Eerste fans donderdag al om 17.15 uur naar binnen

BartVeenstra, 10-08-2020 om 15:05, 5495 views, AT5 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Een groep Ajax-supporters moet aankomende donderdag al tussen 17.15 en 17.30 uur in de Johan Cruijff ArenA aanwezig zijn, zo meldt AT5. Voor het oefenduel tussen Ajax en FC Utrecht (18.45 uur) zijn er omtrent het coronavirus allerlei maatregelen genomen.

Een van die maatregelen is een tijdslot. Supporters die een ticket hebben gekocht zien op hun toegangskaart een tijdslot van een kwartier waarbinnen ze het stadion moeten betreden staan. De eerste fans moeten tussen 17.15 en 17.30 uur naar binnen. Na de wedstrijd worden de fans rij voor rij naar buiten gelaten. 'Tel daarbij een voorspelde temperatuur van zo'n 31 graden op en je komt uit op een heet avondje', schrijft AT5.

In totaal zijn er 4.500 toeschouwers welkom en in het stadion moeten zij constant anderhalve meter afstand houden. Tussen iedere toegewezen stoel zitten dan ook vijf lege stoelen. Ook mensen uit hetzelfde huishouden mogen niet naast elkaar zitten. Bovendien mag er in het stadion niet gezongen, geschreeuwd en gejuicht worden.

Ook wat betreft de catering heeft men in de Johan Cruijff ArenA maatregelen genomen. Het kopen van een drankje en een hapje kan bij binnenkomst. Tijdens de wedstrijd zijn de kiosken dicht, al kunnen de fans wel iets kopen bij de mobiele verkopers die op de tribunes rondlopen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Klinkt erg gezellig...
0 0
Antafca
Gewoon present. We gaan het beleven ziet iig heel dicht op t veld voor tientje maar
0 0
Amsteraaij
Het is ff niet anders guys. Roeien met de riemen die je hebt (of die zijn toegestaan)
1 -1
Arek Milik
Mensen zoals jij is precies wat de staat wil. Ja en amen knikken. “Het is ff niet anders” als iedereen er zo over denkt gaan we inderdaad niet terug naar het oude normaal. Kom op man, ben je blind? Dit zijn ondemocratische maatregelen. Dit is geen killervirus meer, nooit geweest ook!

https://www.quotemaster.org/images/24/242af21bdee4ce2156551e93f74759d9.jpg
0 -2
Puurvoetbal
Je drinkt te weinig water Milik ! Water drinken !
0 0
RuffRhythim
Hoeft voor mij niet op deze manier.

Alle fun is er af zo...
1 0
036AFCA97
Nou, dan ga ik thuis wel zitten juichen voor mn tv met een koud biertje.
1 0
Wieno
Ouderwetse mobiele catering.... Pinda,s , bier en vieze boekjes!!! Hoor die gekke Henk nog rondlopen in het Olympisch stadion. Mooie tijden... Deze ronde sla ik toch wel over hoor... Zoveel vrije stoelen tussen gezinsleden / vriendengroepen. Bij pretparken douwen ze je gewoon naast elkaar in een achtbaan als je samen in de rij staat, stranden en zwembaden zijn overvol. Uitproberen is prima, maar dit is weer supportertje pesten. Niet juichen gaat 'm sowieso niet worden.
4 0
DUDE92
Dat er zoveel plekken zijn waar mensen schijt aan de regels heeft, betekent niet dat de andere plekken dat ook moeten gaan doen. Dat de nachtclubs nog niet open zijn is toch ook niet 'feestbeesten pesten'? Ik snap dat het vaak bijna persoonlijk kan aanvoelen, 'waarom zij wel en wij niet', maar hoe ik het zie is het absoluut niet op een specifieke groep gericht. Sterker nog, dan zouden er helemaal geen supporters naar binnen mogen.
0 0
Wieno
Het gaat mij vooral om het feit dat je niet met je gezin samen kunt zitten. Dat mag overal, maar dus niet in het stadion. Koren mogen inmiddels zingen in de buitenlucht, maar even kortstondig juichen in een stadion zou dan ineens weer een nieuwe golf veroorzaken? Je hebt een mondkap op en neemt afstand. Dan voldoe je toch aan de basisregels die gesteld zijn....
0 0
DUDE92
Oh dat had ik niet door, dat is wel apart. Maar ik kan me wel voorstellen dat het makkelijker controleren is zo, de stewards weten ook niet wie daadwerkelijk bij wie hoort. Lijkt me dat dit meer een test is? Als dit goed gaat misschien volgende keer wel met gezinnen bij elkaar?
0 0
Wieno
Kan, we gaan het zien. Als seizoenskaarthouder of lid van de Supportersclub bestel je de kaarten via je card / barnummer. Daar kan dus aan de voorkant al duidelijk te zien zijn of het een gezin betreft. De stewards hoeven je dan alleen maar naar de juiste plek te wijzen.
0 0
kampioen0809
Het loopt zo mank als wat. Kan haast niet lang meer duren totdat mensen het gewoon echt niet langer meer slikken.
3 0
RayJordaan
Beperkt aantal mensen, niet mogen zingen maar een overvolle strand mag wel.. Logica van lik me reet..
3 0
DUDE92
Een stadion is natuurlijk wel wat makkelijker te beheren dan een openbaar strand. En zelfs daar doen ze wat ze kunnen, maar als men gewoon schijt heeft aan de regels houdt het op. Je bent in mijn ogen gewoon een ontzettende mafkees als je in deze tijd een strandfeestje van 500 man opzet.

Stel dat de Ajacieden die donderdag in het stadion zitten zich echt 'misdragen', dan lijkt me dat het ook meteen klaar is voorlopig met publiek in de Arena, maar die optie is er niet voor de stranden.
1 0
RayJordaan
Ja snap ik, plaatst desnoods meer boas op stranden om gezeik te voorkomen.
0 -1
MrPink
Anderhalf uur eerder naar binnen, niet zingen, etc etc, dag. Sla wel een jaartje over. Geen reet aan zo.

En hoe doen ze dit met de wc? Tijdens de rust gaan de meeste pissen.
2 0
Wieno
Mobiele pisfles.... Gewoon even zwaaien en je krijgt een fles om je dop! Je kunt zelf gewoon de match blijven volgen. Extra inkomsten voor de dames van de rode zone.
5 0
SfeervakZuid2
Sorry hoor, maar niet zingen, schreeuwen of juichen. Zou bijna zeggen dat ik liever voor de tv zit.

Persoonlijk ben ik echt wel blij dat het voetballen weer begint, maar dit is echt een rare maatregel
2 0
f*ck010
Je moet voor de wedstrijd nog eerder binnen zijn en moet na de wedstrijd nog langer wachten dan dat de wedstrijd zelf duurt! Daar bovenop mag je nog niet eens juichen als er is gescoord. Wat is er nu in godsnaam nog leuk aan om te gaan?
2 -1
LANS
Blijf JIJ lekker thuis dan. . .
0 0
Van Reenen
Niet juichen? Dan maar beter een 0-0 wedstrijd ervan maken. Klappen mag toch wel bij een doelpunt? Of.... Hoera-hoera-hoera !
0 0
IboAFCA
Dan maar een toeter meenemen
0 0
Weswess
Heel veel plezier voor degene die heen gaan, mij niet gezien met al die gekkigheid.

Al enige info voor de competitie hoe Ajax het wil gaan doen?
0 0
Ajaxamsterdam0485
Het plan is om een loting te doen onder ssc houders en ongeveer 9000 mensen binnen te laten. Mocht je aan de beurt zijn geweest kan je pas weer geloot worden als alle 42000 ssc houders geweest zijn. Om de 4/5 thuiswedstrijden dus voor nu.
0 0
Montana
Volgens mij is dit duel (en eigenlijk ook die van RKC als dat was gelukt) om te kijken hoe het aangepakt moet worden.
1 0
Weswess
Helder, thnx.
0 0
Murtagh
Dan hoop ik wel dat we drinken mee mogen nemen naar binnen anders is het niet uit te houden
0 0