Kranten: 'Twijfels in en rond selectie over breedte selectie'

BartVeenstra, 14-09-2020 om 07:30, 18643 views, Nederlandse kranten |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Nederlandse kranten zagen Ajax zondagmiddag met moeite winnen van Sparta Rotterdam, al is er daarbij ook lof voor de Amsterdamse ploeg dat zij daarin wisten te slagen met tien man. In De Telegraaf zijn er allereerst zorgen over de huidige selectie: is de groep wel sterk en breed genoeg?

De Telegraaf: 'Selectie van Ajax wel breed en sterk genoeg?'

In De Telegraaf wordt de vraag gesteld of de huidige selectie van Ajax wel sterk en breed genoeg is. De krant schrijft dat Ajax onder normale omstandigheden graag extra kwaliteit en ervaring aan boord had gehaald. 'Het beperkte aantal toeschouwers en business-seat-houders bij thuiswedstrijden dwingt de recordkampioen er echter toe ook op de kleintjes te letten.'

Mede vanwege 'de meest riante supportersregeling van alle clubs' gaat het geld er met bakken uit. 'En dus is het balanceren op een dun koordje, pokeren met miljoenen euro’s, want wat nu logische zuinigheid lijkt, kan aan het einde van het seizoen een kapitale misrekening blijken te zijn. Het landskampioenschap levert directe plaatsing voor de groepsfase van de Champions League en dus tientallen miljoenen euro’s op.'

De Telegraaf vreest met het zware programma in het komende seizoen voor veel blessures. 'In en rond de selectie zijn er twijfels of de selectie breed én geslepen genoeg is om in alle competities optimaal te kunnen presteren. Een ervaren linksbenige verdediger, die centraal en als linksback uit de voeten kan, én een gelouterde extra middenvelder aan de selectie lijken geen overbodige luxe', aldus de krant, die ziet dat bij blessures en/of schorsingen van Daley Blind, Nicolás Tagliafico en Ryan Gravenberch de spoeling op die posities 'héél dun' wordt. 'Een voordeel voor de Ajax-leiding is wel dat er in de wintertransferperiode – door de late competitiestart al over tweeënhalve maand – reparatiewerkzaamheden kunnen worden verricht.'

Algemeen Dagblad: 'Ajax geen schim van ploeg die door oefencampagne denderde'

Het Algemeen Dagblad schrijft dat Ajax geen schim was van de ploeg die met veel overtuiging en productiviteit door de oefencampagne denderde. 'Ja, Ajax speelde een uur lang met tien man. Maar in het eerste half uur al bleek dat een volgende, klinkende overwinning waarschijnlijk niet in de maak was. Daarvoor was de duelkracht te pover, het tempo te laag en de passing te slordig.'

Toch wist Ajax ook met tien man 'gewoon' te winnen en echt in de problemen kwamen de Amsterdammers niet. 'Waar de hoop op snelle averij voor Ajax bij tegenstander en concurrenten flink groeide, haalde de gedoodverfde titelkandidaat andere wapens van stal om de eerste punten van het seizoen alsnog binnen te harken. De club die tegenstanders zo graag met vermakelijk voetbal ver terug en uiteindelijk op de knieën dwingt, vond zichzelf bij een laagvlieger al strijdend terug op eigen helft met een doelman die elke gelegenheid aangreep om tijdwinst te boeken.'

De Volkskrant: 'Enthousiasme Ten Hag begrijpelijk'

De Volkskrant zag dat Ajax-trainer Erik ten Hag na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Sparta Rotterdam erg blij was. 'Het enthousiasme van Ten Hag is begrijpelijk, gezien het puntenverlies van Ajax in de laatste jaren op de openingsdag van de Eredivisie. De ploeg raakte nu ook nog eens azen als Hakim Ziyech en Donny van de Beek kwijt. Bovendien verdedigt Sparta op Het Kasteel doorgaans alsof er daadwerkelijk een kasteelheer of barones beschermd moet worden tegen vijandelijke invasies.'

Doelpuntenmaker Antony krijgt in de Volkskrant de complimenten. 'Antony Matheus dos Santos heeft een tatoeage in zijn nek, een wie-maakt-me-wat-blik in zijn ogen en lijm aan zijn schoenen die niet ineens loslaat in een andere omgeving. Sparta-back Pinto gilt om hulp als een muurbloem die op het schoolplein zijn plaaggeest ontwaart, als hij weer alleen tegenover Antony dreigt te komen. Met verfijnde voetbewegingen, tikjes achter zijn standbeen afgewisseld met een indraaiende voorzet of een plotse rush naar binnen heeft de Braziliaan een uitgebreid pestpalet.'

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joodhannus73
We hebben een échte CV en een échte spits nodig. Schuurs en Traore komen eraan, maar wil je potten breken in Europa en eens met 10 punten verschil kampioen worden, dan zal je dat moeten halen. Met Kudus heb je wel een creatieve middenvelder gehaald. Maar of hij scorend vermogen heeft, zoals Ziyech of zelfs Schöne, moet ik nog zien. Laten we het hopen. Is Eriksen niet nog te koop? Labyad is voor de breedte. Promes blijf ik weinig vinden. Huntelaar is pinchhitter. Laat Anthony en Neres op de flanken spelen. Tadic dan als spits (terwijl het geen spits is) of anders op 10 of eventueel linksbuiten. Bovendien is hij ook weer een jaartje ouder. Vorig seizoen vond ik hem al iets minder. Maar het blijft wel een geweldenaar.
0 0
Gajes
Met Taylor en Brobbey krijg je halverwege het seizoen een extra optie in de spits en op de 6 erbij. Zou alleen nog een linksback halen die ook op lcv uit de voeten kan, door onzekerheid rondom Blind zijn gezondheid en Nico zijn transfer. Lang is de enige speler die gedeeltelijk de leegte dmv zijn passing van Ziyech kan opvangen, jongen hoort gewoon op 10 te spelen. Promes is een buitenspeler en kan je ook in de eredivisie als linksback opstellen. Tadic voorlopig in de spits, Traore als back-up. Labyad kan invallen als 10 of spits als Je in de CL tegen 2 grote cv's speelt.
0 -1
Cruijffthebest
Creatieve middenvelder en een RCV als back-up nodig.
1 0
Cello
Tegelijk vraag ik me af hoeveel spelers, die dan ook een toegevoegde waarde hebben, die aan menigeen zijn verwachtingen voldoet, bereid zijn naar Amsterdam te komen in de wetenschap, dat ze zomaar een seizoen voor het grootste gedeelte op de bank zullen zitten. En dat bij een club, die ook nog eens in een niet echt aansprekende competitie vertoeft èn waarbij het salaris héél véél vergoed (zoals bijv. in de Premier League of Primera D.).

Het roeptoeteren om adequate spelers voor welke positie dan ook is makkelijker gedaan dan dat het werkelijk te realiseren is. En spelers, die veelal dat wel bij Ajax zouden willen gaan doen en accepteren, die voldoen meestal niet aan de wensen van de supporters. En media.
Het moet sowiezo niet kopen om het kopen gaan worden, want dan heb ik liever zoals het nu is, dat men jeugd doorschuift. Klaar of nog niet klaar. En eerlijk is eerlijk, we hebben het veelal over spelers die dan achter de basis-11 staan hè?.
1 0
Cello
Zo makkelijk van de kranten. Kunnen in principe met alle winden meewaaien, net hoe of het hen uitkomt.
De TG probeert zijn best om weer eens onrust te stoken. Er zouden in en rond de selectie vraagtekens zijn mbt de samenstelling van diezelfde selectie. Ja ja. Natuurlijk hebben wij als supporters de nodige wensen op een paar positie's, maar dat betekent toch echt niet dat de samenstelling van de selectie vraagtekens oproept. Ajax lijkt op dit moment (al dan niet door corona ingegeven) te opteren om jeugd door te laten stromen. Iets wat eigenlijk de kranten zouden moeten toejuichen, gezien het feit, dat men in voorgaande jaren vaak riep dat Ajax een ordinaire koopclub aan het worden was waar jeugd geen kans meer zou maken en zich misschien wel zou gaan bedenken om überhaupt een contract in Amsterdam te gaan tekenen.
Nu volgens Verwey moeten we kopen. Ja ja.

En er wordt een link gelegd met de veelal goede wedstrijden in de voorbereiding in vergelijk met de uit-wedstrijd op Het Kasteel tegen Sparta. Toegegeven het was een heel veel mindere wedstrijd. Maar dat men een klinkende overwinning (lees: ruime gemakkelijke) verwachtte en dat dat er niet van kwam betekent niet dat er ineens van alles mis is hè?. We gaan niet iedere wedstrijd met 3-4-5 goals verschil winnen. En ja, soms loopt het niet, door tal van oorzaken. Dat is niet vreemd, dat is van alle tijden. Stroef veld (ondanks dat men gesproeid had) werkt niet mee aan het snelle positie-spel van ons. Zeker niet op het plastic met rubberkogels. Dat doet het overigens ook niet op gras, dat te hoog staat en er ook voor zorgt dat de bal 'stroopt'. Een uur lang met een man minder spelen in die conditie van het veld, helpt dan zeker ook niet.
In het recente verleden, maar ook langer terug, kwam het vaak voor dat we dan puntverlies leden. 2017-18-19 waren sowiezo al 3 jaar op rij dat we in de eerste speelronde punten morsten.

En inmiddels weten we nu wel, dat Ziyech en Van de Beek er niet meer bij zijn. We weten ook, dat je die spelers nooit 1-op-1 kunt vervangen. We weten ook, dat EtH heeft aangeven dat o.a. daardoor het spel op details iets anders gaat worden. Dat lijkt me logisch, want je stemt het ook een beetje af op de spelers die je wel tot je beschikking hebt.

Maar de hypocrisie van de media stuit me wel een beetje tegen de borst. Nu roepen om aankopen, maar voorheen Ajax bestempelen als koopclub waar talenten de kans niet meer krijgen.

Dat wij als supporters graag nog wat zien komen adv aankopen doet daar niets aan af, maar dat de media het roept komt bij mij belachelijk over. Hypocriet.
2 0
WillyBrokamp
Amen
0 0
BRAMHOUTEN
Precies, ik ben het helemaal met je eens. Ik vraag me af of labyad niet in de schone rol kan ipv alvarez. Tadic in de spits promes en neres er beiden in. Of noa lang achter de spits ipv promes. Is waarschijnlijk heel aanvallend maar leuk om.naar te kijken en in de eredivisie moet dit kunnen
0 0
Ansjo
Nou 1: Alvarez eruit. 2: Kudus erin.

Labyad in de spits als nr 9 van Ajax is natuurlijk wel armoedig.
4 -1
ram
Dus als Alvarez (die het trouwens prima deed tegen Sparta) eruit gaat en Kudus erin, heb je een bredere selectie? Ik vind dat een vrij magische manier van het samenstellen van een selectie.

En jij denkt ook al dat een middenveld met Kudus en Gravenberch handig is (tegen ploegen die niet extreem slecht zijn)? Geen gevaar om overlopen te worden?

Kom op... Ik lees continue mensen die zo willen spelen en/of die Gravenberch net zo makkelijk op rechts zetten enzo... Iets realistischer mag wel hoor.

Volgens mij zijn er twee opties: Alvarez-Gravenberch of Kudus-Martinez. Ik denk dat Kudus iets beter is dan Gravenberch en ik weet zeker dat Martinez een stuk beter is in vergelijking met Alvarez. Dus ik zou het wel weten!

Als je tegen hele sterke ploegen speelt kun je Alvarez-Martinez doen. En tegen hele zwakke ploegen kun je Kudus-Gravenberch doen. Ook kun je natuurlijk aanvallend of verdedigend wisselen en kiezen voor een 'extremer' duo.
0 0
Ansjo
Ik zou zeggen Martinez- Kudus - Gravenberch
1 0
ram
En dan Promes op de bank?
1 0
Lazell
Met Alvarez-Martinez wordt je nog harder overlopen. Dan wordt je vastgezet op de eigen helft en kom je er niet meer vanaf. Tegen de grote ploegen speelden we vooral zo goed omdat Frenkie en Schone onder die druk uit konden voetballen.
0 -1
wladimir
Ten Hag gaf gisteren een kans aan Alvarez, Gravenberch en Promes op het middenveld en Labyad in de spits. Vorig seizoen heeft Ajax ook hele matige wedstrijden gespeeld met Alvarez en Promes op het middenveld. Dat gaat natuurlijk veranderen in de loop van het seizoen.

Neres is sowieso een basisklant wanneer hij fit is. Antony was gisteren de minst slechte Ajacied. Verdedigend zijn op die ongelukkige rode kaart na weinig problemen geweest, maar ik ben nog niet overtuigd van Schuurs. Ik vind wel dat hij nu een paar wedstrijden achter elkaar een kans verdient.

Met Eiting, Ekkelenkamp, Kudus, Labyad, Martinez, Taylor, Timber en Ünüvar die op het middenveld kunnen spelen is de selectie breed genoeg.
1 -2
ram
Maar jij bent dan ook altijd extreem anti-aankoop. Jij stelt het liefst gasten van 14 op.

Ik vind het ook overdreven als mensen roepen dat de selectie veel te smal is hoor. Maar ik zou van altijd Van de Ven halen, een linksback en een verdedigend ingestelde middenvelder.
0 0
wladimir
Ik ben anti-aankoop van middelmatige spelers. Ziyech zou al heel lang geleden vertrekken. Labyad en Tadic zijn destijds als vervangers gehaald. Voor van de Beek is Kudus gekomen. Marin is weg. Volgens mij is er geen vervanger nodig. Zie onderstaand op de linksbackpositie na voor alle posities drie spelers. Jongste speler is 17.

Een talentvolle linksback kopen juich ik toe. Ik vind het vooral vervelend dat Mitchel Bakker is vertrokken. Hij leek me een perfecte vervanger voor Tagliafico. Kennelijk is Castillo afgelopen seizoen af getest. Die kon voor 2 miljoen komen. Ik vind Owen Wijndal en Teun Koopmeiners versterkingen voor Ajax. Die zou ik halen wanneer Tagliafico of Eiting vertrekken. Ihattaren vind ik ook een interessante speler.

Mickey van de Ven zie ik hier vaak voorbij komen. Hij wordt in april 20 en heeft nauwelijks gespeeld voor Volendam. Ik zou hem in de gaten houden bij Volendam dit seizoen en misschien aankomend seizoen oppikken.

Onana | Stekelenburg | Scherpen
Mazraoui | Dest | van Gelderen
Schuurs | Alvarez | Timber
Blind | Martinez | Rensch
Tagliafico | Salah-Eddine
Gravenberch | Taylor | Timber
Eiting | Giovanni | Regeer
Labyad | Kudus | Ekkelenkamp
Neres | Antony | Hansen
Tadic | Traoré | Huntelaar | Brobbey
Promes | Lang | Ünüvar
0 -1
PeterVKV
Slecht veld, slechte scheids, heel verdedigende tegenstander die alles hoog naar voren trapt, uur met 10 man. Toch 0-1 winnen. Dom gelul van de kranten. Iedereen lult mee. Hou op. Next.
6 -1
ram
Eens. Dit is zo'n potje dat je moet vergeten en niet over moet janken. Volgende week winnen we weer keihard; daar heb ik alle vertrouwen in.
0 0
oxxer
Waarom stelt de trainer Kudus of Lang niet op? ETH vind die 2 geweldig maar stelt Labyad op.
Het lijkt er op dat zijn oogappel geforceerd een plek in het elftal moet hebben.

Met zijn achterlijke idee dat Kudus op LB kan. John Steen Olsen gaat denken dat de trainer van Ajax niet gek geworden is.
3 -5
Santiago
Och god beginnen ze weer met het gezeik over Labyad. Dat mensen nog steeds blijven volhouden dat hij enkel bij de selectie zit omdat het een zogenaamde oogappel is van Ten Hag terwijl hij afgelopen seizoen amper speeltijd heeft gekregen is ongelofelijk....

Hij heeft gewoon een prima voorbereiding gehad en verdient net zoals de andere spelers die je noemt een kans dit jaar. Je kan er slechts 11 opstellen en dan zijn er altijd spelers die je aan de kant moet laten. Dat is de realiteit. Lang en Kudus zullen hun speeltijd heus ook wel krijgen. Dat terzijde zijn het zelfs geen spitsen.
2 -3
oxxer
Net als jij heb ik een eigen mening en net als jij schrijf ik wat ik wil over Labyad.
0 0
Santiago
Klopt helemaal. Al is een mening natuurlijk meestal wel sterker als je er een paar argumenten aan toevoegt en het onderbouwt.
0 0
oxxer
Wat zijn behalve een goede vrije trap de pluspunten van Labyad?
0 0
dumperPattiruhu
Labyad kan leuk voetballen heeft een solide vrije trap verder ontbeert hij de kernkwaliteiten van een Ajax spits. Wanneer Ajax onder druk wordt gezet in de opbouw gaat de bal meestal naar Onana voor een lange bal. Dan heb je een spits nodig die een balletje vast kan houden zodat je eronder uit komt. Qua voorzetten van de zijkant is het ook pover met zijn positionering, Labyad trekt vaak weg uit het centrum wanneer de voorzet(laag) komt en hoge voorzetten hoeft men bijna niet te proberen aangezien er geen goeie koppers aanwezig zijn muv Promes.

Al met al is Labyad als spits een optie wanneer er gespeeld moet worden tegen het rechterrijtje. De overige wedstrijden is hij gewoon een ideale stand-in voor andere posities.
1 0
TheTruth
Iedereen roept Pröpper maar ik denk dat Ajax meer een spelverdeler nodig heeft, een echte centrale middenvelder. Het middenveld van het Ajax van vorig jaar was volledig uit balans en hoop dat dat dit jaar niet het geval wordt.
3 0
grannig mokum1
Precies dat heeft ons Ajax nodig,
0 0
wladimir
Middenveld van de Beek, Martinez en Ziyech liep op een gegeven moment als een trein. Eiting, Ekkelenkamp en Gravenberch hebben ook aardige potjes gespeeld vorig seizoen. Alvarez vind ik slecht. Volgens mij kunnen we hem net als Marin beter verkopen.
0 -1
Sjakio
het was op kunstgras mensen, en gaan in 80% van de wedstrijden spelen die in de loopgraven afwachten. dit komt de schoonheid van het spel niet ten goede. En conditioneel is dat spelletje voor de tegenstander prima vol te houden.
3 -1
Knalpot
Och och och je hebt een tegenstander en je hebt omstandigheden en toch is er zoveel paniek hier omdat het niet sprankelde, en dan speel je ook nog eens een uur met 10 man. Man man man wat een ellende. Marc doe er ff 4 spelers bij en een nieuwe coach alstublieft.
5 0
Babayaka
Kranten moeten niet zo stoken, er is nu eenmaal een corona crisis, clubs moeten het hiermee doen
2 0
Joseph
Als ten Hag echt denkt dat Alvarez de beste optie is, moet Overmars ingrijpen. Dan moet je een nieuwe coach of een nieuwe middenvelder hebben. Achterin mist er nog een centrale verdediger, mocht Blind of Schuurs afvallen, moet Martinez naar achteren en dan heb je op het middenveld een probleem.

Martinez als vervanger van Tagliafico is dus alleen een optie als er een middenvelder bij komt. Daar kan je dus niet op besparen.
3 -5
Marcao
Volkomen mee eens.
1 -4
DarkDefender
‘In en rond de selectie zijn er twijfels’. Lekker makkelijk om te roepen natuurlijk zonder het te onderbouwen. Tenzij er in de krant namen staan, maar dat betwijfel ik.
Ik hoop ook dat Ajax nog met een versterking op de proppen komt, maar aan de andere kant laat ik mijn oordeel niet afhangen op basis van 1 wedstrijd op een onwijs slecht kunstgrasveld. We hebben een goede voorbereiding gehad en wie weet draait het de komende wedstrijden op gewoon gras wel gewoon zoals het hoort.
3 0
Welja
We zijn 1 wedstrijd onderweg. Die we met 10 man winnen.
5 -1
Welja
Maar het spel was niet mooi dus het seizoen is verloren
3 0
Juichtoon
KKD is dichtbij...
0 0
JJT86
Neres-Tadic-Antony
Gravenberch-Martinez-Kudus
Tagliafico-Blind-Schuurs-Mazraoui
Onana

Of

Promes-Tadic-Antony
Neres
Gravenberch-Martinez
Tagliafico-Blind-Schuurs-Mazraoui
Onana
1 -2
MosesD
Voorin zijn er genoeg opties. Verdedigend zit het ook vrij goed, hoewel een linksbenige verdediger geen overbodige luxe is. Op het middenveld mist er toch nog wat. Ik vind het een gemiste kans op Pröpper terug te halen. Heeft zijn contract inmiddels verlengd. Zou imo dé rechtsbenige controleur zijn. Een andere optie is Eduard Altuesta, ook een speler met het Ajax DNA. Ik hoop dat men dit bij Ajax ook ziet, maar ik vrees van niet. Ziyech (27) en van de Beek (23), daarmee verlies je kwaliteit en ook ervaring. Anthony en Kudus zijn geweldige talenten, maar zeker de tweede heeft nog wat tijd nodig. Alvarez is voetballend niet de beste speler en Gravenberch is welliswaar zeer talentvol, maar net 18 en nog niet een zekerheidje. Kortom, de balans ontbreekt in het midden.
3 0
kade88
Ik zou proberen om Pröpper te halen en die naast Gravenbergh zetten. Dat is iemand die je in de drukte kan aanspelen en het spel kan verleggen. Nuttige speler voor ons op dit moment.
1 -1
Frank1978
Ik zou hem best graag zien komen, maar vrees dat het een lastig verhaal wordt, omdat hij heeft verlengd bij Brighton.
1 0
AjaxHoorn
Voor mij is het voetballende vermogen op het middenveld een probleem. Ik vond Gravenberch prima spelen en die heeft ook het vermogen om meer te kunnen. Echter vind ik Promes geen goede voetballer. Hij is een prima afwerker, en vaak bij een goal betrokken. Maar het is niet iemand die je voetballend wat brengt in een wedstrijd. Ik snap Ten Hag dat je niet zomaar iemand eruit laat die bij veel goals betrokken is, maar in deze samenstelling heb ik geen vertrouwen in het middenveld.

Ik vind overigens Traore echt te kort komen.

Alvarez is iemand die nuttig werk verricht, gaten dicht loopt. Maar je hebt ook spelers die gaten dicht kunnen lopen maar ook nog eens een creatieve oplossing kunnen bedenken en het spel goed kan verplaatsen. Of je nou een Henrique of een Veerman haalt, of uiteindelijk Taylor veel laat spelen, dat laat ik in het midden. Maar je mist een speler die vanuit achteruit snel kan schakelen, een man eventueel kan uitspelen en een goed oog voor de ruimte heeft.
1 0
Cesc8
Totaal niet verrast met wat ik gister zag, natuurlijk verwacht je dat ze Sparta ondersteboven spelen en dat zal op een normale grasmat ook wel gebeuren, echter heeft Ajax gewoon een heel groot probleem en dat is dat Ajax heel makkelijk vast te zetten is, het is dat Sparta dat niet durfde maar die hadden gewoon door moeten dekken op blind en schuurs, de enige middenvelder die je dan echt kort moet zitten is Gravenberch maar Alvarez en Promes hebben allebei het voetballende vermogen niet om vanuit daar onder de druk vandaan te spelen. Op het moment dat tegenstander inzakt heb je ook een groot probleem want dan moeten de middenvelders het spel gaan maken en dat kunnen ze ook niet, de aanvallen die Ajax dan vaak creëert is via de zijkant met eventueel overlapping van de backs. Haal nou gewoon een topper op 6, het liefst met ervaring maar dat zal heel lastig worden in deze periode van het seizoen dus pleit ik voor Matheus Henrique. Op 10 zou ik nu echt een poging wagen voor Mo Ihattaren, die kan de trainer wel schieten en als je een keer een klein kansje bij zo iemand maakt is het nu wel, zou in mijn optiek de ideale speler zijn in ons systeem. Dan kan Promes zich ''gewoon'' richten op een plek op Linksbuiten met Neres/Lang en heb je aan de andere kant Antony/Neres.
2 -4
kade88
In de eerste zin spreek je jezelf al tegen makker.
2 -1
Marcao
Het is allemaal niet zo moeilijk: gewoon Teun Koopmeiners wegkopen bij die achterbakse kazen. Klaar!
0 -5
PetrosQ
Ik snap overigens wel waarom Ten Hag met Promes op 10 speelt. Niet dat hij daar het spel gaat verdelen, dat doet een uitzakkende Tadic. Vervolgens speelt een Promes daar frivool omheen en trekt de gaten voor Tadic. In die zin spelen Tadic en Promes gezamenlijk op 9 en 10. Dat is moeilijk te verdedigen.

Echter gaat dat niet werken als je Tadic niet voldoende via de grond weet te bereiken op het moment dat het daar nog niet te vol is. Je moet de bal dus snel via de grond van achter naar voor krijgen met directe passing. Ik zie Alvarez dat niet voldoende doen op het moment. Daarom zou ik Martinez daar neerzetten, zolang Blind gewoon kan spelen.
2 -1
Dennis129
Alleen heeft Tadic nog geen minuut op 9 gespeeld..
1 0
Toekomst1900
Zou wel goed zijn als Tadic en Blind bijvoorbeeld opstaan tegen over trainer en bestuur. Hebben ze 2 seizoenen geleden ook gedaan mbt speelstijl.

Ik hoor ze (TH en Overmars) vaak zeggen dat Martinez backup is op 4, 5 en 6. Maar dat is natuurlijk veel te weinig, zeker als je bedenkt dat je nummer 4 gezondheidsproblemen heeft en je die zo nu en dan moet sparen, je nummer 5 eigenlijk weg wilt en je nummer 6 niet goed genoeg is. Als backup voor 5 zou ik het wel aandurven met Rensch. Zonde dat Salah geblesseerd is geraakt. Op 6 moet gewoon een nieuwe speler komen. Dan kun je met je aankoop, Alvarez, Gravenberch, Martinez, Kudus en Taylor voor die plekken gaan.

Daarnaast zou ik proberen Ihattaren te halen. Dit is denk ik het moment om het te doen. Een rotzakkie, ligt niet lekker bij psv..

Promes op 10 vind ik niet goed genoeg, net als Labyad op 9 dramatisch is. Neres gaat niet alles spelen, Antony kan wel eens een terugval krijgen en Tadic is te traag voor op de flanken, daar waar Promes dus meer van waarde kan zijn.

10: Ihattaren, Kudus en Promes
7: Antony, Neres en Ihattaren
9: Tadic, Traore, Huntelaar
11: Promes, Lang en Neres

Ekkelenkamp en Eiting verhuren. Labyad verkopen.
2 0
trodat4030
Doe dan Lang op de plek van Promes op 10. Lang ís een 10 namelijk, Promes in mijn ogen niet. Ihattaren gaat niet komen, dat is echt een illusie. Die gaat deze winterstop naar Italie als hij niet in de basis komt bij PSV. Zit bij Raiola..
0 0
Toekomst1900
Niet geschoten is altijd mis, ik denk dat het niet realistisch is om hem te halen, maar als je hem een keer kunt halen, zou het nu zijn. Met Gravenberch hebben we ook een Raiola telg. Ik ben op 10 niet overtuigd van Lang, toegegeven, ook omdat ik hem daar te weinig heb gezien.
1 0
PetrosQ
Beste opstelling in mijn ogen:

Onana; Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico; Gravenberch, Martinez; Antony, Kudus, Promes; Tadic
2 -2
Suarez16_
Neres voor Kudus.
0 0
Joseph
Ben benieuwd hoe lang het gaat duren voordat ten Hag dat door heeft, vorig seizoen duurde het tot 5 november voordat hij ging luisteren..
0 0
PetrosQ
Op het moment dat je met Alvarez en Promes gaat spelen, heb je weinig afspeelmogelijkheden op het middenveld. Dan is Gravenberch de enige schakel. Als de tegenstander heb vastzet, dan kan er alleen maar diep worden gespeeld. Je probeert er via de backs omheen te voetballen, maar daar sticht je het gevaar niet. Het gevaar komt vanuit het midden (of eigenlijk de half spaces). Zolang Ajax niet door het midden weet te voetballen, gaan ze ook niet goed spelen. Ik twijfel of Alvarez die voetballende rol op zich zal kunnen nemen.
4 0
Restored
Enige plek waar we een versterking kunnen gebruiken is op de plek van Alvarez, voor de rest is het vooral de poppetjes op de goede plek zetten. Tadic op 9, Promes op de flank, evt. een kudus op 10
0 0
trodat4030
Bedoel overigens niet Alvarez zelf haha, Taylor, Kudus en Martinez zouden mijn opties daar zijn.
0 0
trodat4030
Ik vind dat we op de positie van Alvarez juist wel redelijk bezet zijn. Links achterin vind ik veel zorgwekkender. Nu gaat Rensch geregeld banken bij 1 omdat ofwel Blind weer een optater van zn ICD krijgt of omdat Nico weer kwartet heeft met gele kaarten en een potje moet banken. Om nog maar te zwijgen als 1 vd 2 écht een maand of 2 eruit ligt met een blessure. Dat gaat ten koste van de ontwikkeling van Rensch, die moet gewoon 30-36 wedstrijden in Jong spelen. Hij komt zo uit de o19 wandelen en heeft welgeteld 0 KKD wedstrijden op zn naam. Juist om zijn grote potentie, moet je hem de kans bieden om heel veel te spelen en zich te laten ontwikkelen, niet 8-12 potjes banken bij 1, daar wordt hij niet beter van. En ook Salah-Eddine ligt er nog wel ff uit, wat er in Jong overblijft links achterin (Musampa en Douglas) is echt geen Ajax 1 materiaal in mijn ogen. Voor de ontwikkeling van Rensch moet je gewoon iemand erbij halen daar.
0 0
The Kaiser
De "kranten" zijn voor het gemak even vergeten dat Ajax na een belachelijke rode kaart driekwart wedstrijd met tien man speelde?
3 0
Joseph
Die kranten hebben ook de eerste 30 minuten gezien.. Ze zien alleen niet dat de verkeerde spelers opgesteld worden.
0 -1
Suarez16_
Aanval + 10: goed bezet met Lang, Kudus, Promes, Neres, Antony, Tadic, Traore, Huntelaar en eventueel nog Hansen, Giovanni, Brobbey en Unuvar.

Keeper: goed bezet met Onana, Stekelenburg, Scherpen en Kotarski.

Verdediging goed bezet met Dest, Mazraoui, Timber, Schuurs, Blind, Tagliafico, Martinez en eventueel Alvarez, Rensch en Salah-Edinne (mits fit)

Middenveld/dubbele 6: zwak bezet met Gravenberch, Alvarez, Eiting en Ekkelenkamp. Met Taylor wel een uitstekend talent er achter.

Conclusie: 1 kwaliteitsspeler op het middenveld is zeker niet overbodig. Sterker nog: is een must. Voor de rest is de selectie sterk genoeg mits iedereen blijft. Vertrekt een Onana of Tagliafico nog dan wordt het natuurlijk een ander verhaal.
5 -2
trodat4030
Salah-Eddine gaan we niet in 1 zien dit seizoen. Dat kun je echt vergeten. Ligt er in het gunstigste geval tot januari uit, maar met de reputatie van onze huidige medische staf kan het ook zomaar maart-april worden. Dan moet hij weer rustig opgetraind worden en tegen de tijd dat hij er weer helemaal staat, kunnen we op vakantie. Over Rensch, zie mijn verhaal hierboven. Moet echt iemand bij links achterin.
1 0
PetrosQ
Martinez is zowel een back-up als verdediger als, mijns inziens, een basiswaardige middenvelder. Hij heeft Blind goed vervangen de tweede seizoenshelft, maar heeft vooral goed gedraaid op het middenveld in de seizoenshelft ervoor. Veel lijken dat alweer te vergeten te zijn.

Ik vind dat zelf geen houdbare situatie. Rensch vond in goed als linksback, maar als centrale verdediger vind ik hem nog te klein. Blind is ook pas later centraal komen te staan. Je hebt dus naast Martinez geen back-up van Blind, waar Martinez in de basis hoort op het middenveld. Dan heb je alleen Alvarez en Taylor als centrale middenvelders over. Kudus is meer een 10 en te aanvallend icm Gravenberch.

Er moet dus een middenvelder bij. Ik zou dan kiezen voor een rechtsbenige controleur zoals Martinez. Bijvoorbeeld een Matheus Henrique, maar mag ook heel iemand anders zijn.

Daarnaast zou ik kijken of je Mickey van der Ven een traject kan aanbieden zoals Schuurs dat heeft doorlopen. Dan heb je er gelijk een back-up bij voor Blind en een goede LCV voor Jong Ajax.
0 0
foensai
Goal Onana rechtsachter Nous rechts centraal Schuurs met Blind ernaast linksback Nico. Dan op 6 Martinez en Gravenberch met Kudus ervoor. Antony rechts voor Tadic spits en Neres op links (Neres lekker laten afwisselen met Antony tijdens de wedstrijd) dat zou mijn basis zijn met voldoende wissels zoals Noa Traore Promes Huntelaar voor de voorste plekken. Op het middenveld Alvarez Taylor Ekkelenkamp Eiting Labyad. Dan achterin Dest Timber Rensch (Alvarez indien nodig) en Keepers Stekelenburg Scherpen en Kotarski prima. Zolang niemand weg gaat is dit toch prima. Natuurlijk kun je halen maar Ajax staat ook bekend om het laten doorstromen van talenten. Die moet je ook perspectief kunnen geven.
2 0
Willem410
Ze hadden Vertonghen moeten halen.
33 jaar, had met gemak nog 2 volle seizoenen mee gekunt.
En is het nou echt zo moeilijk om gewoon een goeie spits te vinden die er 20 in leg?
1 -3
DulceDesde
Die was toch niet nodig volgens de directie en wilde zelf niet komen, ze roepen als ze weggaan dat ze terug komen maar daar komt nooit iets van terecht. Wees eerlijk qua salaris vang je ook veel meer, dan ga je toch niet terug en de competitie staat hoger aangeschreven dan de eredivisie. Dus clubliefde is allang verleden tijd.
0 0
PJK54
Die wilde toch niet, die gaat (weer) voor het geld!!
0 0
LingScharenKing
Marc maar even bellen met Bremen?
0 -4
trodat4030
Voor wie? Moisander? Hahahaha! #doemaarlekkernie
1 0
Ajaxxxisdebeste
Fake news
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Media die probeert te porren en kijken hoe iedereen hapt.
2 -2
DrFootball
Natuurlijk heeft Ajax een brede selectie. Echter je mag streven naar een nog hoger niveau. Roep het al een tijdje, want In mijn ogen is Joey Veerman de ontbrekende schakel op de plek van Alvarez. Jammer dat hij zijn contract net verlengd heeft tot 2024. Veerman denkt en handelt snel. Daarbij gaan vrijwel alle ballen bij hem vooruit en komen aan. Je gaat er voetballend dan enorm op vooruit.

Daarbij zou ik ondanks dat Nico mogelijk blijft een jonge linksback halen. Op dit moment zit er weinig achter. Natuurlijk kunnen Blind en Martinez er spelen, maar die heb je nodig in het centrum. Dest en Mazaroui zijn rechtsbenig en geen specialisten op links. Rensch is een centrum verdediger. De jonge linksback kan dit jaar wedstrijden spelen als Nico niet mee kan doen of spelen in Jong Ajax.

Bij Jong is het te hopen dat Rensch en J. Timber snel gaan meedoen, want het is achterin niet best. Kasanwirjo en Musampa vind ik niet bijzonder. Ook op de back posities houdt net over. Douglas en Van der Sloot zijn in mijn ogen geen jongens die het eerste gaan halen. Daarom zou ik toch kijken naar 2 talentvolle backs die de potentie hebben om het eerste te halen.
6 -2
De Stift
Zolang Onana en Tagliafico blijven, is de selectie in principe breed genoeg. De ideale opstelling is dan:

Onana
Tagliafico - Blind - Schuurs - Mazraoui
Martinez - Kudus - Gravenberch
Neres - Suarez - Tadic
0 -7
Santiago
Je zegt dat de selectie breed genoeg is maar zet er vervolgens wel een speler in die nog aangetrokken moet worden.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Suarez komt niet, man....en Anthony laat je op bank zitten... hahah
2 0
Bruno04
Desnoods huur je een ervaren kracht voor een jaartje? Zodat de druk niet zo op Gravenberch en kudus ligt
1 -1
davidgravemaker
Ajax was geen schim omdat het op een profvoetbal onwaardig veld speelde. De bal leek wel een stuiterbal en iedereen kreeg die bal constant tegen zijn arm of hand omdat hij zo raar hoog opstuitte, verder was er geen veldspel mogelijk. Dat een club als Sparta niet een echt grasveld heeft is echt ronduit droevig te noemen.
1 0
Bruno04
egrijpelijk dat er vanwege Corona minder ruimte is. Echter roep ik al de hele voorbereiding dat het middenveld echt te dun bezet is. Voor het spel wat ajax wil spelen is dit de belangrijkste linie.

In de voorbereiding was al te zien dat ze moeilijk onder de druk uitvoetbalden. Bovendien ben je al zo sterk als je zwakste schakel. En je kunt echt nog niet op kudus en Gravenberch leunen die moeten beiden nog erg veel leren. Als je dan bedenkt dat de back up ekkelenkamp, eiting etc is word het erg mager. Verdediging en aanval is prima. De kranten praten ons de hemel terwijl dat in mijn ogen totaal niet realistisch is. Ik ben van mening dat dit middenveld zeker niet CL waardig is en ook in de competitie voor genoeg problemen gaat zorgen. In elk geval komt het ajax spel wat wij voor ogen hebben niet ten goede

En nee ik baseer dit niet alleen op gister. Alle voorbereidingswedstrijden heb ik gezien.
0 0
Dubbelvla
'ik begrijp dat we door Corona nu even niet kunnen kopen, maar ik vind dat we iemand moeten kopen.' Ik ben het met je eens, maar ben bang dat we 't hier mee moeten doen.
0 0
Ajaxtrouw
Even hè....onze keeper krijgt geel omdat hij moet tijd rekken om de overwinning over de streep te trekken.....tegen Sparta....nog meer argumenten nodig?
3 -4
Dubbelvla
Top toch. Stel dat ie het niet had gedaan en we krijgen in de 94e minuut de 1-1 tegen. Wat had je dan gezegd? 'had ie maar wat langer blijven liggen'?
2 0
Ruudje74
Ze moeten eens wat doen aan dat kunstgras. Overduidelijk hadden de spelers daar vreselijk veel last van. Het was stroperig, droog, traag. Ballen stuiteren raar, etc
Dat is natuurlijk in het voordeel van de mindere ploeg, Sparta. Vervolgens een corrupte scheidsrechter die duidelijk had voorgenomen er een spannende middag van te maken door Ajax onterecht veel kaarten te geven.
Gelukkig wel gewonnen. Ben benieuwd wat de concurrentie hier doet onder dezelfde omstandigheden.
2 0
Dubbelvla
je zou zeggen dat een technisch begaafdere ploeg zo'n stuiterende bal beter kunt controleren, maar ik snap je punt. Als je een geparkeerde bus probeert te doorbreken, helpt het niet als de bal niet doet wat je verwacht. Des te fijner dat het doelpunt juist tot stand kwam mede door een gekke stuit.
0 0
Ajaxtrouw
O ja natuurlijk, het ligt aan de omstandigheden....
1 -3
Knalpot
Ja deels wel.als je combinatievoetbal wil spelen met veel en hoge snelheid balcirculatie dan is zo'n droog kunstgras veld net alsof je op een zandveld speelt.
0 0
Sterretje73
Voor de NL competitie prima selectie. Voor de CL heb ik grote twijfels qua ervaring en breedte.
0 0
Maarten79
Eén kutpotje op een plastic veld en dan gaan we weer collectief in de stressmodus. Volgende week 7-0 tegen RKC en je hoort niemand. Waan van de dag.
12 -4
Joseph
En dan opeens verrast worden als het tegen Groningen, Vitesse of Heerenveen niet lukt. Er is totaal geen balans met deze opstelling, betere spelers zitten op de bank en jongens staan op een verkeerde plek.
3 0
Lagasj
Precies zo.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Precies dit, voorbereiding was alles top één wedstrijd waarbij je grootste deel van de wedstrijd met 10 man speelt op een express niet gesproeide kut kunstgras en alles is weer slecht, sorry maar ik ga daar niet in mee, we wonnen dat telt ook als je slecht speelt
2 0
Dubbelvla
je zag de sproeiers aanstaan achter ronald de boer tijdens de analyse in de rust, maar goed.
0 0
4xEC1
Mee eens hoor. Het is net geen paniek. Zelfs in het success seizoen won Ajax zijn eerste pot niet. De publieke opinie slaat na de eerste wedstrijd weer helemaal om.
4 0
Ajaxtrouw
Gistermiddag lees ik op het forum voor de wedstrijd dat mensen gaan voor Gravenberch en Alvarez naast elkaar! Dit is toch belachelijk! Moet je voorstellen dat je daarmee ooit tegen Bayern München moet spelen....
Word wakker!
4 -2
Labrador
Het is echt lachwekkend. Gisteren tot 14:30 was de selectie breed genoeg en Labyad zou topscorer worden. 1 collectieve zaadpot verder is de selectie niet breed genoeg en kan Labyad er niets van. Noem mij 1 speler die wel goed speelde in de eerste 30 minuten. Geen 1. Allemaal ruk.
3 -2
Steeph
Hoe kom je daar nou bij joh. Voor corona was het ook al dramatisch en je bent nog 2 sterkhouders kwijt ook.
1 0
Dennis129
Ik heb veel gehoord, maar Labyad topscorer nog niet. Sowieso bizar dat een speler die 2 jaar lang nummer 16 ofzo in de selectie numopeens je eerste spits is. Er is niemand die je serieus neemt als je zegt dat je aansluiting met de Europese top wilt vinden als je met hem in de spits gaat spelen
0 0
DeMeervanweleer
Dat is ook echt zo, de waan van de dag regeert. Toch ben ik bang dat je een verlies van Ziyech en een van de Beek niet zo maar een-twee opvangt. Een echte kwaliteitsaankoop op het middenveld lijkt geen overbodige luxe.
2 -2
Steeph
Als je het seizoen begint met een middenveld met:
Gravenberch (die zich nog moet bewijzen en eigenlijk, net als de Ligt met Blind, een sterke ervaren man naast zich nodig heeft), Promes (die geen middenvelder is) en Alvarez (een houten klaas) terwijl je ook nog eens Labyad (in het topseizoen 6e? keuze), dan weet je dat je nog heel veel werk hebt op de transfermarkt.
3 -3
Jojo49
Dat het voetbal niet goed was, lag aan het kutgras, droog , en stroef, dat was er in de voorbereiding niet AD. maar ja , als je nooit gevoetbald hebt.
3 -3
PJK54
Voor de wedstrijd en in de rust werd er gesproeid dus niet naar het veld kijken maar naar het team en dan eigenlijk naar de fantasieopstelling van onze professor.
1 -2
Knalpot
Dat is binnen 5 minuten opgedroogd met deze temperaturen.
0 0
Bjorn
Mooi hoe na één speelronde ineens weer twijfels zijn over de selectie, het spel, ga maar door.
4 -1
Ajaxtrouw
Nee hoor, ik roep het langer en toen was ik negatief. Deze selectie kan in de eredivisie mee, maar zal moeten knokken voor het kampioenschap. CL is met deze jongens te hoog gegrepen. Het is een mooie opleidingsploeg maar veel te licht nog. Maar iedereen wil altijd goede hoop hebben en dan winnen we een paar oefenpotjes en dan is het gelijk geweldig. Tegen Sparta zie je al dat we geen surplus hebben qua niveau.
3 -1
Steeph
Ben je de periode vlak voor corona nu alweer vergeten? Je neemt die voorbereiding tegen die clubs van dramatisch niveau (die ook nog op halve sterkte speelden) toch niet mee als referentie voor CL / top ED?
1 -3
behangdelul
Even offtopic, maar niet minder vermakelijk:

''Feyenoord heeft zoals bekend niet veel geld, dus moeten we het hebben van de relaties die Arnesen heeft'', vertelt Advocaat in het programma van Ziggo. ''Deze jongen werd aangeboden door Krasnodar, die mogen nog maar acht buitenlanders registeren. Hij moet daar dus weg. Je moet concurrentie hebben in de groep.''

Feyenoord heeft gebruik gemaakt van een online databank. ''Dat is wel een goed systeem, dus die speler werd aangeboden door de club. Hij moet nog gekeurd worden en is natuurlijk lang geblesseerd geweest. We hebben hem nooit live zien spelen. Hij was niet geregistreerd dus hij speelde ook niet. Hij heeft geloof ik een half jaar niet gespeeld.''

Over potentiele nieuwe "aanwinst" Spajic
1 0
ajax4perez
Selectie is breed zat alleen je moet wel de hele selectie benutten als coach!
Anthony die het veld breed maakt zoveel hij kan en die het meest gevaarlijk is wordt gewisseld terwijl Promes staat te schutteren. Daarbij Gravenberch die nooit de 90 minuten had mogen volmaken blijft gewoon veel te lang staan in plaats van dat Kudus erin gebracht word.
Je hebt echt genoeg alternatieven op bijna elke positie alleen de coach moet niet zo raar wisselbeleid hebben.

TEN HAG moet een post it krijgen op zijn auto met daarop “je mag dit seizoen ELKE WEDSTRIJD 5 keer wisselen”
2 -1
AlexLitmanen10
Je mag 5 wissels doen
maar: je mag maar 3 x wisselen hoor. Dest was noodgedwongen en Antony was op.
Daarna nog maar 1 moment beschikbaar waarna traore en Timber in de ploeg kwamen.

Ik vind voor de verandering dat we eens keer goed gewisseld hebben
0 0
Ajax27
Nee handige... kijk je ooit naar het nieuws? Je mag dit jaar 5 x per wedstrijd wisselen. Ten Hag wisselt niet, nauwelijks... of alleen de laatste 12 minuten. Ja dat schiet naturulijk niet op als je tactisch iets wilt veranderen of vers bloed in wilt laten komen.
0 0
Flipper33
Als TH nu eens gewoon spelers leert te gebruiken waar ze horen dan zou het een stuk beter lopen ! Alleen TH is eigenwijs en doet net of hij een Pioneer is in het voetbal !
1 -1
Knalpot
Nee TH is de Bose van het voetbal.
0 0
Toon meer reacties