Beenhakker heeft zwak voor Ajax: 'Als dat gek is, ben ik maar gek'

BadembaBarrie, 02-08-2020 om 22:20, 13558 views, SANTOS Online |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Leo Beenhakker was gedurende drie periodes actief bij Ajax en die periodes hebben hem een zwak voor de club opgeleverd. Dat beaamt de oud-top-trainer in gesprek met SANTOS Online. 

'Ik heb ook een emotionele binding met Ajax. Dat durf ik rustig te zeggen', zo wordt Beenhakker geciteerd. De verschillende huwelijken tussen Ajax en Beenhakker waren niet altijd even succesvol, 'maar het is een geweldige club', zo benadrukt Don Leo.

Ook qua beleving bewaart Beenhakker warme herinneringen aan zijn tijd in Amsterdam. 'Zeker toen Ajax in De Meer speelde, met het publiek in de nek. Tscheu La Ling die in het hoekje ging goochelen en de hele Jack Reynolds-tribune die uit zijn dak ging; gewéldig. Geeft me ook een heel warm gevoel als ik daaraan denk. En als dat gek is, dan ben ik maar gek.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joodhannus73
Mooie vent! Blijf altijd een zwak voor hem houden. Hoop dat hij ook nog eens in de ArenA komt om een Ajax wedstrijd te bezoeken... Dan klap ik zeker voor hem! Zou 'ie mooi vinden.
0 0
SW6
Tingelinge ling, Tscheu La Ling klonk het!
0 0
ajax4lifebaby
Mooie vent en zou hem graag in functie zien bij Ajax. Als is hij wel een grote meneer die niet zomaar een bijrol zou pakken denk ik.
1 0
FSideMaluku
Een van de mooiste complimenten die Leo ons kon geven was dat hij na 3x kampioen te zijn geworden met Real Madrid, koos voor onze club terwijl we zowel financieel als sportief gezien een beetje op sterven na dood waren.
5 0
ajax4lifebaby
Eens, prachtig.
1 0
Henkjanklaas
een heel wijs man . Don Leo. Ik snap die haat en nijd tussen Rdam en Adam en Feyenoord en Ajax steeds minder. Waarom zou een Feyenoorder niet gewoon kunnen genieten van het mooie spel van Ajax bijv. in de CL. Even als andersom. Feyenoord heeft ,als het zo blijft, best een aardig team met een aantal goede voetballers zoals Berghuis, Linssen, Kökcü, Fer, Sinistera . make peace not war.
5 -1
Juichtoon
Soms moet je gewoon terug grommen ipv de andere wang aanbieden.
0 0
ajax4lifebaby
Eens. Ik ben gewoon Ajacied en voel eigenlijk alleen voor mijn club. De andere clubs heb ik geen haat of liefde voor. Als een andere ploeg in Europa hoge ogen zou gooien zou ik dat alleen maar mooi vinden voor NL. Meer tegenstand en beter voor de competitie.
0 0
Van Reenen
Henkjanklaas, dat zijn mijn gedachten ook. Die gedachten en vroege ervaringen heb ik vaak beschreven op AS. Maar de haat schijnt vooral diep te zitten aan de Maas.
0 0
Maarten79
Altijd een goeie kerel gevonden, die Leo.
3 0
Ajax68
GELUKKIG ben je zo goed gek Leo, betere keuzes in nederland zijn er gewoon ook niet !
2 0
Cruijffthebest
Is een geweldige scout , dus Ajax, waar wachten jullie op? Haal die man binnen en snel!!!
2 0
MosesD
Hij was TD en natuurlijk niet zelf scout. Bovendien een hele andere tijd als het om scouting ging, zo was het nog wat makkelijker om spelers te halen.
1 0
Superman
mooi mannetje Don Leo
2 0
SuperTurk
Warme club
6 0
Bobbaasje
Je mag weer scout worden, Don Leo! Kom terug man.
5 0
brullie
Scout??
0 0
Arie Vink
Goeie vent, die Leo Legchopper.
1 0
JSF
Nee Leo, dat is helemaal niet gek. Dit gevoel heeft het merendeel van alle voetbalfans in NL, alleen durven ze er niet allemaal voor uit te komen
2 0
Ansjo
Ik vind Leo een prima gast die weet hoe het werkt. Een soort van wereldburger die veels te groot is voor dat kneuterige plebs gedoe tussen de rivaliteit van Ajax en Feyenoord.
7 0
Santiago
Opmerkelijk dat je hier plusjes krijgt terwijl AS een geweldig voorbeeld is van die kinderachtige rivaliteit.
0 0
NotForSale
Het feit dat je het woord plebs gebruikt zegt veel over jou
0 -4
Ansjo
Met plebs bedoel ik dat volk dat weigert een stap te zetten in Amsterdam omdat Ajax daar vandaan komt en andersom. Er is wel meer van het leven te maken dan je daar druk om te maken.
0 0
JariJari
Vond Leo altijd sympatiek.
8 0
ghouleseddik
Heb hem alleen als TD bewust meegemaakt, maar heb daar wel goede herinneringen aan. Sportief waren dat goede jaren met een heerlijke selectie onder Koeman. Hij kwam rond wedstrijden ook veel aan het woord en zei altijd zinnige dingen.
3 0
Schwalbino
We moeten hier ook even een lofzang afsteken over Ling. Meestal viel hij tegen maar dat kwam omdat je hem eerder dingen had zien doen met de tegenstander en de bal die buitencategorie waren. Ling in zijn betse wedstrijden was magie. Alsof je zat te kijken naar een vechtscene van Bruce Lee. Hij kon een verdediger met een of twee flitsende bewegingen veranderen in een hoopje as dat bij de enkels afbrak.
6 0
Schwalbino
Mooi om te horen. Iemand die in principe altijd passant was bij Ajax. Nooit een natural born Ajacied, En toch kippenvel. Mooi!
9 0
Schip
De Meer. Ik krijg gelijk een enorme golf van nostalgie over me heen. Ongeëvenaarde 'oehs' en 'aahs'. Zo dicht op de spelers. Je kreeg alles mee.
5 0
Frederiksperwer
Ja, zucht. Lijn 9, cafe Meerzicht, de chinees met zijn kroketten...
2 0
Oeroeboeroe
He kon bij wijze van spreken ruiken of ze een dag eerder uiensoep hadden gehad.
0 0
jutter
De Meer was idd magisch toch, de echte geboorte/opkomst van Ajax eigenlijk met een onvergetelijk elftal, al was het daar voor het merendeel matig bezet met vaak niet meer dan 6/7000 toeschouwers , met uitzondering van de wedstrijden tegen de wat betere tegenstanders en Europese wedstrijden. Daarom werd ook vaak uitgeweken naar het Olympisch Stadion, alhoewel dat in die tijd eigenlijk al rijp voor de sloop was, maar sfeervol was het altijd daar ook. Een stadion dat er vandaag de dag wat beter bij ligt door de renovatie jaren later. al met al, onvergetelijke tijden, die net zoals talrijke andere zaken nooit meer terug gaan komen,maar zo gaat dat nu eenmaal in het leven, helaas!
1 0
Laurel
Was ook mooi, maar wel op de zonnige dagen en als het ergens om ging want ik heb er vaak genoeg gestaan dat er 8k man op de tribune zat/stond en dat het voetbal niet zo oogstrelend was...tachtiger jaren waren toch wel vaak grauw en grijs, in mijn beleving.
0 -1