Roy was moe: 'Had het Van Gaal moeten vertellen'

JesseTH, 06-08-2020 om 16:35, 8407 views, Helden |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bryan Roy, oud-speler van Ajax, weet nog goed hoe hij het bij Ajax aan de stok kreeg met Louis van Gaal. In 1992 kregen we twee een onenigheid, wat uiteindelijk zou uitmonden in het vertrek van Roy bij Ajax. De voormalig buitenspeler was moe en weigerde dat de trainer te vertellen. Wat volgde was kritiek van Van Gaal.

'Ik heb Louis van Gaal heel lang van alles de schuld gegeven', vertelt Roy in het magazine Helden. 'We botsten in 1992. Hij vertelde dat ik in zijn ogen de positie van linksbuiten niet goed invulde. Ik besloot een paar maanden later weg te gaan bij Ajax. Uit boosheid. Een negatieve emotie speelde op.'

'We hadden net de UEFA Cup gewonnen met Ajax. Daarna had ik tien dagen vakantie gehad. Ik was gewoon nog doodop toen de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer begon', schetst hij de situatie. 'Louis vond dat ik mijn taken niet goed invulde en al in augustus vertelde hij me dat het beter was dat ik verkocht zou worden. Zo niet, dan zou ik de rest van het seizoen in het tweede spelen. Ik was echt geschokt.'

Achteraf bekeken weet Roy dat hij fout zat en meer openheid had moeten geven. 'Ik had het hem moeten vertellen. Maar je vertelt je trainer niet dat je moe bent, dat doe je gewoon niet. Toen ik in het tweede moest gaan spelen, begon het na een maand weer te draaien. De tv-camera’s stonden elke week langs de kant om me in de gaten te houden. Op een gegeven moment draaide ik weer zo lekker dat Louis me weer bij hem op de bank nam. Een half uur voor tijd mocht ik invallen, ik vergeet nooit meer dat het publiek meteen m’n naam begon te scanderen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ik
Een transfer halverwege november, drie dagen voor Feyenoord uit, dat kon in die tijd nog zonder dat er competitievervalsing geroepen werd.
0 0
Ginoajax1
Hij had de kritiek van van Gaal gewoon over zich heen moeten laten komen. Dan was het echt wel weer goed gekomen. Kijk bv naar Snijder op het wk. Die kreeg ook kritiek maar wist zelf waar het aan schortte. Roy was een geweldig talent. Jammer dat hij zijn kont tegen de krib gooide. Van Gaal had hem er heus wel weer bij gehaald. Hij deed dat om hem te prikkelen.
1 0
Juichtoon
Van Gaal was ondanks alle successen veel te hard voor Roy. Roy was een raspaardje.
2 0
Schip
Ik begreep van Gaal wel. Roy blonk niet uit tijdens het Uefa cup toernooi, alle anderen wel. Hij leek duels met harde backs uit de weg te gaan. Nou was Van Gaal ook erg hard, maar wel altijd eerlijk. Vraag me af of Marciano Vink nog een kans had verdiend op 4, maar dat werd een echt goeie 8. Als hij geen knie problemen had gehad, had hij vaste oranje klant geweest. Van Gaal zag het gewoon enorm goed bij spelers, of ze genoeg brachten op een bepaalde positie en of ze elders niet beter rendeerden. Als geen ander zou ik zelfs zeggen.

Ook geen toeval dat Roy in oranje ook geen sportieve revanche heeft gehaald op van Gaal hè. Hij scoorde af en toe een goal, maar indruk zoals Overmars heeft hij nooit en te nimmer gemaakt.
2 0
trainerdv
Van Gaal heeft het prima zonder Roy gedaan, toch?
1 0
Schwalbino
Roy was niet hard genoeg voor zich zelf. Grote talenten zijn vaak lui (of gemakszuchtig of hoe je het ook noemen wil) en hij was er zo een.
2 0
DT10
Wanneer komt Roy in de Lange Frans podcast?...
2 -1
vdhaas
Ah, een nieuwe Bryan Roy update. Is hij soms een biografie aan het promoten?
1 0
driesterren***
Brain is gewoon een held!
1 0
driesterren***
Haha auto correctie natuurlijk Bryan!!!
1 0
gi0vanni
De 1e naam is ook prima want hij was briljant.
0 0