Schuurs: 'Dit jaar realistischer dat ik mijn kans pak'

JesseTH, 07-08-2020 om 19:25, 7164 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Perr Schuurs is vastberaden in zijn missie om voor zijn absolute doorbraak in Ajax 1 te gaan. Het afgelopen seizoen kwam de verdediger al tot een behoorlijk aantal minuten, maar het is volgens hem tijd om een vaste waarde te worden in de defensie van de Amsterdamse hoofdmacht.

'Als je kijkt naar de afgelopen twee jaar, dan speelde ik in het eerste jaar veel bij Jong', begint de centrale verdediger zijn verhaal tegenover Ajax TV. 'Vorig jaar heb ik wel mijn kansen gehad en toen was de voorbereiding ook belangrijk, maar ik denk dat het dit jaar iets realistischer is dat ik mijn kans ga pakken.'

Na een nog wisselvallig vorig seizoen is het voor Schuurs nu tijd om door te pakken, zo weet hij. 'Ik heb een jaar gehad waarin ik kansen heb gekregen en goede wedstrijden heb gespeeld. Ik heb leermomenten gehad die ik mee kan nemen naar dit seizoen. Het is aan mij om in de voorbereiding te laten zien dat ik er nu echt klaar voor ben en elke wedstrijd moet gaan spelen.'

Om een vaste waarde te worden in het eerste elftal zal Schuurs eerst trainer Erik ten Hag moeten overtuigen. Hoe hij dat gaat doen, heeft hij al aardig voor zich. 'Ik heb natuurlijk voor ogen dat ik een hele goede voorbereiding ga draaien en er vanaf de eerste wedstrijd sta. Ik wil aan de trainer laten zien dat ik elke wedstrijd wil spelen en een vaste kracht voor het team wil worden.'

Leermeester Joël Veltman

Met het vertrek van Joël Veltman naar Brighton & Hove Albion is Schuurs een concurrent kwijt, maar ook een leermeester. 'Joël heeft weer een fantastisch jaar gehad na zijn blessure. Hij heeft hele goede wedstrijden gespeeld, waar ik natuurlijk ook naar heb gekeken. Hij is een hele slimme speler en weet altijd waar hij moet staan. Dat is iets wat ik in mijn spel mee kan nemen. Hij heeft me ook tips gegeven en daar ben ik heel erg blij mee.'

Scoor je WZAWZDB-zonnebril tijdens de hittegolf!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Montana
Het is natuurkijk een interview dus het kan anders gezegd zijn maar ik vind zijn uitspraken net zoals zijn instelling op het veld: niet meedogenloos genoeg.

"dit jaar realistischer dat ik mijn kans pak" ipv "dit jaar ga ik mijn kans pakken".

"... aan de trainer laten zien dat ik elke wedstrijd wil spelen..." volgens mij wilt elke Ajacied spelen. Het gaat niet om wie wilt spelen maar om wie hoort te spelen.

In mijn ogen kunnen Schuurs en Alvarez allebei prima basis staan als ze langer de kans krijgen. Maar ik verwacht dat het begin dit seizoen nog niet vloeiend loopt en dat het dan op mentaliteit aankomt waardoor ik naar alvarez neig. Die is toch wat feller.
1 -1
Joseph
Je hebt als verdediger wel wat meer kwaliteiten nodig dan felheid, Alvarez liet er daarvan maar weinig zijn, Schuurs zit veel dichter tegen een totaalplaatje voor een basisplaats.

Felheid die ik trouwens gezien heb bij Alvarez, ging vooral samen met controleverlies. Je hebt niks aan felheid, als je het niet op de juiste momenten inzet..
0 0
Web
Ga weg met Alvarez man
Die heeft een draaicirkel van een oude man
Belachelijk dat die bij Ajax speelt.
1 -3
Web
Naast een fitte Blind het komt wel goed, als je hem maar een serie laat staan
Schuurs heeft gewoon heel veel potentie, maar een jongen die moet wennen
Grote club, grote stad, veel druk, daarbij ook nog eens voor het eerst op zich zelf wonen
En als je dan een bescheiden karakter hebt, kan het even duren
0 0
mistermiyagi
De jongen verdient een kans, niet te snel afschrijven want hij heeft echt potentie.

Hij moet feller worden in zijn duels, echt iemand uitschakelen.
Voetballend is hij top, als in schuivende cv doet hij me denken aan Jan Vertonghen.

De afstandschoten van Perr zijn geweldig, wat een trap. Hier moet Ajax ook gebruik van maken..
1 0
Wieno
Ik hoop dat Schuurs dit jaar zijn vorm uit de voorbereiding kan gaan doortrekken. Verder is het ook aan Ten Hag om hem een aantal wedstrijden het vertrouwen te geven!!! De Ligt was een supertalent en maakte in het begin ook fouten, maar kreeg wel het vertrouwen. In het Nederlands elftal werd hij na zijn eerste wedstrijden ook bijna kapot gemaakt. Mede door dit vertrouwen (en natuurlijk zijn talent) kon hij snel zijn rug rechten en zich doorontwikkelen. Hoop dat Schuurs ditzelfde vertrouwen mag krijgen.
0 0
BillSplate
De Ligt dwong ook wel af dat we vertrouwen in hem bleven behouden. Die zag je ook echt z'n best proberen te doen. Om echt een spits te killen op een goede manier, niet de slager manier van back in the days boys als Monteiro bij Juve. Schuurs heeft zeker potentie, maar het is wel een watje in duels. Zo jammer. Hopelijk komt dat nog.
0 0
Wieno
Voor ons dwong hij dat af, omdat we door onze Ajax bril keken. Door anderen werd hij met de grond gelijk gemaakt. De Mos had het toen zelfs over die 'killer' bij P$v die minstens zo goed was... Volgens mij werd die vorig jaar verhuurd aan Vitesse..... Met vertrouwen zie ik het wel goed komen met Schuurs. Zelfs in de duels. Daar zal Bogarde een mooie rol in kunnen betekenen. Leek me vroeger geen pretje. Was je verlost van Davids, liep je tegen Bogarde aan.....
0 0
Ajax4proud
Hij leert straks van Blind en dan komt het goed!
0 0
Lagasj
Leren van Veltman is niet genoeg. Beter alles van Sanchez bekijken!
Drie oefenwedstrijden eerlijk beoordelen en de kans geven. Hij moet er dan wel echt bovenuit steken.
Daarna moet het duidelijk zijn en moeten we waarschijnlijk snel een rcv halen.
1 0
EersteAanname
"en goede wedstrijden heb gespeeld"

Nou nee hoor ....
2 -6
Amsterdamsetrots
Tegen Lille, PSV en in de voorbereiding vond ik hem wel sterk vorig seizoen.
4 0
036AFCA97
Off topic:

Zie net 2 geruchten.

Eerste is dat Ajax weer interesse heeft in Boadu. Snap ik niet vanwege Traore en Brobbey.

Tweede gerucht is dat Chelsea Kenedy heeft aangeboden aan Ajax om te betrekken in Tagliafico deal. Hele matige speler en een vleugelspeler. Hebben we er naar mijn mening al genoeg van.
0 -1
mistermiyagi
Traore is een prima spits maar is slecht in de afronding.
Heeft er geen gevoel voor.
Jaartje verhuren..

Brobbey gaat een seizoen lang bij Jong Ajax spelen, laat eerst maar zien wat je kan, zal in de beker kunnen spelen.

Verder is Tadic de eerste spits, geen echte spits.
Een Boadu is de toekomst voor Oranje is Voetballend geweldig, rap, een neusje voor doelpunten.
Hij is echt een enorm talent, samen met Ihattaren zijn ze de toekomst van Oranje.

Ihattaren vind ik een wereldtalent, niveau Robben..
Was tegen Ajax de beste van het veld..
0 0
PetrosQ
Traoré was vorig jaar dé spits van Jong Ajax en speelde maar een paar minuten mee bij Ajax. Hij haat dit seizoen de kans krijgen om dé spits van Ajax 1 te worden. Zijn concurrenten op die positie zijn Tadic. Promes en Huntelaar. Die eerste 2 kunnen ook elders spelen en Huntelaar gaat nooit een heel seizoen in de basis spelen. Dus genoeg kansen voor Traoré. Waarom dan verhuren en een andere speler aantrekken? Dat is geen beleid.

Het klopt dat hij nog best veel kansen mist, maar hij staat er wel. Het enige wat hij nu nog moet leren is rustig blijven als zich een kans voordoet. Dan kan hij zo ontzettend veel scoren.

Brobbery zit nu in de situatie waar Traoré vorig jaar zat. Hij gaat een heel seizoen bij Jong Ajax spelen. Volgend seizoen mag hij dan de concurrentie aangaan met Traoré. Wellicht kan bij hem in het najaar, wanneer veel talenten doorgaans kansen krijgen i.v.m. blessures, al minuten maken.
0 0
KVF
Waar haal je dit vandaan?
0 0
bremovic
Hij oogt en is ook veel te houterig waardoor zijn positionering er ook niet uit ziet en nergens op lijkt.
0 -4
bremovic
Hij lig
0 -2
PierreHeno
Jefer geval goed te vernemen dat hij er zelf in gelooft. Wat wij er op AS van denken doet feitelijk niet ter zake want het blijft allemaal speculeren en koffiedik kijken. Wanneer hij niet stukken beter presteert dan vorig jaar dan zal hij het zeer zwaar krijgen in de poulfase CL / evt EL igv 3e. Ik geloof er niet in maar laat me wat dat betreft grasg door hem verrassen. Moet ook wel want we hebben weinig keus voor de rcv positie. Het is dus feitelijk lood om oud ijzer wat dat betreft. Noch Schuurs noch Alvarez is CL / EL waardig. Timber is nog niet eens de KKD ontgroeid dus die moet je zeker niet voor de leeuwen willen gooien komend seizoen.
2 0
Sampaoli
Jurrïen Timber is de KKD zeker wel ontgroeid, was daar met speels gemak de beste speler bij Jong Ajax (titelkandidaat) voor een langere periode.
0 0
Holleblok
Lieve jongen, die je alles gunt. Maar daar zit het probleem ook gelijk. Vooralsnog veels te lief om in Ajax 1 de laatste linie te verdedigen. In de lastige wedstrijden moet je ook een klootzak kunnen zijn met een 'over-mijn-lijk'-mentaliteit. Hoop dat Bogarde misschien wonderen kan verrichten door Perr mentaal flink wat harder te maken op korte termijn. Voetballend zou het goed moeten kunnen komen.
1 -1
behangdelul
Dit seizoen wordt de doorbraak van Per, ik geloof er wel in.
4 -2
PierreHeno
We gaan het zien
0 0
trooop
Schuurs is een beetje een apart geval: áls hij het redt zie ik hem heel goed worden, maar óf hij het redt is nog maar zeer de vraag. Dat is vaak zo bij talenten, maar normaal gesproken ligt dat vooral aan hun mentaliteit. Dat is bij schuurs het probleem niet, bij hem ligt het vooral aan z'n zelfvertrouwen en z'n positionering. Ik denk dat nu binnen een paar wedstrijden duidelijk is of hij het nog gaat maken.
4 0
MosesD
Schuurs wordt onze rcv, geen enkele twijfel. Maakt af en toe 'een de Boertje', maar is voetballend uitstekend. Timber als back-up. Als beide rechtsbacks dan blijven zie ik het heel somber in voor Alvarez. Als back-up voor Blind zou ik van de Ven halen. Een groot talent, dat rustig kan rijpen.
6 -1
PetrosQ
Ik heb Alvarez nog niet afgeschreven. Met zijn familie in NL en na een jaar te kunnen wennen. Het kan gek lopen in de voetbalwereld.
2 -1
MosesD
Ik ook niet, maar vrees dat die jongen het niet gaat redden. Dat is beter kan dan hij heeft laten zien, dat geloof ik zeker, maar het imo niet genoeg.
2 0
Ajax114
Het is onzin. Voetballend juist te onzeker.
1 -7
MosesD
Wat een totale onzin. Schuurs voetballend juist prima. Beter zelfs dan de Ligt. Moet alleen iets meer een killer worden, maar dat heeft ook te maken met vertrouwen en veel spelen. Komt helemaal goed.
7 -1
vak114
Ik vrees dat Schuurs het het gaat redden,moet nog enorme stappen zetten om op een constant hoog niveau te komen.
Nog te laconiek,staat vaak verkeerde kant te dekken,of ze mannetje kwijt.
Heeft zeer zeker talent,maar dit is denk ik zijn laatste jaar om definitief bij Ajax door te breken.
2 -4
EersteAanname
Gaat hem niet lukken
0 0
Jornnn
Ik heb er ook geen vertrouwen meer in. Veel te lieve jongen. Zal wel een prima carrière krijgen, dat wel, maar niet voor de top.
1 -1
PetrosQ
Het gaat een interessante strijd worden in de voorbereiding om de vacante positie van RCV. Schuurs, Alvarez en Timber hebben allemaal minuten mogen maken toen Veltman afwezig was. Ik zou er mijn geld nog niet op durven in te zetten op wie uiteindelijk een basisplaats gaat veroveren.
1 0
EersteAanname
Timber 100%
0 0
Amsterdamsetrots
Voetballend gewoon een hele goede speler met een mooie lange pass. Niet bang om in te dribbelen of een actie te maken. Doet me een beetje denken aan De Ligt. Verdedigend moet hij nog wat stappen maken. Wat knullige foutjes soms, maar goed die heeft elke jonge speler. Bij een verdediger valt dat nu eenmaal meer op dan bij een aanvaller. Kan zomaar eens de verassing van het seizoen worden.
2 0
FSideMaluku
"Leermeester Joël Veltman"
In sommige opzichten misschien, maar laat een "Veltmannetje", geen "Schuursje"worden. tenzij je het op zijn "Ekkelenkamps" doet. Dan heb je direct een heldenstatus, natuurlijk..
0 -5
milano1
heb ook wel vertrouwen in per .heb het al eerder gezegd frank de boer en de ligt waren ook niet foutloos in het begin van hun carierre .
5 0
3*stars*3
ik geloof wel in Perr.
Mensen onderschatten nog steeds wat een verhuizing naar de grootste club van het land, met veel spelers doet.
Jaartje KKD is niets vergeleken met o.a; druk, CL voetbal, onder vergrootglas van media en telkens vergeleken worden met een supertalent als De Ligt.

De jeugdspelers krijgen van de Ajax fans vaak lange tijd voordeel van de twijfel.
Schuurs is natuurlijk geen eigen jeugd maar wel
Een jong talent maar heeft echt potentie.
Zelfs In de CL duels zag je dat hij aan de bal echt vaak de juiste keuzes maakt en echt kan voetballen voor zo’n lange centrale verdediger.
Nu echt leren om juiste positie te kiezen zonder bal en de baas zijn in de lucht (geval met Boadu mag niet meer).
Komt goed met hem
5 0
3sterrenAjax1
ik heb er weinig vertrouwen in. is meer n vrije verdediger dan iemand die id mandekking kan spelen. maar ik hoop dat schuurs me de mond snoert dit jaar. rcv is momenteel namelijk n flink zorgenkindje en tevens n heus hoofdpijndossier aan t worden na t vertrek van de ligt.
2 -4
Redrum
Ik zal vast niet veel medestanders krijgen hier, maar ik vind dat Perretje vorig jaar is misbruikt door Erik. Die jongen heeft nooit echt het vertrouwen gekregen dat hij juist zo hard nodig had. In potentie is deze jongen 2 klassen beter dan Veltman, maar Erik koos vaak voor de veilige oplossing (Veltman).
5 -4
Oeroeboeroe
Ik kan niet anders dan het volledig met je eens zijn. Of hij doorbreekt ligt nu echt aan hem.
4 -1
KJHuntelaar
Hoop dat hij zijn kans pakt, nog altijd vertouwen in hem.. dit moet zijn jaar worden!!
7 0