Stekelenburg: 'Daarover is met mij niets afgesproken'

BartVeenstra, 03-08-2020 om 13:40, 9707 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Maarten Stekelenburg heeft met Ajax geen afspraken gemaakt over wat er moet gebeuren bij een eventueel vertrek van André Onana. Laatstgenoemde staat in de belangstelling van meerdere Europese topclubs en zou zodoende deze zomer een transfer kunnen maken.

Wat er bij een vertrek van Onana met Stekelenburg gebeurt, is afwachten. 'Daarover is met mij niets afgesproken. Ik zie het wel', aldus de ervaren doelman tegenover De Telegraaf. Ajax-trainer Erik ten Hag liet eerder al weten dat Ajax bij een vertrek van Onana de markt opgaat voor een nieuwe keeper.

Stekelenburg keerde onlangs na negen jaar terug bij Ajax en in de tussentijd is er veel veranderd in Amsterdam. 'Het voelt vertrouwd, maar er zijn wel veel dingen veranderd. De gebouwen zijn anders en de groep natuurlijk ook. Van deze selectie heb ik alleen met Daley Blind en Klaas Jan Huntelaar gespeeld en Donny van de Beek heb ik nog meegemaakt bij Oranje, maar de rest zal ik allemaal moeten leren kennen.'

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Stekelenburg moet Ajax geen speelminuten geven, puur als de nood zo hoog is dat het niet anders kan.
Geeft de jonge jongens een kans Calvin Raatsie en de lange Scherpen.
Calvin Raatsie alle wedstrijden laten spelen bij Jong.
De beker mag Scherpen op doel.
Onana de competitie + Europa
0 0
DT10
De Steek is een prima keeper hoor, maar heeft de afgelopen jaren wel heel weinig minuten gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat Ajax een vervanger voor Onana haalt, al hoop ik natuurlijk dat ie gewoon blijft!
1 -1
ram
Hoe weet je dat het een prima keeper is?

Hij was op het WK van 2010 duidelijk een van de beste keepers ter wereld. Daarna was het bij Roma niet zo best. Toen ben ik hem uit het oog verloren maar volgens mij was het ook bij Fulham, Monaco en Southampton niet veel (als ie uberhaupt al speelde). En de afgelopen drie jaar heeft ie helemaal (!) niet gekeept.

Dus... Of jij moet hem heel intensief gevolgd hebben, of je baseert je oordeel op 10 jaar geleden. Ik heb in ieder geval geen flauw idee hoe zijn huidige niveau is.
0 -1
nummer14
Dat beeld heb ik wel, en zijn niveau is gewoon nog meer dan prima ondanks zijn leeftijd. In ieder geval sinds jaren de beste 2e keeper die we nu hebben. Zijn pech bij Everton is dat nadat Koeman ontslagen werd ze daar Pickford hebben gekocht voor 35 miljoen. Toen hebben ze er natuurlijk logisch voor gekozen om daar vertrouwen in te houden (ondanks dat hij afgelopen jaar ook echt niet grandioos gekeept heeft)
0 -1
ST
Gaan ze ook wel doen hoor. Ik vraag me alleen af waarom ze Scherpen dan nog hebben. 3e keeper is niet handig voor een talent als hem.
0 -2
ram
In zijn geval juist wel!

Scherpen moet veel leren en kan dat prima doen in Jong Ajax waar hij alles kan spelen. Kotarski is al veel meer een Ajax-keeper en zal dus verhuurd worden.
0 -1
TheRiviera
Het zal nog steeds een strijd worden tussen Scherpen en Kotarski wie er derde keeper word. Zelf verwacht ik dit dat seizoen duidelijk word wie van de twee beter voor de dag komt en uiteindelijk Stekelenburg opvolgt als tweede keeper.
0 -1
ram
Lijkt me duidelijk dat Scherpen blijft om te leren wat het is om te keeper voor Ajax. Kotarski zal verhuurd worden.
1 0