Blind over nieuwe 'partner': 'Voorzie geen problemen'

NielsOpdam, 01-08-2020 om 16:50, 10971 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Daley Blind voorziet geen problemen met de opvolging van de vertrokken Joël Veltman. Dat vertelt de Ajacied aan Voetbal International. Ook gaat Blind in op de huidige selectie van Ajax, zijn eigen toekomst en de nieuwe aanwinst Antony

'Gewoon een goede groep', opent Blind over de huidige Ajax-selectie. Afgelopen week vertrok Veltman naar Brighton & Hove Albion. 'Zeker een belangrijke kracht. Ik heb altijd heel prettig met hem samengewerkt. Het is gewoon een goede vriend van me geworden. Buiten het veld konden we het heel goed met elkaar vinden en op het veld hadden we ook zeker een klik. De partners, eerst De Ligt en daarna Veltman, verlaten me.' Toch denkt de Ajacied dat er altijd nieuwe jongens opstaan. 'Er zijn jongens die al langer aan de weg timmeren of aan de deur kloppen, dus ik voorzie daar geen problemen.'

Of er deze zomer ook interesse is of was voor Blind wil hij niet zeggen. 'Als dat zo is, zou ik het jou niet vertellen. Ik heb het gewoon ontzettend naar m'n zin. Wat komt dat komt en dat zien we dan wel weer.' De Ajacied is tevreden over de huidige selectie van de Amsterdammers. 'Ik denk dat we gewoon heel veel kwaliteiten in de ploeg hebben. Een goede balans tussen jong en oud, veel talenten die aan de deur kloppen. Ik denk dat het een goed seizoen kan worden en ik denk dat we een goed team hebben staan.'

Antony

Nieuwe aanwinst Antony trainde zaterdag mee bij Ajax en Blind heeft een positieve eerste indruk van de Braziliaan. 'Goed, maar het is natuurlijk lastig. Hij moet wennen aan de nieuwe omgeving, spreekt de taal nog niet. Gelukkig hebben we een paar jongens die wel Portugees spreken. Hij is scherp, lichtvoetig en het ziet er talentvol uit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
Die blijft z'n partners maar inwisselen, dure grap!
0 0
Van Reenen
Centrum wordt Blind en Alvarez. Vandaar dat je ook niets leest over een versterking.
0 0
Benleiden
Waar komt het vertrouwen in Schuurs vandaan? In veel reacties hieronder zie je enorme positiviteit.

Dit bekende fenomeen zie je elk nieuw seizoen terug komen. Gedane zaken worden geheel vergeten. Hij heeft afgelopen seizoen gewoon kut gespeeld en in niks laten zien dat hij er klaar voor is. Fout na fout en nul progressie geboekt.
4 -1
Dennis129
Ben het volkomen met jou eens. Verdedigt als een klein meisje. Stapelt fout op fout verdedigend. Dat indribbelen ziet er leuk uit maar dat is gewoon Vaak omdat hij de oplossing niet ziet en loopt zich dan uiteindelijk vast. Echt geen twee goede wedstrijden gespeeld.
2 -1
oxxer
Mee eens, hij heeft geen idee wanneer hij een bal het stadion uit moet rammen. Dat leuk indribbelen zegt niks als hij steeds beslissende fouten blijft maken. Voor zo een grote vond ik hem een slappeling in de duels. Ik zie graag dat hij slaagt maar ik moet het nog zien.
2 0
MankeNelis
Op dit moment meer vertrouwen in Timber dan in Schuurs. Terwijl Schuurs er nu zou moeten staan. Maar door dat slappe ingrijpen waar goals uit vielen is het vertrouwen in Schuurs een stuk minder.
We gaan zien wie er het beste uit komt.
3 0
Ron75
Vraag me niet waarom, maar ik heb alle vertrouwen in Schuurs. Geef hem gewoon een wedstrijd of 10 de kans om te laten zien of hij het aan kan en niet gelijk afbranden bij 1 of 2 fouten
4 -1
Benleiden
Je hebt vertrouwen, maar je kunt het niet onderbouwen?!

Wat ik heb gezien is het in niks Ajax-materiaal.
2 0
Martano
Blind op plek Ziyech proberen.
0 -4
ajax4perez
Jij bent voor een feest opstelling zeker
0 0
AjaxAmsterdam
Dit gaat natuurlijk nooit gebeuren he ...
1 0
ram
Hmm... Ik weet het niet. Ik vond Timber echt bizar goed tegen Heerenveen maar of ie het niveau heeft om constant goed te zijn: geen idee. Zelfde geldt voor Schuurs. Ik heb vertrouwen in hem maar zie hem liever een jaartje verhuurd worden. Ook in Alvarez heb ik nog wel vertrouwen maar of nu al betrouwbaar genoeg is? Geen idee.
1 0
Schwalbino
Je moet het meer vanuit dynamisch oogpunt bekijken. Waarschijnlijk zal Ajax in geen enkele opstelling meteen vanaf de eerste wedstrijd als een machine voetballen. Hoe meer wedstrijden je in een bepaalde opstelling speelt hoe beter het team op elkaar ingespeeld raakt. Vaste patronen, automatismen etc. Spelers die op elkaar ingespeeld raken gaan elkaar ook steeds beter aanvullen. Dat Schone geen groot gebied meer kon bestrijken werd door De Ligt, De Jong en Blind gecompenseerd. Desondanks draaide het als een tierelier. Dat Mazraoui als jonkie mee kon kwam ook omdat Schone en De Ligt wisten waar de tekortkomingen van Mazraoui lagen en in wedstrijden hadden geleerd hoe ze daar rekening mee konden houden.
1 0
Benleiden
Bizar goed nog wel. Hij deed het verdienstelijk, wat een erg goede prestatie is. Maar bizar...nee.
0 0
vak114
Super traag centrum,Schuurs gaat h3t niet redden bij Ajax.
3 -3
Schwalbino
Ik hoop dat Ten Hag de vervanger van Veltman een flinke reeks wedstrijden laat staan. Het rouleren met spelers die allemaal nog net die laatste stap moeten maken heeft weinig nut. Dat helpt geen enkele speler om die laatste stap te zetten. Volgens mij is zelfs het omgekeerde het geval. Als spelers die nog geen vaste waarde zijn het veld ingaan in de wetenschap dat één mindere wedstrijd kan inhouden dat ze de volgende banken dan voetballen ze niet vrijuit.
6 0
Sampaoli
Kwantitatief zitten we prima op de RCV positie, kwalitatief zal de voorbereiding moeten uitwijzen. Bijzonder genoeg speelde Jurriën Timber vandaag bij Jong en waren Schuurs (centrum met Martinez tijdens training) en Álvarez (centrum met Blind) dus de twee RCV's.
2 0
Soccerskins
Weet je verder ook nog of Ten Hag iets anders heeft geprobeerd met het middenveld? Martinez - Schuurs en Blind - Alvarez lijken mij wel koppels die goed op elkaar afgestemd zijn.
0 0
Schwalbino
Schuurs-Blind vond ik ook een goed koppel. Ik denk dat ze alledrie in potentie basismateriaal kunnen worden. Martinez zou dat ook op het middenveld kunnen. Daar lijkt hij me ook geschikter voor. Ik zou echt gewoon met Schuurs en Alvarez afspreken dat Schuurs de eerste competitie helft het vertrouwen heeft en dat daarna wordt gevalueerd. Ik kan er zelfs mee leven als hij dat zou omdraaien en Alvarez de eerste competitiehelft geeft. Maar geef een van beide de kans om erin te groeien.
0 -1
Sampaoli
In trainingsvorm waren er twee elftallen, team met hesjes verloren trouwens.

Hesjes: Dest, Schuurs, Martinez, Eiting, Marin, VD Beek, Antony, Huntelaar, Lang

Geen hesjes: Mazraoui, Álvarez, Blind, Tagliafico, Gravenberch, Ekkelenkamp, Promes, Traoré, Labyad
2 0