Onana voorziet woonplaats van zijn moeder van elektriciteit

JesseTH, 09-08-2020 om 15:25, 21340 views, Actu Cameroun |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

André Onana heeft een bijzonder goede daad verricht. Vanwege fysieke klachten is de Kameroener nog niet klaar om zijn eerste minuten van de voorbereiding te maken, maar in zijn thuisland heeft hij de afgelopen tijd mooi werk gedaan. Hij voorzag de woonplaats van zijn moeder, Ossoessam, van elektriciteit, zo schrijft Actu Cameroun.

Het dorp waar zijn moeder woont, Ossoessam dus, ligt in de regio Menguemé. Tijdens zijn laatste bezoek aan het land zou Onana een bezoek hebben gebracht aan die regio, welke in het zuid-westen van het land ligt. In dat stukje binnenland van het Afrikaanse land was er tot voor kort lang niet overal elektriciteit, maar daar heeft Onana nu een stap in gezet. 'Hij heeft een groot hart', schrijft de website.

De doelman zou het dorp van zijn moeder niet langer in het donker willen zien. Hij sloot het dorp aan op het elektriciteitsnet, iets wat in Kameroen niet overal vanzelfsprekend is. 'Dankzij hem zullen zijn ouders vanaf vandaag geen lantaarn meer gebruiken voor verlichting. Het dorp kan nu rustig tv kijken en lang buiten blijven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Three little birds
#Respect
0 0
Murtagh
Kijk iemand die zijn land wil opbouwen ipv hier alleen heen komt om een uitkering te trekken
1 -2
fanforeffer
Goed voorbeeld ANDRE, beter als al die schreeuwende slavenhandelaren, met heel veel bloedgeld ,op de Dam ,die alleen maar klagen en anderen beschuldigen en zelf miljoenen bezitten maar hun thuis land laten stikken. Andre jij helpt jouw volk met daden.
4 -4
Ferd
en ja hoor, maak er maar een FVD/PVV doordrenkt politiek verhaal van.
1 -3
Frank1978
Niet alleen een topkeeper, maar ook een mooi mens... Nu nog minstens een jaartje bij ons blijven AUB... :-)
3 0
Ferd
maar dan wel verlengen svp ivm transfersom. Zet lekker hoog in, maar beloof Andre een percentage van alles boven de 30 miljoen.
1 0
rsvh88
Als Onana dit al alleen kan. Moet je nagaan wat de wereld echt zou kunnen doen. En dan heb ik het niet over die liefdadigheidsprojecten waar het geld in de zakken van de bobo's verdwijnt. Mooi man Onana, heel veel respect!
4 -1
Bky
Boek tip: "Dead Aid van Dambisa Moyo"
1 0
geDaante
Precies, er zou echt geen armoede meer hoeven zijn, maar machthebbers zijn veelal machtswellustige, egoïstische, empathieloze figuren. Eigenschappen waarmee ze hun machtige positie ook hebben verkregen. En die vinden een extra miljardje op de eigen bank belangrijker dan het welzijn en levens van miljoenen andere mensen.
7 -1
Ajax27
Als je er niets van weet... hou dan gewoon je mond. Bill gates probeert met z'n foundation waarvoor ie tal van miljardairs bij elkaar heeft gebracht om hen 50% van hun vermogen af te staan. Hiermee pakt ie jaarlijks tal van projecten aan. Wat je echter ziet is dat je ook vaak wordt tegengewerkt in bepaalde regio's. Hij is al tig jaren bijv. bezig om polio uit te roeien. Maar er zijn gewoon gebieden in Afrika waar militaire leiders in een gebied aan de macht zijn, complete burgeroorlogen voeren, gebieden waar mensen vaccinatiies toedienen worden vermoord... tal van redenen waarom het niet lukt om in een land of gebied hetgeen voor elkaar te krijgen om een 'simpele' ziekte als Polio uit te roeien zoals dit wel al in Europa en Amerika het geval is.

Maja lekker kort door de bocht zeggen dat iedereen die geld heeft het liever op z'n eigen bank heeft staan... dat is natuurlijk veel gemakkelijker.
1 0
Lagasj
Precies zo !
0 0
Pantheon
Beetje dubbel. Natuurlijk heb je gelijk. Anderzijds, het geld dat wij uitgeven aan voetbal, mobiele telefoons, internet, overdadig eten(?) of welke luxe goederen dan ook zouden wij ook heel veel mensen kunnen helpen. Laten we eerlijk zijn, dat doen wij ook niet.
1 -1
geDaante
Uiteraard, iedereen kan geven. Zelf ben ik heel minimalistisch en geef ik weinig tot niks om luxe. Maar al dat consumeren maakt de top belachelijk rijk. Als zij er dan wat goedd mee zouden doen zou dat consumeren minder kwaad doen ;)
0 0
Ajax27
En wie ben jij om te zeggen dat ze dat niet doen? Van hoeveel miljonairs en miljardairs weet jiji wat ze uitgeven en waaraan ze het jaarlijks uitgeven?

Hoe vaak heb jij zelf al eens poging ondernomen om in het buitenland vrijwilligerswerk te doen om mensen te helpen die het minder hebben?

We kunnen allemaal hypocriet lopen doen... de rijken hier... de rijken daar... De normale gemiddelde mens, die gewoon iedere dag werkt, 1-2 x per jaar op vakantie gaat, lekker op terrassjes zit, geniet van het weekend, lekker z'n ding doet, dat is een veeeeeeel grotere groep die ook echt wel hun steentje zouden kunnen bijdragen. Maar daar mogen we het zeker niet over hebben.
0 0
Lagasj
Mensen zijn 100% egoist.
Geven is 100% egoistisch
En wie zegt dat hij/zij dat niet is, is 180% egoist.
0 -3
ram
Als je het hebt over de locale politici daar, dan heb je gelijk. Die wonen vaak in enorme paleizen en geven geen fuck om te arme bevolking.

Maar als je het hebt over anderen met geld (zoals wij, in het westen) dan is het een andere verhaal. Rijken als Bill Gates enzo geven verhoudingsgewijs veel meer dan de normale man. In veel rijke landen houden de bewoners geld liever zelf dat dat ze ietsje meer belasting betalen voor ontwikkelingshulp.
0 -1
geDaante
Nee, niet per se over die lokale politici aldaar, over politici, machthebbers en rijke stinkerds in het algemeen. Geld corrumpeert, ook omdat het types aantrekt die gevoelig zijn voor corruptie en gierigheid. Juist het Westen buit Afrikaanse landen bijvoorbeeld al eeuwen uit, hun grondstoffen jatten en daar rijk van worden en hen achterlaten met vrijwel niks. Met Shell als mooi voorbeeld, die hun oliezooi ook niet eens even opruimten.

Er zijn inderdaad wel rijken die wat terugdoen, maar is eerder uitzondering dan regel. En mag het? Met zoveel miljard de helft weggeven vind ik al veel te weinig. Gebruik wat je nodig hebt, denkt te hebben voor de toekomst, en doe er verder wat goeds mee. Natuurlijk mag je er ook wel een beetje van genieten, maar een villa, of meerdere villa's is niet nodig.

Ook in Nederland merk je vrijwel altijd weer dat rijke mensen enorm gierig zijn, op de kleintjes letten, en het vooral armere mensen zijn die geven en delen. Ik wil liever sterven als laatstgenoemde.
1 -1
Rogrando
Kan hier alleen maar respect voor hebben
4 0
Danos
Kan je toch bijna niet meer voorstellen dat je geen stroom zou hebben of geen stabiel netwerk.
2 0