Veltman: 'Wel even afgevraagd of ik er niet mee moest kappen'

BartVeenstra, 06-08-2020 om 15:30, 7838 views, Helden Magazine |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman heeft het in de eerste maanden na het oplopen van zijn zware knieblessure in april 2018 mentaal heel zwaar gehad. De verdediger, die onlangs vertrok naar Brighton & Hove Albion, heeft er zelfs aan gedacht om te stoppen met voetballen.

'Je ziet me weinig huilen, maar toen heb ik wel wat tranen gelaten', vertelt Veltman in een interview met Helden Magazine. 'Bij die blessure zakte de moed me in de schoenen. In de A1 had ik de kruisband van mijn andere knie al gescheurd. Jeetje, moet ik weer zo’n traject in, dacht ik. Het was nog maar een paar wedstrijden tot het einde van het seizoen en ik wilde graag een transfer maken, dat had ik ook niet onder stoelen of banken geschoven. Dat ging dus niet door. Ik heb me wel even afgevraagd of ik er niet mee moest kappen.'

Een opvallende uitspraak, maar het blijkt echt waar, zo geeft Veltman aan. 'Die gedachte schoot weleens door mijn hoofd. Ik ging twijfelen. Kan ik zo’n herstelperiode weer aan? Misschien is het niveau straks veel te hoog na mijn herstel. Die eerste twee maanden waren mentaal heel zwaar.'

Hoog niveau op training Ajax

Toen Veltman eenmaal hersteld was, was het flink aanpoten op de training van Ajax. Voor de verdediger voelde het zelfs alsof hij een nieuwe speler was in een team waar het niveau een stuk hoger lag dan voorheen. 'Voorheen kon ik met een beetje spel­inzicht de bal nog onderscheppen, nou, dat ging toen niet. Ik moest meteen volle bak. Ook de wisselspelers liftten mee op het hoge niveau van de rest. Ik dacht die eerste trainingen: ben ik nou zo slecht geworden of zij zo goed?'

Veltman speelde uiteindelijk ook mee in het geweldige Champions League-seizoen. Tegen Real Madrid viel hij in, terwijl hij daarna drie wedstrijden op rij in de basis stond. In de return van de halve finales, thuis tegen Tottenham Hotspur, viel hij een halfuur voor tijd in. Een wedstrijd die een dieptepunt werd. 'Ik heb hem nooit meer teruggekeken. Ondanks de nare nasmaak van die wedstrijd, kijk ik met een positief gevoel terug op dat seizoen. Ik was teruggekomen na een heftige blessure en dat ik die wedstrijd, de beker en de landstitel mocht meemaken, daar ben ik heel dankbaar voor.' 

Denk jij dat Sevilla en AS Roma donderdagavond gelijkspelen? Zet in en krijg 3,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
atalantanio
Lekkere mentaliteit, een keertje geblesseerd raken en meteen denken aan stoppen. Dat hoor je normaal gesproken alleen van routiniers van 35, die in de laatste jaren van hun carrière min of meer structureel in de lappenmand zitten. Maar hij heeft gelukkig wel genoeg zelfreflectie om te erkennen dat hij de laatste jaren niet meer met het hogere niveau mee kon. Dat is pijnlijk duidelijk geworden.
1 -19
AlexIbarra
Lekkere mentaliteit, die post van jou...
0 0
bdsngsfs
Maak je zelf wel eens iets mee in je leven?
0 0
Oeroeboeroe
Als je voor de 2e keer een kapotte kruisband oploopt mag je dat absoluut denken. Dat jij je dat niet voor kunt stellen zegt dan meer iets over jou.
2 0
AFCA-B93
Wat een ongelooflijke hoop bullshit in 1 post zeg. De haat naar Veltman spat er echt vanaf
1 -1
Ajax4proud
Ik gun niemand een blessure, zelfs niet Ronaldo of Neymar. Het positieve van Veltman is dat hij nooit heeft lopen klagen over Ajax en altijd sympathiek was naar iedereen toe. Verder mag hij ook z'n handjes dicht knijpen dat hij voor Ajax mocht spelen en zoveel fouten heeft mogen maken dat je van ergernis er kaal van geworden bent. Maar ik moet echt zeggen dat ik ontzettend blij ben dat Veltman naar een ander club is gegaan.
0 -1
laling
negatief, negatief.
Het schijnt helaas voor sommigen een hobby te zijn Veltman te bashen.
Gelukkig hadden zijn trainers er de afgelopen jaren wel kijk op door Joel steeds weer op te stellen..........
5 -1
Caelintroy
Ja inderdaad ja, wat heeft dat ons veel gebracht. Er Zijn genoeg wedstrijden geweest waarin hij zwaar door het ijs is gezakt.

Ik heb ook echt wel eens goeie wedstrijden van hem gezien. Maar at The end kwam hij (zwaar) gewoon tekort.

Verder is het een goed jong, kind van de club, aardige verdediger, maar geen topper.

0 0
036AFCA97
Hoezo dan? Speelde goed tegen Ronaldo, haalde in topwedstrijden een goed niveau, zoals tegen PSV waar die Lozano compleet uit de wedstrijd kreeg.

Hij was geen topper inderdaad, net zoals Mazraoui, Alvarez, Marin enzo dat ook niet zijn maar van al die namen verdient Veltman het meeste respect.
5 0
atalantanio
Veltman heeft nooit iemand uit de wedstrijd gekregen behalve zijn eigen club, door zijn kamikazeacties.
0 -13
036AFCA97
Is goed kakkie
2 -2
Web
Veltman is een transfer erg gegund
Maar dat hier geschreven word dat je hem gaat missen, gaat veel te ver
Omdat Alvarez een miskoop is, word Veltman groter geschreven.

Schuurs is in potentie ook veel beter, maar mist zelfvertrouwen
Eens te meer zie je dat iedereen het maar zo niet oppakt, bescheiden jongen komt uit Limburg
En moet in eens op zich zelf wonen in het drukke westen, beetje verlegen op de trainingen
Maar daar heb je nu een staf voor, dat is niet de sterkste kant van Ten Hag
Mij zal het niet verbazen als Bogarde dit gaat oppakken en wij de echte Schuurs gaan zien
Want die jongen kan gewoon heel goed voetballen, prima schot ook nog eens opbouwend goed
Verdedigend natuurlijk minder dat De Ligt, maar opbouwend misschien wel beter? Als hij de vorm en vertrouwen te pakken heeft

Kortom wij gaan Veltman niet missen
3 -3
Ajax4proud
Mooi gezegd, alleen de laatste zin, wij gaan Veltman missen als kiespijn die zo zeurend van de pijn is dat je die er zelf met de knijptang eruit gaat trekken. Maar de nachtmerrie is voorbij, hij is weg voor nu!

Ik weet zeker en dat heb ik veel eerder gezegd, wanneer Schuurs net zoveel kansen heeft gekregen als Veltman, hij beter word dan Veltman.
0 0
JKBEATS
Drama queen
0 0