Van Praag kwaad: 'AZ speelde heel sneaky spel'

BartVeenstra, 12-08-2020 om 07:20, 16255 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Michael van Praag, bestuurslid van de UEFA en voormalig KNVB-voorzitter, heeft in een interview met het Algemeen Dagblad vol woede uitgehaald richting de handelswijze van AZ. Dat AZ bleef strijden voor een Champions League-ticket zit Van Praag niet dwars, het gaat hem over de manier waarop. 'Ze hebben een heel sneaky spel gespeeld.'

Van Praag legt uit waarom hij zo kwaad op AZ is. 'Omdat ze mijn integriteit in twijfel hebben getrokken, maar ook nog achter mijn rug om zijn gaan klagen bij de UEFA. Schijnbaar puur bedoeld om mij in diskrediet te brengen. Een heel sneaky spel. Als ze het niet met me eens zijn, of een hekel aan me hebben: prima', stelt Van Praag, die vindt dat AZ het spel met open vizier had moeten spelen. 'En begrijp me goed, het was het goed recht van AZ om contact op te nemen met de UEFA. Nadat ze bot hadden gevangen bij de KNVB over de toewijzing van het Champions League-ticket, zochten ze het bij de Europese bond. Dat mag. Maar doe dat niet stiekem.’

De voormalig Ajax-voorzitter legt uit wat hij zo stiekem vond aan de handelswijze van AZ in deze kwestie. 'Ze waren nog dagelijks met onder meer Ajax en de KNVB in gesprek over het coronadossier in het betaalde voetbal, terwijl ze ondertussen al contact opnamen met de UEFA om protest aan te tekenen over de afwikkeling van de competitie. Ik moest dat zelf ook in de krant lezen.'

Als bestuurslid van de UEFA beziet Van Praag kwesties tussen Nederlandse clubs en de KNVB van een gepaste afstand. In het buitenland werd hij echter op deze kwestie aangesproken. 'Collega’s vroegen of dat in Nederland altijd zo ging, dat clubs de UEFA stiekem benaderen, achter de rug van de nationale bond en collega-clubs om. En hoe het kwam dat ik er niets vanaf wist. Het enige wat ik toen heb gedaan, is Robert Eenhoorn een kort privémailtje sturen, zonder ook maar iemand in CC. Daarin heb ik gezegd dat ik de handelswijze van AZ niet netjes vond – en dat zo’n strategie contraproductief werkt. Niets meer en niets minder.’

AZ was het niet eens met het besluit van de KNVB om Ajax uit te roepen tot de nummer één van Nederland. De Amsterdamse club kreeg daarmee het beste Europese ticket, maar in AZ vond men dat niet het doelsaldo, maar het onderlinge resultaat de doorslag moest geven. AZ stelde vragen aan de UEFA, waarna de Europese voetbalbond indirect antwoord gaf door AZ gewoon in de koker te stoppen voor de loting van de tweede voorronde van de Champions League.

Het volledige interview met Van Praag, inclusief een reactie van AZ, is te lezen op de website van het Algemeen Dagblad.

Denk jij dat Atalanta met 2-1 wint van Paris Saint-Germain? Zet in en krijg 10,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Van Praag is nog netjes.
Die Eenhoorn is van de ratten besnuffeld. Altijd al geweest ook.
Hoop dat AZ er heel rap uit ligt, de beste drie, bier spelers verliest en komend seizoen meedoet om plaats 12.
0 0
cantharel
Aan iedereen die stelt dat Ajax hetzelfde zou hebben gedaan in deze situatie wil ik zeggen , dat is een aanname en geen feit, maar wat AZ heeft gedaan is een bewezen feit. Dus stop met dit te zeggen al heb je meer met die kaaskoppen zoals ene Kenneth Perez en diverse anderen.
1 0
JanBiesbos
AZ - Achterbaks Zaken doen
2 0
AFCA7
AZ: Altijd Zielig...
1 0
MOKUMsTrots1899
Van Praag de gladde aal, wat een onzin kraamt die man toch altijd uit.
2 -10
JariJari
Lijkt allemaal prima te kloppen ditmaal.
0 0
atalantanio
Ik hoop écht dat dit omhooggevallen subtoppertje hardhandig uit de vCL geschoten gaat worden. Als Ajax zich zo zou verlagen zou er zowat een nationale heksenjacht volgen en zou iedereen in Nederland keiharde sancties eisen bij de KNVB. Maar het zogenaamd sympathieke AZ heeft ‘’alle recht’’ om dit te doen, en ‘’logisch dat ze het proberen’’. Gadverdamme wat een club. Coëfficiënten zullen me echt een zorg zijn, ik ben nog nooit zo fan geweest van Viktoria Plzen.
6 -3
JariJari
Sorry maar wees groter dan dat. AZ door is in je eigen voordeel dus laat ze maar winnen. Ik root nu ook ineens voir Shakter, Man united en Sevilla in de EL (normaal had ik Basel liever zien winnen) omdat het in ons voordeel is. Om die reden wil ik ook dat Atalanta niet de CL wint.

Kijk als we de v. CL ticket aan PSV kunnen geven ben ik helemaal voor. Die gedragen zich heel behoorlijk en hebben geen moment gehuild. Had ik niet van ze verwacht. Maar als AZ gaat spelen wil ik gewoon dat ze winnen.
0 -2
Amsteraaij
Shaktar (oekraine) directe concurrent voor nl. Laat die er maar uitvliegen nu. Beter wint inter of man u.
0 0
JariJari
Pot 2 is belangrijker. Plus Oekraien verliest volgend jaar toch veel punten dus niet zo boeiend.
0 0
Antafca
van praag eens ajacied altijd ajacied
4 -1
Ajax27
Wie weet gewoon 1 grote imagostunt van AZ. Ze willen tot de top behoren, daar hoort ook rivaliteit bij. Ze zijn toch vaak het onschuldige braafste clubje uit de eredivisie. Met dit soort dingen maken ze een statement... weliswaar ontzettend dom. Maar ik zie/hoor de spreekkoren/spanddoeken al voorbij komen in de toekomst. Dus wat dat betreft, slimme stunt van AZ.
3 -7
trainerdv
Klinkt heel bekend.... Het hoog opzoeken en bewust iemand erbuiten laten. Dat komt altijd met een boemerang terug, levert veel gezeur op voor iedereen en geen resultaat. Sneaky en dom.
4 0
Ronaldinho020
Sta je toch aardig voorschut AZ
5 0
geDaante
Die Eenhoorn heeft zeker wat sneaky gehandeld, had dit meer met Ajax moeten communiceren, al weten wij niet hoe het achter de schermen is gegaan. Wel begrijpelijj dat hij opkomt voor de belangen van AZ, een club die goed bezig is, en stappen wil maken. Dat kan ik alleen maar toejuichen, goed voor het nederlandse voetbal, en zo ook voor Ajax.

AZ is meer dan Eenhoorn, net als Twente niet Munsterman en zijn praktijken is.
2 -9
Schip
Eens over de club AZ, maar Eenhoorn heeft hier ethisch en strategisch echt geblunderd. Prima dat er iemand zit die out of the box wil denken - denk ook aan de moneyball benadering - maar de houding dat ze Ajax puur als concurrent zien en dat vertalen naar een soort strijd, is onverstandig, onnodig, contraproductief en eerlijk gezegd rete kortzichtig en onvolwassen.

Doe je veel mee teniet. Onder meer de positieve reputatie, die de club bij mij al vanaf jongs af aan heeft. Ik kende jeugdspelers uit hun opleiding. Prima mentaliteit, intelligente spelers, nuchter. Altijd willen aanvallen en positief voetbal, ook in de eerste divisie.

Er wordt hier lacherig over gedaan, maar hun opleiding staat als een huis. Heeft ook altijd een goede basis gehad en is daarna geprofessionaliseerd, vooral toen de Scheringa sof zich voltrok. Op lucht kun je niet bouwen.

Maar dat deze gast deze actie nog durft te verdedigen. En dan zo'n parodie op een jurist inschakelt. Hoe verkeerd bezig kun je zijn. Geef gewoon toe dat je openheid had moeten geven vanaf moment 1.

Zolang ze zelf niet toegeven fout te zitten, ga ik ze er wel aan herinneren. Verder is de club prima bezig. Zoveel liever een club die aanvallend speelt en goed opleidt, dan een Utrecht die het van strijd moet hebben of Vitesse met zijn rare financiële constructies.
0 0
Caelintroy
Mooi omschreven
0 0
JariHeijden
Dat hij de vraag over de eerste plaats in het begin stelde, is nog wel uit te leggen. Het is wel degelijk vreemd, omdat in de moderne historie van het Nederlandse voetbal nooit uitgegaan is van het onderlinge resultaat. Stellen dat dat veel eerlijker is, is arbitrair, maar vooral onzinnig omdat dit nooit eerder is gebruikt. Het is ook nog nooit een issue geweest bij de KNVB en de clubs om uit te gaan van het onderlinge resultaat. Er is daarom geen enkele aanleiding om het nu wel te gaan gebruiken.

Maar goed, je kunt de vraag stellen. Hij heeft van de KNVB antwoord gekregen. Maar niet een antwoord dat hem zinde, ook al was het een gelegenheidsargument van jewelste. Toen was al duidelijk dat er geen enkele juridisch argument was om zijn gelijk te kunnen halen.

AZ is toen heel kleinzielig geweest. Ze wisten dat ze geen juridische poot hadden om op te staan, toch achter de rug om van de KNVB en ook Ajax en de andere Nederlandse clubs, gaan leuren bij de UEFA. Die verwijst terug, de KNVB ziet de zaak als afgedaan (ze hadden immers al antwoord gegeven) en vervolgens ga je op basis van een persoonlijk mailtje van Van Praag, waar kennelijk niet eens veel in stond, ook nog eens - om tegen beter weten in je eigen gelijk te halen - bij de UEFA het handelen van Van Praag in twijfel trekken. Daar hebben ze dan echt de verkeerde persoon voor uitgezocht. Dat de UEFA niet eens meer gereageerd heeft, zegt genoeg over de kleinzieligheid van het handelen van AZ.

Wat ik niet van AZ begrijp, is dat ze wisten dat er geen enkele juridische kans was, en met het gevaar om zwaar afbreuk te doen aan je eigen reputatie toch een naar, geniepig achterhoede gevecht proberen te houden. AZ is totaal niet serieus genomen door de UEFA (terecht wat mij betreft) en ze hebben enkel reputatieschade opgelopen. Hun eigen naam door het slijk gehaald. Dit is echt een klassiek voorbeeld van je eigen nest bevuilen.

Waarom deed AZ dit? Het enige wat dit blootlegt, is het nieuwe beeld van AZ dat ze slechts een kleinzielig provinciaaltje zijn die denkt mee te kunnen doen met de grote jongens. Zo dom. Zo dom.
7 -1
geDaante
In de moderne historie van het voetbal, denk zelfs gehele, heeft ook nooit zo'n bizarre situatie plaatsgevonden.

En het uitgaan van doelsaldo is normaal gesproken inderdaad the way to go, maar je vergeet dat de competitie niet is uitgespeeld, dus een heel ander verhaal. Ook het doelsaldo had nog door AZ voorbij gestreefd kunnen worden, is dus niks van te zeggen. Onderling resultaat staat vast. En dus in deze een rechtvaardigere graadmeter.
1 -8
ajacied pp
Jij zit vol met NSB streken vreemd GEDAANTE!!!!!!!!!
1 0
JariJari
1. Doelsaldo staatvin de reglementen
2. Onderling resultaat zorgt ervoor dat ze uberhaupt gelijk stonden met ons ipv 6 punten achter.

Dus complete bullshit. Het is een schande dat Ajax niet de titel heeft gekregen. DAT is een schande (en dat promotie/degradatie niet is toegepast).

Dat Utrecht ging huilen voor de rechter is ook treurig te noemen. En Feyenoord met
"we hadden om de titel meegedaan" laat met niet lachen, PSV had je nog ingehaald.

AZ, Utrecht en Feyenoord zijn de top 3 Corona loser Calimeros van deze jaargang. Kijk heeft AZ toch nog iets gewonnen.
1 0
JariHeijden
Dat was ik niet vergeten. Het gaat me helemaal niet om de discussie wat doorslaggevender is. AZ wist heel snel dat ze geen poot hadden om op te staan.

Maar goed, ik zie niet in waardoor het rechtvaardiger is doordat dit vaststaat. Het aantal punten stond ook nog niet vast, maar was op dat moment het enige dat je had. Doelsaldo is in die zin hetzelfde. Dat was de stand van dat moment. Dat kon nog veranderen, maar het geeft wel een overzicht over de volledige stand van dat moment. Onderling resultaat is een meetmoment over twee wedstrijden. Meer niet. Doelsaldo zegt iets over de afgelopen 25 wedstrijden. Veel reëler naar mijn mening.

Maar los daarvan, het staat nergens in de regels dat dit ook zou kunnen. Dus is het raar als je bij het voortijdig afbreken van de competitie (dat in artikel 1 wordt geregeld) ineens andere regels gaat toepassen. Dat zou pas willekeur in de hand werken, niet objectief.
1 0
Red Devil
Achterbaks spelletje van die kazen maar die v Praag is zelf ook een galdjanus.
6 -2
Caelintroy
Als je naar het gezicht kijkt en in bijzonder naar de ogen van die Eenhoorn, zie je ook in alles dat het een hele enge en nare man is. Het gezicht van een rat.
13 -3
oxxer
Ratten zijn ongedierte en iedereen weet van welke club Eenhoorn echt fan van is.
6 -1
JariJari
Heeft het iets met kakkerlakken te maken? ;)
1 0
Leprechaun
Kan iemand mij helpen? Hoe brengt het handelen van AZ Van Praag nou precies in diskrediet?

Het handelen van Eenhoorn is absoluut dubieus, maar Van Praag is ook echt een gigantische jankbal.
4 -15
JariHeijden
Ik raad je aan om het hele verhaal te lezen op het AD. Wat je ook van Van Praag vindt (dat staat hier eigenlijk los van), daar kun je goed lezen waarom Van Praag vindt dat hij in diskrediet wordt gebracht. Eenhoorn heeft achter de rug om van Van Praag bij de UEFA min of meer gesteld dat Van Praag dubieus en tegen de regels van de UEFA in handelde, op basis van een persoonlijke mail van Van Praag aan Eenhoorn, waarin eigenlijk alleen werd aangegeven dat Eenhoorn door niet te communiceren niet netjes handelde.

Eenhoorn heeft hier veel kapot gemaakt voor AZ. En dat is dom. Kansloze actie, dat blijkt ook wel uit de tweede reactie van de UEFA (de eerste was terugverwijzen naar de KNVB), namelijk dat ze niet meer gingen reageren, omdat het een non-issue was voor de UEFA.
4 0
Caelintroy
Van Praag is een held, zeker geen jankbal.

Je reactie is ongepast en getuigt van het feit dat je of een jonkie bent of een Azijn Zeiker.
13 -2
Leprechaun
Van Praag een held noemen getuigt van bijzonder weinig maatschappelijk besef. Prima voorzitter in de jaren ‘90, maar sindsdien een man met een bijzonder bedenkelijk en dubieus moreel kompas.

Plucheplakker eerste klas.
3 -9
JariJari
"Maatschappelijk besef". Is de thee lekker kerel?
0 0
Schip
Niet mee eens. Een plucheplakker eerste klas ben je i.m.o. als je blijft plakken ongeacht je prestaties. Zo is van Praag niet. Die heeft het bestuurlijk op orde en is ook echt betrokken bij het voetbaldeel. Kijk alleen naar het besluit van zijn bestuur om Van Gaal aan te stellen als opvolger voor Beenhakker. Dat was eigenlijk ongehoord destijds.

Beenhakker was een instituut, een grote naam. Alleen Cruijff en Michels waren toen groter. Van Gaal een absolute nobody met een totaal gebrek aan feeling voor PR.

Een plucheplakker had een naam gekozen als opvolger en daarin geen risico genomen voor de eigen positie. Van Praag heeft echt grote verdiensten. Ook de verhuizing naar de Arena, wat voor kutbak het ook was jarenlang, was belangrijk. De beursgang mogelijk minder.

En ja, hij is ijdel als de pest en wil graag een belangrijke functie in de Uefa vervullen. Maar het moet ook weer niet zo zijn dat ambitie een vies woord is he. Waarom mag iemand dat niet nastreven? Zolang het voetbal en niet de status maar op de eerste plek staat. Bij Van Praag delen die twee belangen de aandacht, ik kan er mee leven.
6 0
DarkChild
Mwah, waarom dan? Een held voor Ajax? Omdat ie toevallig voorzitter was in 1995 of omdat ie echt wat heeft bijgedragen toen? Ik ben trouwens geen jonkie, en ook geen azijnzeiker, want dat vind ik altijd een typering om geen argumentatie te hoeven geven.
Michael van Praag heeft een historie van dingen vooral doen ter meerdere glorie van Michael van Praag zélf. Hij is heel erg ego gedreven en daarmee snel gekrenkt. In elk van zijn prestigebaantjes (KNVB, UEFA) zijn daar genoeg voorbeelden van. Of op Twitter. Je moet maar eens proberen te zeggen dat hij niet zo goed kan zingen.
3 -4
Caelintroy
Omdat hij inderdaad, in mijn optiek, onderdeel was van de glorietijd in 95. Samen met die andere ego strelende man;) Die voor mij ook een held is.

Maar goed, gaat erom dat AZ alles achter de rug om heeft gedaan, op een moment dat je met je collega’s aan tafel zit. Ik houd daar niet van en snap daarom ook de reactie van Van Praag in deze.


5 0
DarkChild
Das al iets anders ;-) Dont get me wrong, ik vind AZ ook tergend maar goed. Hun feestje, hun imago (al glijdt dit denk ik weer van snel van ze af, omdat ze niet genoeg voorstellen om lang te haten)
Laat onverlet dat Van Praag wel een bijzonder ijdel en daarmee lichtgeraakt type is. Want ook nu draait het weer om hem. Terwijl, je had je er ook niet mee kunnen bemoeien Michael? Wat heeft Eenhoorn aan jouw privémening? Dat is dan wel open vizier?
2 -2
Caelintroy
Zijn we het er iig daar over eens;)
0 0
JohnTB
Van Praag had zich er inderdaad gewoon niet mee moeten bemoeien. Daarmee maakt ie zichzelf verdacht bij AZ gezien zijn Ajax achtergrond. Sar en Overmars zijn volwassen genoeg om zelf Eenhoorn te vertellen dat eea wat achterbaks is.
1 0
MankeNelis
Backstabbers uit Alkmaar, je denk nu: vertel iets nieuws.
3 0
Duif63
AZ is echt verschrikkelijk en die Eenhoorn een rat eerste klas. Het laagste van het laagste wat je bij een mens kan vinden.
6 -4
Drukwerk1968
Dan heb jij nog niet veel meegemaakt en weinig nieuws gelezen of gezien. Man, Man, Man. Wordt eens volwassen
4 -5
Schip
Bij Duif speelt de emotie een beetje zwaar mee ;) Maar het is niet minder dan achterbaks, in de war betekenis van het woord.

Als je vindt dat Ajax dit ook had moeten doen op dezelfde manier, dan spoor je niet vriendelijke vriend. Als je bedoelt dat je het ook achterbaks vindt, maar dat dit soort dingen helaas gebeuren wanneer er veel geld mee gemoeid is, kan ik me er meer in vinden.
4 0
TontoKarnaggel
Het meest bizarre van dit hele verhaal vind ik dat vrijwel iedereen, inclusief de gehele media, de poging van az heel goed kan begrijpen hooguit alleen de manier waarop niet, nu ook van praag weer, wtf???
Ze zijn gvd gewoon 2e achter ons geeindigd maar proberen mag opeens volgens iedereen.
We weten echter allemaal hoe de reacties geweest waren als Ajax zoiets had geflikt, hypocrieten dat het er zijn, gadverdamme....
9 0
AFCAPolarBear
Niets aan het afgebroken vorige seizoen was normaal. En deze situatie is in het reglement van de KNVB niet (goed/duidelijk) beschreven. Dus dan kan je met de regels gaan buigen. Ik begrijp daarom zelf ook wel dat ze extra informatie willen hebben en of het in dit geval niet eerlijker is om naar onderling resultaat te kijken, omdat niet alle wedstrijden zijn gespeeld. Ik denk dat Ajax dat ook zou doen, of heeft gedaan in verleden. Maar toen de KNVB geen reactie gaf op AZ, is AZ verkeerd gaan handelen. Dat ze naar de UEFA stappen begrijp ik ook wel, maar niet om het ticket te eisen en al helemaal niet om dat achter de rug van de KNVB en Ajax te doen, terwijl je ze bijna dagelijks spreekt. Dat getuigt volgens mij van amateurisme en calimero-gedrag. En het verschil dat AZ lief wordt behandeld door de pers en Ajax niet, is het verschil in status. Ajax is de grootste van Nederland en daarom wordt dit soort gedrag (in het openbaar) van ons niet verwacht, en van het kleine en schattige AZ is het dapper.
4 0
Sanalologo
Gaat erom dat een club altijd bezwaar moet kunnen maken tegen een beslissing. In welke situatie dan ook. Ik denk dat dat gewoon een goed standpunt is. In geval van AZ is het gewoon kansloos, maar de ruimte moet er in essentie wel zijn.
1 0
Adam24
Ik ben het geheel niet eens met de handelswijze van AZ maar ik vind dat Van Praag hier schromelijk overdrijft. 'Schijnbaar puur bedoelt om mij in diskrediet te brengen'? Dat zal allemaal wel meevallen denk ik. AZ had gewoon moeten zeggen 'wij zien in andere landen onderling resultaat boven doelsaldo gesteld worden dus we gaan even met de EUFA praten om te kijken of dat iets oplevert.'
3 -8
Web
AZ was echt mijn ploeg naar Ajax
Knap dat ze elk jaar weer mee deden voor de bovenste 4 plaatsen
Maar sinds die Eenhoorn er zit, afgedaan
Voor het Nederlands belang hoop je dat ze in de groepsfase komen
Maar ben nu even egoïstisch nu maar niet. Kut club
Dan word Ajax financieel er ook nog eens beter van
7 0
Spectre
Kun je nagaan dat feyenoord die Eenhoorn graag wil hebben, dat gaat helemaal wat moois worden
4 0
Han57
In de reactie van az wordt er niet eens inhoudelijk gereageerd op de opmerkingen van van Praag. Alleen maar dat het hun goed recht was om de eindstand te betwisten.
Zielig.
8 0
ajaxxcied4life
Zegt toch genoeg
6 0
Bky
Lach me stuk als die gasten er de eerste ronde direct kansloos uitvliegen en uiteindelijk helemaal niets hebben.
6 -1
JariJari
CL halen is goed. In de eredivisie degradatie please (a la Monaco)
0 0
WeerDinges
Dan hebben we na hoeveel jaar, 10 ofzo, eindelijk weer eens een directe plaatsing vanuit de ED en zou je uit emotie blij zijn met het falen van een AZ? Ik gun ze weinig maar wel Europees succes. Extra geld naar de ED, extra punten voor NL, sterkere competitie daardoor, alleen maar goed voor Ajax als ze echt willen doorontwikkelen naar een Europese (sub) topclub. Laat ze dan maar op plek 8 eindigen in de ED of iets dergelijks.
7 -5
AFCAPolarBear
Waarom krijg je zoveel minnen? Zijn dat de kakkerlakken op deze site, omdat ze verwachten dat Feyenoord de top 8 niet haalt? Wat jij zegt is 100% waar en dat hoopt Ajax zelf ook. Alleen met een sterkere Eredivisie kunnen we als Ajax structureel doorgroeien naar de Europese top. Toptalenten als De Ligt en Frenkie blijven in de huidige situatie maximaal 2 topseizoenen bij Ajax, omdat ze graag elke wedstrijd op hun toppen willen en moeten spelen. Bij Ajax is dat maximaal 3x in de maand. Dat we afgelopen seizoenen Europees zo goed hebben gepresteerd is incidenteel geweest, maar laat wel zien dat we een goed beleid voeren. Meer dan incidenten kunnen we momenteel niet doen, daarom is de volgende stap om de Eredivisie sterker te maken.
3 -2
ajaxxcied4life
Lage man die Eenhoorn. Bah bah.
8 0
Superman
Ratje
5 0
mgtow
Kijk aan de zaken liggen dus nog een tandje erger. We worden door andere voetballanden nu heel raar aangekeken. Samen met het feit dat uefa de wedstrijd tegen Viktoria Plzen heel vroeg op de middag heeft moeten inplannen vanwege het welbekende daksoapje en dus het ontbrekende licht, moeten we misschien maar overwegen AZ een jaartje uit te sluiten vanwege het in diskrediet brengen van het Nederlands voetbal.
9 -1
3*stars*3
Precies.

Maar vond het wel mooi om te lezen; ‘’ Het zegt alles dat de UEFA niet eens formeel heeft gereageerd op AZ, maar gewoon de loting heeft uitgevoerd voor de voorrondes."
9 0
Ajaxamsterdam0485
Ik ben ook volledig mijn sympathie verloren voor dat zooitje
14 -1
Ajaxmax
Ik heb alleen nog sympathie voor Sparta.
7 -1
mgtow
Juist. Helemaal leegtrekken die opleiding van ze.
4 -1