UEFA beslist: behoudt Ajax het Champions League-ticket?

BartVeenstra, 03-08-2020 om 10:50, 76127 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De UEFA beslist maandag definitief wie het beste Europese ticket van Nederland krijgt. Zodoende wordt duidelijk of Ajax de nummer één blijft in het eerder afgebroken Eredivisie-seizoen.

Bij AZ is men het niet eens met de beslissing van de KNVB om Ajax als nummer één aan te wijzen. De Alkmaarders vinden dat niet Ajax, maar AZ recht heeft op het (waarschijnlijke) Champions League-ticket. Ajax werd verkozen tot nummer één vanwege het betere doelsaldo, terwijl AZ zich wil beroepen op het betere onderlinge resultaat. In de competitie won de club uit Alkmaar namelijk twee keer van Ajax.

De kans is groot dat de nummer één - en dat is voorlopig gewoon Ajax - de groepsfase van de Champions League ingaat. Dit gebeurt wanneer Olympique Lyon of de Napoli de Champions League niet wint. AZ, dat als nummer twee eindigde, gaat vooralsnog de tweede voorronde van het miljardenbal in. De Alkmaarders kunnen, bij een voor hen negatief besluit van de UEFA, nog stappen naar het Internationaal Sportgerechtshof CAS voor een spoedprocedure.

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rob1706
Mag ik het raar vinden dat v..t.v. gezegd wordt dat op 3 augustus de beslissing valt en er tot op heden nog niets bekend is? Duidelijkheid richting Ajax en AZ lijkt mij wel gewenst, toch?
1 0
jutter
Die UEFA maakt in deze barre tijden overuren, en heeft 55 aangesloten bonden die allemaal hun deelnemers aan de Europese competities moeten doorgeven. Je krijgt de indruk dat alles hier draait om dat twistpunt tussen Ajax en Alkmaar, niets is minder waar natuurlijk Als alles binnen is zal die UEFA die lijsten via die bonden gaan vrijgeven. Men heeft daar in Nyon natuurlijk wel meer aan zijn hoofd, alle voorbereidingen op het restant van die EL in Duitsland en CL in Lissabon lopen op hoogtoeren en eisen maximale aandacht. Dan zijn daar ook nog eens die Nations League wedstrijden en in een later stadium dat EK, ga er dus maar aanstaan als UEFA zijnde. Bovendien kunnen alle reeds gemaakte schema's e.d. weer de prullenbak in als dat virus weer extra de kop gaat opsteken, zeker niet te onderschatten met name in het najaar.
3 0
ProfessorX
klopt het gaat over 2 dagen dacht ik kan zelfs 3 dagen zijn .
1 0
Rob1706
Dank voor de aangedragen argumenten, snap het.
1 0
Van Reenen
Eén ding staat wel vast. Op zaterdag 8 augustus speelt Jong Ajax tegen Jong AZ een oefenwedstrijd.
0 0
Huntelaar020
Update: knvb heeft nog geen terugkoppeling van de uefa gehad
0 0
Van Reenen
Ik vermoed dat de bobo's van de UEFA nog op vakantie zijn.
0 0
Boer Gijs
Hoezo is nog niks bekend gemaakt? Zegt de Uefa niks, of vragen de media niks?
0 0
Caelintroy
Maar goed en nu?
0 0
JanBiesbos
De competitie win je niet door alleen van Ajax twee keer te winnen AZIJN ZEIKERDS maar na 34 wedstrijden bovenaan met beter doelsaldo te staan.
4 0
ghouleseddik
AZ heeft zeker nieuw bewijs aangeleverd. Misschien een verklaring van getuige-deskundige Ronald Waterreus ofzo.
4 -1
hetje
Zelf benoemde deskundige bedoel je toch zeker,
0 0
JariHeijden
:-)
0 0
Huntelaar020
Zo mooi 3 augustus is voorbij.
0 0
Huntelaar020
Dit zit me niet lekker...
2 -2
afcsja
Welnee! De UEFA gaat heus niet de KNVB overrulen

Het is gewoon in het postbusje, kansloze aanvragen terecht gekomen en die zijn ze vergeten te beantwoorden
3 0
goajaxgo
Denk niet dat er vanavond nog iets beslist wordt.
0 0
PJSM
Denk niet eens dat de UEFA kijkt naar de claim van AZ. Uiteindelijk zeggen ze eens met KNVB. Next case....
2 0
Noxin
Nemen ze om 23:59 pas een beslissing ofzo?
1 0
LeslyDeSa
Is er al iets definitief???
0 0
AjaxDaniel
Nope, denk dat de UEFA juristen wat escorts hebben besteld en een leuke avond hebben.
1 0
Frank1978
Ja, de steekpenningen moesten nog op worden gemaakt.
1 0
AjaxDaniel
Ze wilden het potje alvast klaarmaken voor volgend seizoen en zagen toen inderdaad dat er nog wat in zat.
1 0
Bjorn
BREAKING: Er is zojuist chinees bezorgd bij het hoofdkantoor van de UEFA. Wordt vervolgd.
0 0
Schip
Ik mag hopen een witte?
4 0
Bobbaasje
Zeg dan gewoon blank.
2 -3
4xEC1
Ik denk dat Schip 'een witte Chinees' bedoelt, en dat is de bijnaam van Arno Vermeulen. En ik hoop het niet want dat is een AZ fan.
2 0
Noxin
White China is ook slang voor heroine. Dan maakt AZ al meer kans.
0 0
Hagmag
UEFA volgt regels cq afspraken KNVB.
nr 2, 2 x gewonnen van nr 1.
Nr 1 heeft beter doelsaldo dus is volgens reglement KNVB de club met beter doelsaldo kampioen.
Daar weten wij ook alles van.
0 0
Van Reenen
Nemen zij die beslissing om 2 voor 12 vanavond? Beslissing is toch al genomen in het voordeel van Ajax?
1 0
Wout1988
omdat de andere competitie's later zijn afgelopen doen ze alles vandaag denk ik
0 0
ajax_janneman
Vind ik ook vreemd. Je hebt al weken de tijd om je hierover te buigen, dan gaan die paar uur vandaag toch ook niks meer uitmaken?
1 0
Babayaka
Het voetbal heeft al geen beste beurt gemaakt de afgelopen maanden, maar mocht dit in het voordeel vallen van een ploeg waarbij het dak instort en ook nog eens een poging doet door gewoon vies de boel om te kopen, dan kan wat mij betreft het voetbal wat toch al aardig corrupt is doodvallen. Dan kijk ik persoonlijk geen minuut meer, besteed er geen cent meer aan.

Ik zou het zo verschrikkelijk oneerlijk vinden.
Het zal verder iemand geen biet schelen of ik wel of niet verder kijk maar toch.
3 0
Van Reenen
Dat kan je niet maken, joh. Er is al een gerechtelijk onderzoek aan de gang in Zürich naar de corruptie is van enkele Fifabonzen. Ook is men nog meer te weten gekomen van ene Blatter. Schijf t ook wat miljoen en onder tafel gekregen te hebben voor Wk's in 2003. Dus helemaal niet uitgesloten dat ze ook bij de UEFA uitkomen. Dus geld onder tafel of omkoping zullen ze nu ver van wegblijven. Daarnaast zijn je artikelen ook wel aardif, dus gewoon blijven kijken. Fox zend alle wedstrijden in de ED uit en als je Ziggo abonnee bent, net als ik, kijk je gratis tot de kerst. Dus denk er nog even over na Babangida. Of zijn vrouw Babayaka.
0 0
AjaxDaniel
Ik kijk sinds de quarantaine een hoop andere sporten (vooral American football en basketbal) en het is een verademing. Voetbal zal nummer 1 blijven voor mij maar het is een goede afwisseling want ook ik ben soms klaar met al het gezeik rondom voetbal.
1 0
Van Reenen
Ik kijk veel naar de professionele golfsport, ook heel relaxt of snooker. Zo rustig in Sheffield bij het WK zonder publiek.
1 0
Babayaka
NFL is zo tof, zeker als je de tactiek begrijpt en de spel patronen.
1 0
mgtow
Xfl ook gevolgd?
0 0
AjaxDaniel
Je vroeg het niet aan mij, maar ik heb wel de XFL gevolgd. Vond het best leuk en hoop dat ze er een nieuwe eigenaar voor kunnen vinden om het door te laten gaan. Zou zonde zijn want het was gewoon goed opgezet, maar de pandemie verpeste het.
1 0
AjaxDaniel
Klopt, ik kende het al een paar jaar maar kwam er nooit echt in omdat het best veel stof is om het te begrijpen. Maar tijdens quarantaine heb ik me erin verdiept en het is inderdaad een toffe sport. Ik ken nu de teams, basis, wat geavanceerdere dingen etc.

Zeker tactisch is het veel geavanceerder dan voetbal, dat duurt echt jaren om daar een gevorderd beeld van te hebben.
0 0
Babayaka
Ik volg het sinds Joe Montona voor de 49ers speelde daarna Steve Young en wat later Brett Favre ,speelde de pc games die er waren, nu nog alleen madden, maar je leert wel de regeltjes.

Ben ook 1 x naar de amsterdam admirals geweest in de arena
2 0
dutchusuk
Ging ook vaak naar de Admirals, we hadden misschien niet de meeste toeschouwers maar we waren wel de luidruchtigste van heel Europa. Vind De NFL fantasy game ook altijd leuk om te spelen tijdens het seizoen, je leert de spelers zo ook sneller kennen.
2 0
Frank1978
Ik begrijp je wel hoor... Voor mij is het al jaren zo dat ik het (club)voetbal door en door verpest vind door het grote geld. Echte topclubs zoals Ajax, maar bijvoorbeeld ook Anderlecht en Benfica die tegenwoordig niet meer mee kunnen (of maar heel incidenteel) met de topclubs (lees absurd rijke clubs) van nu, zoals zo'n Manchester City. De meest lullige PL clubjes hebben nog steeds zoveel te besteden dat ze de concurrentiestrijd om een speler kunnen winnen van de Nederlandse topclubs, zie Richarlison een paar jaar geleden. Als Ajax niet zo diep in mijn hart zat, zou ik het ook wel geloven verder en het voor gezien houden. Maar ik kan/wil mijn club niet missen en ergens blijf ik stilletjes hopen dat ooit de wal het schip keert en het allemaal weer iets eerlijker en iets meer sport wordt. Het slaat eigenlijk nergens op dat de CL eigenlijk al jaren een speeltje is van hooguit vier of vijf landen. Wat was het vroeger dan mooi, toen zelfs clubs uit het Oostblok nog de EC1 konden winnen.
4 0
Van Reenen
Je kan het ook doen zoals ik het doe. Ik besteed alleen mijn tijd aan Ajax. Andere clubs en hun website kunnen mij gestolen worden. Interesseer ik mij niet voor en is ook zonde van mijn tijd. Dus niet alleen in Nederland, maar ook de clubs in andere landen zullen min worst wezen. Dus ook geen Derksen c.s. met hun anti Ajax gelul met die eikel Naaihuis aan tafel. Maar schijnt ontploft te zijn dat programma. Ut zal wel.
1 0
Babayaka
kijk ook alleen ajax, kijk ook geen cl wanneer ajax niet speelt
0 0
Babayaka
Eens, ik zal me ook echt in moeten houden om niet via een dagpas een potje van Ajax te gaan kijken, Voorheen keek ik nog wel naar de premier leaque, met ginola, cantona, maar dat is echt al jaren weg, het buitenlandse voetbal kan me zo ie zo gestolen worden.
1 0
Frank1978
Ik vraag me ook serieus af of het, als je supporter van bijvoorbeeld Real Madrid bent, op een gegeven moment nog echt bijzonder is als de CL gewonnen wordt. Jaar in jaar uit zie je dezelfde clubs bij de laatste acht/vier terug, met af en toe een of twee uitzonderingen. Is het nog echt leuk als je voor het zesde opeenvolgende seizoen naar Real tegen Bayern zit te kijken in een halve finale?
1 0
Babayaka
Heel eerlijk, het verveelt mij ook niet als ajax alles wint met leuk voetbal en 5-0 of 6-0 uitslagen, ik zit niet te wachten op een titel die op de laatste speeldag wordt beslist, liever 7 wedstrijden voor het einde kampioen.
0 0
Bobbaasje
Panathinaikos werd wel bestraft door het CAS en dat olie clubje uit Manchester 'City' mogen wel vrolijk Europa in.
2 0
Frank1978
Ja, typerend... City vind ik persoonlijk wel een van de ergste voorbeelden (los van dat ze wel vaak leuk voetbal spelen). Wat stelde die club, met alle respect, internationaal nu helemaal voor voordat die sjeik of wat het ook zijn mag daar met geld begon te smijten?
2 0
Bobbaasje
Komt allemaal door die feyenoord supporter van een Robert Eenhoorn.

Die wilt zieltjes winnen uit het hele land van: kijk mij Ajax dwars bomen. Wat een lul.
1 0
AjaxDaniel
Zijn die juristen van de UEFA aan het feesten ofzo?
0 0
Schwalbino
Altijd he. Da's het leuke van dit beroep.
0 0
Bobbaasje
Duurt te lang idd!
0 0
Schwalbino
Beroep op onderling resultaat faalt omdat het niet in de reglementen is genoemd als criterium bij het bepalen van de rangorde. Zou dat wel het geval zijn geweest dan hadden die twee wedstrijden misschien een heel ander verloop gekend omdat beide partijen het belang ervan wisten.

Verder valt op dat AZ het beroep op onderling resultaat pas uit de kast haalde toen de competitie werd stilgelegd. De geloofwaardigheid van AZ was groter geweest als de club in het verleden pogingen had ondernomen om dit criterium in de reglementen opgenomen te krijgen. Dat is niet het geval waardoor ik concludeer dat de club het als gelegenheidsargument hanteert.
3 0
Ginoajax1
AZ wordt bij de eerste confrontatie in de arena met pek veren het stadion uitgejaagd. Dat zal ze nog lang heugen. Wat een zielig stelletje bij mekaar.
2 -1
Noroja
waarom is de uitspraak er nog niet?
2 0
jutter
Die UEFA maakt overuren in een tijd dat niets zeker is, en al hun schema' voor de int. toernooien bij de minste of geringste tegenslag de prullenbak in kunnen, ze zijn dus niet te benijden. Diezelfde UEFA krijgt toch de nodige kritiek omdat hun plannen toch blijkbaar niet goed genoeg uitgewerkt zijn, zie.o.a. de recente ontsnapping van Man city in de FFP zaak. Dan krijg je gemor onder je leden dat is voorspelbaar, clubs die juist weer lichtpuntjes zagen aan de horizon met de nieuwe wind die daar waait (Ceferin). Ik denk dat de UEFA een hele goede beurt kan maken als ze alles in goede banen lijden, ware daar dus niet dat vermaletijde virus.waardoor alles ineens weer in elkaar kan storten. Dat is heel wat minder voorspelbaar dan het geval waar we hier momenteel over praten, lijkt mij.
1 0
Peteronline
Jongens even geduld...de uitspraak volgt na de berekeningen...kijkcijfers enz enz...we kennen de UEFA toch ?
0 0
036AFCA97
Oke Peter, bedankt! Ik ben weer kalm nu.
2 0
Bjorn
Verlos AZ maar uit hun lijden UEFA. Kunnen we ze weer over tot de orde van de dag.
1 -1
El Salvador
Werkt de UEFA ook al 's avonds?? Nee toch??
1 0
FSideMaluku
Absoluut niet, ze zitten gewoon in een andere tijdzone.
https://www.businessinsider.nl/lijst-belastingparadijzen-nederland/
0 0
Schwalbino
Kan gewoon niet misgaan. UEFA heeft zelf aangegeven dat de bonden bevoegd waren om te bepalen als een competite niet werd uitgespeeld. Hier gaat de UEFA zijn vingers echt niet aan branden.
5 -2
DaniAjax
Zonder paniek te zaaien: het duurt mij te lang.
2 -2
036AFCA97
Ik begin het spannend te vinden..

Hoe vaak zou Valentijn Driessen al naar de UEFA en het CAS gebeld hebben?
2 -1
Peteronline
Ja en ??? hij heeft gelijk....wij zitten toch ook te wachten !!
0 -1
Ajaxadept
Het zou werkelijk bespottelijk zijn als een eerder besluit alsnog teruggedraait zou worden. Alleen op basis van de inbreng van punten die Ajax de laatste jaren heeft bewerkstelligd voor deelname aan Europees voetbal, zou elke discussie nog niet eens gevoerd hoeven en moeten worden. Door één seizoen te vlammen zou AZ plotsklaps meer recht hebben op het begeerde CL ticket? Wat een onzin. Wss is de media hier debet aan, de trainer van AZ, nog een beginneling in het topvoetbal, zou plotsklaps "klaar zijn" om trainer van Ajax straks te worden. Hoe verzin je het...!
0 0
Ajax114
Reken er maar wel op dat hij Ten Hag gaat opvolgen. Helaas maar waar.
0 -2
3sterrenAjax1
duurt wel lang. hopelijk is dat geen slecht voorteken. t zou zo bizar onrechtvaardig zijn mocht ons CL ticket worden afgenomen.
1 0
jutter
Angst is een hele slechte raadgever vriend. Je mag je als aanhanger van deze club, neem ik toch aan, best een beetje arrogant opstellen. Daar heeft ene Hoeness totaal geen moeite mee,die wordt buiten Munchen door iedereen uitgekost, maar lacht ze allemaal faliekant uit omdat hij volop met titels kan schermen. Onze club bevind zich in een vergelijkbare situatie, dus waarom zou je je eigen nog druk maken, .Wordt het tegen alle verwachtingen in alsnog playoff, gaan wij toch met frisse moed naar het CAS, want die club stelt ons op zeker in het gelijk. Zo arrogant zijn wij bij Ajax, en dat al decennia lang!
2 0
Huntelaar020
Ik begin ook argwaan te krijgen.
2 0
Amsterdam1900
Ik denk wel eens dat AZ dit alleen maar om een soort haat en nijd tussen Ajax en AZ te creeren en mogelijk dit gemotiveerd is met commerciele doeleinden. Zij hebben daar helemaal geen rivaal zoals wij wel PSV en Feyenoord hebben dat normaal gesproken voor wat opleving zorgt aan beide kanten.
0 0
Meerkoet
Kansloos, zonde van de tijd en energie.
1 0
Schwalbino
Precies. Onderling resultaat komt helemaal niet voor in de reglementen van de Eredivisie. Als dat wel zo was dan had je misschien helemaal niet twee keer verloren omdat er dan een zwaarder belang aan had vastgezeten.
1 0
AFCA-B93
Denk dat de UEFA dit gewoon vergeten is. Is ook gewoon zonde van je tijd om je hierover te buigen als UEFA zijnde
2 0
Patje2011AJAX
AZ moet niet zo janken. Het gaat erom wie na 34 duels bovenaan staat, het gaat niet over onderling resultaat, dat heet in de volksmond een competitie het zijn verdomme geen knock-outwedstrijden.
In de onderbroken competitie staat Ajax gewoon eerste omdat Ajax betere resultaten heeft neergezet in de competitie.
2 0
Cello
Buiten dat.....maar als normaal gesproken het doelsaldo telt aan het eind van de competitie (en niet het onderlinge resultaat) aan het eind van de competitie dan komt dat omdat dat zo vóóraf is afgesproken. En omdat de regelgeving niet echt voorziet in een voortijdig einde en wat er dan moet gebeuren heb je niets anders dan je te houden aan de bestaande regels. Je kan nu eenmaal niet tussentijds de regels veranderen, omdat ze jou (AZ) niet goed uitkomen.

En dan nog. Net zoals je zegt, het gaat hier om competitie-verband en niet een veredelde knockout-fase. Tuurlijk, AZ was afgelopen seizoen inde competitie 2 keer de bovenliggende partij kwa uitslag. Maar in de andere 23 (!) duels liet men 6 punten meer liggen dan Ajax. En dat punten morsen gebeurde tegen kleinere clubs. Zoals ik me bijv. herinner tegen Sparta dat AZ met 3-0 versloeg. Nee....omdat je dan toevallig je beste wedstrijden speelde tegen Ajax en wist te winnen moet dat leidend zijn wbt de beslissing.....dan vraag je je al snel af waarom we een competitie spelen als de overige duels er eigenlijk niet toe doen.

AZ moet gewoon de hand in eigen boezem steken, want als je dan zo de bovenliggende partij bent tov Ajax in één seizoen, door 2 keer te winnen in de competitie, hoe kan het dan dat je nog steeds niet duidelijk de lijstaanvoerder bent??.
Had ergens 1 punt minder verspeeld en je was duidelijk de nummer 1 geweest en rechthebbende geweest op een mogelijk rechtstreekse plaatsing CL.

Had dan minimaal gelijk gespeeld op Het Kasteel ipv beschamend met 3-0 te verliezen.....
4 0
Peteronline
tja en die 3 -0 breekt ze nu op....en janken maar
0 0
Cello
Merkwaardig nieuwsitem hierboven eigenlijk.
Het is, of eigenlijk was, allang duidelijk dat de Uefa de beslissing van wie het ticket toegewezen krijgt heeft terugverwezen naar de nationale bond, de KNVB dus, Die heeft al aangegeven bij haar oorspronkelijke beslissing te blijven, dat de stand na 25 duels en uiteindelijke eindstand is van seizoen 2019-20. En dus dat Ajax, als nummer 1 straks ingeschreven zal worden voor de CL.

Daaraan verandert dus niets. En dus is het afwachten, van AZ over wat er gaat gebeuren eigenlijk onzin. Als ze zo nodig naar het CAS willen gaan dan kunnen ze dat nu al doen, dat kunnen ze eigenlijk al weken sinds dat duidelijk werd dat de KNVB bij haar standpunt blijft nadat de Uefa het verzoek van AZ had terugverwezen naar de KNVB.

Dus ik vind het een raar verhaal, tenzij er misschien al een procedure loopt bij het CAS en dat die pas een beslissing nemen als officieel na 3 augustus de inschrijvingen gedaan worden.
4 0
Frank1978
Off topic, maar iemand een idee wanneer ons derde shirt te bestellen is?
0 0
036AFCA97
Vraag ik me ook af. Heerlijk shirt
0 0
Frank1978
Ja, echt heel mooi! Even ervan uitgaande dat het ook daadwerkelijk dit wordt.
0 0
Joker
Heb ik het nu helmaal verkeerd begrepen.

De competitie is nietig verklaard, dat houd in dat niets nada noppes telt.
Geen enkel resultaat..

Er is geen eindstand er is geen onderling resultaat er is niets...

er is een bespreking geweest daar heeft iedereen zijn plasje kunnen doen, en aan de hand daarvan is bepaald wie waar heen gaat.

Als KNVB Feyenoord en PSV de Champions league hoe onlogisch ook in had gestuurd had niemand er wat van kunnen zeggen...

Gezond verstand en wat het best voor toekomstig NL voetbal is heeft deze volgorde bepaald
0 0
DeHardeWaarheid
Nee, op de voorafgaande UEFA vergadering hebben een aantal bonden voorstellen gedaan om de plekken te verdelen op basis van het seizoen 2018/19. Dus voor NL Ajax en PSV in de CL. Dit was ook het plan van de KNVB.

Dit is door de UEFA afgewezen. Het staat ook vrij duidelijk in de richtlijnen. Alleen op basis van de sportieve prestaties in het seizoen 2019/20, objectief en transparant.

Verder stond in de brief van de KNVB aan de clubs dat de UEFA heeft aangegeven dat eventuele regels voor het bepalen van een ranglijst zoveel mogelijk toegepast moesten worden.

In Frankrijk, waar AZ naar wijst, zijn de regels voor de ranglijst aangepast door het bestuur van de Franse bond zonder overleg met de clubs.
0 0
PJSM
Geen schijn van kans die Achterlijke Zaadslikkers.
0 0
036AFCA97
Weet iemand hoe laat het besluit volgt?
2 0
Peteronline
lijk me om 23.59 uur wel duidelijk...dus wacht af
0 0
Redrum
Dat is een groot mysterie. Bonden konden uiterlijk vandaag doorgeven hoe ze hun Europese tickets verdelen. Kans is dus groot dat we morgen pas wat horen over een beslissing.
1 0
AFCAjax
Iedereen doet hier alsof je de situatie kan vergelijken met een seizoen waarin wij op doelsaldo het kampioensschap misliepen terwijl we het beste onderling resultaat hadden, maar az heeft wel meer een punt als dat, we hebben niet dezelfde tegenstanders gehad etc. seizoen is niet afgemaakt.
ik maak me geen zorgen over de uefa, maar dat rare cas zou ze zomaar gelijk kunnen geven, die gooien gewoon een muntje op volgens mij.
0 -6
ProfessorX
als je alle punten en kanten bekijkt is alleen het onderlinge in het voordeel van AZ.

CL plaatsing heeft AZ niet eens gezien hun punten totaal ,dus winst Ajax.
Plek na 17 wedstrijden stond AZ ook niet eens op of gedeeld ,dus winst Ajax
Plek en stand afgelopen seizoen stond AZ niet eens bij de beste 2 , dus winst Ajax

Dus kijk je objectief dan staat Ajax overal op 1 enkel de geflatteerde onderonsjes .

Maar wat denk je als het CAS in voordeel AZ besluit of de UEFA ?
Dan is de plaatsing van Feijenoord en Willem 2 ook niet reëel , want FC Utrecht maakte voor 50% kans op bekerwinst en dat is een feit !

Het gezeik zal enkel maar groter worden met dank aan AZ , AZ denkt daar niet aan .
2 0
Frank1978
Alleen maar kijken naar de wedstrijden die zowel Ajax als AZ hebben gespeeld: Ajax eerste.

Ik kom er gewoon niet over uit hoe schaamteloos het gedrag van AZ eigenlijk wel niet is. Met meer geluk dan wijsheid op het nippertje thuis van Ajax winnen, nadat ze negentig minuten laf hadden gespeeld tegen een Ajax team dat zes (!) basisspelers miste en ook in de Arena hebben ze voortdurend op de counter geloerd, gesteund door een vroeg verkregen voorsprong. En maar reppen over de geweldige flow waarin zij zouden hebben gezeten, alleen tegen Linz, NAC Breda, Sparta en Twente even niet.
3 0
Frank1978
AZ moet stoppen met zaniken. Hadden ze maar beter hun best moeten doen tegen clubs als Sparta en Twente.
3 0
Juichtoon
KNVB zou AZ moeten dreigen met ontnemen van haar licentie als ze deze procedure vervolgt.
Net zoals de KNVB Den Bosch hiermee dreigde toen zij overigens toen wel geheel terecht claimde dat de gestaakte bekerfinale Fnoord Den Bosch in de 85e minuut bij een stand van 1-0 zou worden uitgespeeld (Fnoord supporters op het veld).
3 0
Redrum
CAS is onvoorspelbaar. Het lijkt mij alleen dat ook zo alleen kunnen beoordelen of de procedure volgens de regels verlopen is. Volgens mij kan je in principe maar 2 dingen doen bij stoppen van de competitie: competitie nietig verklaren of huidige stand als eindstand aanmerken. KNVB mag zelf kiezen en heeft gekozen de huidige stand aan te merken als eindstand. Hierover zijn alle clubs netjes geïnformeerd en iedereen heeft zijn zegje hierover kunnen doen. Bij gelijk aantal punten is in Nederland het doelsaldo doorslaggevend. Ook al zijn niet alle wedstrijden gespeeld, op basis hiervan staat Ajax eerste. Dan kan je niet zomaar nog even aan de ranglijst gaan zitten sleutelen omdat dit volgens AZ objectiever is (lees: dit hun beter uitkomt). Dat lijkt me gewoon sowieso geen optie. Ook het CAS zou niet anders kunnen oordelen dan dat de KNVB een beslissing heeft genomen op basis van sportieve gronden en dat dit juist is.
0 0
Juichtoon
Cas houdt ook rekening met de regels. Tuurlijk heeft AZ geen punt. Alsof je met Europese duels achteraf de uit gescoorde doelpunten niet dubbel telt. Heb je ook opeens andere winnaars.
Ajax zou de wedstrijden toch anders spelen of zeker uitspelen als je dit van te voren weet.
Dit is werkelijk het enige argument wat AZ kan aandragen terwijl Ajax wel 5 argumenten kan aandragen. Met dank aan de media zou ik zeggen, die hier vanaf dag 1 op hebben aangestuurd.
0 0
Sluk
In een bepaalde halve finale had ik dat anders helemaal niet erg gevonden(uit gescoorde doelpunten niet dubbel tellen)
0 0
Juichtoon
hihi
0 0
Juichtoon
Door geen schaal aan Ajax uit te reiken heeft KNVB deur voor AZ open gehouden. Een bewussie van de KNVB.
0 0
Liam
De CAS is wel onvoorspelbaarder dan de Uefa. Zou wat zijn....
0 0
Hans Kraay Jr.
Dat nieuwe dak op het AZ stadion heeft dat de vorm van een eierschaal?
3 0
komopajax777
AZ is echt een vreselijke Calimero club en na deze affaire dé zelfverklaarde vijand van onze mooie club.Het argument dat ze gebruiken-twee keer winst op Ajax-is niet valide, omdat het reglement voorschrijft dat bij een gelijke stand het doelsaldo de doorslag geeft.Bovendien stond Ajax vrijwel het gehele seizoen bovenaan en is het verlies met name te wijten aan de zware Europese seizoenen die Ajax tot dan toe draaide en waaraan het Nederlandse voetbal zeer veel dank verschuldigd is.Ten gevolge daarvan miste Ajax de sterkhouders in de tweede confrontatie (blunder van formaat Schuurs in de eerste).Het is dan ook te hopen dat de Eufa het bij de eerdere beslissing laat.En daar heb ik het volste vertrouwen in.Ajax is bovendien commercieel veel interessanter voor het toernooi en sportief gezien zal het ook meer punten vergaren voor NL.
0 0
Willem410
Als ze toch bezig zijn bij de uefa, kijk dan gelijk even hoe het zit met het rechtstreekse EL ticket wat de bekerwinnaar in Nederland krijgt.
Een toernooi wat helemaal los staat van de competitie, de winnaar mag EL spelen maar er is helemaal geen winnaar.
Voor het bepalen van het CL ticket hebben we nog een competitieranglijst en daar staat Ajax op 1.
Maar gek genoeg vind iedereen het de normaalste zaak van de wereld dat Feyenoord zo Europa in mag en Utrecht het maar moet uitzoeken, ik hoor er helemaal niemand over maar dat is pas een schande!
Kan iemand mij uitleggen op basis van wat hun dat ticket krijgen? en kom niet aan met dat ze hoger staan in de competitie want dat heeft niks met dat toernooi te maken.
0 -1
DeHardeWaarheid
In een seizoen waarin de bekerwinnaar al CL voetbal heeft gaat het EL ticket van de beker ook naar de competitie.

In een aantal landen zoals Spanje, waar ze wel de competitie hebben afgekregen, is de bekerfinale ook niet gespeeld.

Dit is een geen issue. Laat staan een schande.
0 0
AFCAPolarBear
De KNVB heeft idd de EL tickets verdeeld obv van de ranglijst. Dus na de (v)CL-plekken stond Feyenoord het hoogste op die ranglijst. Als we in de schoenen van Utrecht hadden gestaan, had ik ook graag gezien dat het behalen van de bekerfinale wel beloont zou worden. Op het tijdstip van bepalen mocht er voor september niet gespeeld mogen worden in Nederland. Waarom dan niet de "bekerfinale" niet in een ander land. En als dat niet had gekund, had je een loting kunnen doen. Ik meen dat dit in het verleden ook wel eens is gebeurd, zelfs om de kampioen te bepalen! Waarschijnlijk had Feyenoord die loting ook wel gewonnen. Maar dan had je wel een winnaar gehad. Kortom, Utrecht had veel meer recht van spreken dan AZ
1 0
FSideMaluku
Ik denk dat het ze geGudde werd. Eeh ik bedoel gegund werd.
0 0
Van Reenen
Ik begrijp deze stelling niet. In een eerder stadium heb ik gelezen dat de UEFA deze zaak heeft terug gelegd naar de KNVB met de mededeling dat het bondsbestuur van het land beslist. De KNVB besliste dat het CL-ticket naar Ajax ging. Echter, de Azijn Zeikerds namen daarmee geen genoegen en zijn (al) naar het CAS gestapt.
Daar kan je toch maar één keer naar stappen?
En nu lees ik hier weer iets anders. Nou, mijn klomp is al gebroken.
1 0
Redrum
De UEFA heeft AZ inderdaad terug verwezen naar de KNVB met hun gezeik en die is bij zijn standpunt gebleven. Toen heeft AZ aangegeven naar het CAS te zullen stappen als vandaag niet in hun voordeel wordt beslist.
1 0
Hans Kraay Jr.
Maar waarom beslist de UEFA hier vandaag dan als nog over terwijl ze in een eerder stadium aangaven dat deze beslissing bij de bond lag?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze gang van zaken ook niet helemaal snap.
0 0
Redrum
Volgens mij is het puur een controle of het een beetje klopt wat de bonden doorgeven. De bonden konden uiterlijk tot vandaag doorgeven welke clubs ze Europa in laten gaan en dan checkt de UEFA of deze beslissing op een eerlijke manier genomen is.
1 0
flyingsoccer
Even voor de duidelijkheid. Ajax heeft keer op keer riant voorgestaan en keer op keer kon AZ gelijk komen op doelsaldo na. Dus als als het ticket alsnog naar AZ gaat is dit de schuld van blessures, foute tactiek en wissels en niets anders. Ik gun die arroante kaaskoppen niets maar met de uefa weet je het nooit dus een gevaarlijke situatie.
1 -1
Juichtoon
Als onderling resultaat zou tellen speel je de wedstrijd ook gewoon anders (uit). Ajax ging in Alkmaar nog voor de winst terwijl anders de O-0 prima zou zijn geweest.
0 0
komopajax777
De Eufa kan en mag nooit beslissen in het nadeel van Ajax in deze zaak.Dat valt juridisch niet te verkopen op basis van de KNVB reglementen.
1 0
Bobbaasje
Wat hoop ik dat AZ degradeert.
5 0
JariJari
Failliesement. Herstart in de 4de klasse.
3 0
ghouleseddik
Punten voor UEFA-coefficient afgelopen 5 seizoenen:
Ajax = 72,4
AZ = 21,4

Als Alkmaar de kar had moeten trekken voor Nederland zouden we nog 1x vCL en 3x vEL hebben als land.
8 0
insectenverdelg
snap wat je zegt, maar op dat vlak had je mss wel juist AZ kampioen mak3n. Akax zal met haar punten geplaatst zijn in de voorronde waar AZ dst niet ism op die mamier heb je veel grotere kans om 2 ploegen in de CL te krijgen.

Ik ben van bovenstaande geen voorstander, Begrijp dat goed. Maar puur op basis van wat jij zegt is voro t Nederlands voetbal mijn voo4stel een interessante.
1 -6
ajax_janneman
Daar ben ik het dan weer helemaal niet mee eens. Het allerbeste scenario voor de punten zou zijn dat AZ een voorronde overleeft en daarna de EL instroomt. Daar kunnen ze prim een paar punten sprokkelen, terwijl ze in de CL 0 punten gaan pakken. Ik zie niet in wie er in 1 van de potten (1t/m3) slechter is dan AZ.
1 0
AjaciedForLive
Ik erger me dood aan alle typ fouten
1 0
Dubbelvla
inhoudelijk heeft ie wel een punt.
0 0
Redrum
Dat vind ik misschien nog wel het kwalijkste van diit hele verhaal. AZ heeft niet alleen veel minder bijgedragen aan de huidige stand van Nederland, ze gaan ook vrij zeker weinig tot geen punten pakken voor NL als zij direct de CL in gaan. Het zou voor Nederland gewoon heel slecht zijn als AZ onze vertegenwoordiger wordt in de CL.
2 0
PJK54
Mocht die maffia UEFA beslissen dat die schijtclub de eerste keus is zal hier de pleuris uitbreken denk ik en zeker bij Ajax maar ga er vanuit dat ze de richtlijnen van de KNVB volgen anders gaan ze zich bemoeien met landelijke regels en dat kan volgen mij niet.
Het is mij ook nog steeds totaal onduidelijk waarom dat nietsbetekenend clubje zoveel moeite doet oké zal om het geld zijn maar zoveel wedstrijden gaan ze toch niet spelen denk dat het bij max 4 blijft.
Ik ga er vanuit dat Ajax de eerste keus is en blijft!!!
1 0
Toon meer reacties