Ten Hag optimistisch: 'Er staan nieuwe sterkhouders op'

ThijsZwagerman, 05-08-2020 om 16:25, 12506 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens trainer Erik ten Hag gaat Ajax Hakim Ziyech en Joël Veltman ook buiten veld enorm missen. Beide belangrijke krachten, respectievelijk 27 en 28 jaar oud, vertrekken naar de Premier League. Ajax verliest daardoor twee ervaren spelers, maar daar maakt Ten Hag zich weinig zorgen over. De Ajax-trainer verwacht dat er nieuwe sterkhouders op zullen staan. 

‘Natuurlijk gaan we Veltman en Ziyech missen. Twee spelers die zoveel invloed hebben op het spel, zoveel invloed hebben op het karakter van het team. De invloed in de kleedkamer bedoel ik ook met dat laatste punt. Echte leiders’, omschrijft Ten Hag de invloed van Ziyech en Veltman in gesprek met Voetbal International

Ondanks het vertrek van de twee basisspelers, vreest Ten Hag er niet voor dat Ajax het gemis van Ziyech en Veltman niet weet op te vangen. ‘Als er goede spelers verdwijnen, staan ook weer nieuwe sterkhouders op. Daar ligt een ruimte. Natuurlijk kijken we voortdurend heel goed naar de karakterstructuur in de groep, maar ik denk dat we nog steeds spelers hebben die een dergelijke rol kunnen vervullen. Denk alleen al aan Dusan Tadić en Daley Blind, de eerste en tweede aanvoerder. Die zijn er in ieder geval nog’, blijft de oefenmeester optimistisch.

Denk jij dat Manchester United binnen tien minuten voor staat tegen LASK? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
DSat lijkt me inderdaad het beste: je nergens zorgen om maken want het heeft doorgaans toch weinig zin in de voetballerij. Blijven hopen op het beste en dan zien we het wel.
0 0
Dastaan
Als je vd beek, Onana en tagliafico nog kwijt raakt raak je meerdere basisspelers kwijt, belangrijkste is om het goed aan te vullen met een speler uit de eigen jeugd of een speler halen die meteen wat toevoegt en die je niet een jaar lang fit moet krijgen. Ik maak me alleen zorgen om 1 positie en dat is de rechtercentrale verdediger, met alvarez schuurs en timber heb je 3 opties ik hoop dat 1 van de 3 in staat is om het nu waar te maken. Voor de rest is het elftal wel goed in balans.
1 0
Schwalbino
Je gaat een seizoen tegemoet waarin je sterk moet leunen op de routiniers die blijven. Klaassen had ik in dat opzicht graag terug gezien. Die kun je altijd opstellen. Nooit uit vorm, nooit van slag af. Met zo'n sobere en efficiente speler als controleur kun je met twee creatievelingen op het middenveld spelen. Daarachter Blind en Schuurs. Dan heb je een as met veel potentie en kwaliteit.
4 -3
Babangida83
Klaassen als controleur (cvm) . Geen gekke gedachte.
0 0
Web
Ik ben het met je eens, velen niet hier
Alsof een team alleen maar uit technische speles kan bestaan, bovendien heeft Klaassen ook nog eens een goede functionele techniek.
Klaassen brengt ook nog eens een enorme drive en mentaliteit in het team
Johan zij ooit, Klaassen is de eerste speler die ik op het wedstrijd formulier zet
Ooit leverden Cruijff misschien wel de meeste tecnische speler ooit van Ajax Gerald Vanenburg in voor de Jan Wouters, en het begon in eens te lopen
Johan spelden zelf heel goed met Neeskens om hem een, die haalde hij ook maar snel naar Barcelona toen
Je hebt nu eenmaal een team nodig, met 11 Frenkies win je geen wedstrijd
3 -3
Bullmajor
Helemaal mee eens. Je hebt altijd een sober spelende middenvelder nodig om de hakims van deze wereld te kunnen laten schitteren. Lasse was een prachtig voorbeeld, maar veltman ook... Net niet goed genoeg voor de top, maar super belangrijk voor je elftal
3 -2
Web
Ik weet nog maar al te goed dat Jonk en Bergkamp weg gingen
Ajax won even daar na de CL
Er staan altijd weer nieuwe spelers op, dat is het mooie van Ajax
4 -1
Schip
Ik weet nog wel dat Zlatan en Sneijder - op verschillende tijdstippen weliswaar - vertrokken. Toen bleef er weinig van Ajax over.

Wat jij beschrijft is geen wetmatigheid. Het is de uitzondering op de regel. De groep die overblijft als Donny en Nico weggaan, is erg jong en onervaren. Prima, maar dan lever je in op stabiliteit, resultaat en doelstellingen. En dat wil Ajax niet. Dan moet je gericht inkopen.
3 -1
Schwalbino
Ajax hoeft helemaal niks in te kopen. Alle kwaliteit is er. Er zijn routinier zoals Tadic, Blind en Promes, er zijn talenten zoals Schuurs, Dest, Martinez, Lang, Ekkelenkamp en Antony.

Inkopen? My ass.
1 -1
Schip
Goeie onderbouwing.

Achter Blind staat niemand. We zien jaar na jaar dat je daarmee in de problemen komt. Wober was een uitstekende vervanger. Die stroomde probleemloos in als Blind er niet was. Heb je niet meer. Botman had die plek kunnen innemen. Heb je niet meer. Pierie had het sowieso al niet gekund.

Als Nico gaat, kan is erg groot, moet je een vervangen aantrekken. Zelfde geldt voor Onana, zelfde geldt voor VdBeek. Hou je allemaal geen rekening mee. Ja, je komt met KLaassen aanzetten. Dus toch maar aankopen?

Er komt erg veel jong talent aan, maar die zijn nog niet toe aan een basisplaats. Je hebt nog een gerichte aankoop nodig, liefst op het middenveld als Blind op 4 blijft, om ervaring te bieden. Talent verpietert en komt niet bvendrijven - zagen we vorig jaar al - als er geen balans in het team zit. Pas als in iedere linie routine staat - zie de as van 2018: Blind - Schone - Tadic, dan komt talent tot wasdom.
0 0
Schwalbino
Sorry van 'my ass' hierboven. Was al laat toen ik het typte.

Voor Nico hadden we toch Martinez gehaald? Als Donny vertrekt zou ik Ekkelenkamp of Lang een kans geven. Allebei potentieel genoeg.

Ik heb nog steeds vertrouwen in de opleiding. Wat daar doorheen komt verdient een kans. Anders moet je ze niet door laten stromen.

Het argument dat de stap naar het eerste opeens zo groot is geworden dat alleen supertalenten die nog kunnen zetten vind ik onzin. Het voetbal was vorig seizoen vaak niet om aan te zien. Het niveau in die wedstrijden was bagger. Als Donny die stap kan zetten dan kunnen Lang en Ekkelenkamp dat in potentie ook.
1 0
Web
Wober was ook niet goed genoeg
Daar heb je geen lange tijd voor nodig om dit te zien
Botman zie je nog sneller, zeer beperkte speler
Best bijzonder dat jij dit niet ziet?

Voor Tagliafigo is er al een vervanger, al een jaar Martinez
Al heb ik bij hem twijfels als back, maar dat moet je eerst zien in wedstrijden.

De verhoudingen met routine in het team valt best mee
Zo makkelijk haal je niet goede routine binnen.
Blind en Tadic zijn uitzonderingen die wilden in leveren omdat ze graag bij Ajax willen spelen.
0 0
Web
Als Donny en Nico vertrekken zullen daar vervangers voor komen, daar ga ik vanuit
Natuurlijk gaat dit niet altijd op, maar een stap terug en later twee weer vooruit kan ook
Want er komt wat talent aan, en Ajax heeft ook al kwaliteit binnengehaald.
Gevestigde spelers komen maar niet zo naar Nederland
1 -1
Schwalbino
Die twee zijn altijd pleite.
0 -4
Web
De grootste vrienden waren het, met het ego kunnen ze niet ip zij schuiven
2 -1
Soccerskins
Ik ben al erg blij dat de flanken weer goed bezet zijn door spelers met diepgang. Een rcm is het enigste wat nog mist in deze selectie.
0 0
Rionel
Ontbreken is wat overdreven.
Je hebt met donny eiting en ekkelenkamp 3 opties en kudus schijnt daar ook uit de voeten te kunnen
Als donny vertrekt ga je er uiteraard wel op achteruit..
0 -1
Soccerskins
Zijn toch vooral aanvallend ingestelde speler zonder al te veel ervaring wat jij opnoemt. Ik zie het liefst een rcm van 25/26 jaar komen die verdedigend zijn mannetje weet te staan.
0 0