'Heeft soortgelijke potentie als dat wij in Antony zagen'

NielsOpdam, 01-08-2020 om 18:40, 6576 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Erik ten Hag heeft Mohammed Kudus een soortgelijke potentie als Antony. Dat vertelt de Ajax-trainer in gesprek met Voetbal International. Verder gaat Ten Hag ook in op de veranderingen in zijn technische staf. Winston Bogarde werd toegevoegd als assistent-trainer, terwijl keeperstrainer Carlo l'Ami werd vervangen door Anton Scheutjens. 

'Mohammed Kudus is een multifunctionele speler', begint Ten Hag. 'Waar veel Europese topclubs achteraan zaten. Hij is veelzijdig, heeft in Denemarken ook op allerlei verschillende posities gespeeld. In de spits, achter de spits, als middenvelder, op de flanken. Hij heeft een soortgelijke potentie als dat wij in Antony zagen, met het belangrijke verschil dat hij al langer in Europa is.'

Naast de komst van Kudus heeft Ajax met Bogarde ook een nieuwe assistent-trainer. 'Dat zorgt voor een nieuwe prikkel aan de staf en het team. Ik denk dat hij heel goed past in de staf, hij heeft een bepaald winnaarsgedrag, op een andere manier dan ik. Meer expressief, dat brengt hij met zijn karakter in. Een staf moet complementair zijn en zijn komst is positief op dat vlak. Voor de staf, maar ook voor het team.'

Scheutjens

Tot slot werd keeperstrainer L'Ami vervangen door Scheutjens. 'We, Marc en ik, dat gebeurt in samenspraak, hebben bedacht dat we nieuwe prikkels aan de staf moesten toevoegen. En zo kwamen we bij hem als nieuwe keeperstrainer uit.' L'Ami heeft volgens Ten Hag 'goed gefunctioneerd'. 'Het gaat om een nieuwe prikkel. Voor de keepers, voor de verdedigers, voor het opbouwen, verdedigende spelhervattingen. En voor de staf. Voor het totale plaatje.'

(foto via @kudus_mohammed)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxDaniel
Wat gaat er met L'Ami gebeuren? Hij zou een andere functie krijgen toch?
2 0
Japievanopdehoe
Ben ik ook wel heel erg benieuwd naar ja
0 0
Ajax114
Slap gelul over L'ami. Er is nog niets veranderd bij die Ten Hag.
3 -1
AjaxDaniel
Hij is natuurlijk nooit de man geweest van de sterke meningen. In ieder geval brengt hij zich zo niet naar buiten. Wat op zich ook niet boeit, zolang het elftal goed presteert onder zijn hoede.
0 0
036AFCA97
Zou Ajax een soort Frenkie van deze jongen willen maken? Ben benieuwd
1 -1
Santiago
Denk eerder als toekomstige opvolger van Donny
0 0
ajaxxcied4life
Weggepromoveerd dus die L'ami. Hetgeen an sich opmerkelijk is omdat veel keepers beduidend betere spelers zijn geworden onder die man zijn regime.
5 -1
Ozymandias
Opmerkelijk dat zowel Bosz als Ten Hag hem niet bij hun technische staf wilde houden terwijl de doelmannen zich onder zijn leiding goed ontwikkelden.
3 0
ajaxxcied4life
Dat lijkt inderdaad wat paradoxaal. Tegelijkertijd snap ik dat een te aanwezige L'ami die
0 0
ajaxxcied4life
op de bank de nodige amok maakte een stoorzender kan zijn. Desondanks zou ik voor continuïteit gaan en niet voor die zogenaamde 'prikkel' want met L'ami weet je wat je in huis hebt en wat die nieuwe keeperstrainer brengt en teweegbrengt is natuurlijk nog maar afwachten.
0 0