KNVB houdt slag om de arm wat betreft wissels

BadembaBarrie, 16-07-2020 om 12:05, 3533 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De KNVB gaat nog niet direct mee in het besluit van de FIFA om vijf wissels toe te staan. In gesprek met Ajax Life verklaart de voetbalbond op de hoogte te zijn van het nieuwe maximum, maar dat het nog gaat bespreken of dat maximum ook in Nederland van kracht zal worden. 

'Ja, wij kregen de geluiden van de FIFA dinsdag ook door, maar daarmee is inderdaad niet gezegd dat het Nederlandse betaald voetbal erin mee gaat', luidde een deel van het statement. 'Dit is niet iets waar je binnen vijf minuten een beslissing over neemt. Het gaat in elk geval alleen om het betaald voetbal en we gaan het er deze week over hebben.'

Dinsdag maakte de FIFA bekend dat, met het oog op het drukke schema tot en met de zomer van 2021, het maximaal aantal toegestane wissels van vijf tot die tijd blijft gelden. Daarbij laat het de nationale voetbalbonden wel zelf bepalen of ze die regel ook daadwerkelijk willen interpreteren. De KNVB neemt daar dus nog even geen besluit over.

Denk jij dat Manchester United met 1-2 wint van Crystal Palace? Zet in en krijg 7,80 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mokum2018
Waarom moet de KNVB hier uberhaupt over nadenken?
0 0
PJK54
5 is een idee maar dan 4 veldspelers en 1 keeper dan hoef je, bij een eventuele blessure van de keeper, niet je hele tactische plan om te gooien omdat je er een speler uit moet halen voor een keeper. Als het puur om "teveel" wedstrijden gaat zeg ik lekker bij het oude blijven want bv 3 wedstrijden per week mag toch geen uiterste inspanning zijn en op te vangen door een juiste selectie.
0 -1
trodat4030
'Een speler eruit halen voor een keeper'? Blijft de geblesseerde keeper dan in het veld staan? Jij bent volgens mij in de war met een keeper die een rode kaart krijgt...
0 0
Amp
Als je ziet dat een twente moeite heeft een selectie bij elkaar te krikgen, of een heerenveen zelfs zonder volwaardige keepers zit, zou t me niet verbazen dat 3 wedstrijden per week wel een issue voor sommige clubs zal zijn. Reken daarbij dat een brede selectie vaak ook betekent een kwalitatief scheve selectie (als bij ons er drie wegvallen hebben ook wij gelijk een probleem zoals afgelopen seizoen bvb)
4 0
PJK54
Dat heeft te maken met boven je stand leven eigenlijk zijn ze niet ED geschikt dus. Natuurlijk ligt het ook aan de sponsoring en daar zal het nu helemaal op gaan hangen en trek je dat niet moet je naar de KKD hoe hard dat ook klinkt. Nu zal alles op een paar clubs aankomen dat gaat ook niet lukken en denk zelfs dat Ajax daar niet mee akkoord gaat .
0 -1
trodat4030
Dan ga je maar naar de KKD.... En wat komt daarvoor terug? Precies, een even straatarm clubje als degradeert. Iets met regen en drup enzo....
0 0
mgtow
Dat laatste zou je denken maar het merendeel van de eredivisie jankt al als ze toevallig één keer per seizoen 3 potjes in een week moeten afwerken.
1 -1
PJK54
Daar moeten ze mee ophouden je doet je sport als je werk uitvoeren en dan is 2 á 3 wedstrijden teveel? dan moeten ze "gewoon werk" gaan zoeken kijken wat ze dan zeggen. Ik zit nu in de AOW maar draaide vroeger ook tussen de 8 en 12 uur per dag buiten reistijd dus de voetballer moeten niet zeuren en is het niet zo dat nood breekt wet?
0 -2
Radie125
KNVB moet ook wat te doen hebben. DENKEN in dit geval. Gudde zet de paracetamol maar vast klaar.
0 0
atalantanio
De KNVB moet hier maar even goed over nadenken, dit zou namelijk in het voordeel van clubs met een brede selectie, zoals Ajax, kunnen werken en daar zijn we in Nederland allergisch op.
5 0
AFCA024AFCA
5 wissels is top om de jeugd ook wat vaker in te kunnen laten vallen!
9 0
MPAjax
7 wissels en 240 minuten voetballen
0 -1
Bennyben
5 wissels moet je niet willen, weet precies hoe het straks gaat na 70 minuten wedstrijd nog even 5 wissels Om de beurt toepassen.

Leuk voor de tijdrekkende ploegen minder leuk voor de fans die al hard geraakt worden.
0 -5
ghouleseddik
Dat kan niet. Een team mag nog steeds maar drie keer de wedstrijd stil laten leggen om te wisselen.

• Each team will be permitted to use a maximum of five substitutes.
• To reduce disruption to the match, each team will have a maximum of three opportunities
to make substitutions during the game; substitutions may also be made at half-time.
• If both teams make a substitution at the same time, this will count as one of the three
opportunities for each team.
5 -1
sucre
Lees je even in.. er mag maximal 3 wisselmomenten in een wedstrijd. Dus als je 2x 1 persoon gewisseld hebt, moet de 3e keer een wissel van 3 zijn. Laten we het gewoon doen, goed voor de belasting van de spelers (en tevredenheid bij grote selectie).
3 0
AFCA-B93
Momenteel is het de regel dat 5 wissels mogen, maar dan wel in 3 wisselmomenten. Denk dat dat wel van kracht blijft om de speeltijd te behouden.
3 0
Van Reenen
Houdt het maar bij 4 wissels, 5 kan altijd nog.
0 0
RuffRhythim
Nee knvb zal zelf eens proactief werken....
1 -1
trodat4030
Geregeld dat ideeën van nieuwe regels juist uitgeprobeerd worden in de eredivisie. Met de VAR liepen we ook voorop. Verder schieten ze het niet meteen af, ze willen er eerst gewoon over nadenken. Ik denk wel dat men het gewoon in zal voeren, ze hebben immers enkele jaren geleden nog de capaciteit vd bank uitgebreid van 7 naar 12, dit ligt imo wel in het verlengde daarvan.
0 0