'Begrijp niet waarom Dolberg het niet gered heeft bij Ajax'

BartVeenstra, 01-08-2020 om 09:40, 6588 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Deense Ajax-scout John Steen Olsen baalt ervan dat Kasper Dolberg het uiteindelijk niet gered heeft bij Ajax. Na een succesvol debuutseizoen presteerde de Deense spits minder, waarna hij uiteindelijk in de zomer van 2019 werd verkocht aan het Franse OGC Nice.

Af en toe belt Olsen Dolberg nog, zo vertelt hij in De Telegraaf. 'Een heel goeie jongen. Ik vind het ook echt jammer dat hij weg is gegaan bij Ajax. Ik begrijp ook niet waarom een speler met zoveel kwaliteit het niet heeft gered en had hem graag nog jaren bij ons gezien. Ik heb Kasper twee jaar gevolgd bij Silkeborg en snapte maar niet waarom ik een van de weinige scouts was die enthousiast over hem was. Hij is namelijk echt fantastisch', aldus de scout, die trots is op de goede prestaties van Dolberg in Frankrijk. 'Ik ben heel blij dat hij zo gelukkig is in Frankrijk. Hij doet het ook goed.'

'Eriksen wil terug naar Ajax, maar wel als hij wat ouder is'

Ook met Christian Eriksen heeft Olsen nog goed contact. Ze spraken elkaar laatst nog, zo vertelt de scout. 'Eriksen is niet alleen een geweldige voetballer, maar ook iemand die altijd met beide benen op de grond is blijven staan. Ik heb wel tegen hem gezegd dat hij terug moet komen naar Ajax. Hij antwoordde dat hij dat graag wil doen, maar wel als hij wat ouder is. Hij is pas 28 jaar hè. Maar we zullen zien of hij het doet.'

Denk jij dat Aubameyang scoort en Arsenal de FA Cup wint van Chelsea? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
robert66
Omdat tenhag de minst weerbare speler weg heeft gewerkt, omdat hij teveel spelers had. Hij moest dan of Neres of Promes of Dolberg op de bank zetten. Dus pak je Dolberg. Het is een schande hoe deze jongen is weggewerkt, en dat ook Overmars daar mee instemde. En dan vervolgens een schitterend filmpje van hem laten zien met zijn hoogtepunten als hij weggaat. Hoeveel bewijs moet je dan nog hebben dat die gozer kan voetballen. Totaal naar de klote geholpen door TenHag.
0 0
AjaxDUde123hk
30 is een mooie leeftijd
0 0
Ajaxbrl
Heb wel eens vernomen dat hij een borreltje luste..
0 0
trooop
Ik wel: omdat ten hag een lompe boer is. Die probeerde deze parel van een speler zo hard in zijn botte mal te duwen dat hij doofde als een kaarsje.
1 -2
robert66
jij snapt het , volledig eens
0 0
EricAjax1
Gewoon een slapjanus
0 0
3*stars*3
Ik ben echt fan van deze gozer maar het lag toch echt aan Dolberg.
Misschien ook dat druk teveel werd voor hem.
Zoals ze vaak zeggen, “er komen is makkelijker, dan er blijven”.
Daar leek het in ieder geval op want hij was na 16/17, echt onherkenbaar bij Ajax.
Wel mooi voor hem dat hij het nu bij Nice zo goed doet.
3 0
Schip
Maar alsof hij die druk niet op zich had in zijn jaar onder Bosz...? En daar liet hij zich ook zien in high pressure games zoals tegen Lyon uit.

Ik kan het niet anders verklaren dan dat hij van Bosz kennelijk ook echt vertrouwen voelde en bij TH eerder druk. Aan wie dat ligt kun je van een afstand niet beoordelen. En het systeem kan er ook aan bij hebben gedragen.

Maar zoals Dolberg tegen Spurs thuis speelde. Christus, wat een tenenkrommend slechte prestatie was dat. Dat kost je wellicht een CL finale. Daarvan kom je niet meer terug. Dus ik begrijp zijn vertrek wel. Technisch had hij echter alles in huis. Zo zonde.
0 -1
3*stars*3
Je ziet het wel vaker bij spelers of clubs.
Tuurlijk was er in 16/17 ook druk op hem.
Maar hij was toen “the new guy”.
Jaar erop was er veel meer druk en toen zag je al dat het minder werd.

Een ander vergelijking maar we gaan het komend seizoen ook zien bij spelers als Stengs en Boadu.
Die gaan het echt moeilijk krijgen.
0 -1
trooop
Natuurlijk lag het ook aan dolberg. Maar ik vind dat de trainer van een topclub een grotere verantwoordelijkheid heeft dan een timide jongen die net de puberteit achter zich heeft. Dat dolberg de omstandigheden kennelijk niet goed aankon, daar kan hij niet zoveel aan doen. Een trainer (met 30 jaar meer levenservaring) kan daar wel wat aan doen. Bosz lukte dat ook, en viera bij nice kennelijk ook. Ten hag lukte dat niet.
0 -1
3*stars*3
Kan het ook niet verklaren.
Maar na vertrek van Bosz kwam Keizer en daarna Ten Hag.
Maar Dolberg was het gewoon kwijt.

Ben toch wel blij voor hem dat hij het zo goed doet in Frankrijk.
Imo heeft hij verder echt alles om een topspits te worden.
0 0
MPAjax
omdat hij viel voor een scoringskans in een belangrijke wedstrijd en zijn gedrag had een negatief effect op de groep
2 -4
AjaxHoorn
Wat een onzin.
0 -1
PierreHeno
hij lag in elk geval niet lekker in de groep dat was en is geen geheim. Te groot voor het servet te klein voor het tafellaken. Alle kans gehad bij Ajax 1 maar hij blonk vooral uit op de trainingen maar in de wedstrijden bracht hij veel te weinig...en strijd om de bal was er al helemaal niet bij hem te zien. Tja...zo gaat dat nu eenmaal. Bij Nice zit hij prima op zijn plek. Geen echte druk en dan kan hij best wel leuk ballen. Niks mis mee.
2 0
Joseph
En hoe komt het dat iemand met zijn kwaliteit valt op zo'n moment? Deed hij eerder niet en nu ook niet.. Geloof niet dat Dolberg een negatief effect had op de groep.
0 0
JohnTB
Dolberg lag bijna bij elke actie op de grond, hij viel continu...
0 0
AjaxHoorn
Zonder ten Hag te beschuldigen, denk ik dat hij onder een andere trainer een toptransfer had gemaakt.
6 -2
Babangida83
Dat denk ik zeker. Je ziet het eigenlijk met iedereen die bij Ajax momenteel in de spits komt, dat het, behoudens in de CL, gewoon heel moeilijk is in het huidige systeem als spits omdat de buitenspelers steeds hun eigen ding doen en je als spits eigenlijk echt een afmaker moet zijn ala Huntelaar of iedere keer ondankbaar ´in de bal´ moet komen om een gat te creëren voor de lopende mensen, die dan de goal maken. Je loopt er eigenlijk een beetje voor spek en bonen bij, lijkt t. Mentaal een hele moeilijke taak. Want jij als spits maakt ook nog niet eens genoeg goals. Zelfs Tadic begint er moeite mee te krijgen en er komt ook al kritiek op hem.
0 0
Hwb
Je beschrijft nu letterlijk een topspits in het moderne voetbal en noemt dat een probleem. Of je bent een afmaker (Ronaldo, Lewandowski) of komt in de bal (Firmino, Benzema).
1 0
AjaxHoorn
Ja helemaal mee eens.
1 0
TheTruth
Natuurlijk kunnen wij het niet weten maar het leken zeker mentaliteitsproblemen. Geen druk zetten, of nep druk zetten voor de schijn, weinig acties, afwezig.
2 0
M.Olsen
Eriksen, wat zou dat alle problemen oplossen in een klap
2 0
Redrum
Hij moet het gewoon doen ook. Speelt hij eindelijk weer bij een club die hem waardeert en op waarde schat.
4 0
insectenverdelg
Inter wil 60 Miljoen....
0 0
PierreHeno
Je zou hem ook kunnen huren
1 0
Redrum
Knettergek zijn ze.
1 0