Jans wacht af: 'Kijken wanneer Danilo komt'

ThijsZwagerman, 29-07-2020 om 17:50, 3824 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

FC Twente-trainer Ron Jans heeft nog geen idee waneer Danilo Pereira zich bij de selectie van de Tukkers zal voegen. FC Twente wil Danilo graag huren van Ajax en de Braziliaan wil zelf ook graag tijdelijk verkassen naar Enschede, maar tot op heden is de huurovergang nog niet rondgekomen.  

‘We zijn geïnteresseerd, maar we moeten kijken wanneer hij komt’, zegt Jans over de aanstaande komst van Danilo tegen FOX Sports. De oefenmeester wil verder nog niet te veel kwijt over de Braziliaanse aanvaller van Ajax. ‘Als hij er is, kan ik er iets over zeggen. Maar nu nog niet.’ Volgens Tubantia sluit Danilo één dezer dagen aan bij FC Twente. 

Als de rechtspoot zich definitief bij de selectie van FC Twente voegt, is hij na Vaclav Cerny en Kik Pierie al de derde speler met een Ajax-verleden waarmee FC Twente zich deze transferperiode versterkt. Volgens Jans is dat puur toeval. ‘We kijken naar kwaliteit. Het maakt ons niet uit waar ze vandaan komen, maar er zijn inderdaad wel een paar jongens met een Ajax-verleden. Jeffrey de Lange heeft bijvoorbeeld ook een Ajax-verleden. Daar zijn we ons wel van bewust, maar we zijn er niet speciaal naar op zoek. We zoeken naar spelers met de juiste kwaliteiten en spelers voor de juiste posities.’

Denk jij dat Ronaldo namens Juventus een hattrick scoort tegen Cagliari? Zet in en krijg 11 keer je inzet terug!

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ferd
"Dat ze een Ajax verleden hebben is toeval. We kijken naar kwaliteit". Ronnie, je spreekt jezelf tegen. Als je naar kwaliteit kijkt is het geen toeval dat je bij Ajacieden en ex-Ajacieden uitkomt. Sterker nog, dat is logisch.
0 0
FSideMaluku
Hoewel ik het absoluut niet eens ben met het verhuren van dit soort spelers binnen onze eigen competitie, kan ik het in ieder geval van hem wel begrijpen. Je wilt gewoon spelen, klaar. En kan dat niet hier, dan ben je blij met elke club waar het wel kan.
0 0
Luie
Een sterkere competitie is in ons voordeel het is dan ook lastiger voor PSV en AZ om ons bij te houden
1 0
FSideMaluku
Wellicht, maar uiteindelijk bepaalt Jans de opstelling en kan hij zeggen: tegen de ene wel en de andere niet. Dan hef je dat ook direct op.

Misschien sta ik alleen, maar ik blijf er bij dat ik spelers met deze potentie niet zou verhuren aan clubs in onze eigen competitie. De weerstand die hij hier gaat krijgen is lager dan dat hij bij ons in de basis had gestaan, dat is voor mij de voornaamste reden om hem liever naar een Duitse of Franse club te verhuren. Daar heb je bij het overgrote deel van de wedstrijden wél de weerstand die een speler als deze kan gebruiken. Hier is het al heel snel "tweede platform".
0 -2
Ajax27
Je snapt de essentie van verhuren niet. Je moet bekijken waar een dergelijke speler speelt en waar hij staat in de pikorde. Hij is een rechtspoot die als buitenspeler of spits uit de voeten kan.

Ajax heeft met Tadic, Promes, Neres, Antony, Huntelaar, Traore, Hansen, Unuvar en Brobbey 9 personen om de voorhoede te voorzien.

Pech voor Danilo dat ie zo lang geblesseerd is. Eenmaal terug van zijn blessure scoorde hij 4 x in 5 wedstrijden. Dus de potentie zit er zeker. Alleen hij is wel al 21 dus hij moet niet in Jong Ajax nog een jaar gaan hangen. De weerstand moet omhooog en dus is een verhuur logisch in de Eredivisie. Op die manier ziet Ajax veel meer van 'm, zien we of ie ook daar scoort en wie weet volgt ie jongens als Ronald de Boer, Blind en Vertonghen op die na een verhuurperiode ijzersterk terugkwamen.

Als Twente ook nog dat doorverkooppercentage in het contract krijgt, dan hebben zij er baat bij dat ie veel speelt. Wie weet schiet ie er als buitenspeler komend seizoen 15 in en hebben we aan het einde van het seizoen, wanneer Neres vertrekt al direct de opvolger klaar staan.
0 0
Rockpotje
Wat is er mis met spelers verhuren? Vertonghen en Blind kwamen sterker terug. Bovendien geef je spelers die niet in aanmerking komen voor het eerste een kans zich elders te bewijzen terwijl je hun transferrechten behoudt. Denk je dat Botman en Sierhuis zoveel opgeleverd hadden als ze alleen in Jong hadden gespeeld?
0 0
FSideMaluku
Met spelers verhuren is niks mis, maar ik zie hem liever in Duitsland of Frankrijk spelen dan in onze competitie.

Vertonghen werd verhuurd en scoorde tegen ons, Sierhuis werd verhuurd en scoorde tegen ons. Nou is dat voor de zogenaamde "onpartijdigheid" goed natuurlijk, maar het kost je wel punten. Dit is een speler met veel potentie, die had ik echt niet verhuurd aan een club in onze eigen competitie.
0 -1
Ferd
Vertonghen scoorde ook tegen andere clubs, net als Sierhuis. En dat is weer goed voor Ajax.
0 0
piemonte
Hou je ook rekening met het menselijke aspect? Zo’n jongen laat je niet even zomaar een jaar in een ander land wonen.
0 0
Soccerskins
Ik denk dat hij er wel 10 á 15 inschiet (mocht hij alles spelen natuurlijk)
2 0
036AFCA97
Lekker Ron, en geen Braziliaanse liedjes van Danilo meezingen in de kleedkamer. Voordat je het weet zeg je wat geks.
5 0