Ziyech geeft eerste Chelsea-interview: 'Betekent veel voor me'

GinoHaverkamp, 15-07-2020 om 17:40, 10217 views, Chelsea TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hakim Ziyech verwacht niet dat de Premier League te zwaar voor hem gaat zijn. Dat vertelt de inmiddels voormalig Ajacied in zijn eerste interview bij Chelsea TV. Daarin heeft hij het onder meer over zijn gevoel bij de club, maar ook over het 4-4 gelijkspel tussen Chelsea en Ajax vorig jaar november.

'Het betekent veel voor me om hier te zijn', zegt Ziyech, die dinsdagavond als toeschouwer aanwezig was bij het duel tussen Chelsea en Norwich City (1-0). 'Als jonge jongen wil je altijd voor een grote club spelen, in de Premier League natuurlijk. Als je kijkt naar de spelers die hier speelden toen ik jong was, het was altijd al een grote club.' Hij verwijst daarbij onder meer naar John Terry, Didier Drogba en Frank Lampard, die aan het begin van deze eeuw furore maakten bij de Londenaren.

Laatstgenoemde is nu trainer van Chelsea. 'Dat was belangrijk voor mijn beslissing om hierheen te gaan', erkent Ziyech. 'Ik heb altijd gezegd dat ik zijn speelstijl mooi vond. Het aanvallende spel speelde een grote rol in mijn keuze voor Chelsea.'

De Premier League is fysiek één van de zwaarste competities ter wereld en dat beseft Ziyech ook, al hoeft dat niet per se veel te betekenen volgens hem. 'Ze vertelden me altijd dat de Premier League een zware competitie is en dat het te zwaar voor me is', memoreert hij. 'Maar als je ziet hoeveel spelers dezelfde lichaamsbouw als ik hebben.. Voetbal speel je ook met je hoofd, je moet slim zijn en ruimtes creëren', countert hij.

'Voor neutrale supporters was het fantastisch'

Ziyech was dinsdagavond niet voor het eerst op Stamford Bridge. Op 5 november 2019 nam hij het namelijk met Ajax op tegen zijn huidige werkgever in een uiterst bizar duel. De Amsterdammers stonden op een gegeven moment met 4-1 voor, maar na twee rode kaarten kwam Chelsea alsnog op gelijke hoogte. 'Het was een hele gekke wedstrijd. Voor neutrale supporters was het fantastisch, voor ons wat minder, omdat we 4-1 voor stonden.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
' voor ons minder ' ben er nog steeds af en toe ziek van. kan t Ziyech niet kwalijk nemen dat hij daar hen gegaan is als je alleen al kijkt naar de financiën , bizar. Naar verluid verdiende hij bij Ajax al een salaris in zijn laatste jaar van 4000K.
0 0
mistermiyagi
Eriksen is alleen slechter gaan spelen in de premier league,

Eriksen, Ziyech, Ozil horen thuis in de primera division. (technisch, tactisch voetbal)

In Engeland is het meer fysiek, kick en rush wat de klok slaat.
1 -3
Babayaka
If ze zijn niet zo goed als iedereen wil denken.
Stylisten als ginola, zola, cantona cascoigne, hoddle,
Mcmananan , exeleerde prima.
0 0
Schip
Then again, Coutinho excelleerde in de PL en kwam bij Barca nooit tot zijn oude vorm. Ozil was bij Real ook al minder aan het worden. Die jongen brengt het mentaal gewoon niet op. En daar maak ik mij bij Ziyech geen zorgen over. Eriksen heeft trouwens de eerste jaren prima gepresteerd bij Spurs.
2 0
Sterretje73
Wat heeft deze man een hoop sh*t over zich heen gekregen van een deel van onze medesupporters maar wat zullen we nog vaak aan hem denken de komende jaren. Naast een heel bescheiden, sterk en aardig mens is het ook zo’n speciale voetballer. Ik wens hem echt alle geluk van de wereld toe. Dat heeft hij dik verdiend !
3 0
Sluk
"voor ons wat minder" dat is een understatement!
1 -1
Schip
Ik gun deze jongen alle succes daar. En zo vanzelfsprekend zal dat echt niet zijn met de concurrentie en de druk.
1 0
Schwalbino
En je moet ook de wind in de rug hebben als ploeg. Loopt het niet dan is een nieuweling die toch voor flink wat geld is overgekomen meteen de eerste die wordt aangepakt. Zo is het in Amsterdam, zo is het in Londen.
0 0
Dubbelvla
Lachen tijdens een interview? Hij is duidelijk nerveus.
0 0
bdsngsfs
Chelsea Showtime stop met zout in de wonden strooien
1 -8