Burgemeester Bruls wil af van juich- en schreeuwverbod

BadembaBarrie, 16-07-2020 om 14:55, 4522 views, RTL Nieuws |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls wil dat het juich- en schreeuwverbod van tafel gaat. Dat schrijft hij in een vertrouwelijke brief aan Ministers De Jonge (Volksgezondheid) en Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), die in handen is van RTL Nieuws. Bruls is van mening dat het verbod niet te handhaven valt. 

Bruls doet de oproep namens het Veiligheidsberaad, waar hij voorzitter van is. Bruls schrijft onder andere dat het verbod 'niet realistisch en niet handhaafbaar wordt geacht.' Dit is volgens de burgemeester 'funest voor de geloofwaardigheid van de overheid, voor het rechtvaardigheidsgevoel van burgers en voor het draagvlak in de samenleving.'

Bovendien wijst Bruls op de tegenstrijdigheden in de overheidsplannen. Het kabinet hanteert een verbod op zingen en schreeuwen in het (voetbal)stadion en bij demonstraties, maar staat zingen in de kerk en koren wel toe. Dit terwijl laatstgenoemde vormen van zang plaatsvinden in gesloten ruimten en demonstraties en sportwedstrijden juist met name in de open lucht. Vandaar dat Bruls oproept tot een afschaffing van het verbod.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fanforeffer
De politici in Den Haag zijn volkomen wereld vreemd. Bij een wedstrijd niet schreeuwen ....Hoe kun je het bedenken ?
0 0
ST
Verplicht gewoon mondkapjes en laat alle andere regels varen.
0 0
Oliveira
Geweldig idee. De hele dag je eigen koolmonoxide inademen. Laten we dat deel van het argument overslaan.
2 -1
AjaciedForLive
Bruls wil af van het brul verbod. Altijd weer de schreeuwers
0 0
MichelAngelo66
Het is ook bespottelijk dat een minister president serieus zegt dat je dan maar moet fluisteren. Hoe verzint een volwassen kerel zoiets. Idioterie. Een supporter support. Maar goed, het is toch niet te handhaven.
2 0
Oliveira
Dit krijg je als je een regering hebt met Draconische wetten. Nederlanders zouden echt hun stem moeten laten horen tegen dit soort absurditeit van onze regering. Wetten die niet te handhaven zijn = falend beleid.
2 -1
insectenverdelg
Kunnen we voor Bruls stemmen als MP de aankomend4 verkiezingen?
2 -1
Redrum
Zo is dat Hubert, zeg het ze!
1 0
NegentigMinutenLang
Hoe kan het ook anders met zo'n naam :)
8 0
AlexIbarra
Juichen, schreeuwen, Brullen in dat stadion!
3 0
Redrum
Voor Hubert!
1 0