'Totti deed er alles aan om Ziyech naar AS Roma te halen'

GinoHaverkamp, 15-08-2020 om 12:05, 9139 views, Sportweek |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Meerdere prominente mensen binnen AS Roma wilden in de zomer van 2018 Hakim Ziyech maar wat graag naar Rome halen. Dat vertelt Mehdi Benatia aan Sportweek, een magazine van La Gazzetta dello Sport. De transfer ging echter niet door, omdat clubvoorzitter James Pallotta voor de deal ging liggen.

Benatia en Ziyech kennen elkaar van de Marokkaanse voetbalploeg. 'Ik heb geprobeerd hem naar AS Roma te halen en hij had hierheen willen rennen', onthult de verdediger, die op het moment van de interesse van AS Roma zelf niet bij die club speelde. Hij kwam in het seizoen 2013/14 uit voor de Romeinen. 'Ik sprak met Francesco Totti en Edin Dzeko en zei dat dit de man is die ze wilden hebben.'

Clubicoon Totti, in die tijd directeur bij AS Roma, bleek wel gecharmeerd te zijn van de toenmalig Ajacied. 'Als directeur deed Francesco alles wat hij kon om de deal tot stand te brengen, maar Pallotta vond het een excessieve uitgave en het is er nooit van gekomen.'

Ziyech bleef uiteindelijk nog twee seizoenen bij Ajax om afgelopen zomer dan toch te vertrekken, naar Chelsea om precies te zijn. Begin dit jaar vertelde hij dat een transfer naar AS Roma in de zomer van 2018 bijna beklonken was, maar dat er opeens radiostilte was vanuit Rome. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
Wat ik dan niet snap is dat als zo'n clubvoorzitter het niet ziet zitten, dit dan niet communiceert naar ajax en ziyech. Speel gewoon open kaart man.
2 0
JesusZoonVanGod
Het heeft zo moeten zijn! Gelukkig kwam hij weer op één lijn met Ajax, waardoor hij zijn klasse weer kon tonen. Dankbaar voor het kampioenschap en geweldige CL seizoen.
1 0
insectenverdelg
Ziyech een excessieve uitgave? Was koopje tov Kluivert. Weet zeker dat Ziyech, die in de zomer 2018 niet blij was bij Ajax, heel blij is geweest dat hij is gebleven.
1 0
Hans Kraay Jr.
En anders wij wel.
1 0