Vragen voor medici: hoe kwam coronavirus binnen bij Ajax?

JesseTH, 04-08-2020 om 23:05, 6381 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens De Telegraaf hebben maar liefst dertien mensen binnen Ajax 1 en Jong Ajax het coronavirus onder de leden gehad en dat leidt tot vraagtekens. Doktoren en medici binnen en buiten de club gissen naar de momenten waarop de mensen besmet zijn geraakt. En waarom waren er geen klachten? In ieder geval zouden de mensen met antistoffen in hun lichaam de komende maanden veilig zijn voor het virus.

De Telegraaf schrijft dinsdagavond tevens dat geen van de mensen die het virus onder de leden hebben gehad ook daadwerkelijk last heeft gehad van 'coronaklachten'. Voor experts binnen de medische wereld is dat een extra bevestiging dat niet alle besmette mensen klachten krijgen, maar zelfs ook dat er meer gevallen zijn dan bekend.

De vraag is nu vooral wanneer de medewerkers van Ajax het opgelopen hebben. 'Na het stopzetten van de Eredivisie op 8 maart bleven de poorten van De Toekomst tot eind april gesloten en trainden de spelers in (quarantaine) thuis. Dus is de kans ook groot dat de Ajax-spelers en -stafleden het virus in familiekring hebben opgelopen', schrijft het medium erover.

Vanuit Amsterdam heerst het vermoeden dat er medewerkers besmet zijn geraakt tijdens de korte vakantieperiode tussen blok één en twee. Dit vond plaats halverwege de maand mei en tijdens deze periode vlogen de Ajacieden uit over Europa. 'Dat gebeurde tussen blok twee en drie (van 10 juli tot 1 augustus) ook, maar op dat moment had de antistoffentest al plaatsgehad.'

Positieve coronatests binnen Eredivisie

De antistoffen zijn dus aanwezig binnen Ajax, maar het coronavirus is dat niet meer. De coronatests worden twee keer per week gedaan en daaruit kwam voort dat het virus de club heeft verlaten. Bij ADO Den Haag, Vitesse en AZ zouden er nog wel gevallen zijn die het coronavirus onder de leden hebben.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Ik vermoed via de wedstrijd bij Getaffe. Dat werd later de grootste coronahaard in Europa. Kijk, als de artsen het niet weten, kan je als medici ook eens nagaan waar de ploeg en staf zij geweest voordat de uitbraak bekend werd (gemaakt). Dit zou voor mij als leek op medisch gebied een belangrijke oorzaak kunnen zijn.
0 0
Boer Gijs
Een paar mensen uit de technische staf, of in elk geval Poulsen, werden toch in verband gebracht met Corona? Wellicht hebben de besmettingen dan al voor 8 maart plaats gevonden...?
0 0
SuperTurk
En we hebben een reden om getafe nog meer te haten boys!
Ze hebben het virus wss gekregen bij getafe uit!!
0 0
kampioen0809
Aah, even normaal doen hoor. Niet gaan doen alsof dit corona virus ineens heel anders op mensen beland dan de griep of zo. Het is allemaal geen hogere wiskunde hoor, ziek worden kan je overal oplopen.
1 0
Sanalologo
Bericht wordt gebracht alsof er een volledig drama volktrokke heeft. Hoe heeft dit in godsnaam zo ver kunnen komen! 12! Besmettingen! Hoe kon dit ooooit gebeuren? Laten we allemaal medici bellen.
1 -1
zico
De prc-test toont een streng van moleculen aan die afkomstig kan zijn van een virus. Het kunnen ook moleculen zijn van stoffen die het lichaam zelf produceert. Een positieve test betekent dus NIET automatisch dat iemand geinfecteerd is. Een positieve test betekent dus ook NIET automatisch dat iemand ziek is of ziek wordt. Daarbij komt nog dat, afhankelijk van de soort test, sprake van een fout percentage van 3-5 procent. Dus: test je duizend mensen, dan zullen er gezien het fout percentage, 30-50 mensen sowieso positief zijn.
2 -4
Minsc
Over fout gesproken, oi.
0 -1
Bensco
Hoezo is dit een raadsel? Net alsof iedereen heilig is en de gehele crisis heeft binnen gezeten. Er zullen ongetwijfeld spelers en medewerkers die de regels hebben genegeerd en zo het virus hebben opgelopen.
0 0
Danos
Yup zie dat geval toen met Promes.
0 0
AjaxDaniel
Oh god, krijgen we weer hetzelfde als bij Blind toen. Dokters die 0 weten van de casus maar toch maar wat roepen voor media-aandacht.
1 0
mgtow
Door Feyenoord. Daar heeft het virus wel flink huisgehouden. Ik lees nu dat ze denken 35 miljoen voor Senesi te krijgen.


HAHAHHAHAHAHAHAHHA
3 -1
MPAjax
35 ton gaan ze voor hem wel krijgen :)
1 0
JSF
Deense assistent coach toch? Door vriendenkring
0 0
TusanDadic
Yup, Poulsen was besmet. Maar hij ging gelijk in quarantaine zonder contact te hebben gehad met collega's, dus vrijwel onmogelijk dat hij de veroorzaker is. Misschien eerder een Promes die op het hoogtepunt van het virus aanwezig was op redelijk bezette voetbalcourts.
0 -1
trodat4030
Poulsen was in contact geweest met iemand die 5 dagen later besmet bleek. Er is nooit gezegd dat Poulsen besmet is geweest.
0 0
ST
Kan van iedereen gekomen zijn want topsporters in de twintig zullen niet zo snel symptomen vertonen.
0 0
MrPink
Door de voordeur.
1 0
Labrador
Telegraaf: Ten Hag en Veltman.
0 0
Van Reenen
Men sprak van 13 gevallen en niet van 2 mensen.
0 0