Vraagtekens rondom middenveld: 'Het is wel dunnetjes'

BartVeenstra, 03-08-2020 om 15:15, 8823 views, NOS Voetbalpodcast |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

NOS-commentator Arno Vermeulen heeft zo zijn vraagtekens bij de huidige selectie van Ajax. Vooral op het middenveld lijkt Ajax in de ogen van de verslaggever nog tekort te komen, zo vertelt hij tijdens de NOS Voetbalpodcast.

'Ik heb het middenveld van Ajax een beetje uitgetekend', begint Vermeulen zijn verhaal. 'Ten Hag kan Blind of Martínez doorschuiven naar het middenveld. En dat zal misschien ook wel moeten, want anders heb je Eiting, Gravenberch en Marin, die het niet heeft laten zien. Dat zijn ook controlerende spelers. Het is wel dunnetjes.'

Vermeulen vertelt dat er een jaar geleden meerdere spelers waren waarvan werd afgevraagd of zij basisspeler bij Ajax konden worden. 'Álvarez, Magallán, Schuurs, Marin, maar ook de jonkies Eiting en Gravenberch. Die zijn uitermate getalenteerd, maar het zijn nog niet de spelers waar je je helemaal op kunt intekenen. Daar missen ze er een paar van.'

Davy Klaassen

Een speler die geregeld aan Ajax gelinkt wordt, is Davy Klaassen. Hij zou Donny van de Beek - die mogelijk vertrekt - kunnen opvolgen. 'Die zou ik niet halen, hoor', zegt Vermeulen. 'Er is geen twijfel over dat hij niet beter is dan Van de Beek, maar als je Kudus haalt.. Ik heb Klaassen ook niet zo geweldig zien spelen in de Bundesliga. Ik heb niet zoiets van: hij zou bij Ajax de kar trekken. Ik zou het zeker niet doen.'

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Eind september zullen we het weten. Na de Europacup zege in '95 en de verloren finale in Rome tegen Juventus zakte Ajax behoorlijk terug. Ik voorzie een zelfde patroon. Dus Marc; AKTIE!
1 0
Ajaxtrouw
Hele selectie is gewoon matig. Tag., O en vd B gaan nog en dan met een Tadic en Blind die niet meer hun top hebben is het wel heel mager....
3 -1
AFCAPolarBear
Er is (op dit moment) 1 basisspeler weg. Niet de minste, maar het is er toch maar 1. En volgens mij speelde Ziyech niet altijd op het middenveld, dus waarom is het middenveld dan opeens te zwak? Wel te zwak om de CL te kunnen winnen (op 1ste gezicht), maar ik betwijfel dat dit de doelstelling is vd Sar en co dit seizoen! Ik zie een mooie rol weggelegd voor Unuvar. Kan een exacte kopie worden van Ziyech, dat heeft hij sowieso in zich. Misschien nog te licht voor CL-niveau, maar ik durf hem wel in het diepe te gooien. Daarnaast weet je niet hoe goed Kudus en Antony gaan draaien bij Ajax.
0 -6
Schip
Meen je dit nou? Het middenveld van de CL 2018/2019 is weg, behalve Donny. En dat is geen creatieve speler. Daarbij gaat ook Donny vrijwel zeker weg.

Vorig jaar was het middenveld geen beste linie. Pas toen Ziyech op 10 ging spelen en Donny een linie terug, kwam er weer lijn in. En nu is ook Ziyech weg.

Martinez is een verdienstelijke speler en niets meer. En waarschijnlijk verhuist hij naar de linksback positie. En dan kom bij Unuvar aan, die zat talent heeft, maar zelfs op het jeugd WK niet excelleerde? Die mag dit team van CL gehalte maken?

Je laatste zin zegt toch alles al: we weten niets van de jonge talenten. Maar als je mee wilt doen op CL niveau moet je het niveau van je elftal vooraf al redelijk kunnen inschatten hoor. Het is niet de olympische gedachte.
3 -1
jollie18
Ik ben zo benieuwd na het Ajax zonder Ziyech. Ben ben benieuwd of iemand anders dat kan overnemen. In potjes waarin de tegenstander zich ingraaft krijgt Ajax het nog lastig
2 0
ram
Ik vind het een hele ingewikkeld verhaal aangezien we geen idee hebben wie er vertrekt. Ook weten we niet hoe Ten Hag wil gaan spelen of hoe goed Antony en Kudus zijn. Ook denk ik dat we eigenlijk niet weten hoe goed Schuurs, Timber of zelfs Alvarez daadwerkelijk kunnen zijn, naast Blind. Ontzettend veel vraagtekens voor Ajax en dus al helemaal voor ons.

Op het eerste gezicht vind ik echter wel dat we, zoals Ten Hag al zei, een linksback kunnen gebruiken. Ik zou sowieso iemand halen die Nico zou kunnen vervangen. Mocht Nico blijven, dan kan hij een jaartje zijn back-up zijn. Mocht Nico vertrekken, dan kan hij hem direct opvolgen en wordt Martinez de back-up voor linksback. Ik zou Martinez in principe namelijk wel op het middenveld houden aangezien hij daar bewezen heeft fenomenaal te kunnen zijn. Ik denk dat ie daar in ieder geval de wereldtop kan halen. Ik vind hem daarbij een perfecte voetballende bijter en de enige (!) middenvelder in de selectie met enig gif.

Dat gif vind ik sowieso een ander probleem. Ik zou er wel een middenvelder bij willen die verdedigend iets kan brengen. Ik zie Eiting dat niet zo makkelijk doen. Ook creativiteit is natuurlijk een probleem. Antony en Kudus zijn op een bepaalde manier creatief maar het zijn niet echt passers. Tadic zou die rol iets meer kunnen invullen als hij iets meer de 'valse 9' rol pakt en iets meer inzakt maar hij kan natuurlijk niet zo diep inzakken en ook nog in de spits komen. Een passende middenvelder erbij (ik blijf zeggen: type Propper) is in mijn ogen dus ook wel degelijk nodig. Eventueel kun je iets meer gif en passende vermogen vatten in één speler. Dat zou natuurlijk ideaal zijn.

Als vervanger van Botman zou ik sowieso Van de Ven halen. Dat dat nog niet gebeurt is, is mij een raadsel. Ik vind het een echte Ajacied en hij is heel goedkoop op te pikken. Ideale back-up voor Blind.

Het is in ieder geval wel duidelijk dat deze selectie nog niet echt in balans is. We hebben momenteel teveel spelers vind ik. En er moet ook nog wel iets bij. Dus dat betekent aardig wat verkoop en vooral verhuur, wat mij betreft.
3 0
Henkjanklaas
Aansprekend verhaal dit. Ik roep al maanden dat het middenveld en centraal achterin niet evenwichtig is met de nu (nog) beschikbare spelers. De spelers die u noemt zijn inderdaad of te licht bevonden of moeten het nog steeds waarmaken. Ik wacht met smart op een middenvelder en centrale verdediger van de buiten categorie. Snel, vooral kopsterk en verdedigend top. Ook een vervanger voor ziyech zie ik nog niet.
Met de huidige selectie ga je geen potten breken in de CL. Kijk bijv. naar Schuurs die op hoog niveau de nodige cruciale fouten maakt. Alvarez c.s. Komen tot nu toe ook te kort.
Lengte achterin is er niet als althans Schuurs niet bevalt.
1 0
Van Reenen
De voorbereiding en oefenwedstrijden zullen veel duidelijk maken. Ik wacht eerst RKC en FC Utreg af en zal dan wel een mening hebben over wel Je spelers er nog bij moeten komen. Het blijft nu hangen op veel aannames zoals uit de meningen van veel kenners hier. Dus gewoon nog ff geduld tot volgende week donderdagavond.
0 0
Superjan
Wow, ik ben het eens met Arno Vermeulen. Dat zal vast wel eens eerder gebeurd zijn maar is zo lang geleden dat ik het me niet kan herinneren.
7 0
afca1985
Yep hier nog 1, middenveld is 1 groot vraagteken. Ik vind eigenlijk alles wel best, wie je ook opstelt, alleen als Ten Hag Marin maar niet opnieuw het vertrouwen gaat geven, heel snel weg doen die jongen. Ruimte creeeren voor of Taylor/Regeer of een aankoop zoals een Alhassan Yussuf/Atuesta of Vera allemaal minstens 3 klassen beter dan onze vriend de Roemeen
1 0
ST
De witte Chinees heeft gelijk. Het middenveld is veel te licht. Niet 1 speler op Vd Beek die CL waardig is.

Verhuren:
Ekkelenkamp

Verkopen:
Marin

Eiting en Gravenbergh mogen strijden voor een plek op het middenveld, achter de nieuwe aankoop. Type Vurnon Anita of Christian Poulsen zou gewenst zijn. Liefst linksbenig.

Neres - Promes - Antony
———- Tadic ————
Aankoop —— Vd Beek
Martinez - Blind - Alvarez - Dest
———— Onana ———

Iemand suggesties voor de aankoop?
6 -3
Soccerskins
Eyong Tarka Enoh
0 0
PetrosQ
Of gewoon Martinez naast vd Beek zetten. Dan heb je gelijk een middenvelder van CL niveau. Dat liet hij vorig seizoen in het eerste halfjaar al zien.
3 -1
MosesD
Van de Beek zal vertrekken. Eiting of Gravenberch zullen strijden om de plek op de linkerkant als men met een 10 gaat spelen. Rechter middenvelder: Eduard Altuesta aub.
1 0
Cruijffthebest
Fausto Vera ( verdedigende middenvelder ) en Alvarado ( creatieve middenvelder )
0 -3
MosesD
Bij Fausta Vera krijg ik bij de beelden Magallan visioenen. Speelt in een laag tempo, Ajax moet veel meer voor een creatieve controleur gaan.
6 -1
Jornnn
Maar wie zou je moeten halen. Als het een Nederlander moet zijn is er maar 1 die kwalitatief goed genoeg is. Maar ik denk niet dat Liverpool die laat gaan.
Op B garnituur als Propper zit ik niet te wachten.
2 -1
vincent_DV
Het zou echt totaal belachelijk zijn als Ajax geen verdedigende middenvelder haalt. Je zit al een jaar te kloten daar en nog steeds doen ze er niks aan.

Als ik heel eerlijk ben vind ik van de Beek niet zo’n sterke verdedigende middenvelder. Niets tegen hem want het is een geweldige 10 en met de punt naar achteren(wat TH nooit gaat doen, ben er zelf ook geen fan van) is het een geweldige aanvallende middenvelder maar het is gewoon geen 6. Verder heb je Martinez, die ook nog eens back up LCV en Linksback is.

Marin is eigenlijk ook gewoon geen 6 en is ook niet zo’n goede speler. Ik zou hem proberen te slijten wat Ajax ook 100% zal doen denk ik. Gravenberch is dan de enige van wie ik vind dat hij een kans verdient maar dan heb je dus 2 echte opties voor 2 plekken.

Dan heb je nog Eiting, die inmiddels al 22 is en 17 wedstrijdjes Eredivisie gespeeld heeft. Heeft nog geen enkele keer indruk gemaakt en ben bang dat dat ook niet gaat gebeuren. Mede door blessureleed nooit zijn talent tot bloei laten komen. In mijn ogen verkopen.
8 0
Henkjanklaas
Veel van dit soort analyses op deze site en terecht. Zoals ik ook al zei: vervanger Ziyech en snelle lange kopsterke verdedigende middenvelder plus idem centraal achterin zijn allemaal nodig.
0 0
OnlyOneZlatan
Eiting als jonkie noemen terwijl schuurs 2 jaar jonger is... eiting moet je gwn verhuren en hopen dat je m nog voor een leuk bedrag kan verkopen
5 0
Ajax27
ALS Antony dadelijk echt een sensatie is, dan zal er voorin geschoven worden. Wie komt op de 10-positie te staan? Diezelfde Antony? Promes? Tadic? Lang? Unuvar? Hansen? Dan heb je daarachter op dit moment Martinez en van de Beek. ALS Nico vertrekt en ALS vd Beek vertrekt en ALS Martinez dan naar de LB positie wordt verplaatst, dan zoek je dus naar een controlerend duo met genoeg voetbal, verdedigend vermogen maar ook aanvallend een sterk duo.

We hebben dan idd alleen jonkies... Gravenberch, Eiting, Taylor, Timber. Daarmee ga je niet de CL in. Ik verwacht dan ook zeker dat ALSSSS Donny en Nico gaan, er minimaal 1 ervaren versterking wordt gehaald die er direct kan staan.
0 -1
Schip
Ben het met de algemene teneur eens. De hoeveelheid talenten wordt niet ontkend, maar ik zie geen zekerheden. En daar hoor je er standaard een aantal van te hebben, zeker in de as van je elftal.

Als Donny en Nico vertrekken, waar ik vanuit ga, krijg je een compleet nieuw middelveld, omdat Martinez dan naar de back positie zal gaan. En zelfs als Martinez blijft staan, is onduidelijk of en wanneer spelers als Gravenberch, Eiting, Kudus, Lang, Taylor en Giovani gaan leveren.

Jan gaat niet komen, lijkt me duidelijk, dan moet er nog een andere kwaliteitsroutinier voor in de as bijkomen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
1 0
eros
Lcm: Martinez
Rcm: VdBeek, Gravenberch, Eiting
Am: Promes, Kudus, Ekelenkamp, Labyad, Marin

De eerste 3/4 spelers zijn leuk. Promes, vdBeek, Martinez en Gravenberch.

Maar:
Blijft vdBeek?
Moet Martinez een linie zakken?
Gaat Promes naar linksbuiten?
Is Gravenberch constant genoeg?

De overige moeten zich nog meer dan bewijzen en wil je daar dan de championsleague mee in?
2 -4
MosesD
Gravenberch, Eting rcm?? Maar natuurlijk.....
4 -1
eros
Ik bedoel er meer mee te zeggen dat ze niet de plek van Martinez zullen op vullen maar eerder de plek van Donny. Zijn beide te aanvallend ingesteld.
0 -3
MosesD
Maar beide rcm??
0 0
DT10
Ik ben het voor de verandering eens met Vermeulen eens.

Donny, Marin, Martinez, Eiting, Ekkelenkamp, Gravenberch en Kudus is in de breedte te mager voor het middenveld van Ajax. Ik zou Marin verkopen en Ekkelenkamp verhuren, zodat er ruimte vrij komt voor een hele goede all-round middenvelder.

Stel dat Donny dan nog vertrekt, kun je nog altijd Tadic, Promes of Lang een linie terug schuiven.

Ik heb overigens wel vertrouwen in Quinten Timber en Kenneth Taylor, maar daar komt dit seizoen misschien nog net te vroeg voor. Wellicht dat ze in de loop van het seizoen wel wat minuten kunnen gaan maken in het eerste elftal.
3 -2
MosesD
Wat ten Hag onlangs beweerde dat elke positie dubbel bezet is, dat is natuurlijk onzin. Blind is de enige lcv. Daarom zou ik van de Ven van Volendam halen. Uitstekend talent. Nico zal wel gaan, daarvoor het je dan Martinez. Wie zit daarachter? Salah Edinne? Kan die het al aan en hoe zit het met diens blessure? Naast een lcv is dus ook een extra linksback nodig.
Als rechter controleur heb je niemand. Ja, van de Beek kan er spelen, maar 1)van de Beek is veel op 10 en 2) van de Beek gaat zeer vermoedelijk vertrekken. Dan heb je dus geen dus niets daar. Broertje Timber kan er spelen, maar die is er nog niet echt klaar voor. En als je links met Eiting of Gravenberch speelt, dan is het wel heel jong en onervaren. Een controleur voor aan de rechterkant is dus absoluut topprioriteit, zelfs als er niemand vertrekt. Ik hoor en zie (de prachtige naam) Fausto Vera langskomen. Wat ik ervan gezien heb, speelt die wel erg in één tempo en krijg ik spontaan Magallan visioenen. Eduard Altuesta, ik heb het vaker gezegd, is de ideale kandidaat. 23, snel, ziet het spel goed, technisch, kan (als Colombiaan) bikkelen en geeft ook nog de nodige assist. Ik zeg z.s.m. doen.
3 0
AlexIbarra
Een ervaren allround topper erbij voor het middenveld, liefst rechtsbenig, is al een jaar lang welkom. Maar waar haal je die?

Zolang je Martinez en Donny WEL als middenvelders rekent, vind ik het erg meevallen met onze bezetting. Martinez en Donny met Tadic op 10, heb je op papier 3 toppers.
Martinez-Gravenberch en Donny (10) vind ik acceptabel als Gravenberch het waarmaakt.
Anders heb je het contingent Kudus, Lang, Marin, Mazraoui, Alvarez, Q. Timber, Ekkelenkamp, Giovanni die het ff van hem kunnen overnemen. (RVM of op 10 en Donny terug naar RVM)

Met Eiting erbij kunnen we op zich 3 middenvelden formeren van het niveau AZ, alleen met onze bankzitters. Het is maar net wat je dunnetjes noemt.
Maar zoals Sampaoli zegt: Veel opties, weinig kwaliteit.
1 -1
Kingoffdatoilet
Het is al vrij bekend dat Klaassen niet gaat komen. Door die naam nog een keer te noemen bevestigt deze journalist dat hij misschien nog minder weet dan sommige supporters.
2 -1
AFCA.
Als Lang gewoon een eerlijke kans krijgt gaat hij het doen dit jaar!
0 -9
DeMeervanweleer
Ten dele mee eens. Wat er niet bij wordt verteld is dat er voorin ook veel jongens lopen die ook op het middenveld uit de voeten kunnen. Antony, Promes, Neres, Lang en Tadic. weliswaar allemaal aanvallend, maar toch. Achterin vind ik het magerder, zo is er imo niet echt een adequate vervanger voor Blind mocht hij geblesseerd raken, ik zou er graag een fysiek sterke, snelle speler bij willen, type Sanchez, die moet zich met al die voetballende verdedigers om hem heen goed kunnen redden.
0 -1
036AFCA97
Toch zonde dat je met Promes, Neres, Tadic, Antony, Traore en Huntelaar een wereld aanval hebt en dat dan de rest wat minder is.

Ik zeg Fosuh-Mensah halen voor de RCV positie, Onana en Donny behouden, Nico laten gaan en Matheus Henrique halen. Zo simpel kan het zijn ;)
3 -2
Mozzer
Je hebt vooral een LCV/lb nodig.
Voor RCV heb je Alvarez/Schuurs/Timber al
1 0
KingJames23
Waarom Fosu mensah halen? Die jongen voetbalt al 4 jaar niet. Dit is gebaseerd op niks.
1 0
Sampaoli
Normaliter is deze podcast afschuwelijk, maar hierin hebben ze gelijk. Middenveld is te dun en met onze begroting is dat eigenlijk vrij schandalig. Aanvallend hebben we genoeg opties en veel kwaliteit, verdedigend is het wat dun en zou een linksback geen overbodige luxe zijn. Middenveld heeft veel opties maar weinig kwaliteit.

Eiting en Ekkelenkamp uit eigen jeugd, niet verkeerd tegen middenmoot Eredivisie maar is dat waar we naar streven? Beide twijfelgevallen en maximaal selectiespelers. Marin is tot nu toe een miskoop gebleken en kun je absoluut niet nog een seizoen op bouwen. Dan blijven verdediger Martinez (is eveneens back-up van Blind volgens Ten Hag), 18-jarige Gravenberch (supertalent maar nog erg instabiel) en VD Beek over. Een middenveld wat ook niet volledig complementair is mits we weer met twee 6'en en een diepe 10 gaan spelen.
2 0
Vlieske
Kudus is toch volgens onze kenners een middenvelder?
0 0
PJSM
Hoe zit het met die Argentijn Fausto Vera waar Ajax interesse in had? Was dat serieus of één van de vele geruchten?
1 0
ST
Een zeer goede optie. Hoop dat Ajax daarop doorpakt.
0 0
Soccerskins
Het zou me niks verbazen als Ten Hag het nog een keer gaat proberen met Mazraoui op het middenveld, vooral als Dest blijft zie ik hem ook zeker als een optie.
1 -3
Dennis129
Omdat hij daar werkelijk nog nooit goed heeft gespeeld?
3 -4
Soccerskins
Omdat Ajax weinig verdedigend ingestelde middenvelders heeft voor de rechterkant. Alles wijst erop dat Gravenberch zijn plek aan de linkerkant gaat veroveren, waardoor je rechts geen Donny van de Beek kan neerzetten.
0 0
Lazell
Gravenberch is in niks een controleur, snap niet dat hij door TH voor die positie gezien wordt...
0 0
Jornnn
Want je controleur MOET altijd links op het middenveld staan?
0 0
Ajaxxxisdebeste
27Ook als Donny blijft, blijft Donny kom op nog een jaar, zelfs dan moet Ajax nog een CL waardige middenvelder halen.
3 0
Mozzer
Wel eens overigens dat het zeer mager is.
En de defensie ook.
In beide linies heb je een versterking nodig.
3 0
Mozzer
‘Martinez doorschuiven’...
Die speelt al op het middenveld, pannenkoek
7 0
Drukwerk1968
Die is gehaald als verdediger, poffertje
3 -10