AD: Sampdoria polst Eiting voor transfer

GinoHaverkamp, 15-07-2020 om 16:40, 12340 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Carel Eiting staat in de belangstelling van het Italiaanse Sampdoria, zo meldt het Algemeen Dagblad woensdagmiddag. De Serie A-club zou reeds geïnformeerd hebben bij de speler zelf.

Veel meer is er niet bekend over de vermeende interesse van Sampdoria in de Ajacied, die lang niet altijd kan rekenen op een basisplaats bij trainer Erik ten Hag. Een concreet bod zou er ook nog niet zijn geweest op Eiting, die enkel zou zijn gepolst of hij interesse heeft in een eventuele transfer naar de club uit Genua.

De interesse van Sampdoria komt niet uit de lucht vallen. De Italianen zouden al langer gecharmeerd zijn van de middenvelder, die nog tot juni 2022 vastligt in Amsterdam. Zo stond Eiting vorig jaar ook al op het verlanglijstje van de huidige nummer veertien van Italië.

De 22-jarige middenvelder wacht al een aantal jaar op zijn doorbraak bij Ajax, die telkens wordt uitgesteld wegens slepende blessures. De afgelopen jaargang pikte Eiting na de winterstop een flink aantal wedstrijden mee. Door het stopzetten van de Eredivisie begin maart kwam hij echter niet verder dan zes competitieduels, drie bekerwedstrijden en een pot in de Europa League.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Superjan
Transfer gunnen. Sympathiek gozertje die heerlijke dingen kan met een bal. Helaas niet erg geschikt voor dit systeem en dat systeem gaat komend jaar niet veranderen. Echte Ajacieden zoals Careltje moet je niet aan het lijntje blijven houden.hij is 22, die moet de wei in. Niet in Amsterdam, dan toch zeker in Italië.
0 0
FissaDeGekste
Ten Hag laat hem nooit gaan. Als Eiting in vorm is, is hij gewoon de belangrijkste middenvelder. Zonder opbouw kan Donny ook niet diep gaan. Kent het Ajax spelletje, slimme speler en technisch zeer sterk.
0 0
DT10
In de jeugd en bij Jong was Eiting gewoon een heel groot talent. Door zijn blessure is hij iets blijven hangen in zijn ontwikkeling, maar het blijft een goede middenvelder met een geweldig linkerbeen en heel goed inzicht. Triest dat hij door sommigen op AS zo makkelijk wordt afgeschreven. Ik vind dat hij zeker nog een kans verdiend bij Ajax1, al zie ik hem momenteel nog niet als basisspeler.

https://www.youtube.com/watch?v=Za0JH0MaIXY

Met dank aan Schwalbino
4 -1
PJSM
Prima cashen. Komt tekort voor Ajax 1 en de ambities.
1 -3
Boer Gijs
Zo'n talent moet je nooit laten gaan.
3 -2
OnlyOneZlatan
Talent? Kom op... met alle respect, hij is al 22. Gewoon niet goed genoeg. Zelfde niveau als jongen van 4 jaar jonger, keuze is dan simpel.
1 -1
FissaDeGekste
Frenkie kwam ook pas vanaf zijn 21e in de basis.
0 0
ArthurG
Komt ook vooral door blessureleed dat deze jongen nog niet is doorgebroken. Als deze jongen een seizoen blessurevrij blijft, gaat ie zeker voor een basisplaats strijden.
2 -1
ajax1forever
een fitte Eiting in vorm moet altijd een basisplaats krijgen
1 -1
KlasseLasse
strik eromheen en weg
2 -1
Meerkoet
Onzin, dit speelde vorig jaar.
Is nu niet aan de orde.
Oud nieuws.
0 0
Schwalbino
https://www.youtube.com/watch?v=Za0JH0MaIXY
2 0
Radikaal
Gekkenhuis. Ga dan een jaar Heerenveen aan de hand nemen oid en laat t zien.
1 0
OuweDibbes
Ik ben groot fan van Eiting. Maar eerlijk is eerlijk zijn handelingssnelheid ligt te laag. Nu al 22, gaat een doorbraak niet meer gebeuren. Italiaans voetbal voor zijn verdediging spelverdeler, kan ie een grote ster worden. Voetbal is perfect voor Eiting. Meer tactisch en een lager tempo.
2 -2
ST
Mooie oplossing voor alle partijen.
2 -2
Ajax114
Is niet goed genoeg voor Ajax en zal dat ook nooit worden. Als je deze speler ook voor 8 M kan verkopen doe je goede zaken.
4 -2
Web
Een spelverdeler in het Italiaanse voetbal, daar mag hij zijn verdedigende taak over laten aan anderen
Daar zou hij maar zo kunnen slagen, want dat hij goed kan voetballen en het spel goed ziet, twijfelt niemand aan
3 0
grannig mokum1
Precies D,..
0 0
De Stift
Nope.
Eiting heeft zoveel voetbalintelligentie en techniek dat hij kan schitteren in het nieuwe Ajax. Hij is een van de weinigen met een goede lange pass in de selectie. Die zullen we nodig hebben om jongens als Promes, Antony en Neres de diepte in te sturen. Eiting voor de controle en de diepte passes, Donny voor de dynamiek en de goals, en Gravenberch of die nieuwe Ghanees voor de acties en onvoorspelbaarheid.
5 -6
Cruijffthebest
Voor een mooi prijsje op te halen, wordt nooit wat!
4 -4
TheTruth
Eiting wordt de verassing van het seizoen. Screenshot dit maar, kom maar door met die minnetjes.
8 -9
Ajax114
Ik heb je er een gegeven :-) , hij is in alles zo langzaam deze speler dat het echt geen verrassing van het seizoen gaat worden.
1 -1
Web
Verassing gaat wel heel ver.
1 -1
Van Reenen
De Waarheid, ik hoop geen oude communist, mag een plusje ook? Ben het n.l. met jou eens.
0 0
TheTruth
Mag ook hoor schat
0 0
PierreHeno
Waarom zou iemand jou voor jouw mening gaan minnen? Alleen idioten ...( en zelfs op AS zijn die ver in de minderheid ).
1 -2
talent020
Een lastig dilemma, Careltje is een echte Ajacied en qua voetbal heeft hij een mooie stijl, echter als ik het objectief bekijk, is hij erg blessuregevoelig en rendeert hij alleen met de juiste speiers om zich heen, ik zou hem niet verkopen, maar mocht er een Botman bedrag geboden worden het wel overwegen.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Het is zo zonde dat Eiting atletisch zo zwak is.

Op een middenveld met spelers als Van de Beek (sterk in aanvallende loopacties maar minder in passing) en Gravenberch en Kudus (sterk in dribbelen en korte combinaties maar minder in creatieve passing) had Eiting met zijn creatieve passtechniek het missende puzzelstukje kunnen vormen. Maar hij heeft de pech dat de andere middenvelders bij Ajax stuk voor stuk niet uitblinken in meeverdedigen. En zo'n type middenvelder heeft Eiting wel naast zich nodig, omdat hij zelf ook niet atletisch genoeg is om telkens in zijn eentje te moeten verdedigen.
2 -1
Wilje
Carel is nog niet uitgeleerd in Amsterdam dus nog niet van de hand down.
2 -4
ajax1forever
pcies , laatbloeier
0 0
DeKenner
Eiting kan echt wel lekker ballen, is een echte liefhebber en Ajacied, maar als we eerlijk zijn missen we hem nauwelijks als hij vertrekt. Heeft door zijn blessures zoveel kansen gemist om zich door te ontwikkelen. Net als Sinkgraven eerder. Ten Hag kan hem moeilijk in zijn ideale basisformatie zien, simpelweg omdat je vooraf al weet dat hij vaak geblesseerd raakt. Ik zou het wel bijzonder jammer vinden voor de persoon Eiting, maar een verse start kan ook juist goed voor hem zijn. Bovendien schuift Taylor dan weer een plekje door.
3 -2
OpaVerteld
Carel moet in een team spelen dat rond om hem is afgestemd.
Ik zie hem als een klassieke spelverdeler die uit de wind moet worden gehouden door een paar werkers bij hem in de buurt.
Heb een zwak voor dat soort spelers, maar helaas is dat niet des Ajax.
Sampdoria lijkt me een goede volgende stap voor hem. Hij komt er wel als hij fit blijft.
2 0
Web
Helemaal eens met je
0 0
fc Barcelona_ke
als wij dezelfde bedrag van Botman kan krijgen? wegwezen en koopt tweede Kubus!
3 -2
Danos
Mag een blokje ook ?
4 0
Illegaal
Eiting komt duidelijk tekort voor Ajax, hij heeft het lang genoeg laten zien, hij is veel te traag, stelt in de lucht niks voor en vooral veel balletjes breed.
5 -2
ELMagico
off topic.
zouden we eriksen niet kunnen huren?
1 -1
ajax1forever
wie min-t dit nou?
0 0
AFCA-B93
Lijkt me compleet overbodig nu die Kudus er ook bij is. Daarentegen heeft Eriksen ook in z’n laatste maanden bij Spurs weinig laten zien en bij Inter ook niet veel volgens mij
1 -1
Soccerskins
Zoals ik al eerder heb gezegd is Eiting je beste speler wanneer je een wedstrijd volledig domineert met 70% balbezit, maar in de CL zou Carel zwaar door de mand vallen. In mijn ogen heeft hij de snelheid en de duelkracht er niet voor. Zou er niet rouwig om zijn als hij nu vertrekt.
8 -3
Ajax95Duivendrecht
Qua type middenvelder is Eiting het meest te vergelijken met Schöne en Blind. Het zijn stuk voor stuk spelers die het moeten hebben van hun spelintelligentie, en minder van hun fysiek. Ze hebben het vermogen om zich slim vrij te lopen in de opbouw, lezen het spel goed, maar zijn alle drie niet de sterkste/snelste. Daarbij zijn Eiting en Blind wat creatievere passers, waar Schöne een wat betere traptechniek is.

En toch zie je dat we met Schöne, die atletisch niet geweldig is, halve finale CL hebben kunnen halen. Je kunt dus prima zulke spelers in je ploeg hebben. Sterker nog, als je ze goed gebruikt zijn ze juist een enorme toevoeging in het positiespel en het druk zetten van je ploeg. Het hangt er echter wel vanaf hoe je dit type spelers gebruikt. Eiting, Blind en Schöne zijn op hun best als de ruimtes waarin ze spelen klein zijn. Dan kunnen ze namelijk effectief vooruit druk zetten en dat kunnen ze alle drie heel goed dankzij hun spelintelligentie. Moeten ze echter achteruitlopen of grote ruimtes bespelen, dan verzuipen ze heel gauw omdat ze het niet kunnen belopen.

Om te voorkomen dat ze in grote ruimtes komen te spelen, kun je twee dingen doen:

1) Overstappen naar het systeem met de punt naar achteren, waardoor hun bespeelbare ruimte verkleind wordt (want ze hebben dan twee halven naast zich).

2) Een speler in het controleursblok naast hun zetten die uitblinkt op loopvermogen en fysiek. Dat gebeurde vorig seizoen met Frenkie, die sterk was in het verdedigen van grote ruimtes met zijn loopvermogen/duelkracht. Daardoor kon Schöne in veel wedstrijden zonder al te veel problemen functioneren in een controleursduo.

Met Eiting zou je ongeveer hetzelfde kunnen doen. Dus of een speler naast hem zetten die uitblinkt in loopvermogen en duelkracht, of overstappen naar 4-3-3 met de punt naar achteren (met Eiting dan als pure CVM). Wil Ten Hag daar beide niet aan, dan vrees ik dat Eiting zijn heil bij een andere club zal moeten gaan zoeken.
2 -1
PeterVKV
helemaal eens
0 -1
atouba19
Als je rond de 10mil krijgt zou ik het altijd doen! Anders lekker n jaartje verhuren
2 0
Suarez16_
Prima speler, maar komt echt nog te kort voor Ajax 1. Hij is ook alweer 22, dus mocht er een bedrag van +- 7 miljoen komen dan zou ik hem laten gaan. Toch wel mooi dat spelers als Sierhuis, Botman en Eiting bij mekaar gewoon 15 á 20 miljoen opbrengen.
5 -2
DrFootball
7 mlijoen is veel te weinig. Hij heeft een contract voor 2 jaar, is uit de befaamde Ajax opleiding, jong, talentvol etc. Kluivert ging bijvoorbeeld met nog een 1 jarig contract voor 17 miljoen. Het is een aanvaller en daar wordt wat meer voor betaald. Echter Botman levert als verdediger met een contract tot 2023 ook gewoon 9 miljoen op. Voor Kudus betalen wij om een contract van 1,5 jaar af te kopen ook doodleuk 9 miljoen. Ik zou inzetten op een bedrag voor Eiting alleen van 15-20 miljoen.
0 -1
Capi86
Voor de bedragen die Marc weet los te peuteren is 7mio niets nee. Eiting is , op dit moment, een leuke speler maar echt lang geen CL niveau. Denk ook niet dat hij veel interlands zal gaan spelen ofzo. En dat mag je gewoon van een Ajax exponent verwachten. En nee ik heb geen glazen bol maar wat goed is zie je snel. Ik zie het gewoon niet hoe graag ik het (voor hem) ook wil. Doorselecteren.
1 -1
JordanAFCA
Ligt aan het bedrag anders behouden
1 0
AFCA-B93
Ik meen dat hij kraakbeenletsel heeft gehad in z’n knie, en uit ervaring weet ik dat je daar niet 100% van herstelt. Ik zou als Ajax zijnde dus niet onwelwillend tegenover een transfer staan.
1 0
PetrosQ
Het is uiteindelijk aan Eiting zelf. Ik zou de stap wel kunnen begrijpen. Maar ik kan het ook begrijpen als hij nu nog één jaar voor zijn kans gaat.

Hij is alweer 22 jaar, maar door blessures is hij er nog niet eerder bijgekomen. Sinds begin dit jaar zit hij wat vaker bij de selectie. Door vele blessures moest hij er op eens, niet 100% (wedstrijd)fit staan. Dat deed het, naar mijn bescheiden mening, vrij goed. Een van de weinige lichtpuntjes van de tweede seizoenshelft.

Als hij een goede voorbereiding doormaakt en zich blijft ontwikkelen, kan hij gewoon zomaar een basisplaats veroveren. Een speler met heel veel kwaliteiten, maar wel specifieke kwaliteiten die je moet willen benutten.

Tip: Misschien kan hij nog beter op 10 spelen. Hij heeft de kwaliteiten voor de as en op 10 hoef je minder dynamisch te zijn.
0 0
AFCA-B93
Zou hem eerder verhuren in de Eredivisie.

Anyhow. Wat zouden we nu voor hem kunnen vangen? 10 miljoen ofzo?
1 0
Flipper33
Denk 7 miljoen of zo is vaak geblesseerd en moet ook in je Team passen staat je team vaak onder druk dan heb je niks aan Eiting..
0 0
Ajaxxxisdebeste
Niet doen iedereen onderschat hem ernstig!
2 -4
Rho1980
Volgens mij ook idd. Frenkie en tHag zijn ook erg lovend over hem dus wil hem wel eens een heel seizoen zien spelen
1 -4
Flipper33
Wisselvallige speler soms geniaal en soms
Totaal de weg kwijt. Denk dat die het nooit gaat redden bij Ajax.. te lief
3 -4
Minsc
Heeft het goed gedaan tegen Spakenburg maar afscheid nemen lijkt mij niet onlogisch. Succes daar.
2 -3
Ozymandias
Wat een kinderachtige opmerking. Eiting was tegen PSV ook de beste Ajacied.
6 -3
Minsc
Eiting is nooit de beste Ajacied, zeker tegen clubs als PSV maakt hij verdedigend veel te veel fouten. Slappe hap, traag omschakelen, geen kopduels winnen, enzovoort. Veel te kwetsbaar, Eiting centraal voor de verdediging.
2 -4
Ozymandias
Kom op man, Eiting was by far de beste Ajacied tegen PSV. Het komt zelden voor dat het middenveld Ajax zo afhankelijk is van één speler als het middenveld van Ajax tegen PSV afhankelijk van Eiting was. Zowel het opbouwspel als aanvalsspel werd op zijn schouders gedragen en zonder hem had Ajax zeker verloren.
4 -4
DrFootball
Persoonlijk denk ik dat hij beter tot zijn recht komt in een team waarin hij kan spelen als een echte spelmaker en andere middenvelders het verdedigende werk voor hem opknappen.
0 0
bremovic
Doen
5 -2
Danos
Als je er een mooi bedrag voor kan krijgen lekker laten gaan, geef dan Taylor kansen.
5 -3
niels1992
Met dat 5x wisselen hoef je zulke spelers niet uit te lenen. Zeker niet als ze tegen de basis aan schurken. Zullen/kunnen genoeg minuten maken.
2 0
036AFCA97
Van mij mag die gaan! Zie hem niet slagen bij Ajax.
5 -3