[Update IV] Koeman: 'Lullig, niet onverwacht'

FinnDekker, 18-08-2020 om 15:40, 26348 views, FC Barcelona |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Quique Setién is maandag officieel ontslagen als hoofdtrainer van FC Barcelona, zo valt te lezen op de website van de club. De trainer zat al enige tijd niet meer stevig in het zadel en de 2-8 nederlaag tegen Bayern München zorgde ervoor dat alles in een stroomversnelling kwam. Hierdoor is de weg vrij voor de aanstelling van Ronald Koeman, die Alfred Schreuder mee wil nemen.

De huidig bondscoach van het Nederlands elftal sprak in het verleden nog enkele malen uit trouw te blijven aan de KNVB tot na het EK. Eerder dit jaar wees hij Barça dan ook nog af, maar nu kwam de trein voor de tweede keer langs. Door de uitbraak van de coronacrisis vond het EK tevens nog niet plaats en er is nog maar weinig zekerheid over de interlands vanaf heden.

Voor FC Barcelona moet de aanstelling het begin worden van een herstructurering van het eerste team, zo valt te lezen in het bericht waarin ook het ontslag van Setién aangekondigd wordt. De coach, die in de komende dagen gepresenteerd zal worden, zal dit in overleg met het technische team gaan doen.

Er is nog het nodige te doen voordat Koeman officieel trainer is van FC Barcelona. Toch hoopt de club maandag (vanavond, red.) nog de onderhandelingen met Koeman afgerond te hebben, zo schrijft Voetbal International. 'Daarvoor is een delegatie van de topclub afgereisd naar Nederland', zo valt te lezen. Het is de bedoeling dat Schreuder, voormalig assistent-trainer van Ajax, Koeman zal gaan assisteren. 

Update - 07.10 uur (18 augustus 2020) - KNVB ingelicht, Koeman wil naar Barça

De transfer van Ronald Koeman naar FC Barcelona is weer een stapje dichterbij volgens De Telegraaf. Net als veel andere Nederlandse media meldt de ochtendkrant dat de bondscoach van Oranje de KNVB formeel heeft laten weten te willen vertrekken. De oud-trainer van Ajax wil per direct aan de slag bij FC Barcelona, waar een contract voor twee jaar klaarligt. Het betalen van de afkoopsom zou naar verluidt geen probleem zijn voor Barça. 

Dat Alfred Schreuder waarschijnlijk zijn assistent wordt, komt mede door Frenkie de Jong. De krant schrijft: 'De roemrijke Spaanse club staat daar voor open, nadat De Jong een warme aanbeveling voor de Nederlander deed. De Jong en Schreuder hadden een bijzondere klik in hun gezamenlijke Ajax-tijd.' Schreuder vertrok in juni bij 1899 Hoffenheim, vanwege verschillende ideeën over de toekomst.

Update II - 10.30 uur (18 augustus 2020) - Barça wil presentatie binnen 24 uur 

Nog voor donderdag is Ronald Koeman officieel trainer van FC Barcelona. Althans, dat wenst de Catalaanse directie volgens de berichtgeving van De Telegraaf. 'De KNVB ontvangt een forse afkoopsom voor het verlies van de bondscoach van het Nederlands elftal, die tot middernacht onderhandelingen voerde met twee directeuren van Barcelona en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen in zijn eigen huis.'

'Koeman en Jansen bereikten in een aantal uren op alle fronten overeenstemming. De coach gaat voor minimaal twee jaar aan de slag, waarna beide partijen de situatie bij Barça evalueren voor een mogelijke verlenging.' De KNVB moet de bondscoach laten gaan, vanwege een clausule in het contract Koeman vroegtijdig kan vertrekken bij Oranje.

Update III - 12.05 uur (18 augustus 2020) - Koeman: 'Ik wil het graag'

Tegenover de NOS heeft Ronald Koeman bevestigd dichtbij een transfer naar FC Barcelona te zijn. 'Ik zou het graag willen', aldus de bondscoach van Oranje. Hem officieel feliciteren mag en kan de verslaggever nog niet. 'Er is nog geen duidelijkheid. Helaas moet je nog even wachten. Het is pas definitief als de handtekeningen zijn gezet.'

Update IV - 15.40 uur (18 augustus 2020) - 'Lullig, maar niet onverwacht'

Ronald Koeman baalt ook van zijn aanstaande vertrek bij Oranje, maar volgt zijn hart met zijn keuze voor FC Barcelona. 'Qua timing is het altijd onhandig. En het komt bij mij ook wel een beetje rauw op mijn dak. Maar Barcelona is de enige club die ik als clausule in mijn contract had laten zetten. Lullig voor de KNVB, maar niet onverwacht', aldus de trainer tegenover FOX Sports. Naar verluidt wordt de deal binnen 24 uur beklonken.

Denk jij dat RB Leipzig met 2-1 wint van Paris Saint-Germain? Zet in en krijg 12,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
Heb niets met Koeman en Nederlands elftal. Zinloze verspilling van de eredivisie tijd.
1 0
Van Reenen
Ik kijk ook nooit naar het Nederlands elftal. De reden is zoals jij het zegt, verspilling van mijn tijd. Ik kijk alleen naar Ajax en de rest zal mij worst zijn. Alleen vanavond bij hoge uitzondering kijk ik naar Bayern vs Lyon.
0 0
Laurel
Als ie slim is vraagt ie ten Cate op zijn knietjes mee te gaan en kijkt hij of Rexach nog fit genoeg is om te kijken of er nog iets van de jeugdopleiding te maken is. Als ie dan ook nog eens die enge Rob Jansen het aankoopbeleid niet mede laat bepalen en wat recente oud spelers betrekt in de opleiding tezamen met Cocu kan het wat gaan worden over paar jaar.

Maar dat gaat Ronald niet doen, die pakt 2 jaar centjes en gaat daar helemaal niets bijzonders presteren want is hij de trainer en de man niet naar.
1 -1
Jan Doedel
Erik ten Hag moet t worden! Iedereen blij ;-)
0 -1
Ginoajax1
van Gaal halen naar ned elftal en Frank de Boer als assistent.
1 0
Ginoajax1
Koeman is een risicoloze trainer. ben blij dat hij weg is. De Roon opstellen ipv van de beek.
Stelde nooit de beste spelers op. Ik denk dat hij afbrandt bij Barcelona, Of hij moet geholpen worden door Schroder. tactisch stelt hij niks voor.
1 -1
7172AFCA7395
Ja ik zou ook het beste ...team opstellen.
0 0
Harrie Nak
Dit wordt niks. Koeman speelt lang niet zo aanvallend als de pers ons wilt doen geloven.
0 -1
DT10
Barça 2021:

Coutinho — Griezmann — Messi
—— Puig — Frenkie — Pjanic —-
Firpo - Lenglet - Todibo - Semedo
————— Ter Stegen —————
0 -1
Ar
Als je dit zo ziet dan hebben wij eigenlijk gewoon op 2-3 plekken na een beter elftal.
Alleen Messi, Frenkie.
0 0
Gronkjaer
En volgend jaar April zit je zonder werk want de nieuwe president moet je niet. Lekker gewerkt Ronald, leuk dat je die vrijetrap nog voor ons binnen schoot tegen Sampdoria, nu lekker oprotten.
2 0
Jariiii
Ik snap hem wel, maar ongeloofwaardig blijft het. Beroepstreinhopper zullen we maar zeggen.
1 0
Aspers73
Kan de wedstrijden nu al uittekenen! Slap en behoudend beginnen, halverwege achter staan, dan moet hij wel omzetten en uiteindelijk nog winnen.
3 0
MrPink
Prima toch? Barca of blijven bij het NL elftal, keuze snel gemaakt.
1 -1
Stamhoofd
Ik geef hem groot gelijk.
2 -2
voorkennis
Ik snap de keuze van Koeman volledig.
Barcelona is zijn club, zijn stad, zijn successen met Cruyff.
Interlands oranje zijn niet zeker , EK is niet zeker , en hij krijgt nu carte blanche....dan ben je wel heel naief als je niet instapt
3 0
Jariiii
Als hij niet nog maar kort geleden heel stellig had beweerd dat hij bij Oranje zou blijven, zou ik het met je eens zijn. Nu is hij ongeloofwaardig.
1 -2
JariHeijden
De vorige keer zei hij dat hij het EK wilde meemaken en dat hij zeker niet zo kort (vijf maanden) voor het EK Oranje wilde verlaten. Nu is het toch echt anders.

Hij krijgt vast niet nog zo'n kans, heeft al negen maanden geen wedstrijd met gecoacht, weet niet of het EK volgend jaar wel doorgaat (in 12 verschillende landen is het nu moeilijker te organiseren) en de KNVB heeft nu tijd om een opvolger te zoeken.

Dit is zijn droombaan. Hij is 57, de kans dat hij later ooit nog een keer een aanbieding krijgt van Barca is wel heel erg klein. En het is een mooi moment. Barca zit in een crisis, hij heeft aardig wat te eisen. Hij kan het team opnieuw opbouwen.

Jammer voor Oranje, maar ik gun het hem van harte.
1 0
AFCAMM
Nou ja.. wanneer was dat ook weer precies? Want hij kan er natuurlijk weinig aan doen dat het EK verplaatst is.
0 0
Bensco
Met oranje valt toch geen glorie te halen. Ik snap Koeman wel, een club als Barca komt niet vaak op je pad. Samen met Schreuder kan hij daar iets neerzetten.
1 -2
PetrosQ
Als Koeman gaat, zou ik Van Gaal voor één jaar tot het EK vragen. En daarna Bosz het over laten nemen.
0 -2
Web
Ik snap echt niet dat mensen Bosz zien al bondscoach?
Die heeft zo veel training nodig om zijn filosofie er in te krijgen
Waar bij Oranje geen tijd voor is.
Of zie jij voor ogen dat Bosz dit anders gaat doen, zou voor het eerst zijn
Bosz is nu een typisch voorbeeld van een club trainer
5 0
Aspers73
Denk dat de meeste NL spelers het spel van Bosz wel begrijpen hoor.
0 0
Lane 8
Weet jij nog de eerste oefenwedstrijden onder bosz??? Gelijkspelen tegen afc onder andere.. het leek nergens op
1 -1
Juichtoon
Dus....?
0 -1
de-Ajacied
Koeman is niet een van de beste maar wel een van de slimste trainers. Stapt altijd op het beste moment op de beste trein die voorbij komt. Waar resultaten precies op dat moment dramatisch zijn, maar wel mogelijkheden met de selectie daar duikt Ronald op. Was bij Ajax zo, bij feyenoord bij Southampton bij Oranje en nu bij Barcelona
0 -1
Web
Ik moet nog zien of hij Suarez laat gaan
Zet Koeman ze op de goede plaatst neer, heb je nog steeds een heel goed team
0 0
Raoul14
Vind er niks lulligs aan, prima ontwikkeling juist.
2 0
PetrosQ
Destijds vond ik Koeman een goede kandidaat voor bondscoach omdat hij niet uit de Ajax, PSV of Feyenoord-hoek komt, maar overal gewerkt heeft. Hij heeft het ook goed gedaan. Voor zijn komst draaide Oranje niet, maar sinds zijn komst gaat het veel en veel beter. Dat kom enerzijds door opkomend talent, maar anderzijds kan je dat niet volledig lostrekken van de komst van Koeman. Dat moet je hem nageven.

Ik denk dat alleen niet dat hij de juiste keuze is voor Barcelona. Barcelona heeft het altijd goed gedaan onder tactisch goede trainers, zoals Van Gaal en Guardiola. Koeman is dat niet. Wat gaat Koeman nou anders doen dan Setien of zijn 5 voorgangers na Guardiola?

Barcelona heeft een goed aankoopbeleid nodig. Daarnaast moet Barcelona het ook van zijn eigen jeugd hebben. Daarmee maakten zij het verschil destijds onder Guardiola. De routiniers van nu (Piqué, Busquets en Messi) waren toen jonge gasten die de routiniers van toen (Xavi, Iniesta, Pujol) aanvulden. Maar de huidige routiniers zijn niet goed aangevuld (De Jong en Griezmann zijn het beste op de plek van Busquets en Messi) en er is nauwelijks wat doorgebroken uit de jeugd (alleen Sergi Roberto staat bij gebrek aan beter wel eens in de basis).
2 0
Bensco
Ik snap je punt maar ik denk dat Koeman juist de man is om in te stappen. Al die trainers voor hem waren onervaren lui met weinig tot geen succes. Koeman is dat niet. Hij kent Barca, heeft diverse clubs getraind en kent zijn rol dan ook beter dan zijn voorgangers. Ik denk juist dat Barca dat nu nodig heeft. Iemand die zich boven de groep kan plaatsen, iemand die een voetbal visie kan implementeren en spelers kan managen. De komende maand zal ongetwijfeld duidelijk worden wat hij wil met dit Barca. Gaat hij stevig doorselecteren of gaat hij spelers op hun juiste plek zetten? De selectie zelf is niet slecht namelijk maar het is onsamenhangend en moet gevormd worden tot een geheel.
0 0
Juichtoon
Koeman is zeker geen Ajax fan.....zijn anti Ajax sentiment liet hij heel goed merken op 15 mei 11....Hij ziet zich zichtbaar te ergeren aan het dolenthousiaste publiek.
1 -2
Arek Milik
Die gaat dus. Hij praat teveel. Doei pro-BLM figuur, met je knielen...
1 -11
Bramble1988
Wist niet dat het niveau op AS zo gekelderd was, mijn god zeg..
1 -2
Ron403
Wat is dit nou weer voor achterlijke reactie haha... niveautje hoor.
3 -1
Arek Milik
Vraag Koeman naar het niveau als hij zich met politieke kwesties bemoeit en anderen lastig vallen..
1 -4
ajaxxcied4life
Hoi Pro racisme aanhanger met je domme geneuzel.
3 -7
Hans Kraay Jr.
Huh?

Dus als je niet pro-BLM bent ben je dus automatisch pro-racisme?

Enge wereld leef je in man, waar het allemaal zo zwart wit is. Sterkte!
3 -2
Arek Milik
Ja dus jij vind dat hij Max Verstappen terecht heeft gesommeerd om te gaan knielen? Dan ben jij dus net zo sneu als R. Koeman!
1 -8
Hans Kraay Jr.
Niemand heeft Max gesommeerd te knielen. Hij(Koeman) heeft er zijn mening over gegeven.

Niet dat ik die mening deel maar sommeren is wel even iets anders.
3 0
Lane 8
Ik vind Max zo'n natte scheet, ga gewoon knielen voor je collega (nog steeds de beste ter wereld), maar nee hij weet dat zijn achterban uit boeren en paupers bestaat die veel inlevingsvermogen missen
0 -3
Lane 8
Dus om bij hen een wit voetje te halen doet maxxie het niet. Wat een sukkel*
0 -2
ajaxxcied4life
Je praat om de hete brei heen. Je bent dus pro racisme kennelijk.
1 -3
Arek Milik
Dus je wilt nu inhoudelijk gaan? Maar kom dan niet dat het offtopic is zoals de gast hieronder.

BLM gaat niet over racisme. BLM is een tool tot onderdrukking en het tegen elkaar opzetten. Dus wat nu gebeurd. Jammer. Je moet trouwens eens kijken wat er in Amerika gebeurd, dan piep je wel anders.

Daarintegen kan je ook zeggen dat je een racist bent als je pro BLM bent, want wat is WLM dan waard?

Voordat je het nog niet wist ik ben voor All Lives Matter.
4 -3
Juichtoon
BLM is tool van de communisten cq Democraten om Trump de onrust in de schoenen te schuiven opdat hij de verkiezingen verliest.
Michelle Obama maakte het gisteren wel heel erg bont.
1 -3
Arek Milik
Trump heeft trouwens veel meer voor de zwarten gedaan dan al die democraten.. gelukkig zijn de Amerikanen wel wakker. Hij gaat gewoon winnen in november let maar op!
0 -1
Arek Milik
Dankjewel, jij snapt het. En ze gebruiken dit dus ook om ons tegen elkaar op te zetten. Koeman moet zich hier niet mee bemoeien en verstappen op de vingers tikken. Maarjah al te laat, en hij heeft het helemaal gedaan bij mij. Maar dat was wel duidelijk, haha!
0 -1
MalukuOTB
Lekker on-topic ook. Anders neem je nog een shotje azijn.
3 0
Arek Milik
Ronald Koeman is toch on-topic. Misschien zit jij aan het azijn..
0 -3
MeneerJ
Het systeem wat van Gaal in 2014 gebruikte zal nu denk ik ook goed werken.

------------------Cillessen-------------------
------ de Ligt - de Vrij- van Dijk -------
Hateboer---------------------------- Blind
------------- de Jong - Wijnaldum---------
-------------------- van de Beek-------------
-------------- Depay - Promes-------------

Met 3 centrale verdedigers die tot de top van de wereld behoren zou het raar zijn om ze niet alle 3 op te stellen.
0 0
PetrosQ
Dit is het team met de beste spelers, maar niet de beste balans. Wie gaat het vuile werk opknappen? Wie blijft er achter de bal en houdt het gat tussen middenveld en verdediging in de gaten?

Veel zullen het niet met mij eens zijn, maar ik zou toch altijd nog met een stofzuiger spelen als je al zo aanvallend speelt. Dat zou de Roon zijn. Of je moet De Jong het vuile werk laten opknappen.
0 0
Ajaxxxxx1995
Je speelt met 3 centrale topverdedigers en Blind die van nature altijd wat teruggetrokken speelt. Mag hopen dat Donny nu eindelijk de voorkeur krijgt boven de Roon.
0 0
Ajaxxxxx1995
Zou promes op de plek van hateboer zetten en Malen naast Depay.
1 0
MeneerJ
Dat is inderdaad nog een betere optie. Dacht deze speler moet in dit systeem de hele rechterkant bespelen en kon maar 2 man bedenken Dumfries en Hateboer. En Dumfries vind ik 3x niks.
0 0
Ajax567
Dan heb je exht een wereldploeg
1 0
Ansjo
Tja met dat hele corona gezeik en de vraag of het volgend jaar nog wel doorgaat met het EK kan ik het me eerlijk gezegd wel voorstellen. En Koeman werd wel erg koppig met het maar blijven opstellen van Babel en de Roon als je beter hebt.

Dus de enige logische optie lijkt mij Frank de Boer als bondscoach. Is jarenlang aanvoerder geweest van Oranje met 112 interlands achter zijn naam. Als speler 6 eindtoernooien meegemaakt. Als assistent bondscoach van dichtbij het WK 2010 meegemaakt. Met minimale middelen 4x landskampioen geworden met Ajax.

Daarna heeft hij alleen 2x op rij de grote fout gemaakt om in zee te gaan met clubs die graag wilden dat de Boer de clubcultuur zou veranderen maar waar die clubs achteraf dus helemaal niet voor open stonden dus de Boer was totaal niet de juiste man daarvoor. Bij Atlanta ging het al een stuk beter. Bij Oranje komt hij weer in een gespreid bedje terecht met de Hollandse school en wordt hij niet aangenomen om de complete voetbalcultuur te veranderen aangezien Frank de Boer al meer dan 30 jaar onderdeel maakt van de Nederlandse voetbalcultuur.

Van Gaal is gestopt. Bosz heeft nog een contract bij zijn club. Wenger is een bejaarde Fransman. Kortom Frank de Boer is de enige keuze die er is en gelukkig is het wel een goede keuze en niet bij gebrek aan beter.
3 -3
PetrosQ
Wat heeft De Boer laten zien sinds zijn vertrek bij Ajax? Is De Boer hét tactische genie voor Oranje?

Ik denk dat De Boer net zo goed vasthoudt aan bepaalde principes die men op den duur niet meer begrijpt. Hij is ook vrij koppig.
0 0
ranger
ja idd
Hij heeft veel laten zien.. dat hij goede trainer was in het buitenland.
Hier heeft hij ook laten zien met ze schijt voetbal.
1 -1
Mozzer
Van Gaal is niet gestopt.
Voor een unieke kans wil hij nog wel een keer ergens inspringen. Dit is zo’n kans. Kan hij EK en WK doen.
0 0
Ansjo
Ik ben tevreden met de Boer, Bosz of van Gaal.
1 0
Clubliefde34
Donny naar barca ik denk het niet. Ik vond real ook al niet bij hem passen. Frenkie is een barca speler qua style. donny vind ik meer passen in een team als Manchester united, Arsenal dortmund ect. Denk dat hij daar meer op ze plek is en ook veel aan spelen toekomt. Of gewoon lekker bij ons blijven don dat is nog beter :) Maar bij Real Juventus Barça ... Ik betwijfel of dat een goede stap is.
0 0
Minsc
Ben blij dat hij weg gaat, laffe coach en tactisch zeer zwak (Lodeweges die aan Van Dijk een briefje geeft met "aanvallen", dat scenario had Koeman al voor de wedstrijd natuurlijk moeten bespreken).
En dat maar op blijven stellen van o.a. Babel en De Roon! Kreezie.
3 -1
Ajaxxxisdebeste
Snap ook idd niet waar iedereen ze druk over maakt het is een zege voor Oranje dat ze nu voor het EK een betere coach kunnen aanstellen.
0 -1
Schip
Laat Luis maar naar Ajax gaan, haal De Ligt uit Turijn zodat Ajax ook nog een opleidingsbonus krijgt, haal loopwonder Donny maar zodat hij ook zijn droomtransfer heeft - zeg ik met tegenzin - en er drie Ajax parels in Barca voetballen. Vraag me trouwens af of Donny wel dat extra's heeft voor Barca.
1 -3
Ajaxxxisdebeste
Weer een Ajax twee in Barcelona creëeren bah nee dank je kutclub, eigen jeugd mijn reet
0 -1
ajax1981
Donny heeft in de CL wedstrijden wel een aantal heel bijzondere dingen laten zien. Zijn aanname in de 16 is zo goed, dat hij tijd creëert. Voor de rest volledig mee eens.
0 0
Laurel
Gun het hem, mooie stad/land/club en goed leven. Hij is daar nog altijd een heel grote meneer maar zeker niet de man die Barcelona gaat veranderen.

Had een hele goede relatie met JC maar kan uit niets opmaken dat hij iets heeft opgepikt van zijn voetbalfilosofie, het opleiden van spelers of bouwen aan club/team. En dus zal het wel weer van alles kopen worden en hopen dat het goed komt. Aangezien Ronald niet zo'n geweldige koopman is gaat het hem dus niet worden daar - allemaal eigen schuld, ze hadden het fantastisch voor elkaar.

Blij dat wij nog net op tijd een andere weg zijn ingeslagen en nu uit alle macht zorgen dat dat nooit meer verandert.
1 0
nuff-said
Als ik koeman was dan heb je alleen nieuwe verdedigers nodig. De rest heb je alles in huis. Griezman spits, messi nummer 10, Frenkie en puig controlerend en 2 goeie buitenspelers. Ok messi gaat niet veel verdedigen, maar als de rest wel als een ploeg gaat verdedigen dan kan je een mooie team van maken
0 0
JariHeijden
Messi op nr.10... Hoe komen mensen daar toch bij. Messi is een pure aanvaller die liever niet al teveel meters maakt. Messi heeft een vrije rol in de aanval (meestal vanaf rechtsbuiten op papier). Als je hem aanvallende middenvelder zet met drie aanvallers voor hem en maar twee middenvelders achter hem, dan heb je wel weinig balans. Messi haalt de bal wel eens op op het middenveld, maar gaat echt geen balans bewaken, meloen bij balverlies, etc.

Messi is een fantastisch getalenteerde voetballer die met dan waargemaakt heeft de breedte ter wereld te zijn van deze eeuw. Maar hij is een geen werker. Hij is geen gatendichtloper.

Hij wordt bij Barca ook nooit op tien gezet. Niet voor niets. Hij moet voorin excelleren en de trainer moet accepteren dat Messi niet de meters gaat maken die een ander werk maakt. Daarom werkte het ook zo goed met Suarez. Die knapte voorin, naast gewoon heel goed voetbal, veel vuil werk op.
0 0
OpaVerteld
Kan Dwight Lodeweges tenminste van af het begin z'n eigen plan trekken i.p.v. te wachten tot Koemans strategie volledig in het honderd loopt.
Scheelt weer een hoop memo's die op het veld rond gebracht moeten worden tijdens de wedstrijd
1 -1
mgtow
Zou lullig zijn als de nieuwe voorzitter hem er direct uitgooit.
0 0
jutter
Koeman jaagt sinds hij trainer is zijn droom achterna, en dat lijkt nu eindelijk te gaan gebeuren. Ik denk dat in deze ook zijn recente gezondheids problemen een rol hebben gespeeld. Je weet nooit hoe e.e.a. zich evt. verder ontwikkelt, en dan kun je het maar beter 'voor' zijn en definitief de knoop doorhakken wat die 'droombaan' voor hem betreft. Dat hij echter niet in een gespreid bedje stapt is zo'n beetje het understatement van het jaar. Terwijl hij m.i. toch niet helemaal in het Barcelona plaatje past met zijn toch wat behoudende, op safe spelende, manier van spelen, wat hij voorstaat en bij zijn vorige clubs ook praktizeerde Dus niet iemand die het ;ideale' voorbeeld is van de vaak zo geroemde en bewonderde 'Hollandse school'. Het zal voor dat Barcelona een enorm grote inspanning vergen om enkele toppers aan te trekken, en daar is niet mee te veel gezegd. Om e.e.a. mede mogelijk te maken zal men waarschijnlijk ook enkele oudgedienden, waaronder waarschijnlijk ook Suarez, moeten verkopen. Alhoewel er naar natuurlijk meerdere mogelijkheden zijn zie ik Koeman, toch van nature een behoudende coach, in eerste instantie het allergrootste pijnpunt, verdediging, daar grondig renoveren. Thiago Silva heeft al aangegeven te willen vertrekken bij Bayern en Coutinho krijgt mogelijk een 2e kans. Aanvallend zal dus Suarez het veld moeten ruimen met zijn 33 jaar en nog slechts één jaar doorlopende contract, en mogelijk ook Griezmann. En gaan mogelijk Mbappé én Neymar hun plaats innemen. Ik som hier wat wat namen op maar mogelijk dat men nog andere spelers op het oog heeft, misschien ook uit La Liga. Vast staat m.i. nu al dat de transfersommen die men genereert uit de verkopen bij lange na niet zullen opwegen tegen de prijzen die men voor de nieuwkomers moet gaan neerleggen. Het worden daar dus hele interessante tijden, niet alleen op het veld maar zeker ook daarbuiten.
2 0
MK77
Het voordeel is wel dat hij Frenkie op de beste manier weet in te zetten
3 0
Babayaka
Interlandvoetbal is ook gewoon ruk. ze moeten de hele kalender om gooien
12 maanden, 2 maanden vrij 2 maanden voor de interland bagger, en 2 maanden voor europese bagger en 6 maanden voor competitie en beker voetbal.

Er kunnen best 3 a 4 westrijden per week gespeeld worden door een club.
0 -4
Juichtoon
Ik zeg 7 wedstrijden in een week, waarom niet....
1 0
Ar
14 moet ook kunnen. Twee wedstrijden per dag. Deden we bij de jeugd ook, meerdere wedstrijden per dag of per weekend. Speelde er wel eens 6 in een weekend.
1 0
Ajax114
Zal hij hebben gevraagd hoeveel geld er is om te investeren ? Volgens geruchten is er niet veel geld of zal Rutte nog wat extra geld overmaken naar Spanje ? Hoop dat ze niet gaan afpingelen op Vd Beek. Madrid bood 50 M en dus graag zien wij dat Barcelona ook 50 M zal bieden.
3 0
jutter
Barcelona zal er niet aan kunnen ontkomen om weer de nodige leningen af te gaan sluiten. Want men zal enorm veel geld moeten gaan investeren om weer een goed functionerende ploeg op de been te kunnen brengen. Maar die banken zijn daar echter armlastig , dus die zullen gedwongen worden om weer aan de bel te gaan hangen bij de EU en zijn noodfonds, alhoewel dat een andere bestemming (en) moet krijgen,.om die club enigszins tegemoet te kunnen/willen komen. Het is allemaal erg schimmig hoe het e.e.a. daar aan toe gaat, waar de ene na de andere contructie je om de oren vliegt. En de tppclubs daar met name doorgaans, zeker door hun enorme schare supporters die liever hun geld uitgeven uit liefde voor hun club dan aan eigen behoeftes en gefortuneerde zakenmensen, hun hoofd boven water kunnen houden. Het zijn hele grote instututen daar natuurlijk, maar waar ook de corruptie welig zal tieren, mag je aannemen. Het zijn natuurlijk scheve verhoudingen in een land waar de werkloosheid enorm is en veel mensen naar het buitenland trekken om emplooy te vinden. En dat virus nu ook nog eens financieel hard toeslaat. Terwijl de voetbalclubs, en zeker de top, dus maar miljoenen mogen blijven uitgeven, waar ze daar ondanks alle financiele misere en dus een beroep moeten doen op dat noodfonds, daar dus niet moeilijk over doen. Zo iets dergelijks zou in dit land absoluut onmogelijk zijn, maar ja, het is Zuid Europa hé, en daar kijkt men wat anders tegen zaken aan dan men in het noorden van dit continent gewend is. Maar een grof schandaal is het allemaal!!
1 0
AlexLitmanen10
Donny past niet bij Barca, op die positie hebben ze al genoeg lopen.
Lijkt me dat ze afwachten met selectie totdat Koeman alles zelf heeft geanalyseerd, dus zal voorlopig ook geen Suarez vrij worden gegeven
al denk ik dat hij bij zijn vriend Messi blijft voor minimaal nog een jaar

Koeman zal zich vooral richten op de defensie lijkt me
0 0
AFCA-B93
Barca heeft naast Vidal, die niet zo heel best is aan de bal, geen scorende middenvelders meer over aangezien Rakitic waarschijnlijk ook weg gaat, hoewel die ook niet echt veel scoorde. Frenkie scoort amper, Puig ook en de enige goals die Pjanic maakt zijn eventuele vrije trappen. Vind juist dat een type als Donny juist ontbreekt, iemand die heel vaak voor de goal komt en ook nog goed kan voetballen. Daarnaast is hij met zijn 23 jaar een speler die lang door kan.
1 0
markk
Ik gun hem deze transfer. De KNVB heeft een handtekening gezet onder het contract met de Barca-clausule dus dan moet je niet gaan lopen klagen als hij daadwerkelijk weg gaat. Ik denk dat Koeman een prima coach is voor Barcelona.
2 -1
Libero
Wordt lastig hervormingen doorvoeren zolang Messi er nog speelt. Geweldige speler nog steeds, ondanks wat grilliger, maar die heeft nog te veel macht en Koeman rest niets dan weer een selectie om Messi heen te moeten bouwen.
En werkt dat niet .. zijn kop ligt nu al op het hakblok, nog voor hij zijn krabbel heeft gezet.
Ik vind het sws geen coach voor Barça, hoewel hij in de loop der jaren wel meer een opbouwcoach is geworden is hij qua speelstijl veel te behoudend op het laffe af, m.i.
Ondertussen is de werkelijk gedroomde coach, Cruijffiaan Xavi zich aan het voorbereiden op een toekomst bij Barça, zonder Bartoméu en wss het liefst zonder Messi, Piqué en Busquets.
0 0
ajaxxcied4life
5-3-2 speelde hij met Feyenoord, toen Ajax met 6 punten verschil kampioen werd in die Eredivisiecampagne. Never Forget.
1 0
nuff-said
Koeman heeft eindelijk zijn wens. Wanneer hij faalt dan is hij daarna eindelijk vrij. Want barca zit altijd in zijn achterhoofd. Maar enige mensen die bij barca echt succesvol waren zijn mensen met een bepaalde cruijf filosofie dacht ik. Bij koeman weet je niet echt wat zijn filosofie is. Speelt altijd wel een ander voetbal. En laat dat juist niet zijn wat barcelona nou nodig heeft
0 0
Oliveira
Alsof Koeman de problemen bij Barca goot oplossen. Het probleem van Barca is dat zonder Messi ze niet heel veel voorstellen. Dus succes met naar een nieuwe Messi zoeken wanneer hij besluit te stoppen.
0 0
Libero
Dat kon je destijds ook van Ajax zonder Suárez zeggen. Toch werd Ajax pas kampioen nadat hij vertrokken was - hoewel hij dat eerste halve seizoen natuurlijk wel veel gescoord heeft.
Maar iig kan een ploeg gewoon teveel om één persoon draaien en ontstaat er soms na het vertrek van die persoon de nodige ruimte voor een gezonde(re) dynamiek binnen het team en om bepaalde individuen om een belangrijker rol op zich te laten nemen.
0 0
Mozzer
Messi speelt nog wel twee jaar.
Daarnaast gewoon een prima selectie, zeker als je 3-4 gerichte aankopen mag doen, wat hij wel bedongen zal hebben.
1 0
Sanalologo
Het probleem is juist Messi.
1 -3
Web
Die had het over mij?
Messi het probleem?
Wedden dat Koeman hem aan de praat krijgt
Probeer aub niet inhoudelijk over voetbal te praten
0 0
Aspers73
Verbaas me er niet over als hij al voor dat EK volgend seizoen ontslagen is bij Barca.
3 -1
JariHeijden
Koeman heeft als kind van de club wel wat meer krediet. Bovendien is Koeman goed in een team opbouwen en vooral organiseren. Dat heeft Barca nodig. Koeman is wel wat behoudend ingesteld, maar het is niet zo dat hij mooi spel en aanvallen schuwt. Nederland heeft ook een paar mooie interlands afgewerkt met zijn spelsysteem.

Hij weet Frenkie op de juiste plek te zetten, durft harde beslissingen te nemen en kent het Barca DNA natuurlijk erg goed.

Vooral vanwege zijn organisatorische skills past hij goed bij Barca. Schreuder denkt wat aanvallender. Lijkt me een goede assistent voor Koeman.

Barca komt er met Koeman weer prima bovenop.
1 0
BokkieBokstra
Zou zo maar kunnen, als een club eenmaal het spoor bijster is dan kan het trainer na trainer zijn. Iedere coach moet de tijd krijgen.
1 0
PJK54
Ik lees net dat Koeman naast Donny ook Wijnaldum en Depay naar Barcelona wil halen dan zal het een aardig NL tintje gaan krijgen.
1 -1
JariHeijden
Als hij Wijnaldum haalt, dan zal VdBeek niet komen.
0 0
Ajax114
Wijnaldum is 12e man bij Liverpool en nog 1 jaar contract toch, dus die mag niet teveel kosten lijkt mij. Depay en Vd Beek daarentegen zullen wel wat moeten kosten. Zal je straks zien dat ze nog meer betalen voor Wijnaldum dan voor Vd Beek.
0 0
ghouleseddik
Net als onder van Gaal, die met Hesp, Reiziger, Bogarde, de Boertjes, Cocu, Zenden en Kluivert zo'n beetje het Nederlands Elftal tot z'n beschikking had. Vonden die Catalanen aanvankelijk schitterend, tot het niet meer liep. Toen konden ze ff geen Hollander meer zien...
3 0
Aspers73
Als je én Donny én Wijnaldum wilt halen begrijp je er niet veel van. Dan hoop ik dat Donny niet gaat.
2 0
Joseph
Goed nieuws voor Frenkie, Koeman heeft gezien hoe hij het Nederlands elftal uit de put heeft getrokken, ik denk dat Koeman het middenveld om hem heen zal bouwen. Ben benieuwd of hij inderdaad bij Donny uit komt. Met Donny heeft hij natuurlijk al op het hoogste niveau samen gespeeld en gedomineerd op het middenveld, een verbeterde versie van Schone naast hem, zal het afmaken.
2 0
PJK54
Ik hoor net dat de deal gesloten is.
0 0
14AJAX14
Dus 40 miljoen excl bonussen + Suarez voor Donnie. Loopt daar toevallig ook nog een goede spelmaker rond achter Frenkie?
1 0
3sterren
Barbara Barend over Koeman: "Hij voelt zich een kind van Barcelona"
In mijn ogen complete bullshit. Koeman is een opportunist pur sang en kent geen enkele clubliefde. Heeft in Nederland bij bijna alle clubs gevoetbald én getraind. Zodra er zich een beter aanbod aandiende zat hij al in de trein. En telkens was de club het kind van de rekening. Dat dan weer wel.
Koeman heeft iets met treinen; hij reist graag eerste klas. Nu blijkt zijn vaderlandsliefde ook al skin deep. Zijn ticket voor de TGV is al geboekt. Bestemming Barcelona …
13 -4
BokkieBokstra
Ha ha ha, ik kan wel begrip hebben voor Koeman maar mijn broer was ook zo vernietigend. Maar kan ook denken, die man heeft een naar probleem gehad dit jaar, het is nu de kans pakken. Doet ie wel vaker ja.
0 0
Stamhoofd
In Nederland beseffen we dat misschien niet, maar in Barcelona heeft Ronald Koeman wel echt een gigantische status als clubicoon.
1 0
ghouleseddik
De man zit in twintig jaar als hoofdtrainer gemiddeld nog geen twee jaar bij een club. Een hele prestatie.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Hoop dat hij faliekant faalt en dat dit zijn eindstation is. Laat Barca maar nog verder afzakken,
7 -3
Juichtoon
Daar zijn we wel dichtbij. Met Koeman raken ze iig nog verder van de filosofie van Johan af.
0 -1
mgtow
Het hele Spaanse voetbal wordt bij elkaar gehouden door EU gelden. Oftewel voor een groot deel Nederlands belastinggeld. Dus wat mij betreft mag het daar helemaal afzakken.
3 -1
Aspers73
Zijn eerste aankoop moet dus Donny vd Beek worden. Zucht. Dachten we dit seizoen nog weg te komen.....
1 0
Joseph
Volgens mij wilt Barcelona graag ruilen, als we daar Puig en Suarez voor terug krijgen, heb ik niks te klagen hoor..
2 0
atalantanio
Zo erg zou dat toch niet zijn? Donny lijkt sinds die Real-soap toch het liefst een stap te maken in plaats van nog bepalender te willen worden voor Ajax. Vorig jaar was hij duidelijk minder dan in het succesjaar daarvoor en speelde hij redelijk plichtmatig. Daarnaast heeft Ajax voldoende alternatieven en zal er wel een miljoen of vijftig binnenkomen aan transfergeld.
1 0
trainerdv
Droombaan om voor een leeg Camp Nou te coachen.. Maar goed: waarschijnlijk ontslagen voordat het EK begint. Kan hij mooi vanaf de bank naar Oranje kijken
4 -2
voorkennis
neem nog een glas azijn zuurpruim
0 -5
trainerdv
Nee hoor, realistisch. Stel hij wordt 2e achter een sterk Real en haalt de kwartfinale CL en gaat er ook uit tegen een ontketend Bayern. Dat allemaal dir seizoen in lege stadions terwijl het EK op zijn vroegst over een jaar begint. Dan is het toch niet ondenkbaar dat hij weer weg is voordat het EK is?
3 -2
noppenkoning
Hopelijk over paar weken Ajax-Barca in CL, Koeman neem je rotzooi mee!!!
0 0
Bjorn
Een van de meest onbetrouwbare trainers wanneer het aankomt op commitment. We hebben hem nu toch al drie of vier keer snel op een trein zien springen ondanks dat hij zichzelf voor langere periode verbind.

Peter Bosz bondscoach.
5 0
Stroeve
Zo’n betoog eindigen met ‘dan Peter Bosz maar’, is wel humor. Dat moet ik je nageven.
2 -1
Bjorn
Ha, mooi dat je het linkje snapt.

De voetbalwereld...
2 0
MankeNelis
Koeman haalt Depay let maar op.
4 0
Ajax114
Nu Schreuder komt ben ik bang dat ze zowel Tagliafico als ook Vd Beek gaan halen :-(.
0 0
Mozzer
Die gaan toch al weg.
Als ze maar bij Blind en Tadic wegblijven.
2 0
036AFCA97
Arsene Wenger bied zichzelf aan bij Oranje volgens Fox Sports!


https://www.rtlnieuws.nl/sport/voetbal/artikel/5177894/arsene-wenger-biedt-zichzelf-aan-bij-oranje
2 0
Lazell
Zou wat zijn in een duo functie met Rijkaard en Gullit als assistent.
0 0
JariJari
Gullit? Als een amateurclub die idioot nog aan zou nemen snap ik al niet.
0 0
Sjaakvaak
Dat zou echt geniaal zijn
0 0
14AJAX14
wow dat zou leuk zijn!!!
1 0
Toon meer reacties