelletje gespeeld zou moeten worden ontbreekt ze.
Niet erg als je in de twintig bent.
De harde schijf is met rommelvoetbal gevuld.
Beetje triest is het wel dat ze van deze clown z'n gepruts opgewonden raken.
Daarom.... snel een andere trainer die wel spelers beter maakt en logische opstellingen maakt.
Wie?.... Jonk, Bosz en zelfs onze plat Amsterdams pratende trainer die te vroeg is weggestuurd Marcel Keizer is al beter dan TH.
Gaat niet lang duren voordat ze ook hier gaan inzien dat de clown snel weg moet.
3 -3
Knalpot
Ja joh verdraai jij ff de boel. Dit soort reacties geeft wel weer aan wie hier de onbenul is.
0 -1
Web
Gelukkig ben jij de sterke schakel
geDaante onderbouwd alles, blijft netjes en daar kun je het mee eens wezen of niet
Maar jou inbreng is beneden alle peil
0 -1
Hollister
Gedaante is gewoon een trol, laat je niets wijsmaken.. een zuurpruim die ook geen reet van voetbal weet, anti Ten Hag
0 0
Lazell
Ik heb genoten in de voorbereiding. Afgelopen seizoen ook tot aan januari ongeveer, met als hoogtepunt Utrecht thuis. Het seizoen daarvoor nog buiten beschouwing latend. Als jij daar geen plezier uit hebt kunnen halen, adviseer ik je om Ajax verder over te slaan.
4 0
Joseph
Ik was na januari ook blij dat er in de voorbereiding weer wat voetbal in zat. Dat je na die voorbereiding dan tot deze 11 spelers komt, is dan wel weer heel typisch voor ten Hag.
Leuke spelers die iets creëren op de bank houden en kiezen voor controle en zekerheid, het waren ingrediënten die er bij mij voor zorgde dat ik onder de Boer Ajax af en toe over sloeg..
6 -2
geDaante
Precies!
2 -2
Web
Dat zijn dus jou posten, hier kun je wat mee
Heel erg inhoudelijk ook
TD zal heel erg onder de indruk van je zijn denk jij niet?
3 -1
DUDE92
Alvarez was gisteren een van de beste spelers bij Ajax. Geen akka's, wel heel nuttig en vrijwel foutloos.

Niet dat het uitmaakt, je hebt je keiharde mening al klaar.
12 -5
RRL
Hahaha echt waar ja? Raak je zo opgewonden van al die balletjes terug en de motoriek van een lantaarnpaal?
1 0
DUDE92
Dat zeg ik niet. Geen woorden in mijn mond leggen aub.
1 0
geDaante
Haha, die krijgt tot nog toe alle ruimte en tijd om in te voetballen, wat ie ook nodig heeft. Worden de ruimtes straks een keer kleiner en tijd minder door een team dat meer druk zet, laat staan veel druk zet, dan piep je wel anders.

Dat wordt comedy capers.
4 -1
Joseph
Zou ook van de Boer een favoriet zijn..

Mensen lijken het alweer te zijn vergeten, ik hoor zelfs mensen zeggen dat het goed is dat we controle hadden. Misschien moeten we eens terug denken hoeveel succes we met "controle" hadden in Europa en of 71 punten dit jaar genoeg is om kampioen te worden.

Ondanks dat ik ook zag dat Alvarez deed wat er van hem gevraagd werd, vind ik het toch een groot probleem. Een Ajax trainer speelt niet met een middenvelder die alleen een bal kan afpakken en tegen zwakke tegenstanders de juiste kleur kan vinden..
3 -2
DUDE92
Frank speelde alleen met 3 'beton'-voetballers, waar Ten Hag nu lijkt te kiezen voor een betonblok (Alvarez), een box-to-box (Gravenberch) en een 10 met meer creatief vermogen (Promes, al zie ik daar liever Tadic op den duur). Vind ik toch een wezenlijk verschil. Het zou een mooie wereld zijn als we de CL zouden winnen met 11 Antony's in je team, maar je hebt nou eenmaal balans nodig. Frenkie bracht verdedigend in zijn eentje zó veel en was zó balvast, dat je met hem er bij geen breker nodig hebt, maar in mijn ogen hebben we die luxe nu niet.
3 -1
geDaante
Je vergeet totaal het spel bij balbezit, en dat vind ik apart voor een Ajax-supporter.

Je vergeet dat wanneer de ruimtes straks eens kleiner worden door een hoger spelende tegenstander, de opbouw niet meer via Alvarez kan gaan, door zijn enorme draaicirkel en traagheid, en hij alleen balletjes breed en terug zal geven, en geregeld heel gevaarlijk balverlies zal lijden. Daar ga je dan met je 'balans'.

Het spel van achteruit zal dan ZEER moeizaam gaan, net als het onder druk uit voetballen. Waardoor je dus minder balbezit hebt, meer balverlies, minder snel naar voren komt over de grond, en dus meer hogere en langere ballen, en dus minder uitgespeelde kansen creëert. Fel en kort drukzetten is ie ook niet ideaal voor, door zijn trage startsnelheid en lompe bewegen.

Kortom, je lijkt verdedigende sterker te staan met hem, maar bij drukzettende tegenstander word je juist enorm kwetsbaar. Bij balbezit ben je dan totaal onnodig enorm zwak van achteruit.
3 -1
Knalpot
Dat is precies jouw valkuil jij kijkt alleen maar naar het spel in balbezit. Sparta plooide zich terug om de ruimtes heel klein te maken en bij bbz alleen maar de lange bal naar de (kop)sterke Thy en Smeets. 1 keer lukt het zo om de bal eroverheen te krijgen en je hebt gelijk een rode kaart te pakken. En jij had daar met de frivole Taylor of Eiting willen gaan spelen...sorry maar dat had pas echt comedy capers geweest.
0 -1
Joseph
Noem die 3 "beton"- voetballers maar op dan, ook bij Frank was dit niet zo.

Je hebt bij Ajax geen statisch betonblok nodig op het middenveld en al helemaal niet tegen een degradatiekandidaat in de eredivisie. Je zou op zich met Alvarez kunnen spelen in de CL, maar dan wel met 2 echte middenvelders er naast. Creatieve middenvelders die sterk zijn aan de bal en het spel kunnen verleggen, Kudus en Gravenberch zou ik kunnen begrijpen, nooit Promes.. Nu spelen we met een verdediger en een aanvaller op het middenveld, compleet uit balans en dat zag je tegen Sparta.
Uiteindelijk mag ik toch hopen dat Martinez de rol van Alvarez gaat overnemen, misschien iets minder beton, maar 10x keer voetbal. Dan zou je zelfs met Promes op 10 kunnen spelen.
2 0
DUDE92
Klaassen, Bazoer, Gudelj.
1 -1
Joseph
Inderdaad geen betonvoetballers. Ik denk zelfs dat we met dat middenveld beter gespeeld zouden hebben gisteren, beter in balans. Alleen Gravenberch steekt kwalitatief bovenuit.
1 0
DUDE92
Mag je vinden, ik ben het er niet mee eens. Ik weet ook wel nog dat 95% van de mensen hier toentertijd er schande van spraken.
0 0
Lagasj
En dan heb ik het nog niet over zijn wisselbeleid gehad,
Wakker worden, Dude.
1 -3
DUDE92
Thanks voor de tip, ik ga mijn best doen. Maar zoals ik hieronder al zei, vind ik het relatief verklaarbaar. Kudus was in zijn eerste paar wedstrijden fantastisch, maar in de laatste wedstrijd van de voorbereiding deed hij vrijwel alles fout. Best een risico om zo iemand in te brengen als je een voorsprong wilt vasthouden met 10 man. Ik denk wel dat als Martinez fit was, hij er in was gekomen voor Gravenberch om Ryan te beschermen tegen een mogelijke tweede gele kaart, maar dat terzijde. Op zich verklaarbaar dus dat Gravenberch bleef staan.

Lang had je kunnen brengen, maar ik snap ook de keuze voor twee meer ervaren spelers voorin prima. Wel had ik eerder Lang gebracht dan Traoré.

Ben ik het eens met alles wat Ten Hag doet? Absoluut niet. Maar ik ga ook niet roepen dat hij ontslagen moet worden. Sowieso vind ik het schandalig om reacties langs te zien komen dat we zo ver kwamen in de CL ondanks Ten Hag, en dat we zonder hem de CL hadden gewonnen. Dan heb je er in mijn ogen gewoon geen gezonde kijk op, en is er ook niet echt ruimte voor discussie.
5 -2
Lagasj
Je leeft in het verleden, Dude. Andere spelers en vooral andere veld trainer, Schreuder.
Na vertrek van Schreuder is het zienderogen minder geworden.
TH is geen Ajax trainer, en dat ik om zijn ontslag vraag is toch echt met een reden.
En die mening heb ik al sinds hij er alleen, zonder Schreuder, voorstaat.
Hij ziet het gewoon niet, maakt de ene na de andere rare blunder en probeert dan wat krom is recht te praten.
Waarom wachten tot je een pak op je broek krijgt.
Het is nog net niet te laat.
0 0
Knalpot
Je zegt het zelf al compleet andere spelers en dan met zo'n argument komen dat sinds het vertrek van Schreuder alles minder is geworden.Wat kunnen mensen toch de rol van trainers ongelofelijk overschatten.
0 0
Drukwerk1968
Ga de trainers cursus doen, o nee, dat kun je niet
2 -2
Bjorn
Verontwaardiging omdat het spel slecht was met 10 man maar toch 0-1 wordt gewonnen.

Wake-up-call, in de periode vóór 2018 was Ajax er 9 van de 10 keer met 3-0 vanaf gegaan met 10 man.
6 -6
Joseph
Er stond met 10 man nog steeds bijna 200 miljoen op het veld, tegen een selectiewaarde van 11 miljoen. Nu scoort een zak geld geen doelpunt, maar het kan geen toeval zijn dat Sparta de CL nooit haalt..

De wedstrijd duurde overigens 90 minuten, of ben je pas na de rode kaart gaan kijken?
3 0
Schip
Noem eens een voorbeeld.
1 -3
Bjorn
Buiten dat 3-0 gechargeerd is, hebben we potjes genoeg gezien dat Ajax met 10 man op de bek ging en alleen maar kansen tegen kreeg... willekeurig wat potjes

Groningen-uit met Van der Wiel 2014
Sparta-uit met Oleguer 2009
AZ-thuis in 2015

Gaat erom dat je nu zonder enige problemen met 10 man scoort (lucky) maar vooral helemaal geen kansen weggeeft. Eerste pot van het seizoen, inpakken en wegwezen.
4 -1
Terranova
Het spel was ook met 11 man erg slecht
5 -4
Knalpot
Natuurlijk was het matig, maar herinner je VVV, Heracles en PEC uit van de afgelopen jaren allemaal matige wedstrijden en dat heeft vooral te maken met je tegenstander (die niet willen voetballen) in combinatie met de ondergrond waarop je speelt.
0 0
Joseph
Lijk je niet te mogen zeggen. Spel na januari onder ten Hag moeten we ook vergeten.
1 0
Web
Zo is het toch, man wat was ik blij dat ze die pot toch nog wonnen
Niet gelijk achter lopen op de concurrentie
Feyenoord loopt met 11 man achter uit
Maar hou er maar rekening mee, niet om aan te gluren, maar gaan heel veel winnen met Advocaat, slimme trainer
4 -1
Schip
Nou en wat briljant werkte dat zeg. In plaats gebruik te maken van de ruimtes die ontstaan met de snelheid van Neres omdat Sparta komt, blijf je zelf aanvallend volkomen impotent. Nul kansen. Zelfs voor Ajax met 10 man tegen een degradatiekandidaat is dat iets dat je in het verleden zelden ziet.

En als Antony voor zoveel druk zorgt op rechts, waarom wissel je hem dan voor Neres op links.

TH heeft gefaald en dat is de enige reden dat hij nu een onbegrijpelijk stukje uitbraakt.
7 -7
Knalpot
Okay je faalt dus tegenwoordig al als je 3 punten pakt. Of is het zo dat Schip niet vermaakt is? Krijgen onze rivalen toch gelijk we zijn theaterpubliek geworden.
0 0
Lagasj
En als het nou de eerste keer was.
Maar dit gaat maar door.
0 -5
Redrum
Dat is ook het enige dat Erik goed heeft gedaan gisteren: Labyad eruit halen voor Dest na de rooie kaart. Voor de rest wist hij voor de zoveelste keer te presteren om de foute opstelling te kiezen en wisselde hij weer eens te laat.
5 -5
Web
Weet je wat hij ook goed gedaan heeft, Lang en Kudus niet brengen, kon gisteren even niet omdat deze jongens veel balverlies hebben, en dat met 10 spelers is heel onverstandig
Normaal ben ik heel erg voor risico naar voren spelen, maar gisteren dacht ik de pot dicht houden, geen gekke dingen doen
Onbegrijpelijk dat men dit niet ziet, gelukkig de staf wel, zijn ze natuurlijk ook voor ingehuurd
Probleem is dat Ten Hag veel meer kijk op het spelletje heeft dan als AS mensen
8 -3
Web
Nee Ten Hag hier op AS weten ze het veel beter, en ben er van overtuigd dat 90 procent denk waar heeft hij het nu over
Tactisch is Ten Hag zo slim, zo veel verder dan alle AS mensen bij elkaar
6 -8
036AFCA97
Heel leuk die tactiek, maar Tadic op links, Labyad in de spits, Promes op 10, Alvarez op het middenveld, Gravenberch en Promes niet wisselen maar je gevaarlijkste man Antony wel.. Het sloeg allemaal nergens op.
4 -2
MidMid
Toch raar, ik zag dat het na een minuut of 20 aardig begon te draaien op het overigens belachelijk trage kunstgrasveld. Als het gewoon 11 tegen 11 was gebleven had Ajax een soepele 0-3 of 0-4 overwinning geboekt. Je zag al dat Sparta, dat best goed stond, het steeds minder goed kon belopen. Natuurlijk is Labyad niet de man die het hele jaar in de spits zal staan, maar tegen Sparta moet dat gewoon kunnen. Natuurlijk draait Gravenberch in zijn eentje Sparta nog niet dol, de jongen komt net kijken. Geef het wat tijd. De puzzel zal komende weken in elkaar vallen. Maar conclusies trekken op basis van een wedstrijd, die Ajax nota bene grotendeels met 10 man heeft afgewerkt, slaat nergens op.
2 -1
MM1974
Tuurlijk wat een klets,zorg er nu maar voor dat je wat sneller gaat wisselen dan afgelopen jaar.
2 -1
cantharel
Wat een gelul, ik heb me kapot zitten ergeren aan de instelling van Ajax.Tikkie takkie voetbal is mooi maar alleen als het goed word uigevoerd. Hopelijk speelt Ajax dit seizoen beter dan tegen Sparta.Waarom geen Kudus gebracht ?
3 -5
Web
Zeg nu gewoon dat je niet snapt wat Ten Hag zegt
Kudus heeft heel veel balverlies, kijk maar eens na de vorige pot van hem
Hoort er bij, want hij neemt ook heel veel risico in zijn acties na voren
Maar gisteren met 10 man, kun je dit niet hebben, ik had Lang en Kudus er ook niet ingezet gisteren, komen nog wedstrijden zat, waar ze heel veel minuten gaan spelen
2 -4
Schip
Werkelijk iedere amateurtrainer kan een dergelijk tactisch prietpraatje houden. Op amateurniveau, trappen de meeste regionale verslaggevers daar niet in. Die vragen dan door. Maar voor AS betekent een onbegrijpelijke riedel dat ze een geniale trainer hebben. Want het is zo ingewikkeld, dat moet wel kloppen.

Als jij naar die wedstrijd van gisteren hebt gekeken en jij hebt het gevoel gehad dat Ajax die pot volledig onder controle had, lieg je dat je barst Web. Het was tenenkrommen en billenknijpen. De laatste 10 was het mannen en vrouwen eerst.

Maar wij dwongen ze wel even over links en toevallig had een speler daarmee te maken die TH tegen het gezond verstand in had opgesteld. Ok Web. Zoete dromen.
3 -4
Knalpot
Nou wat een billenknijpen, okay bij die bal van vriends dacht ik ff daar komen we goed weg maar verder hebben die billen van mij vrij ontspannen op de bank gezeten.
0 0
EuforischeRealist
Als je hier al van gaat billenknijpen dan kun je geen serieuze wedstrijd meer kijken lijkt me? Met 6 schoten op doel, waarvan 5 hobbelballetjes recht in de handen van Onana werd ik er nou niet heel wild van.
1 0
Web
Schip, mag ik vragen hou oud je bent?
Ik dacht toch de jongste niet meer
Ik ( had ) je hoog zitten
Dat jij mee doet met al die onderbuikgevoelens van AS

Een hele goede voorbereiding vaak oogstrelend mooi voetbal, ik durf zelfs te stellen de beste voorbereiding van de laatste 30 jaar
Dan begin je gisteren niet goed aan de wedstrijd, zal niemand ontkennen, en kom je ook nog eens met 10 man te staan
Wat moet je dan doen als trainer?
Dan ga je toch inspelen op die drie punt te pakken, denk je toch even niet aan te veel spelers die risico er in leggen in het spel, en met een counter om de oren te slaan
2 0
DUDE92
Het enige wat ik anders zou doen was Gravenberch beschermen tegen een mogelijke tweede gele kaart, maar verder waren TH'd beslissingen heel logisch. Misschien in de laatste 10 minuten toch Lang er in brengen, maar ik ga niet mijn dag (of week) laten verpesten omdat er geen wissel plaatsvindt waar ik dat wel nodig vond. Ik vind het echt te beschamend voor woorden dat je na 1, één, uno kutwedstrijd metéén weer figuren krijgt die alles de grond instampen. De gehele voorbereiding alleen maar positieve geluiden gehoord (behalve dat Alvarez écht niet kan > hoorde gisteren tot de besten), en zodra we 28 minuten met 11 man niet twaalf keer gescoord hebben en met 10 man niet de wedstrijd domineren komen weer van die permanent negatief ingestelde 'supporters' tevoorschijn. Daar word ik ook behoorlijk negatief van.
2 0
Web
Gelukkig er zijn toch ook nog reacties zonder onderbuik gevoelens.
0 -1
Lagasj
Te aardig ben je voor de malloot WEB, Schip.
Zou er niet verder serieus op ingaan.
De man heeft een kijk op voetbal van een 5 jarige.
0 -4
Web
Erg sterke reactie kerel, hier kun je wat mee.
0 0
Web
Ajax had het redelijk onder controle hoor, hoeveel kansen hebben ze weg gegeven, twee halve kansen meer miet
Maar ik had ook Kudus en Lang niet gebracht omdat die spelers nou een maal veel balverlies hebben, normaal ben ik heel erg voor risico voetbal
Maar dat moet je niet doen als je met 10 man staat
Vroeger was je zo blij als je met 10 man het maximale pakt, nu praten ze over schande
Ten Hag kan het hier op AS toch nooit goed doen, allang bij neergelegd
Gelukkig bonnen Ajax wel
Tadic had de wedstrijd in het slot moeten gooien, maar jammer dat gebeurde niet
0 -1
Joseph
In 2020 lijkt dat het nieuwe toverwoord voor ten Hag: "controle". Waar kennen we dit ook alweer van? Het is gewoon een zorgelijke ontwikkeling. Antony is echt een groot probleem dat ten Hag zelf gecreëerd heeft, je kan een matige centrale verdediger geen middenvelder maken bij Ajax!

Ook gisteren duurde de wedstrijd trouwens weer 90 minuten, de minuten voor de rode kaart waren ook dramatisch, dat lijkt even vergeten te worden. Het is wederom de verkeerde opstelling waarmee ten Hag het seizoen begint. Niet op 1 plek maar op Antony na het volledige middenveld en de aanval.

Gravenberch in de rol van Frenkie en Alvarez in de rol van Schone. Het is zo fantasieloos, 2 compleet verschillende spelers. Ten Hag moet accepteren dat het niet zijn briljante opstelling is die tot succes heeft geleid, maar Frenkie. Ten Hag moet leren om naar de kwaliteit van zijn spelers te kijken en zijn opstelling aanpassen aan de kwaliteiten van zijn spelers en stoppen spelers in een rol te drukken die niet bij ze past.
0 0
chloorbestendig
Wat weet hij er nou van, dat weten we op Showtime allemaal veel beter.
7 -3
Bramble1988
Dat is de instelling van de nieuwe lichting supporters..
2 -3
DonQ
Onzin, supporters van de oudere lichtingen zijn vaak een stuk kritischer, merk ik. Niet gek omdat die de glorietijden hebben meegemaakt en nog belangrijker hoe Ajax daarna ook vaak afbrokkelde.
4 -1
Bramble1988
Ik merk toch echt dat het sfeertje op dit forum de laatste jaren is veranderd. Zit er nu een jaar of 15-18 op. Zal wellicht aan mij liggen, maar het zeik gehalte op alles en iedereen is aanzienlijk toegenomen.
1 -2
Web
Nou ik ben misschien wel de oudste hier?
Ik ben ook kritisch, erg zelfs
Maar kan mij wel makkelijker neer leggen bij beslissingen van de staf
Hier denk men, Kudus en Lang er in en Ajax speelt de pannen van het dak spelen
Deze twee spelers leggen heel veel risico in het spel, hou ik ook echt van, zeker blijven doen, maar gisteren speel je sober er geef je bijna niets weg, dan ga je toch niet veranderen, je speelt met 10 man, soms denk gezien de commentaren dat men die niet ziet, of wil zien?
1 -1
Schip
Misschien hadden we Antony dan ook maar op de bank moeten laten Web. Dat is er ook zo eentje die acties maakt en risico in zijn spel legt en net als Kudus en Lang daarmee indruk maakte in de voorbereiding.
0 0
EuforischeRealist
Het gaat uiteraard om de verhoudingen Schip. Ajax speelde allesbehalve fantastisch gisteren, maar juist dan moet je zorgen dat je met 3 punten van het veld stapt. In ondertal kun je niet met 3 creatieve spelers gaan spelen, dan ga je ten onder aan naïviteit.

Lang en Kudus gingen daar gisteren niet voor zorgen, Tadic en Promes wel. Dat Lang en Kudus in andere wedstrijden, misschien wel vanaf het begin, minuten moeten maken is duidelijk.
1 0
Web
Ga weg man, die doet het op snelheid, puur doelgericht
je kan toch met 10 man niet drie van die speler er in hebben
Ik hoop dat je ziet dat Antony veel beter is dan Lang
Anders maak ik mij zorgen
2 0
DonQ
Je geeft bijna niets weg, klopt. Maar ik verwacht meer van Ajax. Zeker in de tweede helft had je met iets meer geduld Sparta met gemak weg kunnen counteren. Dan hoef je de laatste paar minuten ook niet te billen knijpen omdat een bal verkeerd kan vallen.
0 0