Schuurs: 'Bogarde de laatste weken erg met me bezig'

JesseTH, 09-08-2020 om 09:25, 6820 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Perr Schuurs is druk aan het trainen met Winston Bogarde om een betere verdediger te worden. De voormalig Ajacied behoort vandaag de dag tot de technische staf van Ajax 1 en Schuurs hoopt met hem de nodige details aan te brengen in zijn ontwikkeling.

'Iedereen weet wat Winston voor een verdediger was', begint Schuurs te vertellen tegenover De Telegraaf. 'Hij kon als geen ander zijn kracht gebruiken en de laatste weken is hij erg met me bezig. Hij wil dat op mij ook allemaal overbrengen. Dat is voor mij alleen maar mooi, daar kan ik mijn voordeel mee doen. Ik moet meedogenlozer worden.'

Niet alleen moet Schuurs meedogenlozer worden, ook moet hij dat negentig minuten volhouden. Vorig seizoen ging hij flink in de fout tegen AZ en Getafe en dat mag niet nogmaals gebeuren. 'Dat heeft denk ik met concentratie te maken, want ik maakte die fouten in de laatste minuten. Ik weet wat ik beter moet doen. Ik wil me nu zo goed mogelijk laten zien. Ik moet nu de kans die ik krijg, grijpen. Basisspeler van Ajax worden is nu een reëel doel.'

Ook aan het begin van de voorbereiding op het vorige seizoen leek Schuurs voor zijn doorbraak te staan. Toch stond hem nog iemand in de weg, al kijkt Schuurs enkel positief naar zijn concurrent van toen. 'Veltman kwam ijzersterk terug en ik speelde eigenlijk alleen als hij niet beschikbaar was.'

Scoor je WZAWZDB-zonnebril tijdens de hittegolf!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Misschien moet Schuurs gewoon Schuurs zijn.
Dat wil zeggen: geen laatste man cq meedogenloze verdediger, maar net iets daarvoor.
0 0
Amp
Misschien moet schuurs ook die looptrainer inschakelen waar De Ligt zoveel profijt van had. Weet niet of die nog bij ajax werkt. Schuurs komt echt ontzettend traag we, en is pas omgedraaid als zn tegenstander al bij het doel staat
1 -1
Ozymandias
Volgens Alderweireld hadden van alle trainers Bogarde (samen met Simeone) de grootste invloed op zijn verdedigende ontwikkeling. Het zou fantastisch zijn als Bogarde dezelfde invloed op de ontwikkeling van Schuurs heeft. Ik denk dat Schuurs een dragende speler kan worden als Ajax speeltijd in zijn ontwikkeling durft te investeren.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Heb vertrouwen in Perr!
0 0
Van Reenen
Ik gaf dit al asn toen Bogarde wrrd toegevoegd aan de technische staf dat de beste leerschool voor Perr Winston zou zijn. Barry was een nog betere leraar geweest, maar helaas is Barry er niet meer.
0 0
mistermiyagi
Schuurs zal elk jaar beter worden, feller, sterker en meedogenlozer worden.
Voetballen hoef je hem niet te leren..
1 0
mistermiyagi
Ik zal bij de eerste privé training Bogarde een doodschop geven!
Je noemde mij pusy?
0 0
Pheadrus
Hij moet leren denken; "deze blanke buigt voor niemand"
0 0
MankeNelis
Kijk dat willen we horen je tanden erin zetten Schuursie! Net zo meedogenloos worden als Winston.
0 0
Ar
Speelde flets gisteren en maakte een wat timide indruk. 1 keertje kwam ie een keer er fel en met zijn fysiek tussen, maar daar tegenover stonden meerdere keren van te soft ingrijpen en te veel ruimte laten aan de aanvaller. Aan de bal was het zo mogelijk nog fletser. 1 keer gaf ie een goede lange pass, maar verder had daar net zo goed Botman kunnen staan. Veelvuldig tikkies breed op Daley en af en toe een kort passje aan een van de middenvelders. Nooit kwam hij op, dribbelde het middenveld in of over de middenlijn heen. Hij speelde mijn inziens safe, flets, met weinig vertrouwen en zonder durf. Als je dat dan vergelijkt met Timber de tweede helft, dan zal het een harde dobber worden voor Schuurs een basisplaats te bemachtigen. Timber speelde met veel meer lef en durf, en bijna als een spelverdeler achteruit, zoals Blind.
1 0
Pheadrus
Ik vind Timber ook een prima RCV. Hij straat zelfvertrouwen uit. Hij is resoluut in zijn acties. Gewoon opstellen.
0 0
robbertvd
Dat is waar, maar die had dan ook te maken met reserves en jeugd spelers. Maar deed het goed dat is waar.
0 0
jutter
Zal dan met name op het mentale en fysieke vlak liggen, mag je aannemen. Want voetbaltechnisch gezien kan Schuurs zijn oor beter te luisteren leggen bij anderen in de technische staf. Met name wat dat eerst genoemde aspect betreft kan/moet Schuurs nog de nodige stappen maken, en is die keuze voor Bogarde alleszins begrijpelijk. Ben overigens nooit fan van Bogarde geweest, vond het maar een dissonant destijds in het elftal van van Gaal, ook buiten het veld overigens. Maar er viel weinig aan te merken op zijn instelling met de reeds genoemde aspecten, het mentale en fysieke gedeelte dus!
1 0
Web
Ik gaf dit deze week al aan
Ten Hag moet Bogarde met Schuurs bezig laten gaan.
0 0
ambtenaar
Het is geen de Ligt maar heb er wel vertrouwen in.
0 0
Henkjanklaas
Ik ben tot nu toe minder positief over Schuurs. Ik heb tegen RKC extra op hem gelet en zag opnieuw meerdere keren een aanvaller van RKC uit zijn rug weglopen. Hij dekte ook niet altijd kort genoeg.
En dan speelde hij nu nog slechts, met alle respect, tegen RKC aanvallers. In de CL wordt dit afgestraft. Blind was qua passing weer ouderwets sterk maar heeft het verdedigend toch ook regelmatig lastig. In het centrum van de verdediging is dus nog wel wat nodig, naast lengte want in de tweede helft stonden er slechts kleine kerels achterin. In combi met het slecht uitkomen van Stekelenburg zag je die tegengoal van mijlenver aankomen.
3 0
RuffRhythim
Als Schuurs ook maar een kwart oppikt van het karakter van Bogarde als voetballer in het veld is dat pure winst
2 0
AFCA-B93
Perr leek gisteren wat geforceerd hard er in te willen gaan af en toe, waardoor hij soms geen goede timing had. Als hij dat wat meer onder controle krijgt komt het wel goed met ‘m
0 0
Ron75
Schuurs zal gerust nog de nodige fouten maken, maar ik zou hem lekker laten staan. Geen enkele verdediger speelt foutloos (en helemaal niet als je zo jong bent). Vertouwen is belangrijk voor zo'n jonge gozer. En het is natuurlijk ook zo dat als een verdediger of keeper een fout maakt, het gelijk een tegengoal kan zijn. Een middenvelder of aanvaller kan wat dat betreft gemakkelijker een fout maken.
3 0
Multi
Het voetballende vermogen beheerst hij, als hij de laatste stap in het verdedigende kan maken en meedogenlozer wordt dan komt hij er wel. Fysiek is hij in ieder geval ook weer gegroeid.
2 0
AFCA.
Ik weet het niet hoor. Hij heeft zeker potentie, maar iedere wedstrijd die hij speelt is enorm twijfelachtig. Is ook geforceerd bezig met het "meedogenloos" zijn en ik denk niet dat je dat echt heel erg kunt ontwikkelen. Ik geef hem graag de kans en we gaan het zien.
1 0
Lagasj
Erg aardig van je, AFCA, maar de man verliest nog steeds het overzicht en blijft maar fouten maken, blijft niet goed op de benen staan. Elke keer als ik hem bezig zie denk ik: " Ontspan, ga toch eens lekker voetballen"
0 -1
GrandMasterFlex
Allemaal een kwestie van vertrouwen hea. De Ligt was een kanon in de jeugd, iedereen zag het, zei het en heeft jarenlang kunnen groeien naar het niveau van Ajax 1. Die opbouw is natuurlijk ideaal en geeft jongens uit onze jeugd mentaal een enorm voordeel. Niet voor niks zijn Ajacieden altijd in trek, omdat ze hoog basis niveau hebben op het gebied van techniek, maar ook mentale ontwikkeling.
0 0
BillSplate
Uiteindelijk heeft Veltman het ook kunnen ontwikkelen dus wie weet kan Schuurs het ook. Nou moeten we wel hoger inzetten als Veltman. Blind heeft het ook ontwikkelend, wel in Engeland pas, maar komt ons goed van pas.
0 0
Henkjanklaas
Ontwikkelen is altijd goed maar dan niet in de beslissende wedstrijden zoals in de poulefase van de CL.
0 0