Voetbal in coronacrisis: PSV verscherpt protocol rondom oefenduels

ArthurV, 31-07-2020 om 21:50, 19255 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetballen ten tijde van de coronacrisis: is dat nou wel of niet mogelijk? De meningen hierover zijn verdeeld. Ook is het de vraag wat er allemaal bij komt kijken om te kunnen voetballen in deze periode. In dit wekelijkse overzicht zijn de laatste nieuwtjes en meningen over voetballen in de coronacrisis te volgen.

Vrijdag 31 juli

PSV verscherpt protocol rondom oefenduels

PSV heeft vrijdagavond via de officiële kanalen laten weten dat het eigen coronaprotocol wordt aangescherpt. Dit naar aanleiding van de op het laatste moment afgelaste oefenwedstrijd tegen v.v UNA, waar een speler vlak voor een oefenduel met de Eindhovenaren positief had getest. 'Het testen van tegenstanders voor oefenwedstrijden is geen verplichting vanuit de KNVB. We hebben er voor gekozen om UNA deels te testen, ook omdat we ons protocol dat straks gaat draaien in de praktijk wilden gaan uitvoeren.' De aankomende oefenwedstrijden van Jong PSV en PSV Vrouwen zijn inmiddels afgelast.

Oefenduel PSV afgelast

Het oefenduel van vrijdag tussen PSV en de amateurs van v.v. UNA is afgelast. De Eindhovenaren laten middels de officiële kanalen weten dat er namelijk een positieve coronatest heeft plaatsgevonden bij een speler van de tegenstander. Zodoende gaan de spelers van PSV een onderlinge wedstrijd spelen welke live wordt uitgezonden op YouTube.

Belgische competitie start met achttien clubs

De Jupiler Pro League start komend seizoen met achttien in plaats van zestien clubs, zo meldt het Algemeen Dagblad. Dat betekent dat Waasland-Beveren op het hoogste niveau van België mag blijven acteren. 'De raad van bestuur van de Pro League ziet ervan af vast te houden aan een competitie met zestien ploegen, zoals gebruikelijk. De juridische struikelblokken zouden de geplande competitiestart in het gedrang kunnen brengen, wat opnieuw tot enorme imagoschade voor het Belgisch voetbal zou leiden, luidde de motivatie.'

Donderdag 30 juli

VVV-fans staan voor dilemma

De fans van VVV-Venlo staan voor een dilemma. De club uit Limburg heeft de nieuwe regelgeving voor het bezoeken van competitiewedstrijden in de eerste seizoenshelft naar buiten gebracht. De fans kunnen maar één topwedstrijd live bekijken: tegen Ajax óf tegen Feyenoord, zo meldt De Limburger. Tot nu toe zijn 2200 seizoenkaarten verkocht, terwijl er vanwege de coronaprotocollen plek is voor 1063 toeschouwers. 

Chaos in Belgische voetbal is compleet

De chaos in het Belgische voetbal is compleet. De rechtbank van Dendermonde heeft Waasland-Beveren namelijk gelijk gegeven in zijn zaak tegen de Pro League en de KBVB, zo meldt De Telegraaf. De krant schrijft: 'De uitspraak is een document van 27 pagina’s en daarin wordt gesteld dat Waasland-Beveren opnieuw moet worden opgenomen in de kalender van Jupiler Pro League, de hoogste klasse van onze zuiderburen.'

Naar verluidt is er een aanzienlijke dwangsom uitgesproken voor wedstrijden die worden afgetrapt zonder Waasland-Beveren in de eerste klasse. Op dit moment is het nog niet duidelijk of dat de geëiste vijf miljoen euro per wedstrijd is. Voor de Pro League is de uitspraak een enorm probleem. De competitiestart over een week komt namelijk in gevaar.  

Woensdag 29 juli

Gudelj test positief op corona

De Sevilla-speler die het coronavirus heeft opgelopen is oud-Ajacied Nemanja Gudelj, zo maakt de middenvelder zelf bekend via Twitter. Met Gudelj gaat het goed, want naar eigen zeggen heeft hij geen last van de symptomen. Eerder werd al bekend dat er een speler bij Sevilla positief had getest op het coronavirus, maar nu is dus duidelijk dat het om oud-Ajacied Gudelj gaat. 

Sevilla legt trainingen stil

Bij Sevilla FC zijn de trainingen tijdelijk stilgelegd, zo meldt de Spaanse club via de officiële kanalen. Reden voor dit besluit is het feit dat een speler van Sevilla FC positief getest is op het coronavirus. Met de speler, wiens naam niet bekend is gemaakt, gaat het naar verluidt goed: hij vertoont geen symptomen. Sevilla FC moet volgende week al uitkomen in de Europa League. Bij Real Madrid werd ook al een speler - Mariano Díaz - positief getest op het coronavirus.

Dinsdag 28 juli

KBVB stelt bekertoernooi uit

De Belgische voetbalbond KBVB heeft besloten om de speeldagen van het Belgisch bekertoernooi voor zowel de mannen als de vrouwen uit te stellen. De reden hiervan zijn de strengere coronamaatregelen in de provincie Antwerpen. 'De eerste ronde bij de mannen stond geprogrammeerd voor het weekend van 8 en 9 augustus, de eerste ronde bij de vrouwen stond geprogrammeerd voor het weekend van 15 en 16 augustus. Een nieuwe startdatum zal vastgelegd worden in functie van de (provinciale) Covid-19 maatregelen en in nauw overleg met de vleugels en de Pro League', zo wordt er geschreven.

Positieve coronatest bij Willem II-speler

Bij Willem II is er een lid van de selectie positief getest op het coronavirus. Dat heeft de club dinsdag wereldkundig gemaakt via de officiële kanalen. Om wie het precies gaat, wordt niet gemeld. 'Het gaat om een selectiespeler die geen symptomen of klachten heeft, maar na de eerste testronde positief op het virus getest is', schrijven de Tricolores. 'De test waarna deze speler een positieve uitslag kreeg vond maandagmiddag plaats. Er is vervolgens geen contact geweest tussen hem en overige personen binnen de organisatie.'

Maandag 27 juli


Ook staflid Jong AZ besmet met coronavirus

Bij Jong AZ is wederom een persoon positief getest op het coronavirus. Dit keer gaat het om een lid van de staf, terwijl enkele dagen geleden al een speler positief was getest. AZ laat weten dat de persoon in kwestie direct in thuisquarantaine is gegaan. 'Het gaat om een staflid dat geen symptomen of klachten had', schrijft men. Spelers en stafleden worden bij AZ om de zoveel dagen getest op het coronavirus.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mgtow
Heeft psv nou al eens een linksback gekocht? Aanvallend voetballen met zulk zwakzinnig materiaal is toch wel een grote grap.
0 0
Redrum
Zowel de middenvelders als de verdedigers zijn totaal niet geschikt voor aanvallend voetbal met veel pressie.
0 0
MH1988
Wordt gewoon mega ingewikkeld dit.. Eredivisie heeft vanaf de start een waanzinnig vol schema. Gaan ze dan wedstrijden afgelasten als er een speler positief test? Lijkt me wel.. Waar gaan die heen verplaatst worden als dit een paar keer gebeurd? Zelf heb ik hier nu geen duidelijke mening of oplossing. Wat ik zeg, mega ingewikkeld..
0 0
mgtow
KNVB heeft al aangegeven dat wedstrijden alleen worden uitgesteld als er echt veel corona gevallen in een team zijn. Anders gaat het gewoon door.
0 0
mgtow
KNVB heeft al aangegeven dat wedstrijden alleen worden uitgesteld als er echt veel corona gevallen in een team zijn. Anders gaat het gewoon door.
0 0
Web
Zo zie je maar dit is nog maar een oefenpotje vol in de zomer
Straks kan dit maar zo gebeuren in de competitie
Nogmaals ik moet het allemaal nog zien straks als het ook nog eens kouder word
Behelpen tot er een vaccin is
3 0
3*stars*3
Pfff idd, heb echt weer zin in het nieuwe seizoen.
Maar de Corona updates in de gaten blijven houden, wordt je ook moedeloos van.
Maar je moet wel want ze hadden het maanden geleden al over een 2e golf.
Antwerpen heeft nu weer een probleem.

Gekke tijden...
0 0
Sanalologo
Er is helemaal geen 2e golf. Er wordt gewoon meer getest.
0 -1
Schwalbino
Schmidt bij PSV. Dat is toch alsof Ten Hag straks KV Mechelen gaat trainen.
2 0
Redrum
Het is een beetje alsof Remy Bonjasky kickbox les gaat geven aan Jort Kelder. Je weet dat het niet aan de trainer zal liggen, maar de leerling kan simpelweg niet uitvoeren wat de trainer in gedachten heeft.
4 0
3*stars*3
Probleem is dat rest van de Eredivisie zo zwak is...
Dat PSV van 17/18 was ook drama hoor.
Maar mede door een aangeslagen Ajax (drama rond Nouri).
Fey dat nog in de wolken was na een titel en rest van de ED dat er niets van bakte, konden ze toch gewoon die schaal pakken.
Schmidt gaat idd zien dat het een matige selectie is maar gaat ze op z’n Duits wel fit krijgen om lang mee te strijden met zijn vaste kern.
Heb een gruwelijke hekel aan dat clubje maar volg voetbal lang genoeg om in te zien, dat je altijd rekening moet blijven houden met die gasten.
Ze hebben zovaak geprofiteerd van een Ajax, dat het liet afweten.
Als je zelfs titels kan pakken met centrum Bruma/Rekiki?...
1 0
Web
Voorin en op het middenveld lopen er best goede spelers. Die gaat hij wel in de ploeg zetten
Die Trainer is niet gek hoor, weet echt wel waar hij mee bezig is. Heeft zich al bewezen
0 0
Redrum
Die trainer is niet gek nee. Maar wie zegt dat hij niet onder valse voorwendselen naar Eindhoven gelokt is? Hij zal echt niet de eerste zijn hoor. Slijmen kunnen ze daar wel die achterbakse boeren. Fatsoenlijk aanvallend voetballen met pressie begint bij de verdediging. Zie jij Viergever en Baumgartl al met 20 meter in hun rug verdedigen? Nee, natuurlijk niet. En over welke middenvelders heb je het dan precies? Rosario? Hendrix? Ze hebben 2 of 3 goede voetballers, de rest is pure opvulling. Geschikt voor laf reactievoetbal, maar absoluut niet geschikt voor het soort voetbal dat Herr Schmidt gewend is te spelen.
0 0
Web
Dus jij denkt dat ze buiten de wedstrijden tegen Ajax en AZ niet volop de aanval kunnen spelen?
Gapko, Sam Lammers ( vind ik een goede spits en Malen, voor Nederlandse begrippen behoorlijke aanval
ihattarin en Thomas kunnen aardig ballen hoor op het middenveld, hebben ze nog een behoorlijk talent, die vorig seizoen al inviel
De rechts back is altijd al voor in te vinden. Natuurlijk is het centrum niet best
Maar ze spelen in de Nederlandse competitie, dat word wel eens vergeten
0 0
Redrum
Psv betaalt UNA om zich terug te trekken. Het aanvallende voetbal wil nog niet echt vlotten.
4 0
mickey2602
Bang voor de eerste nederlaag van het nieuwe seizoen...
2 0
mgtow
We dachten weer eens hetzelfde. :)
2 0
Redrum
Hehe :p
1 0
MisterAFCA
Psv Academy? Sinds wanneer leiden ze daar op dan?
3 0
Redrum
Ze wilden bij psv een standbeeld neerzetten bij het stadion van Memphis Depay. Waarom? Omdat het volgens hun een boegbeeld was van hun opleiding. Dit zegt genoeg over de jeugdopleiding van psv denk ik.
1 0
mgtow
Gewoon nog niet goed genoeg getraind op het aanvallende voetbal van de trainer. Logisch ook als je enkel de counter gewend bent.
1 0
Redrum
Bij psv zelf zijn ze heilig overtuigd dat dit gaat lukken. Ze hebben alleen denk ik geen rekening gehouden met het feit dat ze niet in staat zijn om 11 nieuwe spelers te kopen. Al behouden ze de huidige selectie, het wordt één groot lachertje met psv. Counteren zit diep in de genen van die club geramd. Als die nu opeens gaan proberen te voetballen gaat het gruwelijk mis. Net zo goed als dat het Ajax niet lukt om verdedigend te spelen.
1 0
jutter
Het is allemaal toch zo voorspelbaar. Het zijn barre tijden waarin alles van dag op dag zomaar kan gaan veranderen. En dat geldt natuurlijk ook voor het voetbal. Nu ligt er een schema van de KNVB op tafel ( dat lijkt me overigens extreem veel werk in deze tijd) met o.a. die ED, wat zo maar ineens rijp voor de prullenbak kan zijn/worden. Ik ben geen doemdenker maar ik voorzie erg veel problemen wat de nationale competitie, en die daarbuiten, betreft. Hopelijk ben ik TE pessimistisch.
0 0
Marcw1972
Hahaha dat is toch geen dilemma voor vvv supporters? Wie wil er nou naar fey gaan kijken?
2 0
AFCAMM
Mwuah.. tegen Feyenoord maken ze waarschijnlijk meer kans. Ik denk dat ze daar ook rekening mee houden.
3 0
Antafca
makkelijkere keus bestaat er niet ?
3 0
kampioen0809
Dat wordt natuurlijk Ajax.
2 0
7172AFCA7395
Reden te meer voor Club, Anderlecht en 7 volgers hier uit te stappen.
1 0
Ferd
Eindelijk positief nieuws over Gudelj
2 -3
vdhaas
Ouch
0 0
036AFCA97
Off topic:

Vriend van me die Real Madrid erg goed volgt zegt Kubo sowieso niet naar Sevilla gaat. Die willen namelijk een optie tot koop in het huurcontract. Andere opties zijn Betis, Granada en Ajax voor zover ik weet.

Eerst dacht ik dat Ajax kansloos was, want Sevilla speelt ook CL en Real wou het liefst dat Kubo ervaring opdeed in de Spaanse competitie, maar nu denk ik dat Ajax een grote kans maakt als we serieus zijn. Ik denk dat kampioen worden met Ajax in een goed voetballend team en ook CL spelen leerzamer is dan ergens in de middenmoot in Spanje eindigen met Betis of Granada.

Ik denk dat als je Kubo 2 jaar kan huren je echt een topper in huis hebt voor de 10 positie. Vooral omdat ik las dat die misschien zelfs gratis verhuurd kan worden, maar weet niet of dat klopt. Mocht het zo zijn zou ik hem graag zien komen. Ook omdat je dan een soort overbruggingsperiode van twee seizoenen hebt om Unuvar klaar te stomen voor de 10 positie en in vind Noa Lang en Labyad niet goed genoeg, Donny zie ik liever centraal op het middenveld en Kudus is een vraagteken.
1 0
AjaxDordt
Breaking: Veltman naar Brighton & Hove Albion
0 0
Ozymandias
Nu moet Gudelj thuis op de bank zitten tot hij weer gezond is. Ik hoop maar dat hij dat mentaal op kan brengen...
12 -2
Sterspeler
Totdat die fysiek of mentaal gezond is?
0 0
AjaxDordt
Hahahaha
0 0
3*stars*3
Die komt er weL weer bovenop joh.
Dybala dartelde daarna ook weer vrolijk rond.
Was eigenlijk vergeten dat hij speelt voor Sevilla.
Toch een mooie CV voor zo’n beperkte voetballer.
Ajax, Sporting en Sevilla.
Die komt financieel sowieso nog aan mooie contracten na Sevilla.
0 0
Ron75
Het gaat om Gudelje
2 0
iammike
Zal Luuk De Jong wel zijn bij Sevilla. Maar dat komt gewoon door z’n hoofd.
0 -5
jutter
Die De Jong is niet erg populair hier, lijkt me toch een aardige knul die graag feestjes heeft met vrienden en die prima zou passen in Alkmaar, ondanks dat hoofd.
3 0
MisterAFCA
Ik dacht dat hij de vallende ziekte had. Dat is samen wel een hele vervelende combinatie.
5 0
talent020
Het lijkt heel schokkend , maar van alle mensen die positief zijn had niemand symptomen of klachten, het is logisch dat er meer positief getest word omdat meer mensen zich laten testen, maar de mensen met echte symptomen of klachten neemt gelukkig af.
1 -2
Aspers73
Ben blij dat het geen dodelijke ziekte is, had je moeten nagaan hoe dan alles zou zijn. En dan nog zouden mensen de regels aan hun laars lappen ben ik bang.
1 -3
Bky
Beetje raar om te zeggen omdat heel Nederland, achteraf blijkbaar voor een virus dat toch niet zo dodelijk bleek, massaal zich minstens 2 maanden braaf aan de regels heeft gehouden met alle gevolgen van dien.
2 -2
Radikaal
Zelfs in Duitsland, dat de controle nooit kwijt raakte, is ruim 4 procent van de bevestigde gevallen gestorven. Ja, we kennen niet alle gevallen en ja, het zijn vooral kwetsbare mensen, maar nog steeds. Zelfs als maar een kwart van de gevallen bekend is en bij 65% van de gevallen "crowd immunity" zou optreden (wat we niet weten), kom je op heel Nederland op ruim 90.000 doden ... En bij dat soort aantallen wordt het dodelijker, omdat de capaciteit van de ziekenhuizen dat nooit kan bijhouden - zie Italie, zie VS, ...

Dus laten we blij zijn, liever dat t achteraf meevalt dan tegenvalt toch?
3 0
Schwalbino
Ook mensen zonder symptomen kunnen de ziekte verspreiden. Gelukkig blazen ze wel minder virussen de lucht in dan mensen die wel symptomen hebben.

Helaas bouwen ze bij zo'n milde vorm van de ziekte ook minder afweer op tegen een nieuwe besmetting.
0 -1
Aspers73
"WHO: Spread From People Without Symptoms Is Rare"
1 -2
Schwalbino
Doe niet zo lullig.
0 0
036AFCA97
Wie zin heeft om te lachen moet even de Instagram story’s van Ajax van vandaag kijken. Die Neres is echt een grappige gast. Mijn favoriete speler van het team!
0 0
voorkennis
Jong Az, Ado, willem 2...geloof me maar dit is nog lang niet afgelopen helaas.
1 0
Ajaxvooraltijd
Met andere woorden als je gewoon jong en gezond bent is er geen ruk aan de hand. Maar het klinkt zo eng.
2 -5
AFCAMM
Nee. Ook als je ‘jong en gezond’ bent kunnen er complicaties optreden, kan het overslaan naar je hart, kun je overlijden, of er langere tijd last van blijven ondervinden. En je kunt ook mensen besmetten die niet jong en gezond zijn. Zoals je zelf ook niet echt gezond meer bent als je een potentieel dodelijk virus hebt..
1 -1
Ozymandias
Het is zeldzaam maar ook jonge gezonden mensen kunnen ongelofelijk ziek worden. De beste vriendin van mijn huisgenoot is pas 31 jaar en geheel gezond (ze rent elk jaar de 'London Marathon') maar is drie weken verschikkelijk ziek geweest en heeft nog steeds (meer dan een maand later) pijn in haar longen.
1 0
jutter
Ja, ook de nasleep schijnt een verschrikking te zijn, ook bij mensen met wat mildere klachten. Dus zoiets wens je zelf je ergste vijand niet toe. Je hoort nu al van diverse medici dat veel mensen nooit meer de oude zullen gaan worden, ook bij mensen uit de wat jongere generatie. Je mag dan wel jong zijn maar je weet nooit wat de gevolgen van dat Covid-19 op latere leeftijd, of lange termijn, kunnen zijn.
2 0
Oeroeboeroe
Het heeft niet alleen blijvende invloed (schade) aan de longen. Uit recente onderzoeken blijkt ook het hart schade op te lopen.
1 0
mgtow
Feyenoord heeft weer eens geen geld en test niet op corona. Gelijk uit competitie nemen en failleren.
1 -2
MrPink
Wat een armoede daar haha
4 0
ajaxxcied4life
Man man man, wat is dit nu voor knettergevaarlijk beleid?
3 -3
MPAjax
snap niet dat er zo weinig mensen zijn die griep hebben gehad, normaal hadden we nu allemaal snotterende mensen, komt het afstand nemen toch nog van pas, het wachten is op de gratis vaccinaties dat het bedrijfsleven faciliteert voor onze gezondheid
2 -1
036AFCA97
Update: AZ gaat in hoger beroep tegen het Coronavirus. AZ is het niet eens met de besmetting en vind dat Ajax een besmetting zou moeten hebben. “Ajax is een grotere club dus zou er meer kans moeten zijn dat er daar iemand besmet raakt. Ook hebben wij twee keer van ze gewonnen, maar dat terzijde.” aldus Robert Eenhoorn.
11 0
Van Reenen
En er staat bij in de hele kleine letters onderaan dat zij naar het CAS gaan o dat Ajax een veel grotere club is en veel meer geld heeft gekregen voor haar kantoorpersoneel. Ajax 4 miljoen euro en af 4miljoen roepia.
0 0
Aspers73
Las ook dat Stengs, Boadu en Vlaar allemaal geblesseerd zijn. Nu al!
3 0
mgtow
Hebben die teveel kaas gegeten of wat?
4 -1